Contactează-ne

Actualitate

Diana Ţigănaşu, ceva griji după Balcaniadă

Știe publicată cu

în data de

■ atleta nemţeancă a participat în proba de aruncarea greutăţii, la Balcaniada de juniori 1 (U20) de la Istanbul ■ sportiva de la CS Ceahlăul s-a clasat pe locul IV, însă rezultatul a fost influenţat de o durere puternică resimţită la mînă ■

Ioana Diana Ţigănaşu, atleta nemţeană de top în probele de aruncări trece prin momente delicate după ultimul concurs la care a participat. Duminică, 10 februarie, sportiva legitimată la CS Ceahlăul LPS – Piatra Neamţ unde este pregătită de profesorul Dan Cojocaru, a reprezentat România la ediţia a III-a a Campionatului Balcanic de atletism în sală pentru juniori 1 (U20) de la Istanbul, în proba de greutate. În total, ţara noastră a fost reprezentată de 24 de atleţi, iar bilanţul a fost de cinci medalii, toate de argint, aduse de Alexandru Iconaru (60 m garduri), Marian Petreu (triplusalt), Talida Sfârgiu (1.500m), Georgiana Spiridon (3.000 m) şi Diana Ion (triplusalt). Mai trebuie menţionat că în clasamentul pe medalii, România s-a clasat pe locul 9, pe prima poziţie fiind Turcia 18 medalii, urmată de Ucraina (13 medalii) şi Croaţia 7 medalii. În proba de greutate, Diana Ţigănaşu s-a clasat pe locul IV, sub podium, cu o aruncare de 13,49 metri, rezultat sub aşteptări, în condiţiile în care sportiva nemţeană a fost vicecampioana la ediţia din 2018 şi a luat bronzul la ediţia din 2017. Trebuie precizat însă că rezultatul a fost influenţat de o problemă medicală pe care sportiva a întîmpinat-o în timpul probei şi de care profesorul Dan Cojocaru era îngrijorat în ieri, în perspectiva parcursului competiţional din acest an. „Rezultatul Dianei a fost sub posibilităţi şi imediat după cursă s-a prezentat la spital, în Istanbul, unde a stat vreo patru ore. A avut probleme cu mîna, partea de la cot în jos a amorţit. A resimţit fost dureri foarte mari. Are un fel de tendinită cu obturaţia nervului care coboară pe mînă. E o problemă cronică, dar, din păcate, acum a fost foarte acută. Pînă nu vine acasă, nu pot să-mi dau seama cum este. Avem şi selecţie pentru Cupa Europei şi Campionatul Naţional de juniori peste două săptămîni… De greutate nu prea îmi e, dar îmi e de disc, pentru că acolo aveam de obţinut nişte rezultate“, a declarat profesorul Dan Cojocaru, antrenorul de la CS Ceahlăul. Acesta a menţionat că eleva sa a simţit probleme la mînă şi în urmă cu cîteva zile, pe 6 şi 7 februarie, cînd a participat la Campionatele Naţionale în sală pentru tineret şi seniori. La întrecerile desfăşurate în Sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv Naţional Lia Manoliu Bucureşti, Diana Ţigănaşu s-a clasat pe locul I la tineret şi a luat titul de vicecampioană la seniori, cu cea mai bună încercare de 14,02 metri. „Săptămîna trecută Diana a fost la Naţionalele de seniori şi tineret. A cîştigat tineretul, a venit pe doi la seniori, dar tot aşa, cu dureri, dar a mai făcut antiiflamatorii şi am zis că-şi va reveni. Aşteptăm rezultatul investigaţiilor, marţi dimineaţă va merge la Centrul de Medicină Sportivă din Bucureşti, iar seara va ajunge acasă, la Piatra Neamţ“, a mai declarat profesorul Dan Cojocaru, care speră că eleva sa îşi va reveni după această încercare de sănătate.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Dulamă, “avansat” de la mansardă

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ revenit la muncă, Dulamă a primit biroul de la etajul II al fostului vice ■ cînd a plecat din instituţie avea biroul la etajul IV ■ încă nu ştie ce atribuţii va primi ■

Laurenţiu Dulamă, care s-a întors victorios în instanţă pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, era la muncă, luni, 24 iunie. Şi, surpriză sau nu, fusese “avansat” în biroul de la etajul II în care stătuse fostul vicepreşedinte Diaconu. “Avansarea” survine în contextul în care înainte de a fi mazilit din CJ, fusese mutat “cu forţa” într-un birou “anonim” de la etajul IV, fiindu-i retrase şi atribuţiile. Cît priveşte atribuţiile, luni nu ştia încă prea multe despre acest subiect, aşteptînd să poarte o discuţie cu preşedintele Ionel Arsene pe această temă. “Mia-m dat demisia de la Salubritas şi, vineri, a fost prima zi de muncă la Consiliul Judeţean Neamţ. A fost o plăcere şi o onoare să-mi revăd colegii cu care am muncit timp de doi ani de zile. Aştept revenirea domnului preşedinte pentru a discuta despre atribuţiile pe care le voi avea. Eu îmi doresc să continui ceea ce am început şi, evident, ce s-a făcut în anul în care am lipsit. De asemenea, îmi doresc să-mi finalizez mandatul de consilier judeţean, respectiv vicepreşedinte, din partea PMP. Sigur că am discutat despre noua mea situaţie cu domnul Tomac, cu domnul preşedinte Băsescu, am fost felicitat pentru victorie şi de colegii din Biroul Executiv Naţional al PMP. Le-am spus şi dînşilor că trebuie să mulţumesc în primul rînd justiţiei pentru că a îndreptat abuzul prin care am fost îndepărtat din funcţie. La nivel naţional, PMP şi-a recuperat o funcţie importantă obţinută în urma alegerilor locale din 2016”, a declarat Laurenţiu Dulamă, cel care luni era în plin proces de amenajare a noului birou. Reamintim că acesta a rămas fără funcţia de consilier jude]ean după ce s-ar fi constatat că ar fi fost incompatibil dintr-un motiv considerat ridicol de toată lumea: soţia lui lucra la o firmă ce avea contract cu Apa Serv, societate subordonată CJ Neamţ. “Subţirimea” acestui motiv a fost constatată definitiv şi de judecători, care au decis că Dulamă trebuie să-şi recapete atît fotoliul de consilier judeţean, cît şi pe cel de vicepreşedinte. Acest lucru s-a întîmplat în şedinţa de săptămîna trecută, însă multă lume se întreba, inclusiv Dulamă, dacă va fi exilat din nou la etajul IV şi va rămîne tot fără atribuţii. Cît priveşte biroul, lucrurile s-au clarificat, mai rămîne de văzut cum va fi cu atribuţiile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Strivit de TAF

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 40 de ani, a fost strivit de un TAF plin cu lemne, pe 21 iunie, într-o pădure din localitatea Boboieşti. “Pacient sex masculin, 40 ani, diagnostic: politraumatizat prin strivire (TAF şi lemne); pacientul a rămas la locul solicitării”, au comunicat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ. Salvatorii nemţeni au mai intervenit, tot pe 21 iunie, la un accident tragic produs Secuienii Noi, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un TIR: la victimă sex masculin, 42 ani, diagnostic: SCR prin accident rutier (victimă încarcerată); victima a rămas la locul solicitării; victimă sex masculin, 11 ani, diagnostic: traumatism coloană cervicală prin accident rutier, traumatism toraco-abdominal, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Spitalului Municipal Roman. Din CPU a fost preluat de un echipaj cu medic în vederea efectuării transferului interclinic la o clinică din Iaşi”, au mai comunicat rerpezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending