FOTO: Gelu CRACANĂ
Publicitate

■ Cimentul Bicaz şi Voinţa Ion Creangă au cîştigat jocurile susţinute pe teren propriu ■ sub Baraj, gazdele au învins pe CSM Ceahlăul cu 1-0, iar Voinţa s-a impus cu 3-2 în faţa formaţiei Speranţa Răuceşti ■

Cupa României, faza judeţeană, şi-a consumat miercuri, 16 mai, prima manşă a semifinalelor, cu două jocuri echilibrate ce s-au disputat pe terenurile din Bicaz şi Ion Creangă. Cele patru formaţii s-au înfruntat timp de 90 de minute, însă finalistele vor fi cunoscute abia peste o săptămînă, pe 23 mai, după returul de la Piatra Neamţ, respectiv de la Răuceşti. Pe stadionul de sub Baraj, Cimentul şi CSM Ceahlăul s-au înfruntat de la ora 18.00 în primul meci dintr-o serie de trei consecutive programate în Cupă şi play-off-ul Ligii 4. Gazdele şi-au respectat statutul de deţinători ai Cupei României, faza judeţeană, şi s-au impus cu 1-0 prin golul lui Bălăjel, care în minutul 62 a înscris cu un şut plasat pe lîngă portarul Chiruţă. Şi pînă atunci, echipa lui Cristi Luca a mai avut ocazii de a marca, în minutul 27 Avram trimiţînd mingea în bara transversală în urma unei lovituri libere de la circa 25 de metri. „Sînt mulţumit de rezultat. S-a alergat foarte mult, e greu chiar şi cu echipa a doua a Ceahlăului. Noi nu avem condiţie fizică, am venit de la muncă. Felicit jucătorii şi ne pregătim pentru următoarele jocuri. Duminică sper să vină jucătorii care au lipsit astăzi, pentru că va fi un altfel de meci, mai greu şi încercăm să jucăm cît mai bine cu toate echipele. E un campionat puternic, s-au făcut investiţii, cine e mai bun să cîştige şi să meargă la baraj. În Cupă încercăm să apărăm trofeul cîştigat anul trecut“, a declarat antrenorul Cimentului, Cristian Luca, acesta confirmînd jurnaliştilor o veste care circula de ceva vreme în mediul sportiv, retragerea sa definitivă de la echipă. „De la vară eu mă retrag, poate încearcă altcineva să facă echipă la Bicaz. Am probleme personale pe care vreau să le rezolv, am alte planuri de viitor. Am încercat din 2009 şi pînă astăzi şi cred că echipele pe care le-am antrenat au jucat şi la juniori, şi la Liga 5, şi Liga 4. Jucăm fotbal, nu facem anti-joc, jucăm bărbăteşte şi la minge”, a precizat Luca. La jocul de miercuri, tehnicianul echipei Cimentul Bicaz a trimis în teren următoarea garnitură: Spiridon – Pascu, Creţu, Zaiţ, Avram, Bordeanu, Şerban, Apreutesei, Patrichi, Bălăjel, Harbuzaru. De partea cealaltă, trebuie precizat că pietrenii şi-au creat puţine ocazii de poartă, în primul rînd datorită presiunii constante exercitate de echipa gazdă care putea chiar să-şi mărească avantajul pe final de meci.

Adevărul este că nu ne-a mers jocul

Profesorul Gabriel Rădulescu a trimis în teren următorul unsprezece: Chiruţă – Albu, Smău, Andreş, Sârbie, Ov. Toma, Hodorogea, Vîlea, Mateiciuc, Robert Vasile, Parfeni. Aşa cum anunţa şi înainte de joc, tehnicianul pietrenilor a preferat să mizeze la Bicaz pe o serie de jucători foarte tineri, mai puţin folosiţi în jocurile de campionat, mai ales că peste trei zile, respectiv duminică, 20 mai, Ceahlăul va reveni sub baraj pentru un nou joc cu Cimentul, partidă ce contează pentru etapa a III-a a play-off-ului Ligii 4. „Cimentul Bicaz este o echipa bună, experimentată, a stat bine în teren, a jucat bine, noi am aliniat mai mulţi juniori, foarte puţini dintre titulari. Nu am făcut o partidă grozavă. Ei au dat un gol în urma unei faze mai ciudate, am avut un jucător accidentat, nu s-a dat mingea afară pentru a interveni medicul. Adevărul este că nu ne-a mers jocul, a fost sub aşteptările noastre. Dar este explicabil, pentru că am întîlnit o echipă experimentată, care a ştiut să gestioneze şi jocul, şi duelurile de unu contra unu. Duminică va fi altceva, e un joc pentru campionat, vom veni cu toţi titularii, se vor schimba datele problemei”, a declarat antrenorul Gabriel Rădulescu. De la aceeaşi oră cu jocul de la Bicaz a avut loc şi manşa I a semifinalei de Cupă dintre Voinţa Ion Creangă şi Speranţa Răuceşti. În urma unei înfruntări spectaculoase, cu cinci goluri, gazdele de la Ion Creangă s-au impus cu 3-2 (2-2), însă echipa lui Daniel Zavate are nevoie de o victorie cu 1-0 în returul de la Răuceşti pentru a ajunge în finala competiţiei, aşa cum remarcau şi oficialii echipei pe pagina de Facebook. „Pierdem la Ion Creangă în prima manşă a semifinalelor Cupei României, însă păstrăm şanse mari la calificarea în ultima fază datorită celor două goluri înscrise de George Leonte şi Ionuţ Afloarei“. În meciul de la Ion Creangă oaspeţii au deschis scorul în minutul 10 prin Leonte, însă gazdele au egalat după doar patru minute prin Alex Arusoaiei. Ionuţ Tofan (23) a marcat pentru 2-1 în favoarea Voinţei, însă Afloarei (25) a stabilit scorul pauzei, 2-2. În actul secund, gazdele au revenit din nou pe tabelă, scorul final (3-2) fiind consemnat în urma reuşitei lui Tulbure din minutul 68. Partidele retur din semifinale Cupei României vor avea loc miercuri, 23 mai, de la ora 18.00.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.