IM000355.JPG
Publicitate

■ aceasta este opinia ex-primarului Dan Ioan Cărpuşor, cel care a decis înfiinţarea echipei de handbal ■ fostul edil crede că principala cauză a retragerii echipelor CSM din campionatele interne este lipsa banilor ■ „Lucian Micu se gîndeşte doar la investiţiile care vor urma anul viitor“, spune Cărpuşor ■

Opiniile legate de retragerea din campionat a echipelor CSM Roman de handbal şi fotbal sînt interpretate diferit atît de oamenii obşnuiţi, cît şi de cei legaţi de fenomenul sportiv. Decizia a fost luată în Consiliul de Admnistraţie al CSM Roman şi motivată printr-un comunicat de presă remis de primarul Lucian Micu. Fostul primar PSD al urbei, Dan Ioan Cărpuşor, cel care a sprijinit înfiinţarea în 2001 a echipei de handbal feminin, susţine că această decizie ce aparţine actualului edil şef va fi una care-l va costa politic cel puţin cîteva mii de voturi. „Am un sentiment de tristeţe cînd constat că un vis al meu, care a devenit realitate în perioada în care am fost primar şi anume acela de înfiinţare a unei echipe de handbal feminin de ligă naţională se năruie la ora aceasta. În acea perioadă a mandatului meu, împreună cu membrii Consiliului Local de atunci, am reuşit să aducem o echipă de handbal feminin în liga naţională foarte, foarte greu. În 2006-2007 însă am reuşit cea mai bună performanţă din istoria echipei, respectiv aducerea ei în semifinalele din Challenge Cup. Faptul că acum echipa se desfiinţează din foarte multe puncte de vedere este un lucru rău. Înainte de a face o analiză faţă de această decizie trebuie văzute care sînt motivele pe care le-a avut primarul Lucian Micu să facă acest lucru. Lucian Micu este un primar cu multă experienţă. A stat ani de zile în spatele lui Laurenţiu Leoreanu de la care a învăţat administraţie. În ultima perioadă a demostrat că poate lua decizii şi singur, decizii unele foarte bune şi în interesul comunităţii. Dacă pornim de la această premiză, trebuie să analizăm care sînt resortorile pentru care a luat o asemenea măsură. El este conştient, cu siguranţă, că prin desfiinţarea echipei CSM va pierde cîteva mii de voturi, care nu vor putea fi recuperate, aşa cum se acreditează, prin sprijinirea sportului de masă. Rolul unei primării nu este acela de a sprijini sportul de masă. E sigur că partea financiară este aceea care a cîntătit în luarea unei asemenea decizii grele. Handbalul a devenit în ultima perioadă scump şi foarte scump. Cheltuielile pentru a menţine o echipă în Liga Naţională sînt uriaşe, iar pentru a face performanţă, şi mai mari. Primarul Lucian Micu acum se gîndeşte doar la investiţiile care vor urma anul viitor, cînd se va trece la materializarea adevăratelor investiţii din perioada Micu, cu banii din împrumutul bancar şi cu fonduri europene, care necesită însă şi cofinanţări din bugetul local. În această criză de bani, a fost nevoit să ia o asemenea măsură. Trebuie să avem însă încredere în deciziile luate de primar, care este alesul comunităţii“, a declarat ex-primarul Dan Ioan Cărpuşor.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Carpusor a fost primarul care nu a facut nimic pt Roman in schimb a conditionat financiar (spaga) tot ce a miscat in oras. Dupa 8 ani de mandat nu a schimbat un trotuar in Roman, asa ca nu are nici un drept sa-si mai dea cu parerea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.