Contactează-ne

Actualitate

De Crăciun, vreme primăvăratică va fi

Știe publicată cu

în data de

■ în week-end sînt anunţate maxime de pînă la 7 grade ■ apoi se răceşte din nou şi se ajunge la valori la limita îngheţului ■ în cea mai rece noapte vor fi -6 grade ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate ■ în noaptea dintre ani minima se opreşte la -5 grade Celsius ■

După cîteva zile mai reci, vremea îşi revine spectaculos şi în week-end ne putem aştepta la temperaturi nesperat de mari, pînă la 7 grade Celsius. Cu începere de săptămîna viitoare, din Ajun de Crăciun, valorile termice diurne scad din nou pînă la limita îngheţului, iar în cea mai rece noapte pînă la final de an vor fi cel mult -6 grade Celsius. Precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci ziua de ieri a fost destul de rece iar la ora 11 termometrele indicau -6 grade Celsius, atît în reşedinţa de judeţ, cît şi în vîrf de munte, pe Toaca. Valori negative erau la acelaşi moment în tot judeţul, dar ceva mai blînde, respectiv -5 grade la Tîrgu Neamţ şi -4 grade se înregistrau în zona Roman. Vîntul nu prea a făcut probleme decît pe Ceahlău unde se resimţeau -19 grade. Din cauza frigului s-a păstrat stratul de zăpadă care măsoară încă 17 centimetri la Roman, 18 cm la Tîrgu Neamţ şi Piatra Neamţ, iar pe crestele montane sînt 37 cm de nea. Conform informaţiilor ANM, astăzi va fi mult mai bine din punct de vedere termic, iar la Piatra Neamţ termometrele ar putea înregistra pînă la 7 grade, pe fondul unui cer mai mult acoperit. Nu va fi senin nici peste noapte, dar va fi mai cald decît în intervalele anterioare şi minima ajunge la -2 grade. Cald va fi şi duminică, 23 decembrie, cînd vedem soarele la amiază vor fi 5 grade. După lăsarea întunericului se va ajunge la temperaturi la limita îngheţului. Şi în Ajun de Crăciun, luni 24 decembrie, vor mai fi temperaturi pozitive de pînă la 3 grade, însă cerul va fi acoperit. Nu va fi senin nici noaptea şi ar putea ninge slab la o minimă de 0 grade. Meteorologii spun că ceva mai consistent ar putea ninge în prima zi de Crăciun, marţi 25 decembrie, la o maximă în scădere pînă la 0 grade. Cer acoperit va fi şi miercuri, 26 decembrie, dar fără ninsoare cu o maximă diurnă de 0 grade şi o minimă nocturnă de -5 grade. Ceva ninsori, dar slabe cantitativ, ar putea fi şi joi, 27 decembrie, atît ziua cît şi noaptea, la temperaturi diurne de 0 grade şi nocturne de -3 grade. Vineri, 28 decembrie, trecem din nou la temparaturi pozitive, de 1 grad, însă cerul va fi acoperit. Peste noapte ar putea ninge anemic la -2 grade. Sîmbătă, 29 decembrie, vedem soare şi vor fi 0 grade cu o minimă nocturnă de -5 grade. Şanse de ninsoare slabă ar putea fi şi pe 30 şi 31 decembrie, iar în noaptea dintre ani s-ar putea înregistra -5 grade.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Dulamă, “avansat” de la mansardă

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ revenit la muncă, Dulamă a primit biroul de la etajul II al fostului vice ■ cînd a plecat din instituţie avea biroul la etajul IV ■ încă nu ştie ce atribuţii va primi ■

Laurenţiu Dulamă, care s-a întors victorios în instanţă pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, era la muncă, luni, 24 iunie. Şi, surpriză sau nu, fusese “avansat” în biroul de la etajul II în care stătuse fostul vicepreşedinte Diaconu. “Avansarea” survine în contextul în care înainte de a fi mazilit din CJ, fusese mutat “cu forţa” într-un birou “anonim” de la etajul IV, fiindu-i retrase şi atribuţiile. Cît priveşte atribuţiile, luni nu ştia încă prea multe despre acest subiect, aşteptînd să poarte o discuţie cu preşedintele Ionel Arsene pe această temă. “Mia-m dat demisia de la Salubritas şi, vineri, a fost prima zi de muncă la Consiliul Judeţean Neamţ. A fost o plăcere şi o onoare să-mi revăd colegii cu care am muncit timp de doi ani de zile. Aştept revenirea domnului preşedinte pentru a discuta despre atribuţiile pe care le voi avea. Eu îmi doresc să continui ceea ce am început şi, evident, ce s-a făcut în anul în care am lipsit. De asemenea, îmi doresc să-mi finalizez mandatul de consilier judeţean, respectiv vicepreşedinte, din partea PMP. Sigur că am discutat despre noua mea situaţie cu domnul Tomac, cu domnul preşedinte Băsescu, am fost felicitat pentru victorie şi de colegii din Biroul Executiv Naţional al PMP. Le-am spus şi dînşilor că trebuie să mulţumesc în primul rînd justiţiei pentru că a îndreptat abuzul prin care am fost îndepărtat din funcţie. La nivel naţional, PMP şi-a recuperat o funcţie importantă obţinută în urma alegerilor locale din 2016”, a declarat Laurenţiu Dulamă, cel care luni era în plin proces de amenajare a noului birou. Reamintim că acesta a rămas fără funcţia de consilier jude]ean după ce s-ar fi constatat că ar fi fost incompatibil dintr-un motiv considerat ridicol de toată lumea: soţia lui lucra la o firmă ce avea contract cu Apa Serv, societate subordonată CJ Neamţ. “Subţirimea” acestui motiv a fost constatată definitiv şi de judecători, care au decis că Dulamă trebuie să-şi recapete atît fotoliul de consilier judeţean, cît şi pe cel de vicepreşedinte. Acest lucru s-a întîmplat în şedinţa de săptămîna trecută, însă multă lume se întreba, inclusiv Dulamă, dacă va fi exilat din nou la etajul IV şi va rămîne tot fără atribuţii. Cît priveşte biroul, lucrurile s-au clarificat, mai rămîne de văzut cum va fi cu atribuţiile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Strivit de TAF

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 40 de ani, a fost strivit de un TAF plin cu lemne, pe 21 iunie, într-o pădure din localitatea Boboieşti. “Pacient sex masculin, 40 ani, diagnostic: politraumatizat prin strivire (TAF şi lemne); pacientul a rămas la locul solicitării”, au comunicat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ. Salvatorii nemţeni au mai intervenit, tot pe 21 iunie, la un accident tragic produs Secuienii Noi, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un TIR: la victimă sex masculin, 42 ani, diagnostic: SCR prin accident rutier (victimă încarcerată); victima a rămas la locul solicitării; victimă sex masculin, 11 ani, diagnostic: traumatism coloană cervicală prin accident rutier, traumatism toraco-abdominal, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Spitalului Municipal Roman. Din CPU a fost preluat de un echipaj cu medic în vederea efectuării transferului interclinic la o clinică din Iaşi”, au mai comunicat rerpezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending