Publicitate

- la Roman sau Săbăoani va continua promovarea oinei în rîndul fetelor - pe 3/4 martie va avea loc Cupa Mărţişorului - vor participa cel puţin patru echipe, printre care şi Vorona Botoşani -

Biruinţa Gherăeşti continuă şi în acest an competiţiile pentru tinerii mai puţin iniţiaţi în oină şi organizează întreceri la început de an. După ce în luna ianuarie a avut loc Cupa Unirii, la Roman, turneu rezervat băieţilor, cu participarea a cinci echipe, sîmbătă sau duminică, 3/4 martie, clubul nemţean va organiza Cupa Mărţişorul, competiţie rezervată fetelor.

Nu ştim încă unde vom organiza turneul. Avem de ales între Roman, pentru că avem acolo o sală polivalentă bună, la Colegiul Miron Costin, sau în sala de sport de la Săbăoani. Participantele vor veni din mai multe zone ale judeţului şi din judeţul Botoşani, echipa de fete din Vorona, o localitate renumită pentru dragostea şi implicarea în practicarea sportului naţional, oina. Probabil, vor participa mai multe şcoli din Roman, printre care Şcoala Alexandru ioan Cuza, Şcoala Vasile Alecsandri, dar şi şcolile din Gherăeşti, Pildeşti şi Săbăoani“, a precizat Adrian Andrei, preşedintele Clubului Biruinţa Gherăeşti.

Acesta a mai menţionat că vor mai fi competiţii de acest gen şi pentru şcolile din alte zone, precum Ion Creangă, Bozieni şi alte localităţi unde va fi implementată oina, ca sport cu mare vechime în România.

Noi vrem să răspîndim oina în tot judeţul, în toate şcolile din mediul rural şi urban, pentru a putea organiza cît mai multe competiţii. Să nu mai fim nevoiţi să plecăm în ţară, pentru anumite copetiţii de pregătire sau de implementare a acestui nobil sport. Sperăm ca participantele să onoreze în număr cît mai mare competiţia, a conchis preşedintele Biruinţei Gherăeşti.

Cei de la Gherăeşti speră ca în Neamţ să mai apară măcar două secţii afiliate la federaţie pentru a putea constitui şi o Asociaţie judeţeană de oină, care să aibă un cuvînt mai greu de spus în faţa unei federaţiei care are sediul la Constanţa iar preşedintele este tot de acolo, cu repercusiuni asupra mai multor grupări din ţară, printre care şi Biruinţa Gherăeşti, echipa de seniori fiind „şuntată“ cam des în ultimii ani.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.