Contactează-ne

Actualitate

Desfiinţarea echipelor din Roman va fi plătită… politic

Știe publicată cu

în data de

■ aceasta este opinia ex-primarului Dan Ioan Cărpuşor, cel care a decis înfiinţarea echipei de handbal ■ fostul edil crede că principala cauză a retragerii echipelor CSM din campionatele interne este lipsa banilor ■ „Lucian Micu se gîndeşte doar la investiţiile care vor urma anul viitor“, spune Cărpuşor ■

Opiniile legate de retragerea din campionat a echipelor CSM Roman de handbal şi fotbal sînt interpretate diferit atît de oamenii obşnuiţi, cît şi de cei legaţi de fenomenul sportiv. Decizia a fost luată în Consiliul de Admnistraţie al CSM Roman şi motivată printr-un comunicat de presă remis de primarul Lucian Micu. Fostul primar PSD al urbei, Dan Ioan Cărpuşor, cel care a sprijinit înfiinţarea în 2001 a echipei de handbal feminin, susţine că această decizie ce aparţine actualului edil şef va fi una care-l va costa politic cel puţin cîteva mii de voturi. „Am un sentiment de tristeţe cînd constat că un vis al meu, care a devenit realitate în perioada în care am fost primar şi anume acela de înfiinţare a unei echipe de handbal feminin de ligă naţională se năruie la ora aceasta. În acea perioadă a mandatului meu, împreună cu membrii Consiliului Local de atunci, am reuşit să aducem o echipă de handbal feminin în liga naţională foarte, foarte greu. În 2006-2007 însă am reuşit cea mai bună performanţă din istoria echipei, respectiv aducerea ei în semifinalele din Challenge Cup. Faptul că acum echipa se desfiinţează din foarte multe puncte de vedere este un lucru rău. Înainte de a face o analiză faţă de această decizie trebuie văzute care sînt motivele pe care le-a avut primarul Lucian Micu să facă acest lucru. Lucian Micu este un primar cu multă experienţă. A stat ani de zile în spatele lui Laurenţiu Leoreanu de la care a învăţat administraţie. În ultima perioadă a demostrat că poate lua decizii şi singur, decizii unele foarte bune şi în interesul comunităţii. Dacă pornim de la această premiză, trebuie să analizăm care sînt resortorile pentru care a luat o asemenea măsură. El este conştient, cu siguranţă, că prin desfiinţarea echipei CSM va pierde cîteva mii de voturi, care nu vor putea fi recuperate, aşa cum se acreditează, prin sprijinirea sportului de masă. Rolul unei primării nu este acela de a sprijini sportul de masă. E sigur că partea financiară este aceea care a cîntătit în luarea unei asemenea decizii grele. Handbalul a devenit în ultima perioadă scump şi foarte scump. Cheltuielile pentru a menţine o echipă în Liga Naţională sînt uriaşe, iar pentru a face performanţă, şi mai mari. Primarul Lucian Micu acum se gîndeşte doar la investiţiile care vor urma anul viitor, cînd se va trece la materializarea adevăratelor investiţii din perioada Micu, cu banii din împrumutul bancar şi cu fonduri europene, care necesită însă şi cofinanţări din bugetul local. În această criză de bani, a fost nevoit să ia o asemenea măsură. Trebuie să avem însă încredere în deciziile luate de primar, care este alesul comunităţii“, a declarat ex-primarul Dan Ioan Cărpuşor.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Un comentariu

Un comentariu

  1. vali

    3 noiembrie 2018 at 10:33 AM

    Carpusor a fost primarul care nu a facut nimic pt Roman in schimb a conditionat financiar (spaga) tot ce a miscat in oras. Dupa 8 ani de mandat nu a schimbat un trotuar in Roman, asa ca nu are nici un drept sa-si mai dea cu parerea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Roman: Bani din bugetul urbei pentru ideile cetăţenilor

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ 100.000 de lei este bugetul alocat de Primăria Roman proiectelor pe care vor să le pună în practică locuitorii municipiului ■ au fost depuse şase proiecte, iar verdictul final se dă pe 18 iunie ■

Miercuri, 15 mai 2019, a fost ultima zi în care la Primăria Roman au putut fi depuse proiecte de către cetăţenii interesaţi să se implice în viaţa comunităţii prin bugetarea participativă. În cadrul acestei iniţiative au fost depuse şase proiecte, care urmează a fi evaluate de către o comisie, în perioada 16 mai – 31 mai. Valoarea bugetului propus pentru anul bugetar 2019, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 100.000 de lei. Propunerile de proiecte trebuiau să se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sînt în administrarea Municipiului Roman: infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale; amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă, amenajare spaţii publice :mobilier urban, iluminat public etc; infrastructură socială, culturală, de sănătate şi Smart City. „Am avut emoţii cu privire la şansa de a reuşi să convingem romaşcanii să se implice cu adevărat şi a veni cu propuneri şi soluţii pentru dezvoltarea oraşului, dar mă bucur să văd că sînt cîteva persoane, nu multe, dar care au completat un formular care îi poate aduce mai aproape de realizarea propriului proiect pentru oraş. Propunerile sînt din cele mai variate: realizarea de platforme ecologice subterane de colectare selectivă a deşeurilor, amenajarea unui loc de joacă, amplasarea de bănci inteligente, realizarea unui observator în aer liber, realizarea porţilor de intrare în oraţ şi amenajarea unui spaţiu public dintre blocuri. Sînt idei cel puţin interesante şi care, în mod sigur, vor aduce un plus comunităţii noastre. Le mulţumesc tuturor celor care sprijină autorităţile, le critică constructiv, dar în special celor care au ales să se alăture viziunii echipei din administraţia romaşcană. Este un prim pas important făcut pentru oraşul nostru şi sper ca un număr cît mai mare de romaşcani să voteze cele mai bune proiecte propuse şi eu îi asigur că le vom implementa“, a declarat primarul Lucian Micu. Pînă pe 31 mai, comisia de evaluare de la nivelul Primăriei municipiului Roman va analiza fiecare proiect, după care toate cele care îndeplinesc criteriile din regulamentul de bugetare participativă vor fi afişate pe site-ul oficial al instituţiei – în secţiunea „Pentru Roman – bugetare participativă“. Romaşcanii sînt cei care vor decide care sunt proiectele ce se vor realiza din cele propuse, astfel că pe pagina special creată, în perioada 3 – 14 iunie 2019, se va putea vota unul dintre cele şase proiecte pe care fiecare îl consideră cel mai potrivit. Pe data de 18 iunie, Primăria municipiului Roman va face public rezultatul votului, după care va trece la implementarea proiectelor.

Citește știrea

Actualitate

Cu viaţa mea apăr viaţa, premii pentru cîştigători

Știe publicată cu

în data de

Autor

În cadrul celei de-a X-a ediţii a Zilelor municipiului Roman, a avut loc şi festivitatea de premiere a cîştigătorilor concursului Cu viaţa mea apăr viaţa, desfăşurat pe 9 aprilie 2019 (etapa pe localitate – liceu şi gimnaziu). Locul I a fost obţinut de echipajul Liceului Franciscan Francisc de Assisi, urmat de echipa Colegiului Tehnic Petru Poni, care a participat în concurs cu două echipaje. Locul III a fost obţinut de a doua echipă a Colegiului Petru Poni, iar menţiune a obţinut echipa Liceului Vasile Sav. Premiile au fost înmînate de primarul Lucian Micu, fiecare echipă primind suma de 200 de lei pentru cunoştinţele asupra factorilor de risc şi implicarea voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastru.

Citește știrea

Actualitate

Ploile au „sabotat“ Zilele Municipiului

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ turul ciclist de sîmbătă a fost anulat, iar spectacolul Ansamblului Aretti a fost amînat

Un anunţ postat pe pagina de facebook a Primăriei Roman, sîmbătă, 18 mai, a anunţat amatorii sportului pe două roţi faptul că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru a evita posibile accidente, turul ciclist, programat a se desfăşura în municipiu cu plecare din Piaţa Roman-Vodă, a fost anulat. „Condiţiile meteo nefavorabile şi avertizările meteorologilor nu mai permit desfăşurarea turului ciclist, programat, cu prilejul celei de a X-a ediţii a Zilelor Municipiului Roman. Pe viitor, administraţia publică locală va organiza alte evenimente care să încurajeze practicarea sportului pentru o viaţă activă şi sănătoasă“, se scria în postarea pe pagina de socializare. Tot ploaia a amînat şi spectacolul aniversar legat de marcarea a 25 de ani de activitate a Ansamblului de dansuri Aretti al Comunităţii Elene din Roman, care ar fi trebuit să aibă loc sîmbătă, 18 mai, de la ora 16, pe scena din Piaţa Roman- Vodă. Conform informaţiilor date de Mihai Bîrjoveanu, şeful Biroului Evenimente din cadrul Primăriei Roman, spectacolul va fi reprogramat pentru marţi, 21 mai, în ziua sărbătorii de Constantin şi Elena, care este şi ultima zi a manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului. Spectacolul se va desfăşura în Sala de festivităţi Nicolae Manolescu Strunga din incinta Primăriei Roman.

Citește știrea

Trending