Contactează-ne

Actualitate

De muncă este, dar nu-i cu cine

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cererea de personal, 823 de posturi, depăşeşte cu mult posibilitatea pieţei ■ peste 400 de locuri de muncă sînt numai în reşedinţa de judeţ şi comunele limitrofe ■ tot în această zonă sînt şi cele mai multe locuri vacante pentru persoane cu studii superioare ■ la Tîrgu Neamţ se caută 99 de noi salariaţi ■

Piaţa muncii din Neamţ suferă cumplit de lipsă de personal şi momentan soluţii nu prea sînt pentru că de la săptămînă la săptămînă sînt sute de posturi vacante pentru care nu se bate nimeni. Aşa se face că la începutul acestei săptămîni, pe 16 iulie 2018, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă ca fiind vacante în tot judeţul 823 de posturi în cele mai diverse ocupaţii. Cele mai multe recrutări de personal s-ar face dacă s-ar găsi oameni interesaţi în reşedinţa de judeţ şi comunele limitrofe unde sînt libere 413 locuri de muncă. Şi în zona Roman este destul de muncă fiind anunţate ca fiind disponibile 311 posturi. Pînă şi la Tîrgu Neamţ s-au mai înmulţit locurile de muncă şi cei din zonă au în această săptămînă 99 de oferte. Defalcat, în Piatra Neamţ sînt cîteva oportunităţi pentru persoane cu studii superioare, aflate în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii din zonă caută un economist, un inginer chimist, un inginer producţie şi un inginer tehnolog. Se mai caută un inginer constructor instalaţii şi un manager relaţii client. Pentru cei cu studii medii sînt vacante 25 de locuri de agenţi vînzări, 10 posturi sînt pentru agenţi intervenţie, alte 12 locuri sînt pentru zidari, plus 53 pentru muncitori necalificaţi. Se mai recrutează 11 fierari betonişti, 9 dulgheri, 25 de tîmplari universali, 10 operatori mase plastice, sau 10 manipulanţi mărfuri, 15 croitori şi 10 călcătorese lenjerie ori 16 ambalatori manuali. În multe alte ocupaţii sînt mai puţine cereri, dar ar mai fi nevoie de fochişti, frezori, gaterişti, şoferi, strungari, sau tapiţeri şi zugravi. La Roman este de lucru doar pentru cîteva persoane cu studii superioare fiind nevoie de un inginer mecanic şi un medic veterinar. Pentru ceilalţi sînt libere 14 posturi de ospătar, 71 pentru necalificaţi în mai multe domenii, se mai recrutează 7 montatori confecţioneri, dar este de lucru şi pentru electricieni montatori aparate de joasă tensiune. În zonă mai este de lucru pentru 10 ambalatori manuali, 10 operatori – montaj linii automate, se mai caută 35 de operatori – confecţioneri imbrăcăminte, iar alte 25 de locuri sînt pentru cei care pot presta în meseria de confecţioner – asamblor articole textile. În multe alte ocupaţii sînt mai puţine cereri de personal lista completă putînd fi studiată la Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă Roman. La Tîrgu Neamţ este doar o strigare pentru cei cu studii superioare şi se caută un inginer chimist. În zonă este de lucru pentru 10 confecţioneri textilişti, se mai caută 10 necalificaţi în confecţii şi tot atîţia muncitori sezonieri pentru preparare legume – fructe, plus 9 bucătari cu experienţă şi 19 ospătari cu experienţă. Angajatorii mai au nevoie de gaterişti, mecanic agricol, tencutor, zidar, circularist, dulgher şi fierar betonist.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending