Contactează-ne

Actualitate

Desfiinţarea echipelor din Roman va fi plătită… politic

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aceasta este opinia ex-primarului Dan Ioan Cărpuşor, cel care a decis înfiinţarea echipei de handbal ■ fostul edil crede că principala cauză a retragerii echipelor CSM din campionatele interne este lipsa banilor ■ „Lucian Micu se gîndeşte doar la investiţiile care vor urma anul viitor“, spune Cărpuşor ■

Opiniile legate de retragerea din campionat a echipelor CSM Roman de handbal şi fotbal sînt interpretate diferit atît de oamenii obşnuiţi, cît şi de cei legaţi de fenomenul sportiv. Decizia a fost luată în Consiliul de Admnistraţie al CSM Roman şi motivată printr-un comunicat de presă remis de primarul Lucian Micu. Fostul primar PSD al urbei, Dan Ioan Cărpuşor, cel care a sprijinit înfiinţarea în 2001 a echipei de handbal feminin, susţine că această decizie ce aparţine actualului edil şef va fi una care-l va costa politic cel puţin cîteva mii de voturi. „Am un sentiment de tristeţe cînd constat că un vis al meu, care a devenit realitate în perioada în care am fost primar şi anume acela de înfiinţare a unei echipe de handbal feminin de ligă naţională se năruie la ora aceasta. În acea perioadă a mandatului meu, împreună cu membrii Consiliului Local de atunci, am reuşit să aducem o echipă de handbal feminin în liga naţională foarte, foarte greu. În 2006-2007 însă am reuşit cea mai bună performanţă din istoria echipei, respectiv aducerea ei în semifinalele din Challenge Cup. Faptul că acum echipa se desfiinţează din foarte multe puncte de vedere este un lucru rău. Înainte de a face o analiză faţă de această decizie trebuie văzute care sînt motivele pe care le-a avut primarul Lucian Micu să facă acest lucru. Lucian Micu este un primar cu multă experienţă. A stat ani de zile în spatele lui Laurenţiu Leoreanu de la care a învăţat administraţie. În ultima perioadă a demostrat că poate lua decizii şi singur, decizii unele foarte bune şi în interesul comunităţii. Dacă pornim de la această premiză, trebuie să analizăm care sînt resortorile pentru care a luat o asemenea măsură. El este conştient, cu siguranţă, că prin desfiinţarea echipei CSM va pierde cîteva mii de voturi, care nu vor putea fi recuperate, aşa cum se acreditează, prin sprijinirea sportului de masă. Rolul unei primării nu este acela de a sprijini sportul de masă. E sigur că partea financiară este aceea care a cîntătit în luarea unei asemenea decizii grele. Handbalul a devenit în ultima perioadă scump şi foarte scump. Cheltuielile pentru a menţine o echipă în Liga Naţională sînt uriaşe, iar pentru a face performanţă, şi mai mari. Primarul Lucian Micu acum se gîndeşte doar la investiţiile care vor urma anul viitor, cînd se va trece la materializarea adevăratelor investiţii din perioada Micu, cu banii din împrumutul bancar şi cu fonduri europene, care necesită însă şi cofinanţări din bugetul local. În această criză de bani, a fost nevoit să ia o asemenea măsură. Trebuie să avem însă încredere în deciziile luate de primar, care este alesul comunităţii“, a declarat ex-primarul Dan Ioan Cărpuşor.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. vali

    3 noiembrie 2018 at 10:33 AM

    Carpusor a fost primarul care nu a facut nimic pt Roman in schimb a conditionat financiar (spaga) tot ce a miscat in oras. Dupa 8 ani de mandat nu a schimbat un trotuar in Roman, asa ca nu are nici un drept sa-si mai dea cu parerea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Amendaţi pentru că au făcut scandal la băutură

Știre publicată în urmă cu

în data de

Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț au fost sesizați vineri, 29.05.2020, în jurul orei 11, despre existența unui conflict între mai multe persoane fără adăpost, în zona centralei termice dezafectate de pe strada Viorelelor din Piatra Neamț.

 „Echipajele Biroului Ordine Publică au depistat la fața locului 6 persoane care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-au luat la ceartă, existînd pericolul ca situația să degenereze.

Toți cei șase bărbați, cu vîrste cuprinse între 24 și 45 de ani au fost conduși la sediul Poliției Locale Piatra Neamț, unde, după ce au fost identificați, au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 200 și 500 de lei pentru încălcarea Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, art. 2, pct. 24 (”Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încît, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice”).

Totodată, biroul de specialitate din cadrul Primăriei Piatra Neamț a fost sesizat și informat cu privire la faptul că, din cauza nesecurizării ușii de acces în centrală – atribuției ce-i revine proprietarului imobilului – există riscul ca persoane neautorizate să pătrundă în incintă și să provoace astfel de incidente sau să depoziteze deșeuri”, se precizează în comunicatul de presă emis de Poliţia Locală Piatra Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 879 cazuri în total. Naţional – 191 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la nivel naţional sunt confirmate 18.982 cazuri, 1.240 decese, 12.829 vindecaţi

Până astăzi, 29 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.829 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1240 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov și Harghita, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 191 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 182 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.371 de  persoane. Alte 95.176 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 421.451 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 389 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.248 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 195 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 153.200 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 4 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 28 mai a.c.,  50 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.074 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu încătuşat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Polițiștii au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat din localitatea Zănești, bănuit că ar fi amenințat cu acte de violență o altă persoană, tulburînd ordinea și liniștea publică.

“La data de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați de către un bărbat de 55 de ani, din localitatea Zănești cu privire la faptul că a fost amenințat de către o altă persoană.

Din cercetări a reieșit că, un bărbat de 51 de ani, s-ar fi deplasat la locuința celui în cauză și folosindu-se de un obiect tăietor-înțepător, ar fi lovit gardul și poarta de acces în curtea imobilului și l-ar fi amenințat cu acte de violență.

Cel în cauză a fost depistat de polițiști și condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvîrşirii infracțiunii de amenințare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, urmînd ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending