Contactează-ne

Actualitate

Dacă vă era dor de iarnă…

Știre publicată în urmă cu

în data de

- în Roman şi zonă a nins abundent, însă nu au fost înregistrate probleme deosebite -

Municipiul Roman şi zona limitrofă s-au aflat de miercuri, 14 februarie, pînă ieri, 15 februarie, sub cod galben de ninsori abundente, fenomene meteo ale căror urmări au putut fi ţinute sub control. La nivelul administraţiei, încă din prima seară de cod a fost instituit Comandamentul de iarnă, iar ordinul de ieşire pe artere a fost dat de către primarul Lucian Micu la ora 23, cînd a fost îndepărtată zăpada de pe principalele străzi şi s-a acţionat cu material antiderapant. La ora 3, s-a intervenit din nou pe toate străzile şi aleile cu 22 de utilaje ale operatorului de deszăpezire, inclusiv cu 40 de persoane care au curăţat trotuarele şi au degajat zăpada de la trecerile de pietoni. De la ora 6.30 pînă la 7.30 utilajele au fost scoase de pe trasee, pentru a le permite cetăţenilor să ajungă în timp util la serviciu. În mediul rural, şefii administraţiilor au precizat că au intervenit de la primele ore ale dimineţii de joi. La Oniceni, prima grijă a primarului Bogdan Duminică au fost cei doi dializaţi, un bărbat din Solca şi o femeie din Pustieta, care trebuiau să ajungă la spital. Utilajele din dotarea primăriei au început misiunea de deszăpezire în cele 11 sate ale comunei la ora 5 şi la ora prînzului încă mai lucrau.

Au fost deszăpezite prioritar drumurile din satele cu dializaţi, Solca şi Pustieta. Am fost personal şi am vorbit cu oamenii. Se circulă în comuna Oniceni în condiţii de iarnă şi nu sînt drumuri blocate“, a precizat Bogdan Duminică.

La Icuşeşti, utilajele şi-au început treaba la ora 4 în toate cele şapte sate ale comunei. Primarul Vanea Săbărel Roşu a precizat că la ora 11 toate drumurile erau deszăpezite şi s-a trecut la împrăştierea materialului antiderapant. De asemenea, acesta a precizat că 153 de asistaţi social şi-au reluat atribuţiile trasate, de a avea grijă de cîte trei gospodării cu bătrîni şi oameni bolnavi, să le taie lemne, să care apă şi să deszăpezească curţile şi aleile.

De la ora 4, viceprimarul şi toate utilajele avute în dotare au trecut la deszăpezirea celor şapte sate. La 11 a fost gata, după care s-a trecut la împrăştierea antiderapantului. Nu au fost probleme deosebite; doar mai dimineaţă au fost vreo doi şoferi cu cauciucurile «varză», care nu au putut să urce o pantă. Maşinile care aveau cauciucuri de iarnă au trecut fluierînd pe acolo. Au fost scoşi la muncă cei 153 de asistaţi social pentru a avea fiecare grijă de trei gospodării. Am avut miercuri, 14 februarie, o avarie la centrala de la Şcoala Băluşeşti. Beneficiarii de la Legea 416/2001 au săpat un şanţ de vreo 150 de metri, a fost înlocuită o ţeavă spartă şi s-a redat drumul la căldură“, a precizat primarul Săbărel Roşu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Hoţ din magazin, prins

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat de 46 de ani, din Roman, a fost prins în timp ce fura dintr-un supermarket şi a fost reţinut de poliţişti.

“La data de 16 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către administratorul unei societăți comerciale cu privire la faptul că un bărbat a sustras produse alimentare dintr-un supermarket din Roman.

Astfel, la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 46 de ani, din Roman, bănuit de comiterea faptei. Din investigații au reieșit indicii că, acesta ar fi pătruns în societatea comercială, de unde ar fi sustras diverse produse alimentare, intenționînd să părăsească incinta unității economice, fără a achita bunurile.  În acel moment a fost observat de un agent de pază al societății, care a solicitat intervenția unui echipaj de poliție, prejudiciul fiind recuperat integral.

La data de 16 februarie, în urma administrării probatoriului, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

De asemenea, în baza aceleiași rezoluții infracționale, la data de 11 februarie, bărbatul ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un supermarket din Roman, fiind reținut de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

La data de 17 februarie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Roman, față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile”, au precizat poliţiştii nemţeni.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Copil tîlhărit, autorii reţinuţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un copil de 15 ani a fost tîlhărit de doi tineri, de 16, respectiv 23 de ani, care i-au luat prin violenţă telefonul mobil şi suma de 40 de lei. Fapta a fost comisă în apropierea unui magazin din Roman, iar tîlharii au fost prinşi şi încătuşaţi.

“Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au identificat și reținut pentru 24 de ore persoanele bănuite de comiterea infracțiunii de tîlhărie calificată. Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

La data de 17 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un minor de 15 ani, cu privire la faptul că a fost victima unei tîlhării.

Au fost demarate activitățile de cercetare și documentare, iar operativitatea cu care au fost desfășurate de polițiștii de investigații criminale a condus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei.

Investigațiile au relevat faptul că, în timp ce tînărul în cauză se afla în apropierea unei societăți comerciale de pe raza municipiului Roman, doi tineri de 16, respectiv 23 de ani, din județul Bacău și localitatea Icușești, prin exercitarea de acte de violență, l-ar fi deposedat de telefonul mobil și de suma de 40 de lei.

Ieri, în urma documentării activității infracționale, cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tîlhărie calificată. Astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

FOTO: generică

Citește știrea

Actualitate

Lasă vaporul pentru Consiliul Judeţean Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Florin Zaharia a fost desemnat candidatul USR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean ■ el este comandant de cursă lungă în cadrul unei companii britanice ■

Delegaţii Conferinţei Judeţene a USR Neamţ au ales, recent, prin vot, candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ şi candidaţii pentru lista de consilieri judeţeni.

„Din cei patru candidaţi interni înscrişi în cursă, vicepreşedintele USR Neamţ, Florin Zaharia, a fost desemnat drept candidat USR pentru funcţia de preşedinte al CJ Neamţ. Acesta a obţinut votul majoritar al delegaţilor USR Neamţ, astfel că nu a mai fost necesară organizarea celui de-al doilea tur”, au transmis reprezentanţii USR Neamţ.

Le mulţumesc tuturor colegilor din USR Neamţ pentru încrederea acordată la alegerile interne şi nominalizarea mea în competiţia electorală pentru preşedinţia CJ Neamţ. Sînt  convins că împreună cu toţi colegii de pe lista candidaţilor, dar şi cu toţi ceilalţi membri, vom reuşi să facem o campanie reuşită şi vom obţine un număr mare de locuri în formarea viitorului consiliu judeţean.

Urmează o perioadă foarte dificilă, dar venim în faţa nemţenilor cu o listă de oameni dornici să propună proiecte pentru cetăţeni şi să aducă transparenţă în cheltuirea banului public. Doar astfel vom putea  să facem diferenţa şi să aducem schimbarea  în administraţia judeţeană, mult aşteptată de toată lumea”, a declarat vicepreşedintele USR Neamţ, Florin Zaharia.

Deputatul Iulian Bulai, preşedintele USR Neamţ, a declarat că are încredere în şansele colegului său: „Conferinţa Judeţeană a adunat circa 150 de delegaţi din filiale USR din tot judeţul. Acestora le mulţumesc pentru efortul lor de a veni la Piatra Neamţ pentru a decide împreună cine ne va reprezenta la alegerile pentru Consiliul Judeţean. Totodată, îl felicit pe colegul meu Florin Zaharia pentru că a reuşit să îşi convingă colegii că este cel mai potrivit pentru a fi candidatul USR la preşedinţia CJ.

Nu este o misiune uşoară, dar nici imposibilă, pentru că Florin este un coleg hotărât şi implicat. Asta ne-a demonstrat-o în toate proiectele în care s-a implicat în cadrul USR. Multe organizaţii locale şi demersuri publice ale USR i se datorează, de aceea am încredere că va face o figură frumoasă în iunie”.

Florin Zaharia are 46 de ani, este căsătorit şi are o fetiţă. Este membru USR din ianuarie 2019, iar implicarea lui în filială a făcut ca la scurt timp să fie ales de colegi ca vicepreşedinte al filialei locale din Piatra Neamţ, dar şi al filialei judeţene. De profesie, Florin Zaharia este inginer transporturi maritime, absolvent al  Institutului de Marină „Mircea Cel bătrân”, secţia Navigaţie şi în prezent este Comandant de Cursă Lungă în cadrul unei companii britanice.

Citește știrea

Trending