Contactează-ne

Actualitate

De sărbători, două minivacanţe vor fi

Știe publicată cu

în data de

■ bugetarii nu lucrează în Ajun de Crăciun şi de An Nou ■ zilele libere trebuie recuperate ■

Bugetarii au primit cadou la final de an două minivacanţe, una de Crăciun şi una de Anul Nou. Nu se va lucra în zilele de 24 şi 31 decembrie, astfel că oamenii muncii de la stat mai vin la serviciu pînă la final de 2018 doar trei zile, respectiv în perioada 26 – 28 decembrie, asta dacă nu şi-au lăsat cîteva zile din concediu, caz în care îşi vor relua activitatea abia de anul viitor. Avînd în vedere prevederile H. G. nr. 983 2018 pentru stabilirea zilelor de 24 şi 31 decembrie 2018 ca zile libere, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1061 14. 12. 2018, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ face următoarele precizări: potrivit articolului 1 din H. G. nr. 983 2018, pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, zilele de 24 şi 31 decembrie 2018 se stabilesc ca zile libere. Pentru zilele stabilite ca fiind libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru, pînă la data de 31 ianuarie 2019, potrivit planificărilor. Prestarea muncii în condiţiile precizate anterior nu conferă acordarea de timp liber corespunzător. „Coroborînd prevederile menţionate anterior cu cele ale Legii nr. 53 2003 – Codul Muncii, rezultă că numărul de zile lucrătoare din lunile decembrie 2018 şi ianuarie 2019 nu se va modifica ca urmare a aplicării H. G. nr. 595 2018, astfel că luna decembrie 2018 va avea un număr de 19 zile lucrătoare, iar luna ianuarie 2019 va avea un număr de 20 de zile lucrătoare“, conform unui comunicat al Casei Judeţene de Pensii Neamţ. Numărul total de zile lucrătoare din lună nu poate fi mai mare decît numărul de zile lucrătoare din lună stabilit conform Legii nr. 53 2003 – Codul Muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Dulamă, “avansat” de la mansardă

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ revenit la muncă, Dulamă a primit biroul de la etajul II al fostului vice ■ cînd a plecat din instituţie avea biroul la etajul IV ■ încă nu ştie ce atribuţii va primi ■

Laurenţiu Dulamă, care s-a întors victorios în instanţă pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, era la muncă, luni, 24 iunie. Şi, surpriză sau nu, fusese “avansat” în biroul de la etajul II în care stătuse fostul vicepreşedinte Diaconu. “Avansarea” survine în contextul în care înainte de a fi mazilit din CJ, fusese mutat “cu forţa” într-un birou “anonim” de la etajul IV, fiindu-i retrase şi atribuţiile. Cît priveşte atribuţiile, luni nu ştia încă prea multe despre acest subiect, aşteptînd să poarte o discuţie cu preşedintele Ionel Arsene pe această temă. “Mia-m dat demisia de la Salubritas şi, vineri, a fost prima zi de muncă la Consiliul Judeţean Neamţ. A fost o plăcere şi o onoare să-mi revăd colegii cu care am muncit timp de doi ani de zile. Aştept revenirea domnului preşedinte pentru a discuta despre atribuţiile pe care le voi avea. Eu îmi doresc să continui ceea ce am început şi, evident, ce s-a făcut în anul în care am lipsit. De asemenea, îmi doresc să-mi finalizez mandatul de consilier judeţean, respectiv vicepreşedinte, din partea PMP. Sigur că am discutat despre noua mea situaţie cu domnul Tomac, cu domnul preşedinte Băsescu, am fost felicitat pentru victorie şi de colegii din Biroul Executiv Naţional al PMP. Le-am spus şi dînşilor că trebuie să mulţumesc în primul rînd justiţiei pentru că a îndreptat abuzul prin care am fost îndepărtat din funcţie. La nivel naţional, PMP şi-a recuperat o funcţie importantă obţinută în urma alegerilor locale din 2016”, a declarat Laurenţiu Dulamă, cel care luni era în plin proces de amenajare a noului birou. Reamintim că acesta a rămas fără funcţia de consilier jude]ean după ce s-ar fi constatat că ar fi fost incompatibil dintr-un motiv considerat ridicol de toată lumea: soţia lui lucra la o firmă ce avea contract cu Apa Serv, societate subordonată CJ Neamţ. “Subţirimea” acestui motiv a fost constatată definitiv şi de judecători, care au decis că Dulamă trebuie să-şi recapete atît fotoliul de consilier judeţean, cît şi pe cel de vicepreşedinte. Acest lucru s-a întîmplat în şedinţa de săptămîna trecută, însă multă lume se întreba, inclusiv Dulamă, dacă va fi exilat din nou la etajul IV şi va rămîne tot fără atribuţii. Cît priveşte biroul, lucrurile s-au clarificat, mai rămîne de văzut cum va fi cu atribuţiile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Strivit de TAF

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 40 de ani, a fost strivit de un TAF plin cu lemne, pe 21 iunie, într-o pădure din localitatea Boboieşti. “Pacient sex masculin, 40 ani, diagnostic: politraumatizat prin strivire (TAF şi lemne); pacientul a rămas la locul solicitării”, au comunicat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ. Salvatorii nemţeni au mai intervenit, tot pe 21 iunie, la un accident tragic produs Secuienii Noi, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un TIR: la victimă sex masculin, 42 ani, diagnostic: SCR prin accident rutier (victimă încarcerată); victima a rămas la locul solicitării; victimă sex masculin, 11 ani, diagnostic: traumatism coloană cervicală prin accident rutier, traumatism toraco-abdominal, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Spitalului Municipal Roman. Din CPU a fost preluat de un echipaj cu medic în vederea efectuării transferului interclinic la o clinică din Iaşi”, au mai comunicat rerpezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending