Contactează-ne

Actualitate

De ce pe 10 noiembrie nu putem vota normal preşedintele? Trebuie să aplicăm ştampila înmuiată în adrenalină?

Știre publicată în urmă cu

în data de

În 2014, Klaus Iohannis a câştigat surprinzător mandatul de Preşedinte în turul 2, sub efectul adrenalinei perfuzată electoratului de diversiunea Serviciilor, că Diaspora nu este lăsată să voteze. După un an de mandat, Klaus Iohannis a vrut să aibă un guvern al său în locul Guvernului Ponta. Guvernul Ponta a plecat acasă în 2015, ca urmare a adrenalinei secretate de efectul Colectiv, pe care Klaus Iohannis l-a exploatat cu cinism, difuzând sentenţios că „Au trebuit să moară oameni, pentru ca să plece acest guvern“. La alegerile parlamentare din 2016 şi mai ales la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, cu toate că numărul secţiilor de votare din străinătate a fost mărit considerabil, excesul de adrenalină din vecinătatea ambasadelor a avut darul să demonstreze că alegătorul român nu trebuie lăsat să voteze normal, ci doar dominat de emoţii induse. După arestarea lui Liviu Dragnea pe 27 mai 2019, precum şi după succesul Moţiunii de cenzură s-a constatat că stocul de adrenalină a fost epuizat cu aceste ocazii şi nu mai poate fi împrospătat de Klaus Iohannis doar cu afurisisme la adresa PSD. A apărut riscul ca electoratul, la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie, să participe la vot aflându-se într-o stare de normalitate, fără a fi dominat de vreo emoţie răvăşitoare, alta decât cea normală, a festivismului momentului. Oamenii sistemului de gardă îngrijoraţi că Preşedintele nu mai are resurse pentru refacerea stocului de adrenalină epuizat, cu care să mobilizeze electoratul să voteze ce vrea el, dar şi că arsenalul mobilizator al acestuia a devenit previzibil, ori de câte ori deschide gura, au apelat la formule noi de stimulare a intenţiilor de vot. Placa de patefon a Cotroceniului, uzată de atâtea utilizări pe aceeaşi temă, a demonizării PSD-ului, nu mai poate ţine loc de program de ţară, pentru un viitor preşedinte. Laboratorul Sistemului a descoperit că există un filmuleţ, vechi de 4 ani, despre bulibăşeala pompierilor şi a infirmierilor, după incendiul de la Colectiv. Un filmuleţ cu care s-ar putea stoarce ultimele resurse de adrenalină de la un electorat deja apatic la poveştile apocaliptice ale lui Klaus Iohannis despre PSD. După unii analişti, cu pedigri profesional, se pare că filmuleţul „descoperit“ prin nişte sertare, nu are nici o tangenţă cu infracţionalitatea, pe care se miza că va oferi unor procurori şansa să iasă din anonimat. Ceea ce conţine filmuleţul devoalează mai mult carenţe de profesionalism şi organizare, dar nu oferă procurorilor nici un indiciu privind cauzele declanşării focului ucigător. Nici măcar Klaus Iohannis nu a avut vreun exces de curiozitate, de a afla cine a pus focul, pentru care „Au trebuit să moară oameni“. Pentru el a contat doar faptul că focul a fost pus. Pentru a compensa penuria de emoţii, atât de necesare pentru 10 noiembrie, tolontanul a descoperit şi lansat filmuleţul cu ce s-a întâmplat după incendiul de la Colectiv.

Filmuleţul de la Colectiv nu depăşeşte nivelul unei manipulări grosolane.

Rolul filmuleţului a fost acela de a da o dublă lovitură. În primul rând, aceea de a crea un nou val de emoţie, sub efectul căreia să ne deplasăm spre urnele de vot, cu revelaţia că am aflat în sfârşit cu cine ar trebui să votăm şi cu cine nu. Votul pe emoţie este proiectat să devină astfel un tsunami în dreptul urnelor de vot. În al doilea rând, aceea de a ne abate atenţia de la preocuparea de a afla, de ce mama dracului, în patru ani de zile, procurorii de elită ai lui Kovesi nu au reuşit să ne desluşească cine a pus focul la Colectiv şi de ce. La lista enigmelor Revoluţiei din 1989, se adaugă acum şi enigma Colectiv. Klaus Iohannis nu s-a deconspirat ca beneficiar principal al filmuleţului, dar discret, însă cu presa şi televiziunile de faţă, a depus o coroană de flori şi o lumânare la altarul de la Colectiv, fără a da vreun semn că îl mai interesează şi altfel subiectul. Pentru el, ce a spus Naţiunii în 2015 după incendiu, a fost prea de ajuns şi suficient: „Au trebuit să moară oameni ca acest guvern să plece“. În octombrie 2019, nu a mai fost necesar un incendiu pentru a da jos Guvernul Dăncilă. Cu acea zicere iohannesiană rolul de preşedinte s-a încheiat şi timp de patru ani a fost tăcere, până la recenta coroană depusă, iar Klaus Iohannis nu a excelat decât într-un domeniu interzis, acela al politicii. Din descifrarea recentului gest prezidenţial, rezultă şi cantitatea de adrenalină necesară umplerii golului. Klaus Iohannis va trebui să administreze cu grijă această cantitate de adrenalină, pentru a nu ajunge în străinătate pe mâna Diasporei, cu care va fi dispusă să-l martirizeze pe Dan Barna, căruia i se pregătesc audieri la DNA, pentru a nu ajunge în turul 2. Pentru martiriu, Diaspora are timp gârlă, fiindu-i puse la dispoziţie ditamai 3 zile de vot continuu. Adrenalina nu este pregătită atât pentru Diaspora, cât pentru noi, cei de acasă, care nu avem prea mult timp de gândire la vot, trebuind să restituim „de îndată“ ştampila de vot, pentru a nu creşte coada la uşa secţiei de vot. Aşa că tuşierele din secţiile de vot trebuie scăldate în adrenalină, cerându-ni-se să avem reacţii rapide. Adrenalina din tuşiere are rolul de a ne declanşa emoţiile, pe care lipsa totală a unei campanii electorale normale nu ni le-a creat. În lipsa unei campanii electorale active şi la obiect, adrenalina este programată să-i asigure o victorie totală lui Klaus Iohannis, chiar şi în cazul în care acesta lipseşte din ţară, plecat aiurea, chiar şi la o partidă de schi prin Groenlanda. Adrenalina din tuşiere are un singur scop, acela de a enerva excesiv votantul împotriva PSD, nu de a enerva pentru faptul că actualele alegeri vor costa pe români circa 160 milioane de euro, dar nici pe faptul că românii din străinătate sunt consideraţi cetăţeni de rang superior, având dreptul să se gândească şi să se răzgândească timp de 3 zile, unde pun ştampila.

Aberaţia cu „PSD, piatra de moară legată la gâtul României“ este rostogolită de PNL

Zilele acestea, permiţându-şi un exces, acela de a se preumbla pe jos, printre oameni, Klaus Iohannis a debitat nişte enormităţi, la umbra cărora imaginea preşedintelui devine insignifiantă. Enormităţile debitate de Klaus Iohannis, umblând „pas cu pas“ prin Târgovişte, se vor a rămâne în istorie ca aforisme iohannesiene. Plimbarea prin Târgovişte l-a inspirat pe preşedintele cu mandatul spre expirare, acesta emiţând două teze, aceea că „PSD este piatra de moară legată la gâtul României“ şi aceea că „Abia acum scăpăm de comunism“. În ceea ce priveşte „piatra de moară“, după 5 ani de preşedinţie, Klaus Iohannis ar fi trebuit să ştie că orice partid care guvernează este o piatră de moară de gâtul României. România a avut de gât, prin rotaţie, mai toate pietrele de moară, inclusiv bolovanul numit PDL, travestit acum în PNL. De fiecare dată, România s-a descurcat în mod democratic, scăpând de „pietrele de moară“ la urnele de vot. De câte ori, prin urnele de vot, în România s-a schimbat o guvernare, ţara a scăpat de o piatră de moară, legându-şi de gât o alta, mai grea sau mai uşoară. La alegerile din 2016, România şi-a atârnat de gât o piatră de moară de 46%. Acum, după Moţiunea de cenzură, România şi-a atârnat de gât o piatră de moară de 20%. Tot România va fi singura care va decide, cu calm, care din aceste pietre a fost mai grea. Ce nu ştie sau nu vrea să ştie preşedintele tuturor românilor este că un partid este expresia reprezentării aspiraţiilor unei categorii sociale. În aceste circumstanţe „piatra de moară“ este partidul legat indestructibil de categoria socială pe care o reprezintă şi când scuipi un partid, implicit flegma este a plicată pe obrazul celor pe care îi reprezintă. Când Klaus Iohannis îndeamnă naţiunea să scape de „piatra de moară PSD“, nu spune ce trebuie făcut cu categoria socială pe care o reprezintă. Să înţelegem că aceasta ar trebui să facă obiectul unei reeducări sau reideologizări? Păi, domnule Preşedinte, abia am scăpat de comunism şi acum vreţi reinstalarea mentalităţilor lui?

Klaus Iohannis, precum Traian Băsescu, pretinde că „abia acum începem să scăpăm de comunism“

Cei doi titani vor să rămână în istorie, unul ca „Epoca Băsescu“ şi altul ca „Epoca Iohannis“, fiecare epocă revendicând că „abia acum începem să scăpăm de comunism“. Traian Băsescu, prin vestitul Raport Tismăneanu, care demoniza comunismul în premieră, iar Klaus Iohannis, prin vestita Moţiune de cenzură, prin care a întrerupt guvernarea PSD. Cei doi titani anticomunişti, vor sfârşi prin a se bate între ei, în faţa istoriei, pentru titlul de „Terminator al comunismului“. Săracii, nici nu au apucat să-l citească pe Brucan. Cineva de bun simţ ar trebui să-l tragă de mânecă pe Klaus Iohannis şi să-l atenţioneze că electoratul ştie că măgăriile făcute de PSD nu sunt unice. Aceleaşi măgării le-au făcut şi PNL, şi PDL, când au fost la guvernare. Măgăriile aveau aceeaşi sursă, probabil tot din mentalităţi comuniste. Acum, Klaus Iohannis declară setenţios că „În acest timp trebuie să guverneze PNL, fiindcă este o forţă ENORMĂ“. Dacă 28% reprezintă ENORMUL, mă întreb ce se întâmplă dacă apare un partid COLOSAL de 29%? Cum procedăm?

Politicile PSD pentru salariaţi şi pensionari domină politicile PNL în acest domeniu

Întrebat de ce tot vorbeşte de PSD, indiferent de ocazie, Klaus Iohannis şi-a motivat retorica pe faptul că guvernările PSD sunt vinovate, printre altele, de lipsa spitalelor şi pentru că pensionarii au fost aduşi până acolo încât să întrebe zilnic dacă li se vor tăia pensiile. Ce se ştie sigur până acum este faptul că PNL, dominat de PDL, a închis spitale pe bandă rulantă în guvernarea Boc, membru marcant al PNL acum. Ce se mai ştie este faptul că PSD a redeschis aceste spitale, dar Klaus Iohannis nu ştie asta. Se mai ştie că mărirea pensiilor a fost politica exclusivă a PSD-ului. O politică atât de pregnantă, încât şi-a pus amprenta pe convingerile pensionarilor. Sub efectul acestei amprente, Klaus Iohannis şi PNL nici nu îndrăznesc să spună altceva, decât că vor continua politicele PSD. Nu e de joacă cu votul a peste 5 milioane de pensionari, nu-i aşa domnule Iohannisţ? În concluzie, ieşind de după cireş, trebuie să arătăm realitatea şi anume că promisiunile ferme făcute de Klaus Iohannis şi PNL în legătură cu intangibilitatea pensiilor sunt meritul PSD-ului, care a făcut ca subiectul acesta să devină tabu, pentru orice partid rătăcit pe la guvernare. Pe 10 noiembrie, la vot, pentru o Românie normală, trebuie să ne ferim de a folosi ştampile înmuiate în tuşierele cu adrenalină ale lui Klaus Iohannis.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Pe la constructori şi la service-uri, sancţiuni

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ firmele de profil au fost verificate de inspectorii de muncă ■ au fost descoperite cazuri de muncă la negru alte nereguli se refereau la nerespectarea salariului minim ori lipseau măsurile împotriva răspîndirii coronavirusului ■

La ridicarea stării de urgenţă şi decretarea stării de alertă parte din mediul de afaceri din judeţ şi-a reluat activitatea. A fost momentul în care inspectorii de muncă au trecut la verificări.

Primele vizate au fost firmele din construcţii şi service-uri auto. Verificările au avut loc în perioada 18 – 23 mai cînd a avut loc Campania naţională de verificare a respectării legislaţiei din domeniul relaţiilor de muncă şi sănătăţii şi securităţii în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

„Au fost verificaţi 55 de angajatori. Cu ocazia controalelor au fost constatate 139 de deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate un număr de 108 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 194.600 lei“, se arată într-un comunicat al ITM Neamţ. Defalcat, în domeniul relaţiilor de muncă, funcţionarii au descoperit 41 de deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 183.600 lei.

La 5 angajatori au fost depistate 9 persoane care prestau muncă nedeclarată (4 persoane nu aveau încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, 4 persoane lucrau în perioada în care contractele individuale de muncă erau suspendate, iar o persoană nu avea înregistrat contractul individual de muncă în Revisal). Numai pentru munca la negru cuantumul amenzilor aplicate a fost de 180.000 lei.

Principalele deficienţe descoperite de inspectorii de muncă au constat în primirea la serviciu a persoanelor fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel tîrziu în ziua anterioară începerii activităţii; primirea la muncă a salariaţilor în perioada în care aceştia aveau contractele individuale de muncă suspendate; primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic, cel tîrziu în ziua anterioară începerii activităţii. În alte cazuri nu era respectat salariul minim în domeniul construcţiilor, necompletarea dosarului de personal al salariaţilor cu documentele legele, nestipularea în cazul contractelor individuale de muncă cu timp parţial a repartizării timpului de lucru.

Alte deficienţe constau în nerespectarea obligaţiei de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de către salariaţi; nerespectarea prevederilor privind repausul săptămînal; neplata sau plata cu întîrziere a drepturilor salariale. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectprii au găsit la firmele controlate 98 de deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Au fost sancţionaţi 51 de angajatori, care au primit amenzi ce au totalizat 11.000 lei.

„La doi angajatori au fost oprite din funcţiune două echipamente de muncă pentru că exista un pericol iminent pentru salariaţi de producere a unui accident de muncă“, conform ITM. Neregulile găsite în teren constau în nerevizuirea evaluărilor de risc privind infectarea cu virusul SARS-COV-2; nu era actualizat planul de prevenire şi protecţie; nu erau întocmite instrucţiuni/proceduri privind măsurile care trebuie luate împotriva infectării cu virusul SARS-COV-2; nu erau asigurate de către angajatori echipamente de muncă sigure pentru lucrători.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tot slăbuţ pe piaţa muncii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Agenţia de Şomaj anunţă 304 posturi vacante la început de Cireşar ■ cele mai multe cereri de personal vin de la angajatori din Roman ■

Piaţa muncii rămîne, în continuare, puternic zdruncinată de pandemia de coronavirus, iar la început de Cireşar Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă ca fiind vacante un număr total de 303 locuri de muncă în tot judeţul.

Conform aceleiaşi surse patronii din Piatra Neamţ şi comunele limitrofe ar avea nevoie de 108 noi salariaţi în timp ce cele mai multe angajări ar putea avea loc la Roman unde mediul de afaceri cere 147 de oameni ai muncii.

Ca de fiecare dată cele mai puţine recrutări au loc la Tîrgu Neamţ unde este nevoie numai de 49 de lucrători. Defalcat, la Piatra Neamţ, dintre persoanele cu înaltă calificare cea mai mare căutare o au inginerii.

Piaţa muncii are nevoie de un inginer specializat în construcţii civile şi industriale şi de un inginer mecanic, dar şi de un director de vînzări. Mai este de lucru pentru un inginer electrotehnic. Pentru ceilalţi sînt 5 posturi de electrician, se mai caută 6 instalatori apă – canal sau 15 muncitori necalificaţi.

Este de lucru, dar mai puţin, pentru cei care pot presta în ocupaţii cum ar fi casier, agent de vînăzri, lucrător comercial, patiser sau preparator marfă, mai multe relaţii putînd fi obţinute la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ de pe strada Mihai Eminescu din reşedinţa de judeţ.

La Roman se caută ceva mai mulţi licenţiaţi decît la Piatra Neamţ şi este de muncă pentru doi economişti şi un inginer textilist dar au rămas fără peţitori două posturi pentru inginer electric din care unul trebuie să aibă curs de sănătatea şi securitatea muncii.

Se mai recrutează un inginer proiectare, un inginer automatist, un inginer specializat în sistem softwarw şi nu se acoperă de ceva vreme un post de topograf. Pentru cei cu studii medii este grosul posturilor vacante şi cele mai multe angajări ar putea avea loc în industrie unde se recrutează nu mai puţin de 47 de confecţioneri textilişti. sau 10 operatori confecţioneri industriali.

În zonă mai este nevoie de strungari, casieri, electricieni, lăcătuş mecanic, laborant chimist sau sudori. La Tîrgu Neamţ pare că nu interesează şi nu tentează pe nimeni cele două locuri de muncă pentru personal cu studii superioare calificat în ocupaţiile de inginer zootehnist şi medic veterinar. În rest se recrutează rectificatori, strungari, frezori, manipulanţi, montatori structuri metalice, ori tehnicieni veterinari.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 883 cazuri în total. Naţional – 141 cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la nivel naţional sunt confirmate 19.398 cazuri, 13.426 vindecaţi, 1.270 decese

Până pe 1 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.398 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.426 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1270 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 141 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 159 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.424 de  persoane. Alte 90.292 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 443.252 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 354 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 867 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 148 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 138.820 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 31 mai a.c.,  55 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.074 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Până la data de 31 mai 2020, au fost raportate 1.398.425 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Citește știrea

Trending