Contactează-ne

Actualitate

Dans sportiv, două competiţii de anvergură la Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Sala Polivalentă va găzdui anul viitor Campionatul Naţional Under 21 şi Campionatul Naţional de 10 dansuri ■ anunţul a venit după succesul primei ediţii a Concursului Naţional de Dans Sportiv Ray's Dance Cup, organizat în iunie la Piatra Neamţ, sub egida federaţiei de profil ■

Judeţul Neamţ a ajuns din nou pe harta celor mai importante competiţii de dans sportiv din România. Anul viitor, Clubul de Dans Sportiv Ray’s Dance Piatra Neamţ va organiza două mari competiţii: Campionatul Naţional Under 21 şi Campionatul Naţional de 10 dansuri. Avînd în vedere buna organizare a ediţiei I a Cupei Ray’s Dance în acest an, Federaţia Română de Dans Sportiv a hotărît ca aceste două întreceri să se desfăşoare în municipiul reşedinţă de judeţ. De precizat că în cadrul Campionatului Naţional de 10 dansuri sînt impuse un număr maxim de 10 dansuri, dintre care cinci sînt la secţiunea standard: vals lent, vals vienez, slow fox, quick step, tango şi cinci la latino-americane: cha-cha, samba, rumba, jive, paso doble. Figurile de dans de care se ţine cont în timpul concursurilor depind de gradul de dificultate pe care şi-l asumă fiecare pereche. Din acest motiv, competiţiile cuprind mai multe clase, notate de la E (începători) la A (avansaţi) , la care se adaugă clasa S (maeştri) . În cadrul Campionatului Naţional Under 21 vor evolua perechi de dansatori cu vîrsta de pînă în 21 de ani. Evenimentul îşi propune să promoveze susţinerea activităţii de performanţă în dansul sportiv local şi naţional prin organizarea unor competiţii de cel mai înalt nivel. De asemenea, se va urmări asigurarea unor condiţii deosebite pentru desfăşurarea competiţiei la cele mai înalte standarde: locaţie elegantă, prin transformarea Sălii Polivalente în salon de dans sportiv; spaţiu suficient pentru concurenţi şi public; sonorizare de excepţie; lumini şi efecte deosebite; condiţii de cazare şi masă deosebite pentru oficiali şi sportivi. Reamintim că prima ediţie a Concursului Naţional de Dans Sportiv Ray’S Dance Cup, eveniment organizat de cluburile Ray’s Dance şi Dance Energy Iaşi s-a desfăşurat în zilele de 9 şi 10 iunie, la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ. La această competiţie au participat sportivi din două ţări, 22 de judeţe şi 33 de cluburi, care s-au prezentat cu aproximativ 1. 000 de participanţi pe durata celor două zile de concurs – prima zi: dans sportiv, iar a doua zi: formaţii de dans, valoarea totală a premiilor fiind de 6. 500 de euro. Concursul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Piatra Neamţ. Evoluţia sportivilor a fost supervizată de un număr de 20 de arbitri de mare clasă, veniţi din Bucureşti, Timişoara, Bistriţa, Baia Sprie, Tîrgu Mureş, Constanţa, Oradea, Chişinău, Iaşi, Bacău, Braşov, Brăila, Piteşti şi Piatra Neamţ. Preşedintele juriului a fost Dorel Bâgiu, din Piatra Neamţ, director concurs a fost Justin Istrate, din Bucureşti, iar observator federal a fost Dmytro Strelnyk, tot din Bucureşti. Ecoul transmis de această competiţie a trecut de graniţele tării, făcînd ca sportivii internaţionali să-şi arate interesul şi dorinţa de a evolua şi ei pe ringul din Piatra Neamţ, arătînd, în acelaşi timp şi aprecierea lor faţă de modul profesionist de organizare şi desfăşurare al evenimentului.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending