Contactează-ne

Actualitate

Deputatul Leoreanu este coordonatorul campaniei pentru Autostrada Unirii

Știe publicată cu

în data de

■ legea a fost promulgată şi urmează alocarea de fonduri din bugetul anului 2019 pentru studiile de fezabilitate ■ „Acest proiect este provocarea vieţii mele de parlamentar“, a declarat Laurenţiu Leoreanu ■

Deputatul de Neamţ Laurenţiu Leoreanu, vicepreşedinte PNL, răspunde din partea acestei formaţiuni de coagularea forţelor pentru trecerea efectivă la construcţia autostrăzii Iaşi – Tîrgu Neamţ – Tîrgu Mureş. „Am început o campanie pentru construirea Autostrăzii Unirii, pe care din partea PNL o coordonez la nivelul Moldovei. Am lansat şi o petiţie publică. Mesajele noastre de promovare pot fi găsite şi pe pagina mea de facebook. Vom continua activitatea de strîngere de semnături pînă în primăvară. Vrem să demonstrăm Guvernului că oamenilor le pasă şi îşi doresc astfel de autostrăzi. Cei care gîndesc că sînt prea bătrîni pentru a mai circula pe această autostradă, gîndesc limitat. În fapt, o autostradă care să lege Moldova de Ardeal şi de aici să fim legaţi de Vestul Europei înseamnă o gură de oxigen pentru noi. La ora actuală, veniturile în Moldova faţă de alte zone ale ţării sînt mai mici cu 40%. Am fost întrebat la audienţe de ce angajaţii de la TRW cîştigă mai puţin decît cei de la Timişoara. E adevărat că un salariu se dă la Roman şi un altul la Timişoara, mult mai mic la Roman. Lipsa autostrăzii este una din cauzele pentru care în societăţile din Moldova salariile sînt mai mici. Bugetul pe unitatea de produs care se face la Roman sau la Timişoara este acelaşi. Pentru a fabrica un produs se cheltuie o sumă, dar aceasta este mai mare la noi din cauza lipsei autostrăzii. Puse pe TIR-uri produsele finite pleacă la export, transportul fiind mai scump. Ca să ajungă pînă la graniţă un TIR are nevoie de 12 ore, iar de la Timişoara numai de o oră jumătate. Asta însemnă cheltuieli cu motorina, cheltuieni cu salariile pentru şoferi, cheltueli cu asigurările, incidentele în trafic, riscurile, etc. Toate sumele astea adunate înseamnă o cheltuială mai mare de producţie la Roman şi, în consecinţă, salarii mai mici aici, pentru aceeaşi muncă“, a declarat deputatul Leoreanu. Parlamentarul a spus că există multe alte argumente pentru care trebuie construită această autostradă. Deputatul nemţean este încîntat de faptul că a făcut parte din delegaţia de parlamentari care s-a aflat la Cotroceni, atunci cînd preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea. „Acest proiect este provocarea vieţii mele de parlamentar. Am primit peste 90% mesaje de felicitare pe această temă, pe reţeaua de socializare. Urmează a doua etapă, ca la votul bugetului să ne luptăm pentru alocarea de fonduri pentru începerea documentaţiei“, a mai spus deputatul nemţean. Acesta susţine că a primit promisiuni şi de la parlamentari ai Puterii că se vor bate pentru a sprijini alocarea de fonduri în bugetul anului 2019, în vederea trecerii la întocmirea studiilor de fezabilitate. Deputatul este convins că în cel mult 10 ani se va circula pa această autostradă, care din punct de vedere al construcţiei este extrem de dificilă, din cauza faptului că trebuie să străbată munţii.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Doi adolescenţi cu apucături de tîlhari, în cătuşe

Știe publicată cu

în data de

Doi tineri, de 18 ani, din Grumăzeşti au ajuns în arest fiind cercetaţi pentru că au vrut să tîlhărească o bătrînă de 84 de ani. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie din Grumăzești a fost victima unei agresiuni fizice. Din anchetă au reieșit indicii că doi tineri de 18 ani, ambii din Grumăzești, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi distrus geamul ușii de acces și ar fi pătruns în locuința unei femei în vîrstă de 84 de ani. Totodată, cei în cauză i-ar fi solicitat bani și ar fi lovit-o cu pumnii în zona feței. Aceștia au fost identificați de polițiști și conduși la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. În urma documentării activității infracționale, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă de tîlhărie calificată și distrugere. Astăzi, cei doi urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu-Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalul de la un cal, bărbat reţinut

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 27 de ani, implicat într-un scandal izbuncit în urma unui accident rutier, a fost reţinut de poliţiştii nemţeni fiind suspectat de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. “La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au fost sesizați despre faptul că, în urma unui eveniment rutier produs pe DN 15 C, în afara localității Dobreni, a izbucnit un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat polițiștii, fiind solicitat și sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au participat la aplanarea conflictului și implicit la identificarea persoanelor participante la altercație. Din anchetă au reieșit indicii că, pe fondul unui conflict izbucnit, trei bărbați cu vîrste cuprinse între 27 și 68 de ani, toți din Harghita, s-ar fi agresat reciproc prin folosirea unor obiecte ascuțite. În urma leziunilor suferite, cei trei au fost preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Fiindu-i probată activitatea infracțională, polițiștii au depistat bărbatul de 27 de ani pe raza localității Ceahlău, și l-au condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. Astfel, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț, urmînd să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ. Ştirea iniţială aici: http://monitorulneamt.ro/neamt-s-au-injunghiat-de-la-un-cal/.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu trei victime, în trei minute

Știe publicată cu

în data de

Salvatorii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ au avut parte, pe 26 iunie, de un nedorit record: două apeluri de intervenţie în cazul a două accidente rutiere efectuate la un interval de doar trei minute. Primul apel a fost înregistrat la 07.41, la Recea, victimă fiind o femeie de 58 de ani, policontuzionată, transportată la Spitalul Roman. Al doilea apel a fost înregistrat la 07.44, la Sagna. A fost vorba despre un accident rutier soldat cu două victime: un bărbat de 67 de ani, cu traumatism la genunchi, şi un altul de 38 de ani, policontuzinat şi cu traumatism cranio-cerebral. Ambii au fost transportaţi la spitalul Roman.

Citește știrea

Trending