Contactează-ne

Actualitate

Cum să creezi un Blog în câteva ore ?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Probabil majoritatea dintre noi ne-am gandit la un moment dat sa ne creem un Blog pentru a ne impartasi experientele traite cu cei interesati si nu numai. WebWave Romania ne pune la indemana Gratuit toate instrumentele de care avem nevoie pentru a ne creea Pagina mult dorita chiar daca nu avem cunostinte de Programare sau Web Design.

In acest articol vom trece pe rand prin toate informatiile de care avem nevoie pentru a ne creea un Blog eficient din toate punctele de vedere!

Ce este un blog?

Un blog este un tip de site web în care se scrie majoritatea conținutului. Înregistrările individuale sunt de obicei tematice între ele și se referă la un câmp specific. Aceste tipuri de pagini sunt de obicei create de o singură persoană. Cu toate acestea, puteți găsi bloguri de companie mai extinse pentru care este responsabil un angajat delegat sau chiar un grup de editori.

Blogurile s-au stabilit în rețea în a doua jumătate a anilor 90. În acea perioadă, au apărut tehnologii care permiteau publicarea conținutului pe Internet pentru utilizatori de calculator mai puțin calificați. La început, blogurile au fost tratate ca jurnale de internet, dar această formă s-a dezvoltat în site-uri mai specializate din diverse domenii. A existat și profesionalizare. Primii creatori au fost amatori. Astăzi, cele mai mari companii și preocupări media își rulează blogurile. Blogurile au luat în mare măsură locul mass-media tradiționale în educație și informații.

Acest lucru se datorează faptului că publicarea unei postări pe internet necesită mult mai puțin timp decât pregătirea unui articol expert pentru o presă tradițională. În plus, puteți publica postări de orice lungime pe propriul blog. Experții și entuziaștii nu sunt limitați de timpul de difuzare sau de numărul de personaje pe care ar trebui să le aibă un articol de presă. Blogurile au devenit o platformă în care îți poți prezenta poziția liber.

Configurarea și rularea unui blog este atât de simplu încât puteți găsi o mulțime de astfel de site-uri pe internet cu informații despre fiecare subiect – de la modă, sport și motorizare la politică internațională și astronautică. În prezent, din 1,6 miliarde de site-uri web, câte 500 de milioane sunt bloguri.

Cine poate configura un blog?

După cum am menționat deja, practic oricine poate crea un blog. Trebuie doar să stăpânești abilitățile de bază ale calculatorului. De când citiți acest text – ați reușit să porniți computerul, browserul și să accesați site-ul nostru – aveți tot ce aveți nevoie pentru a începe aventura dvs. pe blog.

Veți găsi o mulțime de platforme pe internet pentru a activa acest lucru. Vom face față celor mai populare și utile în continuare.

Contrar a ceea ce ai putea crede, crearea unui blog nu necesită experiență sau chiar talent de scriere. Urmați doar câteva reguli care vor crea conținut interesant și captivant care va atrage utilizatorii.

Când rulați un blog

După cum puteți vedea, crearea unui blog nu este dificilă. Acesta este motivul pentru care este una dintre cele mai populare forme de prezență pe Internet. Ușurătatea de a intra în lumea bloggingului înseamnă că mulți oameni decid să înceapă acest tip de activitate.

Fără îndoială, merită să încercați blogul. Chiar dacă nu ajungi la milioane de cititori și nu obții un succes financiar spectaculos, blogging-ul poate deveni o parte importantă a vieții tale. Dacă sunteți interesat de un subiect dat și știți că există și alte persoane care vă împărtășesc pasiunea, rularea unui blog este o modalitate ideală de a ajunge la destinatari și de a face cunoștințe interesante.

Motive pentru a fi interesat de blogging

Crearea unui blog este o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul liber, o șansă de a câștiga, precum și oportunitatea de a promova marca sau de a construi o imagine a unui expert.

Împărtășirea pasiunii

A scrie despre lucruri care te fascinează este o plăcere în sine. Vă permite să vă extindeți cunoștințele și să le transmiteți altora cu interese similare. Un blog bine condus poate deveni o platformă care reunește entuziaști sau specialiști într-un domeniu dat.

Promovarea mărcii sau a imaginii proprii

Dacă conduci o afacere sau chiar o singură proprietate, consideră blogul ca o formă de promovare. Publicarea conținutului pe care potențialii clienți îl caută va ajuta la obținerea acestuia. Dacă sunteți specialist, rularea unui blog vă va fi utilă pentru a vă crea imaginea. Textele valoroase vor fi comentate și puse la dispoziție de alți experți și jurnaliști.

Oportunitatea de a câștiga bani din anunțuri și înregistrări sponsorizate

Blogurile populare atrag agenții de publicitate. Nu este vorba doar despre cei mai mari autori cu milioane de cititori. În cazul blogurilor de nișă, o acoperire mult mai mică se poate traduce în bani reali.

Agenții de publicitate care doresc să ajungă la o audiență foarte specifică folosesc deseori bloguri independente pentru a publica înregistrări sponsorizate.

Un alt mod de a genera bani cu blogul dvs. este să plasați reclame pe el. În prezent, cea mai populară platformă folosită în acest scop este Google AdSense. Multe instrumente de blog vă permit să plasați un fișier .adtxt care vă permite să generați bani pentru anunțurile afișate.

Cum să creezi un blog? Tutorial

Știți deja că puteți configura un blog și de ce îl puteți face. În această parte, vom acoperi aspectele tehnice ale acestei sarcini. Vă rugăm să vedeți că nu este dificil și nu consumă timp.

Alegerea unui domeniu

Domeniul este numele site-ului web. Acesta va identifica blogul, așa că este bine să petreci ceva timp alegându-l. Cel mai adesea va fi și titlul blogului tău. Asigurați-vă că este ușor de reținut și de salvat, original și asociat cu subiectul pe care l-ați ridicat. Puteți citi despre cum să creați un domeniu care să atragă utilizatorii aici.

Ce platformă ar trebui să alegeți?

Alegerea platformei pe care descrii blogul tău va determina modul în care lucrezi la el.

WebWave este un creator de site-uri care oferă multe instrumente utile bloggerilor. Puteți utiliza un șablon dedicat. Instrumentul oferă posibilități practic nelimitate de editare ușoară a șabloanelor. Datorită acestui fapt, fiecare utilizator îl poate adapta ușor și rapid la preferințele personale. WebWave vă permite, de asemenea, să creați o pagină de blog de la zero conform propriei idei.

Cel mai mare avantaj al acestui instrument este faptul că utilizarea lui nu necesită codare atât atunci când creați pe șablon cât și lucrați la propriul proiect.

WebWave vă permite să creați cu ușurință intrări sau lista de articole și să adăugați texte în mai multe categorii în același timp. Prin urmare, funcționează excelent ca instrument de creare a blogului.

Cum să rulați un blog pentru a-l crește în popularitate?

Pentru a dezvolta un blog, trebuie să ai răbdare. Spargerea prin conținut necesită regularitate și consecvență. Dacă sunteți într-adevăr interesat de subiectul blogului dvs., lucrul la texte vă va mulțumi. Atunci tot ce trebuie să faci este să-ți organizezi bine munca.

În mod ideal, conținutul va fi publicat mai mult sau mai puțin la intervale regulate. Cât de des? Nu există un răspuns cert la această întrebare. Totul depinde de complexitatea articolelor, de lungimea lor și de timpul pe care îl poți petrece creându-le.

Mulți specialiști consideră că intrările ar trebui să apară de cel puțin 3 ori pe săptămână. Mai important decât cantitatea, însă, este calitatea și este mai bine să vă limitați la un articol bun pe săptămână decât să publicați conținut care nu va interesa utilizatorii.

Încercați să pregătiți un plan de publicare. Scrieți în avans, astfel încât, în caz de probleme (de exemplu, boală sau o multitudine de sarcini), ar trebui să aveți textul gata de a fi publicat.

Ascultă-ți publicul țintă. Urmărește forumuri online sau grupuri Facebook. Răspundeți la comentarii și inspirați-vă pentru intrările ulterioare.

Fii atent la mâine. Urmăriți noutățile și urmăriți competiția. Acest lucru va face blogul dvs. o sursă valoroasă de informații.

Amintiți-vă că practica este perfectă. Scriind des și în mod regulat, veți dezvolta un stil bun care vă va face postările nu numai inteligibile de către utilizatori, ci și plăcute pentru citire.

Cum să promovezi un blog pe web

Crearea unui blog bun nu este totul. Trebuie să o prezentați lumii. Chiar și cel mai bun conținut nu va deveni popular dacă nu îl afișați lumii. Cum să o facă?

Dacă subiectul blogului tău este aproape de tine (cu siguranță este, din moment ce scrii despre el), atunci probabil că deja faci parte din comunitatea potențialilor destinatari. Promovează-ți blogul pe forumurile și grupurile de social media. Conținutul valoros va fi citit și împărtășit de utilizatori.

De asemenea, puteți opta pentru o promoție plătită prin intermediul anunțurilor pe Facebook sau pe Google. Prin direcționarea unei intrări către grupul țintă corespunzător, veți obține noi destinatari.

Nu uitați de activitățile „offline”. Căutați evenimente organizate pentru bloggerii din zona dvs. Creați o rețea de contacte la întâlniri tematice unde veți găsi grupul dvs. țintă. Rulează un blog despre RPG-uri? Vizitați convențiile fanilor. Scrii despre trenuri? Du-te la târgul feroviar!

Când nu este profitabil să pornești un blog?

Până acum, ne-am ocupat de pozitivele creării de bloguri. Există situații în care nu ar trebui să continui să scrii pe internet?

Blogging-ul necesită timp. Dacă sunteți o persoană ocupată pe care nu o puteți salva câteva ore pe lună care vă va permite să creați cel puțin o intrare, gândiți-vă dacă în cazul dvs. merită să începeți un blog.

Trebuie menționat că configurarea și rularea unui blog nu implică niciun risc și chiar dacă nu reușiți să vă concentrați pe acesta pe termen lung, merită încercat.

Concluzie

Știți deja cum să configurați și să rulați un blog. După cum puteți vedea, nu este dificil. Tot ce îți trebuie este abilități de bază în calculator și interes pentru subiect. Nu trebuie să aveți niciun talent sau experiență excepțională în scris. Alegerea platformei potrivite vă va permite să lucrați ușor și plăcut. Blogging-ul poate deveni o pasiune pentru tine, un mod de promovare și chiar un mod de a câștiga.

De aceea nu puteți face altceva decât să vă începeți aventura blogging. Dacă creezi conținut atractiv, publică regulat și ai grijă de promovare, ai șanse mari de succes. Este posibil ca va trebui să așteptați efectele, dar cu siguranță, jocul merită lumânarea.

Asa ca nu astepta si incepe sa scrii azi! Pentru a face acest lucru, puteți utiliza creatorul site-ului WebWave. Alegeți un șablon ușor sau creați-vă blogul de la zero pentru a-l arăta exact așa cum doriți!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Fost director al unui mare combinat, răpus de Covid

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Dorel Romeo Bârsan, doctor în metalurgie, fost director tehnic şi director general la Petrotub s-a infectat cu SARS COV 2 ■ a fost internat la Spitalul Judeţean şi la Iaşi ■

Ţevarii romaşcani au aflat, cu stupoare, că unul din foştii directori ai Societăţii Petrotub, Dorel Romano Bârsan, a murit în Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, răpus de coronavirus.

Născut pe 5 mai 1955 în satul Gîdinţi, într-o familie numeroasă, cu şase fraţi, viitorul director al marelui combinat a prins dragostea de metalurgie de la tatăl său, un ţevar respectat. Dorel Romano Bârsan a urmat Facultatea de Metalurgie, apoi şi-a dat doctoratul în specialitate.

A fost ani buni după evenimentele din decembrie 1989, director tehnic, ca ulterior, în perioada tulbure post decembristă, aşa numita Dictatură a sindicatelor avea să fie numit de Fondul Proprietăţii de Stat director plin, etapă în care a trebuit să reziste presiunilor sindicale post- decembriste de împiedicare a unei privatizări plănuită a se face cu o firmă dintr-un paradis fiscal, o firmă de vînzare a produselor tubulare.

Privatizarea a fost împiedicată de sindicate, care au ieşit în stradă şi au blocat, în anul 2001 E-85. Ulterior, Guvernul Năstase a vîndul colosul romaşcan, în 2003, indienilor de la Mittal Steel, iar Dorel Romano Bîrsan a ajuns director la Oţelul Roşu. Ulterior s-a retras şi a avut o firmă proprie, în domeniul comercializării produselor metalurgice. Pensionat ca toţi metalurgiştii, care au lucrat în condiţii grele, Dorel Romano Bârsan a avut o serie de probleme medicale la ficat şi plămîni.

S-a infectat, nu se ştie de unde şi cum, cu SARS COV2. Depistat pozitiv la Roman a fost internat, mai întîi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, după care starea i s-a agravat, aşa că s-a decis transferul la clinica din Iaşi, unde a şi murit.

Căsătorit şi recăsătorit, tată a patru copii, din care doi gemeni, acum studenţi, Dorel Romano Bârsan a plătit, ca atîţia alţii, tribut unei boli extrem de parşive. După decesul survenit cu o zi înainte, el a fost condus de cîţiva membri ai familiei la groapă, marţi, 22 septembrie, în condiţii de restricţie sanitară, impuse de pandemie.

Citește știrea

Actualitate

Falşi pelerini, autorii unei ţepe cu bijuterii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ printr-o metodă cunoscută de şmen, o bătrînă a fost ţepuită de patru olteni ■ femeia a dat bijuterii preţioase pe nişte tinichele ■ din fericire, paguba a fost recuperată ■

O sexagenară din Tîrgu Neamţ a fost ţepuită printr-o clasică metodă de şmen, iar într-o clipă de neatenţie a dat bijuterii preţioase, în valoare de 4.000 de lei, pe nişte tinichele. Din fericire, cei patru vîlceni, au fost identificaţi rapid, iar victima şi-a recuperat prejudiciul în totalitate.

Totul s-a întîmplat pe 21 septembrie 2020, cînd poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Tîrgu Neamţ au documentat activitatea infracţională a patru persoane, cu vîrste cuprinse între 22 şi 38 de ani, din judeţul Vîlcea, bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Din cercetări a rezultat că în ziua anterioară, pe 19 septembrie, o femeie de 66 de ani, care se deplasa pe o stradă din Tîrgu Neamţ, a fost abordată de către ocupanţii unui autoturism, aceştia solicitîndu-i adresa unui lăcaş de cult din oraş. În scopul asigurării credibilităţii şi sub pretextul mulţumirii bunăvoinţei manifestate de persoana vătămata, oltenii i- ar fi oferit sexagenarei un lanţ din aur.

Simultan, i-au solicitat să-şi desfacă lănţişorul pe care îl purta la gît, după care i l-ar fi fixat pe cel oferit cadou. De asemenea, unul dintre ocupanţii autoturismului i-ar fi oferit o brăţară şi ar fi rugat-o să aşeze bijuteriile personale într-un şerveţel cu scopul de a nu le pierde, iar ulterior acesta i le-a înfăşurat cu o folie adezivă.

„Pentru a-i distrage atenţia, conducătorul autoturismului i-ar fi solicitat detalii privind localizarea unui alt lăcaş de cult, moment în care una dintre persoane ar fi schimbat pachetul format şi i-ar fi oferit altul, similar, ce conţinea bijuterii din material nepreţios“, anunţă Poliţia Neamţ. În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate cu operativitate de poliţiştii nemţeni, în colaborare cu cei din cadrul Poliţiei municipiului Cluj Napoca, s-a reuşit identificarea şi depistarea suspecţilor pe raza oraşului din Ardeal.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională, în valoare de 4.000 de lei, a fost recuperat integral de poliţişti şi restituit persoanei vătămate. Cele patru persoane au fost conduse la sediul poliţiei, iar în baza probatoriului administrat, faţă de acestea a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. În aceeaşi zi au fost duşi în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ, faţă de aceştia fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. De aici trebuie trase anumite învăţăminte.

Infracţiunile de înşelăciune îmbracă forme diferite de manifestare, iar modurile de operare folosite de cei care încearcă să obţină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite sînt din ce în ce mai complexe. Pentru a nu deveni victima acestui gen de fapte, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci cînd sînt abordaţi prin orice mijloace de persoane necunoscute, care le oferă diverse bunuri sau servicii.

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, trebuie să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Naţional – 1.059 de cazuri noi. Neamţ – 38 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Neamţ, în total au fost înregistrate 2.895 de cazuri

Până pe 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

92.169 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.059 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 599 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 4.503 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 21.09.2020 (10:00) – 22.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 45 de decese (28 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria 50-59 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 16 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 45 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.119. Dintre acestea, 496 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.253.380 teste. Dintre acestea 21.978 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.773 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.205 la cerere.

Pe teritoriul României, 11.090 de  persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.566 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 34.393 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 8 persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.070 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 748 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 456 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 96.050 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.612 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.917 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 2.935 în Germania, 159 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  112 în Austria, 20 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 19 în Grecia, 5 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Ungaria și Qatar. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 338 au fost declarați vindecați: 308 în Germania, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Trending