Contactează-ne

Actualitate

Daniel Harpa, în război cu spărgătorii de străzi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ primarul de Tîrgu Neamţ a declarat că societăţile care au lucrat la reţelele de apă şi canalizare au obligaţia să aducă suprafaţa carosabilă la forma iniţială

Starea proastă a drumurilor din Tîrgu Neamţ pe care s-au efectuat lucrări la reţelele de utilităţi publice a atras numeroase critici din partea locuitorilor, care şi-au manifestat nemulţumirea mai ales în mediul on- line. Primarul Daniel Harpa a abordat subiectul la o recentă conferinţă de presă, anunţînd că vor fi luate măsuri de sancţionare sau de penalizare a firmelor care au făcut lucrări şi nu au adus carosabilul la forma iniţială. S-a referit şi la marcajele rutiere, menţionînd că acestea nu intră în obligaţia primăriei. „Există cazuri de societăţi cărora li s- au perceput penalităţi. Pentru străzile Tudor Vladimirescu şi Radu Teoharie, acel constructor a fost sancţionat de patru ori. În ce priveşte marcajele, am făcut adresă la Drumurile Naţionale şi ni s-a răspuns că acestea reprezintă obligaţia constructorului. Drumul este predat constructorului şi nu se pot aloca bani de la bugetul local, fiindcă suma ni s-ar imputa nouă, ordonatorului de credite. Oricum, la acest moment nici staţia de asfalt nu e deschisă. Pînă nu se încălzeşte vremea, nu se va putea trece la efectuarea marcajelor“, a mai spus primarul. A mai afirmat că primăria este în procedură de licitaţie pentru reparaţii şi îmbrăcăminţi asfaltice, fiind vizate majoritatea străzilor pe care s-au realizat deja reţelele de apă şi canalizare. „Legislaţia este greoaie şi nu putem grăbi procedurile. Ţin să garantez cetăţenilor oraşului că următorul pas este de a începe şi a termina această acţiune de reabilitare sau modernizare a străzilor pe care s-a intervenit. Sînt mulţumit că am terminat acest proces de asigurare a acestor utilităţi, apă şi canal“, a precizat Daniel Harpa. Potrivit unei situaţii prezentate de edilul-şef, în cursul anului 2018 nu s-au asfaltat străzi, ci doar s-au executat reparaţii şi îmbrăcăminţi asfaltice pe unele străzi, respectiv Radu Teoharie, 9 Mai, Tudor Vladimirescu, Decebal, Ing.Serafim Lungu, Aleea Gloriei, Aleea Tîrgului, Plopului, Ştefan cel Mare – sens giratoriu 1 la Policlinică, Roger Naum. Din lipsă de fonduri, la final de an stadiul fizic de realizare a lucrărilor ajungea la circa 25%.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: I-a luat foc maşina în garaj

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, marţi, 16 iulie, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un autoturism parcat într-un garaj de pe strada Toma Stelian, din Roman. “Misiune stingere incendiu autoturism parcat în garaj în municipiul Roman, strada Toma Stelian”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ. Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Ziua M.A.I. – mesajul prefectului de Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Prefectul de Neamţ, Daniela Soroceanu, a postat pe site-ul instituţiei un mesaj de Ziua Ministerului Afacerilor Interne. “Astăzi, 16 iulie, sărbătorim 157 ani de cînd Alexandru Ioan Cuza a semnat ordonanța prin care contopea Cancelariile Ministerului de la București și cel de la Iași, dar și alte măsuri organizatorice, luînd naștere structura care astăzi este Ministerul Afacerilor Interne. Transmit tuturor angajaților nemțeni din structurile M.A.I., care prin profesionalismul, devotamentul, sacrificiile și eforturile de zi sînt mereu la datorie și în sprijinul cetățenilor, recunoștința noastră, multă sănătate, bunăstare, împliniri și realizări remarcabile atît în plan profesional, cît și personal. La mulți ani, Ministerului Afacerilor Interne. La mulți ani, dragi colegi”.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidentul cu cinci victime. Şoferul vinovat nu avea permis pentru autoutilitară cu remorcă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că şoferul vinovat de producerea accidentului rutier soldat cu cinci victime, luni, 15 iulie, nu avea permis de conducere corespunzător vehiculului la volanul căruia era. El conducea o autoutilitară cu semiremorcă şi la un moment dat a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, lovind un TIR. Şoferul vinovat este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi conducere fără permis. “Din cercetările efectuate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț a reieșit că, în timp ce un bărbat de 46 de ani, din Săbăoani, conducea o autoutilitară ce tracta o semiremorcă pe DJ 155 I, în localitatea Topolița, din direcția Tîrgu Neamț-Tupilați, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens, intrînd în coliziune cu un TIR condus de un tînăr de 29 de ani, din Borca. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoutilitarei, a unui bărbat de 70 de ani, din Roman, a două femei de 59, respectiv 65 de ani, din Roman și Săbăoani și a unei tinere în vîrstă de 16 ani, din Roman, pasageri în același vehicul, care au fost preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost supuși testării alcoolscopice, rezultatele fiind negative. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul din Săbăoani deține un permis de conducere necorepunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat reprezentanţii IPJ Neamţ. Ştirea iniţială o puteţi citi aici: http://monitorulneamt.ro/neamt-accident-grav-patru-victime/

Citește știrea

Trending