Contactează-ne

Actualitate

De la un pistol e în boxa acuzaţilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un pietrean este acuzat de săvîrşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor ■ totul în urma unui scandal care a avut loc în noaptea de 8/9 aprilie la un local de pe strada Petru Movilă ■ el avea autorizaţie de deţinere a armei, însă numai la domiciliu ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ au finalizat urmărirea penală în cazul scandalului care a avut loc în noaptea de 8/9 aprilie 2018, pe strada Petru Movilă din reşedinţa de judeţ. Au fost inculpaţi doi bărbaţi care sînt acuzaţi de săvîrşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În cauză este vorba de Daniel Dragoş, în vîrstă de 46 de ani, zis „Donose“, care în urmă cu ceva ani intrase în vizorul interlopului Ţîţă, precum şi de Alin Iulian Pascaru. Cauza a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Piatra Neamţ şi timp de două luni va fi în procedură de Cameră preliminară, perioadă în care se verifică administrarea probelor şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriu. Apoi procesul intră în linie dreaptă cu audieri de martori şi administrări de probe, iar şedinţele vor fi publice. La data faptelor, anchetatorii l-au reţinut pe Donose apoi au sesizat instanţa cu propunere de arestare preventivă, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. În şedinţa din 12 aprilie judecătorii au respins propunerea şi au decis să-l plaseze sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. El a avut de respectat o serie de obligaţii, altfel risca să fie arestat la domiciliu sau preventiv. Fapta a avut loc în noaptea de 8/9 aprilie, în jurul orei 2:20, cînd a izbucnit scandalul. Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului a identificat toate persoanele prezente, şase bărbaţi cu vîrste cuprinse între 46 şi 19 ani, dar şi o femeie de 43 de ani, toţi de loc din reşedinţa de judeţ. Cercetările au stabilit că a avut loc un conflict spontan între doi bărbaţi de 46, respectiv 39 de ani, care erau într-un grup de persoane şi un altul, de 44 de ani, însoţit de membri din familia sa. „Pe parcursul altercaţiei, doi dintre participanţi, cel de 39 şi 46 de ani, au folosit pistoale din categoria armelor neletale, fără a fi rănită vreo persoană“, declarat la acea vreme Elena Bulgărea, purtător de cuvînt al Poliţiei Neamţ. Anchetatorii au stabilit că bărbatul de 46 de ani, respectiv Donose, avea certificat de deţinător pentru arme neletale – pistol cu gaze, dar nu era autorizat şi pentru portul acestuia. „Avea autorizaţie de deţinere a armei la domiciliu, nu şi să o poarte asupra sa. Nu a folosit-o ci doar a ţinut pistolul neletal la vedere“, declara procurorul Mugurel Laurenţia Darie, purtător de cuvînt al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ. În ce-l priveşte pe cel de 39 de ani, acesta deţinea un pistol tip air-soft cu bile din plastic, portul şi utilizarea nefiind supuse autorizării, însă în timpul altercaţiei a folosit bile metalice. Ambele arme au fost ridicate urmînd a fi dispuse măsurile legale.

În război cu Ţîţă

Donose a fost „motivul“ unui adevărat război care se pregărea în oraş, în urmă cu ceva ani, fiind vizat de rivalul Marin Botez Adrian, zis Ţîţă. Totul s-a întîmplat în 2007, cînd în Piatra Neamţ au avut loc mai multe conflicte, între două grupări, una condusă de Ţîţă şi alta în care se afla Daniel Dragoş. Lucrurile au degenerat la Revelionul 2008, la Hotel Central. Scandalul a plecat de la faptul că Bobi Carabulea, un apropiat al lui Donose, a înjunghiat doi apropiaţi ai clanului Ţîţă. Din acel moment, Botez a pus la cale un plan menit să ducă la exterminarea membrilor grupării rivale. S-a aflat de planurile războinice şi anchetatorii au descins în vila lui Ţîţă pe 18 ianuarie 2008, unde au dat de un arsenal şi aparatură de filaj. S-a mai apreciat că cei care aderau la gruparea lui Ţîţă erau instruiţi pentru a-şi suprima rivalii. În locuinţa lui Botez, compusă din opt camere, sală de sport şi dependinţe, anchetatorii au găsit şi ridicat în vederea cercetărilor mai multe arme şi muniţie aferentă. La acea vreme, Ţîţă şi alţi patru din grupul lui au fost arestaţi, dar după o vreme au fost eliberaţi. Ulterior, Ţîţă a pus bazele Academiei Infractorilor, recrutînd hoţi pentru a sustrage bijuterii din magazine de lux din străinătate. Pentru aceste din urmă fapte a fost condamnat la 24 de ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare, fiind găsit vinovat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la tîlhărie şi furt calificat. Cînd s-a terminat procesul scandalului de la Hotel Central, în martie 2018, sancţiunea a fost cumlată cu cea de la Academia Infractorilor şi Ţîţă s-a ales cu o pedeapsă definitivă de 27 ani şi 6 luni închisoare. În dosarul altercaţiei de la hotel, fratele lui Ţîţă, Daniel Lazăr, a primit recent o sancţiune definitivă de 2 ani şi 4 luni de închisoare. Avînd în vedere că faptele erau mai vechi de un deceniu alţi doi participanţi au scăpat de răspundere penală pentru că a intervenit prescripţia, iar restul inculpaţilor au primit pedepse modice, cu suspendare. Au fost acuze de constituire a unui grup organizat, instigare la contrabandă calificată, lovire sau alte violenţe, vătămare corporală, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Hiddenhost

    5 iunie 2018 at 10:34 AM

    Astia-s interlopii orasului,sperie lumea cu pistoale din plastic
    Judecatorii pot fi banuiti de prostie…daca nici Donose nu reprezinta un pericol,atunci cine?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending