Publicitate

Amenajarea unui patinoar în centrul Romanului, pe aproape tot parcursul iernii 2017/2018 a adus bucurie tinerilor şi nu numai, însă şi o serie de cheltuieli, deloc mici, pentru administraţie. Spaţiul amintit a fost dezafectat în cursul acestei săptămîni, ceea ce a prilejuit şi un bilanţ. De precizat că, în cîteva rînduri, accesul publicului a fost lăsat gratuit, conform unor decizii ale condicerii primăriei.

Patinoarul Roman, ediţia de iarnă 2017-2018, s-a închis, urmînd ca pînă pe 28 februarie parcarea să fie şi eliberată de utilaje şi funcţională pentru proprietarii de autoturisme. În luna decembrie, s-au eliberat 2.300 de bilete (fie pentru închirierea patinelor şi acces pe gheaţă, fie doar pentru accesul pe gheaţă pentru cei care au avut patine), 900 de bilete s-au vîndut în luna ianuarie şi 27 de bilete în luna februarie. În acelaşi timp, circa 2.000 de persoane au beneficiat de gratuităţi acordate de proprietarul patinoarului, pentru diferite evenimente organizate de administraţia publică locală sau pentru clienţii fideli. Primăria Roman nu a cheltuit bani pentru amenajarea patinoarului, singurele costuri fiind cele legate de dezinfectarea toaletelor publice şi pentru asigurarea energiei electrice în Piaţa Roman Vodă. Costurile cu serviciile de energie, incluzînd asigurarea curentului pentru comercianţii de la Tîrgul de Crăciun, s-au ridicat la 23.000 de lei“, a comunicat conducerea primăriei.

Din această primăvară, administraţia va demara un proiect de sistematizare a parcării din Piaţa Roman Vodă, prin amenajarea unui număr suficient de locuri pentru a nu se mai permite blocarea trotuarelor şi pentru a se putea circula pe două benzi.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.