Contactează-ne

Actualitate

Desfiinţarea echipelor din Roman va fi plătită… politic

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aceasta este opinia ex-primarului Dan Ioan Cărpuşor, cel care a decis înfiinţarea echipei de handbal ■ fostul edil crede că principala cauză a retragerii echipelor CSM din campionatele interne este lipsa banilor ■ „Lucian Micu se gîndeşte doar la investiţiile care vor urma anul viitor“, spune Cărpuşor ■

Opiniile legate de retragerea din campionat a echipelor CSM Roman de handbal şi fotbal sînt interpretate diferit atît de oamenii obşnuiţi, cît şi de cei legaţi de fenomenul sportiv. Decizia a fost luată în Consiliul de Admnistraţie al CSM Roman şi motivată printr-un comunicat de presă remis de primarul Lucian Micu. Fostul primar PSD al urbei, Dan Ioan Cărpuşor, cel care a sprijinit înfiinţarea în 2001 a echipei de handbal feminin, susţine că această decizie ce aparţine actualului edil şef va fi una care-l va costa politic cel puţin cîteva mii de voturi. „Am un sentiment de tristeţe cînd constat că un vis al meu, care a devenit realitate în perioada în care am fost primar şi anume acela de înfiinţare a unei echipe de handbal feminin de ligă naţională se năruie la ora aceasta. În acea perioadă a mandatului meu, împreună cu membrii Consiliului Local de atunci, am reuşit să aducem o echipă de handbal feminin în liga naţională foarte, foarte greu. În 2006-2007 însă am reuşit cea mai bună performanţă din istoria echipei, respectiv aducerea ei în semifinalele din Challenge Cup. Faptul că acum echipa se desfiinţează din foarte multe puncte de vedere este un lucru rău. Înainte de a face o analiză faţă de această decizie trebuie văzute care sînt motivele pe care le-a avut primarul Lucian Micu să facă acest lucru. Lucian Micu este un primar cu multă experienţă. A stat ani de zile în spatele lui Laurenţiu Leoreanu de la care a învăţat administraţie. În ultima perioadă a demostrat că poate lua decizii şi singur, decizii unele foarte bune şi în interesul comunităţii. Dacă pornim de la această premiză, trebuie să analizăm care sînt resortorile pentru care a luat o asemenea măsură. El este conştient, cu siguranţă, că prin desfiinţarea echipei CSM va pierde cîteva mii de voturi, care nu vor putea fi recuperate, aşa cum se acreditează, prin sprijinirea sportului de masă. Rolul unei primării nu este acela de a sprijini sportul de masă. E sigur că partea financiară este aceea care a cîntătit în luarea unei asemenea decizii grele. Handbalul a devenit în ultima perioadă scump şi foarte scump. Cheltuielile pentru a menţine o echipă în Liga Naţională sînt uriaşe, iar pentru a face performanţă, şi mai mari. Primarul Lucian Micu acum se gîndeşte doar la investiţiile care vor urma anul viitor, cînd se va trece la materializarea adevăratelor investiţii din perioada Micu, cu banii din împrumutul bancar şi cu fonduri europene, care necesită însă şi cofinanţări din bugetul local. În această criză de bani, a fost nevoit să ia o asemenea măsură. Trebuie să avem însă încredere în deciziile luate de primar, care este alesul comunităţii“, a declarat ex-primarul Dan Ioan Cărpuşor.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

 1. vali

  3 noiembrie 2018 at 10:33 AM

  Carpusor a fost primarul care nu a facut nimic pt Roman in schimb a conditionat financiar (spaga) tot ce a miscat in oras. Dupa 8 ani de mandat nu a schimbat un trotuar in Roman, asa ca nu are nici un drept sa-si mai dea cu parerea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Guvernul PNL alocă bani pentru 16 localități din județul Neamț pentru elaborarea sau actualizarea Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU)

Știre publicată în urmă cu

în data de

Contractele de finanțare pentru Programul privind elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) şi a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU) au fost aprobate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) pentru mai multe localități din județul Neamț.Suma totală va fi de 362.728 lei.

Este vorba despre Alexandru cel Bun, Bahna, Bârgăuani, Ceahlăul, Crăcăoani, Drăgănești, Dumbrava Roșie, Gâdinți, Gârcina, Moldoveni, Români, Ruginoasa, Sagna, Stănița, Tașca și Timișești.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a întocmit un punctaj în baza unor criterii, pentru fiecare criteriu fiind acordat un punct. În raport cu suma alocată (de 18.000.000 lei) și cu numărul total de puncte (3.073 lei), a fost stabilită valoarea pentru fiecare punct (5.857,47 lei). În funcție de numărul de puncte obținut de fiecare UAT în urma analizei, a fost alocată, proporțional, suma aferentă.

Sumele acordate localităților din Neamț sunt următoarele:

 • Alexandru cel Bun: 30.383 lei
 • Bahna: 11.055 lei
 • Bârgăuani: 30.383 lei
 • Ceahlăul: 30.383 lei
 • Crăcăoani: 24.526 lei
 • Drăgănești: 8.493 lei
 • Dumbrava Roșie: 24.526 lei
 • Gâdinți: 12.811 lei
 • Gârcina: 30.383 lei
 • Moldoveni: 24.526 lei
 • Români: 24.526 lei
 • Ruginoasa: 26.781 lei
 • Sagna: 30.383 lei
 • Stănița: 4.518 lei
 • Tașca: 30.383 lei
 • Timișești: 18.668 lei
Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Hoţ “specializat” în case de vacanţă, arestat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un bărbat de 37 de ani, din Dămuc, a fost arestat preventiv, după ce anchetatorii au dovedit perseverenţa lui în spargerea caselor de vacanţă şi maşini.

Ajuns în faţa judecătorilor, inculpatul a cerut clemenţă şi a cerut o măsură mai blîndă, arestul la domiciliu. „Respinge cererea de luare a măsurii arestului la domiciliu, formulată de inculpat.

Admite propunerea Parchetului. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Chindea Florin, cu antecedente, cercetat pentru săvîrşirea mai multor infracţiuni de: furt calificat în formă continuată şi tentativă de furt calificat (…) pe o durată de 30 de zile, începînd cu data de 02.08.2020, pînă la data de 31.08.2020, inclusiv“, conform Judecătoriei Bicaz.

Decizia instanţei de fond de pe 2 august 2020 nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Neamţ. Inculpatul era bănuit de furturi în Bicaz Chei şi Dămuc.

„Pe 1 august, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurală Bicaz au depistat într-o zonă împădurită de pe raza localităţii Bicaz Chei, un bărbat de 37 de ani, din Dămuc, bănuit de comiterea a şapte infracţiuni de furt din auto şi din case de vacanţă, în perioada 20-31 iulie a.c.“, a comunicat Poliţia Neamţ. În urma activităţilor desfăşurate, aproximativ 60% din prejudiciul cauzat a fost recuperat.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Spitalul Judeţean, redeschis pentru a fi… închis

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acesta este efectul creşterii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus

Trei săptămâni sau chiar mai puţin, atât a durat “minunea” redeschiderii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pentru bolnavii non-COVID 19. Anunţul redeschiderii spitalului a fost făcut pe 13 iulie, după “lupte seculare” care au presupus “tone” de adrese între DSP şi Ministerul Sănătăţii, spital, prefectură… etc.

Şi după ce foarte mulţi nemţeni s-au plâns că mor acasă, bolnavi fiind cu alte afecţiuni, iar personalul de la Spitalul Roman s-a plâns că moare de epuizare dat fiind că toate cazurile ajungeau la unitatea sanitară din oraşul de la malul Moldovei. La momentul respectiv în spitalul judeţean erau 29 de pacienţi COVID.

Tot luni, dar 3 august, prefectul de Neamţ, alături de reprezentantul DSP Neamţ, a anunţat că SJN redevine spital exclusiv pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus. Între timp, în spital sunt 170 de pacienţi COVID şi 138 suspecţi. Dintre bolnavii cu noul coronavirus, patru sunt la Terapie Intensivă. Alţi 42 de pacienţi confirmaţi pozitiv se afla internaţi la Spitalul de la Bisericani. Capacitatea maximă a spitalului din Piatra Neamţ ar fi de 550 de locuri (plus 25 la Terapie Intensivă), potrivit DSP.

În cele trei săptămâni în care bolnavii de COVID 19 au ajuns de la 29 la 170, nemţenii s-au certat pe purtatul măştii sau s-au relaxat bine de tot. Prin oraş sau prin alte destinaţii de vacanţă. Mai bine, dacă era cazul, şi-ar fi căutat de sănătate pentru că de miercuri 5 august la Spitalul Judeţean nu vor mai avea ocazia, în condiţiile în care în unitatea sanitară nu vor mai avea loc decât pacienţii non-COVID aflaţi în stare foarte gravă şi care nu vor mai putea fi mutaţi în alte spitale.

Citește știrea

Trending