Contactează-ne

Actualitate

Diana Ţigănaşu, ceva griji după Balcaniadă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ atleta nemţeancă a participat în proba de aruncarea greutăţii, la Balcaniada de juniori 1 (U20) de la Istanbul ■ sportiva de la CS Ceahlăul s-a clasat pe locul IV, însă rezultatul a fost influenţat de o durere puternică resimţită la mînă ■

Ioana Diana Ţigănaşu, atleta nemţeană de top în probele de aruncări trece prin momente delicate după ultimul concurs la care a participat. Duminică, 10 februarie, sportiva legitimată la CS Ceahlăul LPS – Piatra Neamţ unde este pregătită de profesorul Dan Cojocaru, a reprezentat România la ediţia a III-a a Campionatului Balcanic de atletism în sală pentru juniori 1 (U20) de la Istanbul, în proba de greutate. În total, ţara noastră a fost reprezentată de 24 de atleţi, iar bilanţul a fost de cinci medalii, toate de argint, aduse de Alexandru Iconaru (60 m garduri), Marian Petreu (triplusalt), Talida Sfârgiu (1.500m), Georgiana Spiridon (3.000 m) şi Diana Ion (triplusalt). Mai trebuie menţionat că în clasamentul pe medalii, România s-a clasat pe locul 9, pe prima poziţie fiind Turcia 18 medalii, urmată de Ucraina (13 medalii) şi Croaţia 7 medalii. În proba de greutate, Diana Ţigănaşu s-a clasat pe locul IV, sub podium, cu o aruncare de 13,49 metri, rezultat sub aşteptări, în condiţiile în care sportiva nemţeană a fost vicecampioana la ediţia din 2018 şi a luat bronzul la ediţia din 2017. Trebuie precizat însă că rezultatul a fost influenţat de o problemă medicală pe care sportiva a întîmpinat-o în timpul probei şi de care profesorul Dan Cojocaru era îngrijorat în ieri, în perspectiva parcursului competiţional din acest an. „Rezultatul Dianei a fost sub posibilităţi şi imediat după cursă s-a prezentat la spital, în Istanbul, unde a stat vreo patru ore. A avut probleme cu mîna, partea de la cot în jos a amorţit. A resimţit fost dureri foarte mari. Are un fel de tendinită cu obturaţia nervului care coboară pe mînă. E o problemă cronică, dar, din păcate, acum a fost foarte acută. Pînă nu vine acasă, nu pot să-mi dau seama cum este. Avem şi selecţie pentru Cupa Europei şi Campionatul Naţional de juniori peste două săptămîni… De greutate nu prea îmi e, dar îmi e de disc, pentru că acolo aveam de obţinut nişte rezultate“, a declarat profesorul Dan Cojocaru, antrenorul de la CS Ceahlăul. Acesta a menţionat că eleva sa a simţit probleme la mînă şi în urmă cu cîteva zile, pe 6 şi 7 februarie, cînd a participat la Campionatele Naţionale în sală pentru tineret şi seniori. La întrecerile desfăşurate în Sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv Naţional Lia Manoliu Bucureşti, Diana Ţigănaşu s-a clasat pe locul I la tineret şi a luat titul de vicecampioană la seniori, cu cea mai bună încercare de 14,02 metri. „Săptămîna trecută Diana a fost la Naţionalele de seniori şi tineret. A cîştigat tineretul, a venit pe doi la seniori, dar tot aşa, cu dureri, dar a mai făcut antiiflamatorii şi am zis că-şi va reveni. Aşteptăm rezultatul investigaţiilor, marţi dimineaţă va merge la Centrul de Medicină Sportivă din Bucureşti, iar seara va ajunge acasă, la Piatra Neamţ“, a mai declarat profesorul Dan Cojocaru, care speră că eleva sa îşi va reveni după această încercare de sănătate.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: 50 de şoferi făcuţi pietoni, în două zile

Știre publicată în urmă cu

în data de

50 de şoferi au rămas fără permis de conducere pentru viteză excesivă sau pentru că au urcat la volan deşi băuseră, în doar două zile. Poliţiştii au aplicat peste 200 de amenzi în valoare de peste 88.000 de lei. “În cadrul unei acțiuni organizate pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale iar peste 50 de șoferi au rămas fără permisul de conducere. În perioada 17-18 august, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente grave. Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, a consumului de alcool, precum şi sancţionarea nerespectării acestor obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră. Pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 88.000 de lei. 51 de șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă sau sub influența băuturilor alcoolice”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Şofer “campion” la alcoolemie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr care a urcat la volanul unui autoturism deşi băuse din belşug a fost prins recent de poliţiştii nemţeni. Testat alcoolscopic, tînărul s-a dovedit a avea peste 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. “La data de 19 august, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au depistat în trafic un bărbat, de 36 de ani, din Roznov, care conducea un autoturism pe strada Speranței, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Tînărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicînd o valoare de peste 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, se precizează în buletinul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Zi de sărbătoare pentru preotul Florin Ţuscanu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ s-au împlinit 31 de ani de la hirotonirea preotului din Trifeşti ■ fiu al satului Hociungi, preotul pasionat de istorie este autorul mai multor monografii iar acum lucrează la un studiu privind bisericile cu hramul Sfîntul Nicolae ■

Unul din cei mai erudiţi preoţi nemţeni, Florin Ţuscanu, fiu al satului Hociungi, din comuna Moldoveni a sărbătorit, pe 15 august, 31 de ani de la hirotonirea ca preot. La momentul aniversar i-a avut alături pe enoriaşii de la biserica din Trifeşti, unde este paroh, cît şi pe cei care au participat la Sărbătoarea Răzeşilor. „Sînt fiul al satului Hociungi, unde am urmat cursurile şcolii primare, după care am studiat la Şcoala Nr.3 Roman şi apoi la Seminarul şi Facultatea de Teologie din Iaşi. 15 august este ziua în care satul acesta, Moldoveni, este încredinţat Maicii Domnului, protectoarea noastră. Pe 15 august am serbat în parohia pe care o păstoresc, biserica din Trifeşti, 220 de ani de la sfinţirea acesteia, prilej cu care am avut o sărbătoare locală. Ziua de 15 august, cînd în bisericile româneşti se marchează Adormirea Maicii Domnului are pentru mine, personal, o semnificaţie deosebită, pentru că este ziua hirotonirii mele ca preot. În 31 de ani de cînd sînt preot am fost misionar în nu mai puţin de şase parohii: la început în zona Vaslui, apoi la Moldoveni, unde am funcţionat timp de 13 ani, la biserica cu hramul Sfîntul Nicolae. Alţi patru ani am slujit la biserica cu acelaşi hram din Ruginoasa, după care am fost transferat la Roman, unde am fost timp de nouă ani ca preot protopop. Pot mulţumi lui Dumnezeu că am avut multe împliniri profesionale şi pot afirma că am văzut în viaţa mea o «lucrare» a Sfîntului Nicolae, prin aceea că am fost botezat în biserica Sfîntul Nicolae din satul Hociungi, am fost preot la biserici, mai toate cu acest hram. Acesta este motivul pentru care am ajuns la Bari, în Italia, unde se află moaştele Sfîntului Nicolae. Aici, preotul Giraldo Ciofari, care se ocupă de Centrul de Studii Nicolaene, mi-a spus că acest sfînt are o lucrare cu mine şi mi-a recomandat să aprofundez cercetările pe această temă pentru a fi promovate în acest centru. Revenind acasă, am început un studiu temeinic“, a mărturisit pr. dr. Florin Ţuscanu.

Citește știrea

Trending