Publicitate

- Municipal şi CSM LPS vor înfrunta astăzi, la Polivalentă echipele Colegiului Tehnic Feroviar Mihai I Bucureşti - primii vor intra în luptă băieţii, de la ora 10.30 - după încheierea sezonului regulat, urmează faza a II-a, cu meciuri eliminatorii - VCM LPS ţinteşte revenirea în prima divizie chiar din acest an -

Ultima rundă a sezonului regulat din divizia A2 de volei (feminin şi masculin) programează mîine, sîmbătă, 16 februarie, două partide în cuplaj la Piatra Neamţ. Ambele echipe nemţene, Municipal şi CSM LPS Piatra Neamţ vor întîlni grupările Colegiului Tehnic Feroviar (CTF) Mihai I Bucureşti, la Sala Polivalentă. Primii care vor juca vor fi băieţii, partida din etapa a X-a urmînd să înceapă de la ora 10.30. Clasamentul final la încheierea sezonului regulat s-ar putea modifica la vîrf în condiţiile în care tot astăzi, în Capitală este programat derby-ul Rapid – CSU Ştiinţa. Calculele hîrtiei arată că în cazul în care giuleştenii vor pierde cele trei puncte, pietrenii ar putea egala pe Rapid în clasament în bătălia pentru locul secund. Adevărata luptă pentru promovarea în prima divizie va începe abia după încheierea sezonului regulat. Conform regulamentului, în faza a doua, se va desfăşura un turneu play-off, de care vor fi scutite însă echipele care termină prima parte a întrecerii pe primele două locuri. În etapa I din play-off, formaţiile vor juca după sistemul cel mai bun din trei jocuri. Primul se va disputa la echipa mai bine clasată, următorul va avea loc la echipa mai slab clasată, iar dacă este cazul, ultimul joc se va disputa la echipa mai bine clasată. În cazul în care echipa mai slab clasată cîştigă faza, aceasta va prelua poziţia în clasament a echipei mai bine clasate. De menţionat că în play-off se va juca în perechile de clasament 3-6 şi 4-5, stabilite după sezonul regulat. Partidele vor avea loc pe 3 martie, 10 martie şi 17 martie. În etapa a doua din această fază, locurile 1 şi 2 vor juca cu cîştigătoarele din prima etapă în sistem turneu (13-15 aprilie). În faza decisivă (a III-a), echipele clasate pe primele două locuri după desfăşurarea fazei a II-a (din cele două serii – Est şi Vest), vor participa la turneul de promovare în Divizia A1, acesta urmînd să aibă loc în perioada 11-13 mai. Din cele patru echipe ajunse în faza finală, cele mai bune două vor avea dreptul de a evolua în sezonul 2018-2019 al primei divizii de volei. După partida băieţilor, pe parchetul Sălii Polivalente vor evolua fetele de la CSM LPS Piatra Neamţ, într-un meci care se poate constitui şi o revanşă după ce, în jocul din tur, în Capitală, nemţencele au pierdut cu 2:3. „Sper să învingem în această ultimă rundă. Ar fi o victorie de moral, dar şi de clasament, în perspectiva fazei a II-a a campionatului, unde vom întîlni, cel mai probabil pe Rapid. Sînt mici probleme de sănătate la unele jucătoare, care acuză răceli. Dacă ar fi să analizez sezonul de pînă acum consider că am progresat ca echipă. Sînt uşoare nemulţumiri, dar am avut şi surprize plăcute în evoluţia unor jucătoare precum Raluca Cloşcă sau Magdalena Calmîş“, a precizat antrenorul principal Rareş Gavril.

În eşalonul secund feminin (Seria Est) sînt opt echipe, aşa că împerecherea pentru faza a II-a se va face după regula 1-8, 2-7, 3-6 şi 4-5. Cu o victorie astăzi, CSM LPS poate încheia pe locul VI, aşa că, adversară va fi, cel mai probabil Rapid. Celelalte jocuri ale rundei a XIV-a sînt: CSU Galaţi – CS Rapid Bucureşti, CSM 2007 Focşani – CS Medgidia şi CS Top Volei 05 Constanţa – CSM Bucureşti.

 

Clasament A2 MASCULIN – EST

Clasament A2 FEMININ – EST

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.