Contactează-ne

Actualitate

Daniel Harpa, în război cu spărgătorii de străzi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ primarul de Tîrgu Neamţ a declarat că societăţile care au lucrat la reţelele de apă şi canalizare au obligaţia să aducă suprafaţa carosabilă la forma iniţială

Starea proastă a drumurilor din Tîrgu Neamţ pe care s-au efectuat lucrări la reţelele de utilităţi publice a atras numeroase critici din partea locuitorilor, care şi-au manifestat nemulţumirea mai ales în mediul on- line. Primarul Daniel Harpa a abordat subiectul la o recentă conferinţă de presă, anunţînd că vor fi luate măsuri de sancţionare sau de penalizare a firmelor care au făcut lucrări şi nu au adus carosabilul la forma iniţială. S-a referit şi la marcajele rutiere, menţionînd că acestea nu intră în obligaţia primăriei. „Există cazuri de societăţi cărora li s- au perceput penalităţi. Pentru străzile Tudor Vladimirescu şi Radu Teoharie, acel constructor a fost sancţionat de patru ori. În ce priveşte marcajele, am făcut adresă la Drumurile Naţionale şi ni s-a răspuns că acestea reprezintă obligaţia constructorului. Drumul este predat constructorului şi nu se pot aloca bani de la bugetul local, fiindcă suma ni s-ar imputa nouă, ordonatorului de credite. Oricum, la acest moment nici staţia de asfalt nu e deschisă. Pînă nu se încălzeşte vremea, nu se va putea trece la efectuarea marcajelor“, a mai spus primarul. A mai afirmat că primăria este în procedură de licitaţie pentru reparaţii şi îmbrăcăminţi asfaltice, fiind vizate majoritatea străzilor pe care s-au realizat deja reţelele de apă şi canalizare. „Legislaţia este greoaie şi nu putem grăbi procedurile. Ţin să garantez cetăţenilor oraşului că următorul pas este de a începe şi a termina această acţiune de reabilitare sau modernizare a străzilor pe care s-a intervenit. Sînt mulţumit că am terminat acest proces de asigurare a acestor utilităţi, apă şi canal“, a precizat Daniel Harpa. Potrivit unei situaţii prezentate de edilul-şef, în cursul anului 2018 nu s-au asfaltat străzi, ci doar s-au executat reparaţii şi îmbrăcăminţi asfaltice pe unele străzi, respectiv Radu Teoharie, 9 Mai, Tudor Vladimirescu, Decebal, Ing.Serafim Lungu, Aleea Gloriei, Aleea Tîrgului, Plopului, Ştefan cel Mare – sens giratoriu 1 la Policlinică, Roger Naum. Din lipsă de fonduri, la final de an stadiul fizic de realizare a lucrărilor ajungea la circa 25%.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Şofer încătuşat pentru că a condus băut

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 42 de ani, din Războieni, care a fost prins în timp ce conducea băut, a fost reţinut recent de poliţiştii nemţeni.

“La data de 27 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 42 de ani, din Războieni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 208 G, aflîndu-se sub influenţa băturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice de sînge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În urma documentării activităţii infracţionale, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cel în cauză, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, urmînd ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu încăpăţînat, arestat preventiv

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 24 de ani, din Drăgăneşti, care, deşi nu avea voie să părăsească localitatea de domiciliu, a mers la Tîrgu Neamţ şi a provocat un scandal şi a proferat ameninţări, a fost arestat preventiv.

“La data de 27 ianuarie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au depistat un tînăr de 24 de ani, din localitatea Drăgănești, care poseda un mandat de arestare preventivă.

Pe numele tînărului, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un mandat de arestare preventivă, aceasta fiind cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Din ancheta polițiștilor au rezultat indicii că, la data de 11 ianuarie, deși se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar, fiindu-i stabilită obligația de a nu părăsi localitatea de domiciliu, acesta s-ar fi deplasat la o societatea comercială din Tîrgu Neamț, unde ar fi provocat scandal și ar fi amenințat cu acte de violență o altă persoană.

Persoana depistată a fost condusă la sediul poliției, în vederea punerii în executare a mandatului emis de instanța de judecată. Tînărul a fost introdus de polițiști în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamţ”. au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Proiecte cu bani europeni pentru infrastructura rutieră

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ proiectele beneficiază de finanţare nerambursabilă în proporţie de 98% ■ “fondurile europene reprezintă o soluţie la îndemîna autorităţilor locale pentru realizarea de investiţii care să dezvolte comunităţile”, a declarat Dragoş Chitic ■

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională N-E, Vasile Asandei, au semnat, recent, trei contracte de finanţare a unor proiecte majore de infrastructură rutieră şi de gestionare a traficului rutier în Piatra Neamţ.

Concret, este vorba de două proiecte care vizează modernizarea a două coridoare importante din municipiul Piatra Neamţ, inclusiv realizarea de piste pentru biciclete, respectiv Reorganizarea coridorului principal de mobilitate urbană pe axa est-vest (Bulevardul Decebal, Piaţa Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Traian) în valoare de 26.660.435 lei şi Modernizare coridor integrat de mobilitate est-vest – Strada Mihai Viteazu în valoare de 14.549.926 lei. Cel de-al treilea proiect are tiltlul Implementare sistem de management inteligent al traficului în Municipiul Piatra Neamţ şi este în valoare de 35.218.942 lei.

„Astăzi am semnat contractele pentru finanţarea a trei proiecte foarte importante pentru Piatra Neamţ, prin a căror implementare vom moderniza principalele artere din municipiu şi vom creşte gradul de siguranţă al tuturor participanţilor la trafic, fie ei conducători auto, pietoni sau biciclişti. Ne dorim ca pietrenii să aleagă mijloacele de transport cele mai puţin poluante şi pentru aceasta vom asigura toate condiţiile şi îi vom încuraja pe cei care se gândesc la mediul înconjurător.

Toate proiectele beneficiază de finanţare nerambursabilă în proporţie de 98%, contribuţia municipalităţii pietrene fiind doar de 2%. Am mai spus-o: fondurile europene reprezintă o soluţie la îndemîna autorităţilor locale pentru realizarea de investiţii care să dezvolte comunităţile şi din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în oraşul nostru”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea

Trending