Contactează-ne

Actualitate

Cum să creezi un Blog în câteva ore ?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Probabil majoritatea dintre noi ne-am gandit la un moment dat sa ne creem un Blog pentru a ne impartasi experientele traite cu cei interesati si nu numai. WebWave Romania ne pune la indemana Gratuit toate instrumentele de care avem nevoie pentru a ne creea Pagina mult dorita chiar daca nu avem cunostinte de Programare sau Web Design.

In acest articol vom trece pe rand prin toate informatiile de care avem nevoie pentru a ne creea un Blog eficient din toate punctele de vedere!

Ce este un blog?

Un blog este un tip de site web în care se scrie majoritatea conținutului. Înregistrările individuale sunt de obicei tematice între ele și se referă la un câmp specific. Aceste tipuri de pagini sunt de obicei create de o singură persoană. Cu toate acestea, puteți găsi bloguri de companie mai extinse pentru care este responsabil un angajat delegat sau chiar un grup de editori.

Blogurile s-au stabilit în rețea în a doua jumătate a anilor 90. În acea perioadă, au apărut tehnologii care permiteau publicarea conținutului pe Internet pentru utilizatori de calculator mai puțin calificați. La început, blogurile au fost tratate ca jurnale de internet, dar această formă s-a dezvoltat în site-uri mai specializate din diverse domenii. A existat și profesionalizare. Primii creatori au fost amatori. Astăzi, cele mai mari companii și preocupări media își rulează blogurile. Blogurile au luat în mare măsură locul mass-media tradiționale în educație și informații.

Acest lucru se datorează faptului că publicarea unei postări pe internet necesită mult mai puțin timp decât pregătirea unui articol expert pentru o presă tradițională. În plus, puteți publica postări de orice lungime pe propriul blog. Experții și entuziaștii nu sunt limitați de timpul de difuzare sau de numărul de personaje pe care ar trebui să le aibă un articol de presă. Blogurile au devenit o platformă în care îți poți prezenta poziția liber.

Configurarea și rularea unui blog este atât de simplu încât puteți găsi o mulțime de astfel de site-uri pe internet cu informații despre fiecare subiect – de la modă, sport și motorizare la politică internațională și astronautică. În prezent, din 1,6 miliarde de site-uri web, câte 500 de milioane sunt bloguri.

Cine poate configura un blog?

După cum am menționat deja, practic oricine poate crea un blog. Trebuie doar să stăpânești abilitățile de bază ale calculatorului. De când citiți acest text – ați reușit să porniți computerul, browserul și să accesați site-ul nostru – aveți tot ce aveți nevoie pentru a începe aventura dvs. pe blog.

Veți găsi o mulțime de platforme pe internet pentru a activa acest lucru. Vom face față celor mai populare și utile în continuare.

Contrar a ceea ce ai putea crede, crearea unui blog nu necesită experiență sau chiar talent de scriere. Urmați doar câteva reguli care vor crea conținut interesant și captivant care va atrage utilizatorii.

Când rulați un blog

După cum puteți vedea, crearea unui blog nu este dificilă. Acesta este motivul pentru care este una dintre cele mai populare forme de prezență pe Internet. Ușurătatea de a intra în lumea bloggingului înseamnă că mulți oameni decid să înceapă acest tip de activitate.

Fără îndoială, merită să încercați blogul. Chiar dacă nu ajungi la milioane de cititori și nu obții un succes financiar spectaculos, blogging-ul poate deveni o parte importantă a vieții tale. Dacă sunteți interesat de un subiect dat și știți că există și alte persoane care vă împărtășesc pasiunea, rularea unui blog este o modalitate ideală de a ajunge la destinatari și de a face cunoștințe interesante.

Motive pentru a fi interesat de blogging

Crearea unui blog este o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul liber, o șansă de a câștiga, precum și oportunitatea de a promova marca sau de a construi o imagine a unui expert.

Împărtășirea pasiunii

A scrie despre lucruri care te fascinează este o plăcere în sine. Vă permite să vă extindeți cunoștințele și să le transmiteți altora cu interese similare. Un blog bine condus poate deveni o platformă care reunește entuziaști sau specialiști într-un domeniu dat.

Promovarea mărcii sau a imaginii proprii

Dacă conduci o afacere sau chiar o singură proprietate, consideră blogul ca o formă de promovare. Publicarea conținutului pe care potențialii clienți îl caută va ajuta la obținerea acestuia. Dacă sunteți specialist, rularea unui blog vă va fi utilă pentru a vă crea imaginea. Textele valoroase vor fi comentate și puse la dispoziție de alți experți și jurnaliști.

Oportunitatea de a câștiga bani din anunțuri și înregistrări sponsorizate

Blogurile populare atrag agenții de publicitate. Nu este vorba doar despre cei mai mari autori cu milioane de cititori. În cazul blogurilor de nișă, o acoperire mult mai mică se poate traduce în bani reali.

Agenții de publicitate care doresc să ajungă la o audiență foarte specifică folosesc deseori bloguri independente pentru a publica înregistrări sponsorizate.

Un alt mod de a genera bani cu blogul dvs. este să plasați reclame pe el. În prezent, cea mai populară platformă folosită în acest scop este Google AdSense. Multe instrumente de blog vă permit să plasați un fișier .adtxt care vă permite să generați bani pentru anunțurile afișate.

Cum să creezi un blog? Tutorial

Știți deja că puteți configura un blog și de ce îl puteți face. În această parte, vom acoperi aspectele tehnice ale acestei sarcini. Vă rugăm să vedeți că nu este dificil și nu consumă timp.

Alegerea unui domeniu

Domeniul este numele site-ului web. Acesta va identifica blogul, așa că este bine să petreci ceva timp alegându-l. Cel mai adesea va fi și titlul blogului tău. Asigurați-vă că este ușor de reținut și de salvat, original și asociat cu subiectul pe care l-ați ridicat. Puteți citi despre cum să creați un domeniu care să atragă utilizatorii aici.

Ce platformă ar trebui să alegeți?

Alegerea platformei pe care descrii blogul tău va determina modul în care lucrezi la el.

WebWave este un creator de site-uri care oferă multe instrumente utile bloggerilor. Puteți utiliza un șablon dedicat. Instrumentul oferă posibilități practic nelimitate de editare ușoară a șabloanelor. Datorită acestui fapt, fiecare utilizator îl poate adapta ușor și rapid la preferințele personale. WebWave vă permite, de asemenea, să creați o pagină de blog de la zero conform propriei idei.

Cel mai mare avantaj al acestui instrument este faptul că utilizarea lui nu necesită codare atât atunci când creați pe șablon cât și lucrați la propriul proiect.

WebWave vă permite să creați cu ușurință intrări sau lista de articole și să adăugați texte în mai multe categorii în același timp. Prin urmare, funcționează excelent ca instrument de creare a blogului.

Cum să rulați un blog pentru a-l crește în popularitate?

Pentru a dezvolta un blog, trebuie să ai răbdare. Spargerea prin conținut necesită regularitate și consecvență. Dacă sunteți într-adevăr interesat de subiectul blogului dvs., lucrul la texte vă va mulțumi. Atunci tot ce trebuie să faci este să-ți organizezi bine munca.

În mod ideal, conținutul va fi publicat mai mult sau mai puțin la intervale regulate. Cât de des? Nu există un răspuns cert la această întrebare. Totul depinde de complexitatea articolelor, de lungimea lor și de timpul pe care îl poți petrece creându-le.

Mulți specialiști consideră că intrările ar trebui să apară de cel puțin 3 ori pe săptămână. Mai important decât cantitatea, însă, este calitatea și este mai bine să vă limitați la un articol bun pe săptămână decât să publicați conținut care nu va interesa utilizatorii.

Încercați să pregătiți un plan de publicare. Scrieți în avans, astfel încât, în caz de probleme (de exemplu, boală sau o multitudine de sarcini), ar trebui să aveți textul gata de a fi publicat.

Ascultă-ți publicul țintă. Urmărește forumuri online sau grupuri Facebook. Răspundeți la comentarii și inspirați-vă pentru intrările ulterioare.

Fii atent la mâine. Urmăriți noutățile și urmăriți competiția. Acest lucru va face blogul dvs. o sursă valoroasă de informații.

Amintiți-vă că practica este perfectă. Scriind des și în mod regulat, veți dezvolta un stil bun care vă va face postările nu numai inteligibile de către utilizatori, ci și plăcute pentru citire.

Cum să promovezi un blog pe web

Crearea unui blog bun nu este totul. Trebuie să o prezentați lumii. Chiar și cel mai bun conținut nu va deveni popular dacă nu îl afișați lumii. Cum să o facă?

Dacă subiectul blogului tău este aproape de tine (cu siguranță este, din moment ce scrii despre el), atunci probabil că deja faci parte din comunitatea potențialilor destinatari. Promovează-ți blogul pe forumurile și grupurile de social media. Conținutul valoros va fi citit și împărtășit de utilizatori.

De asemenea, puteți opta pentru o promoție plătită prin intermediul anunțurilor pe Facebook sau pe Google. Prin direcționarea unei intrări către grupul țintă corespunzător, veți obține noi destinatari.

Nu uitați de activitățile „offline”. Căutați evenimente organizate pentru bloggerii din zona dvs. Creați o rețea de contacte la întâlniri tematice unde veți găsi grupul dvs. țintă. Rulează un blog despre RPG-uri? Vizitați convențiile fanilor. Scrii despre trenuri? Du-te la târgul feroviar!

Când nu este profitabil să pornești un blog?

Până acum, ne-am ocupat de pozitivele creării de bloguri. Există situații în care nu ar trebui să continui să scrii pe internet?

Blogging-ul necesită timp. Dacă sunteți o persoană ocupată pe care nu o puteți salva câteva ore pe lună care vă va permite să creați cel puțin o intrare, gândiți-vă dacă în cazul dvs. merită să începeți un blog.

Trebuie menționat că configurarea și rularea unui blog nu implică niciun risc și chiar dacă nu reușiți să vă concentrați pe acesta pe termen lung, merită încercat.

Concluzie

Știți deja cum să configurați și să rulați un blog. După cum puteți vedea, nu este dificil. Tot ce îți trebuie este abilități de bază în calculator și interes pentru subiect. Nu trebuie să aveți niciun talent sau experiență excepțională în scris. Alegerea platformei potrivite vă va permite să lucrați ușor și plăcut. Blogging-ul poate deveni o pasiune pentru tine, un mod de promovare și chiar un mod de a câștiga.

De aceea nu puteți face altceva decât să vă începeți aventura blogging. Dacă creezi conținut atractiv, publică regulat și ai grijă de promovare, ai șanse mari de succes. Este posibil ca va trebui să așteptați efectele, dar cu siguranță, jocul merită lumânarea.

Asa ca nu astepta si incepe sa scrii azi! Pentru a face acest lucru, puteți utiliza creatorul site-ului WebWave. Alegeți un șablon ușor sau creați-vă blogul de la zero pentru a-l arăta exact așa cum doriți!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Monografie Baza Hipică din Piatra

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ lansarea cărţii „Baza Hipică Virgil Bărbuceanu. Monografie 1986 - 2019“, al cărui autor este profesorul Costache Lupu, a avut loc la finalul săptămînii trecute ■ „Fără o mobilizare a cît mai multor prieteni şi susţinători nu era posibilă apariţia Bazei Hipice în peisajul municipiului Piatra Neamţ şi nici menţinerea acesteia în funcţiune“, a precizat preşedintele Scubului Sportiv Ecvestru ■

Asociaţia Club Sportiv Ecvestru Piatra Neamţ a organizat, la finele săptămînii trecute, lansarea cărţii „Baza Hipică Virgil Bărbuceanu. Monografie 1986 – 2019“, de profesorul Costache Lupu, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru din oraşul de sub culmile Pietrica şi Cozla.

Volumul, care a apărut, recent, la Editura Sensul, a fost lansat pe 10 iulie 2020, în aer liber, pe terasa camping-ştrand La Gotcu de lîngă Baza Hipică. Printre cei care au vorbit despre noul volum dar şi despre autor s-au numărat Vasile Cuptor, Vasile Pop Silaghi, Constantin Cocea, Ion Rotaru, Adrian Alexa, Liviu Bumbu, Tudorel Radu, Ionuţ Cucoară, Mihai Hanganu, Georgică Ştefan, Laurenţiu Dulamă şi Ion Asaftei.

„Mi se oferă şansa de a aduna în paginile prezentei lucrări momente importante care au marcat construirea, inaugurare şi activitatea Bazei Hipice Virgil Bărbuceanu din Piatra Neamţ. Apariţia cărţii reprezintă o mărturie a recunoştinţei noastre faţă de curajul şi eforturile depuse de autorităţi, oameni providenţiali, de întreaga comunitate care au reuşit să înalţe şi să menţină în funcţie unul din cele mai importante obiective de interes sportiv naţional şi internaţional. (…) Ideea care străbate ca un fir roşu întreaga monografie este că, fără solidaritate, fără o mobilizare a cît mai multor prieteni şi susţinători nu era posibilă apariţia Bazei Hipice în peisajul municipiului Piatra Neamţ şi nici menţinerea acesteia în funcţiune. (…)

Înclinîndu-mă din nou în faţa truditorilor în ale sportului ecvestru, garantez că ne vom menţine la înălţimea aşteptărilor“, a precizat profesorul Costache Lupu în „Cuvînt înainte“ al monografiei.

Citește știrea

Actualitate

Razie pe la hoţii de curent din Speranţa

Știre publicată în urmă cu

în data de

În urma unei acţiuni a oamenilor legii din Neamţ, ce a avut loc pe 10 iulie, în cartierul Speranţa din Piatra Neamţ, au fost probate două infracţiuni de furt de energie electrică şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul recordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Totul s-a întîmplat în intervalul orar 06:00 – 11:30, cînd poliţiştii Serviciului de Ordinel Publică, împreună cu colegi din cadrul Poliţiei Piatra Neamţ, Biroul Rutier, Serviciul Criminalistic, jandarmi din Neamţ şi Bacău, însoţiţi de specialişti ai Delgaz Grid, Evidenţa Populaţiei şi din cadrul Primăriei Piatra Neamţ au descins la Speranţa, pentru depistarea celor care sînt branşaţi illegal la reţeaua electrică din zonă.

„Cu ocazia verificării legalităţii la sistemul de distribuţie a energiei electrice şi alimentării cu energie electrică s-au constatat în flagrant delict două infracţiuni conform art. 228, alin. 1 şi 3 din Codul penal şi art. 92, alin. 2 din Legea 123/2012“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Au mai fost identificate patru persoane care au fost puse în legalitate pe linie de evidenţa populaţiei. Au fost aplicate 5 sancţiuni contraveneţionale conform OUG 97 din 2005, în valoare de 400 de lei. Faţă de două persoane poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt de energie electrică.

La acţiune au participat şi mascaţii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Citește știrea

Actualitate

Klaus Iohannis a făcut, în sfârşit, primul pas din proiectul „Pentru o Românie normală“

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Miercuri 8 iulie a fost o zi de infarct pentru majoritatea românilor. Nu pentru că s-a înregistrat nefericitul record privind declararea a celor 555 de infestaţi cu coronavirus.

Am fost avertizaţi că preşedintele nostru va face o declaraţie. Majoritatea dintre cei avertizaţi erau dispuşi să parieze că, în contextul vârfului pandemiei, discursul prezidenţial va începe cu un atac la jugulara PSD-ului, a Curţii Constituţionale, a Avocatului Poporului şi a Parlamentului.

Este previzionabilă consecvenţa preşedintelui Klaus Iohannis în lansarea acestor atacuri, indiferent dacă este vorba despre Justiţie, despre pandemie sau despre Catedrala Neamului. Spre şocul majorităţii cetăţenilor care l-au ascultat, mesajul preşedintelui nu a conţinut nici o virgulă, care să zgârie măcar ceva sau pe cineva de data aceasta. Discursul prezidenţial a fost, pentru prima oară, un apel la concordie naţională. A vorbit despre necesitatea dialogului între partidele politice, între Parlament şi Guvern, între instituţiile statului. Discursul său a vrut să marcheze îngroparea securii războiului româno -român, abandonarea pandemiei urii şi descurajarea politizării oricărui pârţ, indiferent cine îl trage.

La o oră după declaraţia preşedintelui, a vorbit şi premierul Ludovic Orban. Spre deosebire de Klaus Iohannis, Ludovic Orban a încremenit în predictibilitatea discursului său, ţinând-o langa cu autovictimizarea sub presiunea PSD-ului, a CCR-ului, a Avocatului Poporului şi a Parlamentului, care l-ar împiedica sistematic în opera sa măreaţă de scoatere a României din colaps medical şi economic.

Orban şi-a încheiat apoteotic discursul, lansând apelul către români de a nu respecta deciziile Curţii Constituţionale. Şocaţi la rândul lor de diferenţa de abordare dintre Iohannis şi Orban, ziariştii l-au întrebat pe Preşedinte, cum traduce apelul premierului subaltern. Răspunsul preşedintelui Iohannis ne-a băgat şi mai mult în ceaţă. Acesta s-a delimitat de discursul premierului, precizând că acesta are o abordare strict personală, care îl priveşte. În traducere liberă, o să-l coste.

O să-l coste o moţiune de cenzură pe care Klaus Iohannis nu o contestă. După cum nu contestă acum nici decizia CCR, privind modalitatea neconstituţională prin care Guvernul Orban a realizat carantinarea, izolarea şi internarea persoanelor sănătoase, asimptomatice sau bolnave. Orban şi-a justificat atacul la adresa CCR susţinând public că aceasta este agentură a PSD- ului şi că decizia dată este opera incontestabilă a acestui partid.

După mintea lui Orban, şi cei trei judecători ai Curţii, numiţi de preşedinţie, au devenit peste noapte agenţi pesedişti. Noaptea minţii.

O tâmpenie: să bagi Constituţia în carantină

Decizia CCR nu a negat pandemia şi efectele ei, ci a stabilit, ce era la mintea cocoşului. Anume că izolarea, internarea obligatorie şi carantina nu se stabilesc prin ordin de ministru, ci prin lege. Aşa spune „Sfânta Constituţiune“. În şedinţa de luni 6 iulie, Guvernul Orban a catadixit, în sfârşit, să bage în legalitate carantina, izolarea şi internarea obligatorie, producând un proiect de lege pe care marţi, 7 iulie, l-a înaintat Parlamentului pentru a fi aprobat şi pus în acord cu Decizia CCR.

Până pe 7 iulie, Guvernul Orban, în aroganţa sa, credea că-i este permisă orice încălcare a drepturilor omului şi că pandemia îl dezleagă de dependenţa constituţională faţă de Parlament. Faptul că Decizia CCR a lăsat autorităţile sanitare fără unele pârghii de control direct asupra populaţiei nu se datorează nimănui altcuiva decât Guvernului Orban, care, în nesăbuinţa sa, a băgat în carantină şi Constituţia, odată cu românii. Constituţia nu permite să te închini la un ordin de ministru, ca la o lege.

Este o tâmpenie, să susţii că CCR a făcut un joc politic. CCR nu a făcut decât ceea ce trebuia să facă. Să atragă atenţia lui Ludovic Orban că încalcă Constituţia. Fie şi numai pentru aceasta, Ludovic Orban trebuia schimbat din funcţie. A fost o mizerie că, de pe 16 martie şi până în prezent, Guvernul Orban a fost lăsat să guverneze cu muşchiul, nu cu creierul. Recentul gest nesăbuit al lui Orban, de a cere populaţiei să nu respecte deciziile CCR, este bomboana de pe coliva funcţiei de premier. Ludovic Orban credea că, dacă lui Klaus Iohannis ia mers să dea cu CCR de pământ, de câte ori se întorcea răvăşit de la Sibiu, îi va merge şi lui la fel. Omeneşte, Orban este de înţeles.

Iohannis nu a păţit niciodată nimic încălcând Constituţia, deşi remediul este suspendarea din funcţie. Lălăiala fudulă a Guvernului Orban a făcut ca România, odată cu introducerea unor relaxări, să treacă inerent şi pragul cazurilor de infectare, în condiţiile lipsei legislaţiei constituţionale aferente. Gândirea guvernanţilor noştri şi-a avut izvor de undeva, din zona turului pantalonilor, internând obligatoriu pe asimtomatici COVID-19 şi lăsând bolnavii non-covid să zacă pe dinafara spitalelor.

Decizia CCR a intrat în vigoare pe 2 iulie, când au început externările la cerere. După cinci zile, pe 8 iulie, în România s-a înregistrat un nou vârf, de 555 infectaţi. Care este legătura dintre acest vârf şi Decizia CCR? Legătura este doar în capul lui Ludovic Orban, care se numeşte manipulare electorală.

Primarului romaşcan, liberalului Micu Lucian, i se normalizează calea spre un nou mandat

În luna aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că, în perioada 2012-2016, actualul primar al Romanului, Micu Lucian, a ocupat funcţia de viceprimar, aflându-se într-o totală stare de incompatibilitate, fapt sesizat de Agenţia Naţională de Integritate. Incompatibil fiind, acesta nu ar mai fi avut dreptul să candideze, în 2016, pentru funcţia de primar, pe care de altfel a şi obţinut-o.

Consilierii municipali ai Romanului au gândit un soi de recurs în casaţie, după mintea lor, sub forma unei hotărâri de consiliu local, cu care au sperat să anuleze efectul imediat şi normal al deciziei ICCJ. Cei 20 de consilieri care au votat magistrala hotărâre ar trebui să nu mai primească mandat de încredere, pentru un nou mandat. Printre cei 20 de consilieri votanţi sunt şi şase consilieri PSD, care au fost suspendaţi din calitatea de membri ai partidului. Frecţie la un picior de lemn. Ar fi trebuit daţi afară din partid, nu atât pentru blatul lor, cât mai ales pentru amatorismul legislativ, cu iz penal, de care au dat dovadă.

Efectul NORMAL şi imediat, al deciziei ICCJ, era ca mandatul primarului să înceteze imediat prin simpla formalitate de semnare de către prefect a ordinului de încetare a mandatului. Cu atât mai NORMAL cu cât prefectul George Lazăr este jurist de profesie şi a mai fost pe această funcţie vreo 13 luni, în 2013 – 2014, când bănuiesc că a deprins primele taine ale funcţiei.

În noaptea unor cuţite lungi, din 11 decembrie 2019, Guvernul Orban a destituit 30 de prefecţi, ocazie cu care a fost reînnoit şi mandatul domnului Lazăr, a cărui activitate de membru PNL a încetat tot atunci. La a doua înscăunare ca prefect, George Lazăr promitea cetăţenilor nemţeni că „voi fi foarte transparent în luarea deciziilor“. Deoarece incompatibilitatea dovedită a primarului Micu Lucian atrage după sine şi interdicţia de a mai candida pentru vreo funcţie în administraţia publică, prefectul Lazăr nu se grăbeşte cu eliberarea din funcţie a acestuia.

Se profită şi de faptul că legea permite lungirea procedurii de punere în aplicare a deciziei ICCJ până la 6 luni. Adică, alegerile din septembrie îl pot găsi pe Micu Lucian pe funcţie, pentru a organiza propria alegere. Una este ca Micu Lucian să candideze pentru un nou mandat, de pe funcţia de primar şi cu totul alta este ca atunci să fie un simplu cetăţean. Domnul prefect, din înţelepciunea sa juridică, ne previne că interdicţia lui Micu Lucian s-ar putea să fi fost prescrisă, cântând astfel în struna consilierilor romaşcani.

Se înscăunează în „normalitatea“ promisă, tendinţa de a fi contestate deciziile instanţelor, a ICCJ-ului şi a CCR-ului. Toată transparenţa prefectului se rezumă la declaraţia lui că „nu ne grăbim, trebuie să ne asigurăm că luăm cea mai bună decizie în cazul primarului Lucian Ovidiu Micu“.

Păi, parcă ştiam că decizia a luat-o Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Domnul prefect poate doar să ia notă de această decizie. În acest context, nu-mi rămâne decât să caut noile înţelesuri ale termenului de „normalitate“.

Citește știrea

Trending