Contactează-ne

Actualitate

CSM, gînduri de revanşă la malul Dunării, la Brăila

Știe publicată cu

în data de

■ în tur, brăilencele s-au impus cu 27-24 (11-12), după un meci slab al gazdelor de la Roman ■

Echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Municipal Roman va avea un examen dificil în deplasare astăzi, 28 februarie, cînd va întîlni într-un meci contînd pentru etapa a XVlll-a Ligii Florilor, pe medaliata cu argint a ediţiei trecute, HC Dunărea Brăila. Pentru gazde, începutul de campionat a fost poate cel mai dezastruos din ultimii ani, în primele patru etape echipa de la malul Dunării înregistrînd doar o victorie şi de trei ori pierzînd la cu CSU Danubius Galaţi, CSM Bistriţa şi HCM Rîmnicu Vîlcea, ultimele două chiar pe teren propriu. Treptat, treptat, Florentin Pera, care după ce a salvat Clujul de la retrogradare a semnat cu HC Dunărea, a pus echipa pe picioare şi speră să prindă o clasare cît mai sus în campionat. În tur, brăilencele au profitat de jocul slab prestat de elevele antrenorului Constantin Ştefan şi au învins la Roman, cu 27-24, după ce prima repriză a aparţinut gazdelor cu 12- 11. Antrenorul CSM, Dumitru Muşi, crede că fetele sale au capacitatea de a trece de Brăila. Din fericire, tehnicianul de la CSM Roman are tot lotul la dispoziţie, la antrenamente revenind şi ultima jucătoare care a fost în recuperare după o accidentare, interul Anca Polocoşer, care face şi faza de apărare bine. Teja Ferfolja a intrat încă din etapa trecută, cu AHCM Slobozia. Victoria obţinută pe final, cu echipa lui Gheorghe Covaciu, a dat un tonus şi un moral mai crescut romaşcancelor care au mai învins la Brăila, cînd nimeni nu se aştepta. Oricum meciul de astăzi va fi foarte disputat, între cele două echipe existînd o veche rivalitate. Va cîştiga probabil cine va greşi mai puţin şi va conta mult şi forma portarilor. Tymoshenkova a avut prestaţii bune în acest campionat în poartă, dar mai contează şi dispoziţia de joc din ziua respectivă. Romaşcancele au avut puţin timp pentru refacere, după victoria cu 23-18 (10-9), cu AHCM Slobozia. Lotul nemţencelor a plecat spre Brăila ieri, 27 februarie, la ora 9, pentru a ajunge la timp, ţinînd cont de condiţiile vitrege de afară. Romaşcancele ar dori şi un antrenament de acomodare cu sala din Brăila, la ora meciului – 17. Înaintea acestei partide, CSM Roman ocupă locul Vll, cu 24 de puncte, iar HC Dunărea Brăila, locul lX, cu 23 de puncte. Meciul va fi arbitrat de G. Băducu/R. Voicu, ambii din Buzău iar observator federal va fi V. Ciucan, din Bucureşti. Din această etapă, a XVlll-a, s-a disputat miercuri, 21 februarie, partida CSM Bucureşti – Corona Braşov, încheiat cu succesul campioanei, 37-21 (19-13). Celelalte partide se vor disputa astăzi, 28 februarie, după programul: AHCM Slobozia – CS Măgura Cisnădie; CSU Danubius Galaţi – CS Rapid; HC Zalău – SCM Craiova; U Cluj – CSM Bistriţa; CSM Slatina – HCM Rîmnicu Vîlcea şi HC Dunărea Brăila – CSM Roman.

 

Clasament Liga Florilor

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

35 de pui arşi de vii

Știe publicată cu

în data de

Un incendiu ce a avut loc joi, 23 mai, în crucea nopţii, a distrus o magazie a unui localnic din Băluşeşti, comuna Icuşeşti, iar flăcările au ucis şi 35 de pui pe care proprietarul îi avea în incintă. Apelul pentru ajutor venit prin numărul unic de urgenţă 112 a fost înregistrat în dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ la ora 23:30. La locul indicat de apelant au plecat în viteză militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autocisternă. Forţele profesioniste au fost sprijinite de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Icuşeşti care au acţionat cu stingătoare şi alte mijloace de stîngere pînă la sosirea pompierilor de la Roman, reuşind să localizaze incendiul. Focul a făcut scrum magazia realizată din lemn cu învelitioare din tablă, cu o suprafaţă de circa 15 metri pătraţi, dar şi bunurile din interiorul construcţiei, respectiv o moară de furaje, scule şi echipamente electrice. Au pierit în foc şi 35 de pui. La final specialiştii ISU au cercetat şi au ajuns la concluzia că nu a fost vorba de o mînă criminală, ci totul s-ar fi datorat efectului termic de la un echipament de iluminat amplasat necorespunzător.

Citește știrea

Actualitate

S-a inaugurat Piaţeta „Garabet Ibrăileanu“

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ Primăria Roman, în colaborare cu Filiala Roman a Uniunii Armenilor din România au realizat o plachetă care marchează numele piaţetei

Primarul municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu şi preşedintele Filialei Roman a Uniunii Armenilor din România, Emanuel Nazaretian, au dezvelit joi, 23 mai, o plăchetă ce marchează piaţeta cu numele scriitorului Garabet Ibrăileanu, de la a cărui naştere s-au împlinit 148 de ani. Ceremonia a avut loc în prezenţa unui grup de elevi de la Colegiul Naţional Roman-Vodă însoţiţi de Cornelia Jora, custodele muzeului Calistrat Hogaş. „Am profitat de această zi în care comemorăm 148 de ani de la naşterea lui Garabet Ibrăileanu şi am dorit să punem în aplicare o hotărîre a Consiliului Local mai veche, prin care 12 piaţete din Roman au primit numele unor personalităţi care au marcat istoria Romanului. Astăzi (joi, n.r.) am inaugurat această piaţetă, care va purta numelei scriitorului Garabet Ibrăileanu. Pînă la sfîrşitul anului toate piaţetele din Roman care poartă numele acestor personalităţi vor fi marcate, în funcţie de evenimentele specifice. Mulţumesc tutruror celor care s-au implicat în marcarea acestui eveniment, respectiv comunităţii armene şi copiilor de la Colegiul Naţional Roman-Vodă, parte din ei ambasadori ai Europei, pe care îi felicit că se implică în viaţa culturală a Romanului“, a declarat primarul Lucian Micu. Preşedintele Filialei Roman a Uniunii Armenilor din România a mulţumit autorităţilor locale pentru decizia de a marca legătura scriitorului şi criticului literar Garabet Ibrăileanu, cu oraşul Roman. „Îmi exprim recunoştinţa faţă de Primărie şi Consiliul Local care au dat dovadă de consideraţie şi respect faţă de înaintaşii noştri valoroşi, alături de Garabet Ibrăileanu, Mihail Jora,V. Gh. Morţun, oameni de origine armeană, legaţi de Roman“, a declarat dr. Emanuel Nazaretian, preşedintele Filialei Roman a Uniunii Armenilor din România. Între 1879 şi 1883 scriitorul şi criticul literar Garabet Ibrăileanu a urmat şcoala primară la Roman, apoi între 1883-1887 a urmat cursurile Gimnaziului Roman-Vodă, fiind unul din elevii eminenţi. La 1 iulie 1889, împreună cu Panait Muşoiu şi Eugen Văian a editat la Roman revista Şcoala Nouă, de orientare socialistă, care a apărut pînă în 1890. Garabet Ibrăileanu a fost secretar de redacţie, semnînd articolele cu pseudonimul Cezar Vraja. Piaţeta care a primit numele ilustrului scriitor se află amplasată în laterala Poştei, clădire monument arhitectonic, pe strada Cuza Vodă. Pînă acum, în oraş au fost inaugurate, cu diverse ocazii, Piaţeta Max Blecher, Piaţeta Dragoş-Vodă, Piaţeta Episcop Mechisedec Ştefănescu, Piaţeta George Radu Melidon, Piaţeta Sergiu Celibidache, toate fiind legate de trecerea prin Roman a unor personalităţi marcante.

Citește știrea

Actualitate

Şcoala Muşatinii a fost autorizată

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ aceasta va funcţiona în incita Fundaţiei Melchisedec Ştefănescu unde funcţionează, deja, şi o grădiniţă ■ micuţii vor avea program after school ■

În mai multe şcoli din judeţ se află în aceste zile echipele de acreditare ale unităţilor şcolare. În zilele de 16 şi 17 mai a avut loc o astfel de vizită şi la Şcoala Primară Muşatinii din Roman. „Activitatea desfăşurată pe parcursul celor două zile a fost o colaborare eficientă între echipa şcolii şi cea a evaluatorilor Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţămîntul Preuniversitar. La activităţile prevăzute pe agenda vizitei de evaluare a participat din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, inspectorul şcolar Maria Ghiniţă. Vizita de evaluare s-a finalizat cu un raport din care rezultă că această şcoală îndeplineşte toţi indicatorii de calitate prevăzuţi de standardele ARACIP privind autorizarea Şcolii Primare Muşatinii, care urmează ca în săptămînile următoare să primească de la Ministerul Educaţiei şi documentul oficial care certifică autorizarea. Aşteptăm părinţii să analizeze, cu obiectivitate contextul actual şi viitor şi să ştie ce-şi doresc pentru copii lor pentru un început al parcursului şcolar, garantat de o educaţie de calitate susţinută de principii şi valori socio-morale solide. Micii şcolari vor beneficia de condiţii optime de educaţie şi dezvoltare a personalităţii într-un spaţiu generos, sigur şi foarte bine dotat, o programă care respectă curriculumul învăţămîntului naţional al ciclului elementar – inclusiv al clasei pregătitoare, 18 elevi – numărul maxim de elevi în clasă, şi nu în ultimul rînd, competenţele didactico- metodice a două învăţătoare, recomandate de rezultate şi certificarea profesională a gradului didactic I. Confortul psihic al părinţilor este asigurat de programul şcolar desfăşurat în intervalul 8.00-17.00 care include: de la orele 08.00 la 12.00 activităţi instructiv-educative. De la 12,00 la 13,00 se va servi masa şi vor avea loc activităţi recreative şi de odihnă, iar de 13,30 la 17,00 elevii vor participa la activităţi opţionale şi la programul after school“, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei. Înscrierile se vor face la sediul şcolii, din incinta Grădiniţei Melchisedec Ştefănescu, taxa şcolară urmînd a fi de 550 lei, acoperind cheltuielile amintite.

Citește știrea

Trending