Contactează-ne

Actualitate

De Crăciun, vreme primăvăratică va fi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în week-end sînt anunţate maxime de pînă la 7 grade ■ apoi se răceşte din nou şi se ajunge la valori la limita îngheţului ■ în cea mai rece noapte vor fi -6 grade ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate ■ în noaptea dintre ani minima se opreşte la -5 grade Celsius ■

După cîteva zile mai reci, vremea îşi revine spectaculos şi în week-end ne putem aştepta la temperaturi nesperat de mari, pînă la 7 grade Celsius. Cu începere de săptămîna viitoare, din Ajun de Crăciun, valorile termice diurne scad din nou pînă la limita îngheţului, iar în cea mai rece noapte pînă la final de an vor fi cel mult -6 grade Celsius. Precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci ziua de ieri a fost destul de rece iar la ora 11 termometrele indicau -6 grade Celsius, atît în reşedinţa de judeţ, cît şi în vîrf de munte, pe Toaca. Valori negative erau la acelaşi moment în tot judeţul, dar ceva mai blînde, respectiv -5 grade la Tîrgu Neamţ şi -4 grade se înregistrau în zona Roman. Vîntul nu prea a făcut probleme decît pe Ceahlău unde se resimţeau -19 grade. Din cauza frigului s-a păstrat stratul de zăpadă care măsoară încă 17 centimetri la Roman, 18 cm la Tîrgu Neamţ şi Piatra Neamţ, iar pe crestele montane sînt 37 cm de nea. Conform informaţiilor ANM, astăzi va fi mult mai bine din punct de vedere termic, iar la Piatra Neamţ termometrele ar putea înregistra pînă la 7 grade, pe fondul unui cer mai mult acoperit. Nu va fi senin nici peste noapte, dar va fi mai cald decît în intervalele anterioare şi minima ajunge la -2 grade. Cald va fi şi duminică, 23 decembrie, cînd vedem soarele la amiază vor fi 5 grade. După lăsarea întunericului se va ajunge la temperaturi la limita îngheţului. Şi în Ajun de Crăciun, luni 24 decembrie, vor mai fi temperaturi pozitive de pînă la 3 grade, însă cerul va fi acoperit. Nu va fi senin nici noaptea şi ar putea ninge slab la o minimă de 0 grade. Meteorologii spun că ceva mai consistent ar putea ninge în prima zi de Crăciun, marţi 25 decembrie, la o maximă în scădere pînă la 0 grade. Cer acoperit va fi şi miercuri, 26 decembrie, dar fără ninsoare cu o maximă diurnă de 0 grade şi o minimă nocturnă de -5 grade. Ceva ninsori, dar slabe cantitativ, ar putea fi şi joi, 27 decembrie, atît ziua cît şi noaptea, la temperaturi diurne de 0 grade şi nocturne de -3 grade. Vineri, 28 decembrie, trecem din nou la temparaturi pozitive, de 1 grad, însă cerul va fi acoperit. Peste noapte ar putea ninge anemic la -2 grade. Sîmbătă, 29 decembrie, vedem soare şi vor fi 0 grade cu o minimă nocturnă de -5 grade. Şanse de ninsoare slabă ar putea fi şi pe 30 şi 31 decembrie, iar în noaptea dintre ani s-ar putea înregistra -5 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Octogenară la un pas de moarte de la o candelă

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie în vîrstă de 84 de ani, din Piatra Neamţ, a fost la un pas să fie ucisă de candela pe care a aprins-o şi lăsat-o nesupravegheată.

S-a întîmplat pe 14 iulie, într-un apartament de la „Blocurile nemţeşti“ din municipiul reşedinţă de judeţ. Apelul pentru ajutor a venit prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ în jurul orei 17:30.

Au plecat la drum trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ, forţele profesioniste intervenind pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Flăcările se manifestau în interiorul unei camere a apartamentului situat la primul etaj al blocului de pe strada Trandafirilor din municipiul Piatra Neamţ.

Pînă la ajungerea pompierilor, cîţiva locatari din bloc au evacuat din apartamentul în care s-a produs incendiul o femeie în vîrstă de aproximativ 84 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul de paramedici, fără a fi transportată la spital. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc. Pompierii au localizat şi lichidat incendiul în urma căruia au ars obiecte de mobilier şi materiale textile aflate în interiorul camerei.

La final specialiştii au cercetat şi au ajuns la concluzia că cel mai probabil totul a fost provocat de candela lăsată nesupravegheată, sau tehnic spus „foc deschis în spaţii închise“, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Amenzi pandemice de aproape 10.000 de lei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sancţiunile au fost aplicate în urma unei razii în bazarul şi piaţa de la Tîrgu Neamţ

Bazarul şi piaţa din Tîrgu Neamţ au fost răscolite de forţele de ordine în urma unei acţiuni care a avut drept scop prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid 19, dar s-a urmărit şi vizibilitatea elementului poliţienesc în stradă.

S-a întîmplat pe 13 iulie 2020 cînd au descins în locaţiile menţionate peste 20 de poliţişti din cadrul Serviciilor Ordine Publică, Investigaţii Criminale şi Criminalistică, împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai DSV şi ai Oficiului de Zootehnie.

„Acţiunea s-a desfăşurat în bazarul şi în piaţa din Tîrgu Neamţ, fiind vizate localurile care au terase, în vederea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă“, arată Poliţia Neamţ. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, 7 sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 23/2010 privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, 1 conform H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, una conform H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 4 conform H.C.L. nr. 62/2019, 2 conform Legii nr. 132/2017 şi una conform Legii nr. 61/1991.

Pe linie rutieră, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002 şi au fost retrase două certificate de înmatriculare. Valoarea totală a amenzilor aplicate în cadrul acţiunii a fost de 9.700 de lei.

„Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sînt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse. Respectaţi măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică“, mai anunţă Poliţia Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Generalul Obreja şi primenirea echipei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Că în Inspectoratul Şcolar Neamţ bate vînt de schimbare s-a tot văzut în ultima vreme. Au fost înlocuiţi, mai întîi, inspectorii generali adjuncţi, ca ulterior să înceapă să plece din instituţie cîte unu-doi inspectori.

„Toţi inspectorii au delegaţie pînă la 1 septembrie.Am propus şi ministerul a aprobat un nou inspector la învăţămîntul primar, doamna Ana Sociu, titulară la Şcoala Rediu, în care am mare încredere şi sper că va continua ceea ce a făcut bine domnul Dimon. În această perioadă mă voi apleca asupra organigramei şi o voi regîndi, în aşa fel încît la sfîrşitul anului să pot comunica la minister propunerile de inspectori şcolari, pînă la organizarea concursurilor.

Pot doar să vă spun că pînă la această oră nu mă pot pronunţa asupra unui om sau altuia, dar vă mărturisesc că îmi doresc să-mi consolidez o echipă. Asta nu însemnă că nu am lucrat bine cu cei care sînt acum pe posturi. Eu sînt un om care, în general, lucrez bine cu oamenii, deşi recunosc că sînt şi foarte exigent. De asta spun că vor fi şi schimbări, dar toate lucrurile se vor face atunci cînd trebuie“, a susţinut inspectorul general, Mihai Obreja

Citește știrea

Trending