Publicitate

■ pietrenii joacă duminică la Răuceşti, pe terenul unei echipe redutabile, care se luptă pentru a prinde turneul play-off ■ din sezonul regulat au mai rămas trei etape, iar lupta pentru faza a doua a Ligii 4 se ascute ■ s-au stabilit şi jocurile din etapa a doua a Cupei României, de pe 2 mai ■

Trei etape au mai rămas de disputat din sezonul regulat al Ligii 4 de fotbal şi lupta pentru play-off devine tot mai încinsă. Singura echipă care ar putea avea confirmarea participării în faza superioară a întrecerii este CSM Ceahlăul, liderul neînvins al eşalonului judeţean. Pietrenii vor evolua duminică, 22 aprilie, în deplasare, la Speranţa Răuceşti şi, în cazul unei victorii, sau a unei remize vor avea siguranţa matematică a participării în play-off cu două runde înainte de finalul primei părţi a campionatului. E de anticipat că gazdele, o echipă redutabilă pe teren propriu, îşi vor vinde scump pielea, întrucît sînt în luptă pentru a prinde primele 4 poziţii ce duc în turneul de elită al fotbalului judeţean. Jocul de la Răuceşti va începe la ora 11. 00, şi va fi condus la centru de arbitrul Cosmin Apetrei, ajutat la cele două linii de asistenţii Cosmin Cercel şi Vlad Ţăranu, toată brigada fiind din Piatra Neamţ. Observatorul partidei va fi Ioan Ardeleanu, din Săvineşti. Celelalte jocuri ale antepenultimei etape, programate în aceeaşi zi, duminică, 22 aprilie, de la ora 11 sînt: Voinţa Ion Creangă – CS Steel Man Tg. Neamţ; Moldova Cordun – AS Bradu Borca şi Cimentul Bicaz – Victoria Horia. Meciul de sub baraj se anunţă de asemenea echilibrat, ambele formaţii fiind implicate în lupta pentru play-off. Finalul sezonului regulat programează trei runde în decurs de o săptămînă. După meciurile de duminică, echipele se vor înfrunta într-o rundă intermediară miercuri, 25 aprilie, de la ora 17. 30, apoi ultima etapă va avea loc duminica viitoare, pe 29 aprilie. Reamintim că în faza play-off vor intra primele patru echipe clasate după încheierea sezonului regulat, cu jumătate din punctele acumulate, după modelul din Liga I. În faza a doua, cele patru formaţii se vor întîlni între ele în jocuri tur-retur (6 etape în total) , iar echipa care va cîştiga titlul de campioană a judeţului, ediţia 2017-2018, se va lupta la baraj pentru promovarea în Liga 3, cu cea mai bună formaţie din Liga 4 a judeţului Iaşi, în două manşe programate în luna iunie. În altă ordine de idei, AJF Neamţ a stabilit prin tragere la sorţi împerecherea echipelor din Ligile 4 şi 5 pentru jocurile etapei a II-a din Cupa României Timişoreana. Jocurile din această fază vor avea loc miercuri, 2 mai, de la ora 17. 30 după următorul program: Voinţa Valea Ursului – Voinţa Ion Creangă; Stejarul Stăniţa – Victoria Horia; Moldova II Cordun – Moldova Cordun; Arsenal Văleni – CSM Ceahlăul; Ozana Timişeşti – CS Steel Man Tg. Neamţ; Vulturul Costişa – Cimentul Bicaz; Voinţa Dochia – Speranţa Răuceşti şi Energia Pîngăraţi – Bradu Borca.

Două echipe au pierdut jocurile la masa verde

Tot duminică, 22 aprilie, sînt programate şi jocurile etapei a 19-a din cel de-al doilea eşalon judeţean, Liga 5. De la ora 11. 00, vor avea loc partidele după următorul program: Stejarul Ţibucani – Siretul Doljeşti; Energia Pîngăraţi – Vulturul Costişa; Stejarul Stăniţa – Flacăra Brusturi; Viitorul Podoleni – Voinţa Bozieni; Voinţa Valea Ursului – Moldova II Cordun şi Ozana Timişeşti – Arsenal Văleni. Jocul dintre Pinii Tarcău şi Voinţa Dochia se va disputa pe stadionul din Bicaz şi va începe de la ora 14. 00, după încheierea partidei de Liga 4 Cimentul – Victoria Horia. În această rundă, liderul Ligii 5, Bravo Bodesti, stă. În altă ordine de idei, la ultima întrunire a Comisiei de Competiţii şi Disciplină din cadrul AJF Neamţ au fost analizate în detaliu rapoartele oficiale ale jocurilor disputate în perioada 11-16 aprilie în campionatele judeţene de seniori şi juniori şi au fost luate următoarele decizii: jocul dintre echipele CS Steel-Man Tîrgu Neamţ şi AS Moldova Cordun, încheiat pe teren cu scorul de 1-6, a fost omologat cu scorul de 3-0 în favoarea echipei Steel-Man, deoarece echipa adversă l-a utilizat pe jucătorul Andrei Paraschiv, aflat în stare de suspendare pentru cumulul a 4 cartonaşe galbene (etapele 5, 6, 12, 14) . În consecinţă, AS Moldova Cordun a fost amendată cu suma de 400 lei, termenul de plată fiind 25 aprilie 2018. În Liga 5, partida dintre echipele AS Flacăra Brusturi şi Viitorul Podoleni, încheiată pe teren cu 2-1, a fost omologată cu scorul de 3-0 în favoarea echipei Flacăra Brusturi, deoarece formaţia adversă l-a utilizat pe jucătorul Gheorghe Pricope, aflat în stare de suspendare pentru cumulul a 4 cartonaşe galbene (etapele 5, 7, 11, 17) . În consecinţă, AS Viitorul Podoleni a fost amendată cu suma de 200 lei, bani ce trebuie achitaţi tot pînă pe 25 aprilie. De asemenea, AJF Neamţ a anunţat şi jucătorii amendaţi cu cîte 100 de lei pentru cumul de 4 cartonase galbene în 4 jocuri diferite: Ioan Ştirbets (CS Speranţa Răuceşti) , sancţionat în etapele 3, 6, 12 şi 13) , respectiv Ionuţ Gavril (AS Bradu Borca) , avertizat în etapele 3, 6, 11 şi 14.

 

Clasament Liga 4

 

 

 

 

 

 

Clasament Liga 5

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.