Contactează-ne

Actualitate

Dezbatere publică pentru finanţările nerambursabile, sub Cetate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ primăria va organiza, pe 10 februarie, o adunare publică pentru discutarea regulamentului de acordare a banilor pentru proiecte de interes public

Primăria Tîrgu Neamţ va organiza, pe 10 februarie, o dezbatere pe marginea reglementărilor despre condiţiile de acordare a fondurilor nerabursabile pentru ONG-uri, în anul 2020.

Adunarea publică se va desfăşura începînd cu ora 13, la Casa Culturii. “Primăria oraşului Tîrgu Neamţ vă invită luni, 10 februarie, ora 13, în sala mică a Casei Culturii Ion Creangă Tîrgu Neamţ la dezbaterea privind regimul finanţărilor nerambursabile din bugetul propriu al oraşului Tîrgu Neamţ alocate pentru activităţi nonprofit de interes local, conform Legii 350/2005, privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, valabil pentru anul 2020.

Invităm toţi reprezentanţii ONG-urilor să participe la această întîlnire pentru a-şi face cunoscute observaţiile şi sugestiile pe marginea proiectului supus atenţiei publice”, se arată în anunţul postat pe pagina primăriei.

După etapa dezbaterii publice, va ajunge la votul consilierilor proiectul privind aprobarea “Programului pentru acordarea finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al oraşului Tîrgu Neamţ alocate pentru activităţi nonprofit de interes local, valabil pentru anul 2020″.

De asemenea, vor fi supuse aprobării aleşilor Ghidurile solicitantului şi componenţa comisiei de evaluare şi a celei de contestaţie a cererilor ONG-urilor.

“Prezentul Regulament are ca scop stabilirea principiilor, cadrului general şi a procedurii pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice, precum şi a căilor de atac ale actului sau deciziei autorităţii finanţatoare care aplică procedura de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilă acordate din bugetul Oraşului Tîrgu Neamţ pentru activităţi nonprofit de interes local.(…)

Programele şi proiectele de interes public vor fi selecţionate pentru finanţare în limita prevederilor bugetare anuale aprobate de Consiliul Local al oraşului Tîrgu Neamţ, stabilit potrivit procedurilor legale referitoare la elaborarea, aprobarea, executarea şi raportarea bugetului local”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărîre.

Proiectele ce vor fi depuse în acest an la primărie, în vederea finanţării, vor trebui să ţină cont de cele cinci domenii principale stabilite: Sport, Cultură şi turism, Servicii sociale, Tineret, mediu, educaţie civică, Persoane vîrstnice. Pentru a beneficia de fonduri nerambursabile, asociaţiile au obligaţia să propună proiecte care să vizeze doar grupuri ţintă din Tîrgu Neamţ.

Actualitate

Piatra Neamț: Incendiu provocat intenționat într-un bloc

Știre publicată în urmă cu

în data de

N zeci de persoane evacuate

Panică într-un bloc de locuințe de pe strada Grigore Ureche, din municipiul Piatra Neamț, sâmbătă dimineață, 8 august. O boxă improvizată a fost incendiată și zeci de persoane s-au autoevacuat sau au fost evacuate de pompieri.

“În această dimineață, prin apel la 112, în jurul orei 02 :10, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament dintr-un bloc situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra Neamț, La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială complexă de intervenție, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj de la SAJ. La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la parterul unui bloc de locuințe, la o boxă improvizată sub casa scărilor. Casa scărilor și holurile imobilului erau inundate cu fum. Din cauza fumului au fost evacuate 11 persoane. Trei persoane au fost asistate de paramedici la locul evenimentului, nefiind nevoie transportul acestora la spital. Alte 40 de persoane s-au autoevacuat până la ajungerea forțelor de intervenție. Pompierii au localizat și lichidat incendiul și au evacuat fumul cu ajutorul motoventilatorului. În urma evenimentului au ars bunurile materiale aflate în interiorul boxei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată”, au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: “Scenetă” cu ameninţări de suicid la un restaurant din centrul oraşului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii pietreni au fost puşi degeaba pe drumuri, vineri, 7 august, după ce un individ aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a provocat o mică… “scenetă” într-un restaurant din centrul oraşului. Bărbatul i-a spus barmanului de la respectivul restaurant că are o armă în maşină şi că se va duce să o aducă pentru a se sinucide.

Barmanul a sunat la 112, dar, când au venit poliţiştii, s-a dovedit că respectivul “curajos” nici măcar nu venise cu maşina proprie, ci apelase la un taxi pentru a ajunge la restaurantul cu pricina. Oamenii legii l-au condus acasă pe cel în cauză şi i-au verificat şi autoturismul pentru a vedea dacă deţine sau nu o armă, însă rezultatul a fost negativ.

Aşa că a rămas doar uimirea trecătorilor prin zonă, care, văzând desfăşurarea de forţe, s-au speriat că în Piatra Neamţ a revenit perioada în care reglările de conturi erau la ordinea zilei. Din fericire nu a fost vorba despre aşa ceva, doar despre un individ pe care băutura l-a determinat să spună “lucruri trăznite”.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Coliziune între un autoturism şi o căruţă – două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune produsă între un autoturism şi o căruţă, vineri, 7 august în oraşul Roznov, s-a soldat cu două victime.

“În jurul orei 14:43, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în orașul Roznov, la ieșirea spre Săvinești.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj de la SAJ.

În urma accidentului rutier produs între un autoturism și o căruță au rezultat două victime. Până la ajungerea forțelor de intervenție, șoferul a fost scos din autoturism de către participanții la trafic.

Șoferul autoturismului (71 de ani) a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.

Conducătorul atelajului a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending