Contactează-ne

Actualitate

CSM Roman, jocuri amicale şi accidentări

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ gruparea romaşcană a fost învinsă în dubla manşă amicală de la Bistriţa ■ trei dintre handbaliste au probleme de sănătate înaintea Turneului Roman Muşat ■

Echipa de handbal CSM Roman a participat, la finele săptămînii trecute, la două meciuri amicale în compania formaţiei ardelene CS Gloria 2018, alcătuită pe scheletul fostei CSM Bistriţa, cu sprijinul Consiliului Judeţean. În viitorul sezon al Ligii Naţionale – Liga Florilor, care va debuta pe data de 2 septembrie, bistriţencele vor avea un obiectiv ambiţios, de clasare în poziţie de calificare pentru cupele europene. Vineri, 10 august, CS Bistriţa 2018 şi-a prezentat oficial lotul în faţa propriilor suporteri, CSM Roman fiind invitată special pentru a susţine partida inaugurală a noii garnituri. Delegaţia de la malul Moldovei a făcut deplasarea în aceeaşi zi, meciul fiind planificat iniţial de la ora 18. „Pentru noi nu a fost deloc uşor să jucăm în această zi, după o deplasare destul de lungă. Cînd am ajuns la Bistriţa, am aflat că va trebui să mai aşteptăm, deoarece gruparea locală a avut o festivitate exinsă de prezentare a lotului. Astfel, după încă aproximativ o oră şi jumătate de aşteptare, timp în care a fost şi un concert, în jurul orei 19.30, a început partida. Gazdele s-au impus în prima repriză, însă pe cea de-a doua am cîştigat-o la un gol diferenţă. Cu toate că scorul nu a contat atît de mult pentru noi, faţă de adversare, am pierdut la general. Am evoluat şi a doua zi, dimineaţă, cînd am reuşit să dominăm întreaga primă repriză, în care ne-am impus la un gol. În a doua parte, bistriţencele au fost ceva mai motivate şi, inclusiv pe fondul unor probleme de arbitraj, s-au impus din nou. Pentru noi, însă, mai important a fost faptul că am constatat o creştere de formă la formaţia pe care o antrenăm, ceea ce ne dă speranţe pentru viitorul sezon. Fetele au fost mai închegate decît în anterioarele întîlniri amicale, cu Slobozia, acum fiind în faţa unui adversar foarte puternic“, a menţionat antrenorul principal al CSM Roman, profesorul Cornel Bădulescu. Acesta, ajutat de pe bancă de secundul Viorel Lazăr este optimist înaintea viitorului sezon, care va fi prefaţat de Trofeul Roman Muşat, întrecere organizată la malul Moldovei, în perioada 16 – 18 august, la Sala Sporturilor. La acest turneu vor participa următoarele echipe: ASC Corona 2010 Braşov, nou promovata în Liga Naţională SCM Gloria Buzău, CSU Danubius Galaţi şi CSM Roman. Între timp, gruparea municipală are ceva probleme de lot. „Căpitanul Carmen Stoleru a suferit o entorsă şi nu era suficient refăcută la Bistriţa, aşa că am decis să nu forţăm. Nu a jucat. De asemenea, nu am putut-o folosi nici pe extrema Ana Maria Simion, care este în refacere după o intervenţie chirurgicală. Am avut şi ceva probleme cu portăriţa Ana Maria Mîrcă, care a intrat destul de puţine minute în teren. În zilele care urmează, sperăm să le refacem complet pe toate trei, pentru a avea, aşa cum se aşteaptă suporterii, meciuri cît mai frumoase la trofeul de la Roman“, a mai specificat antrenorul Cornel Bădulescu.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending