Contactează-ne

Actualitate

CSM Ceahlăul, în Cupă doar Juniorii B continuă

Știe publicată cu

în data de

■ în primul tur al competiţiei, echipa de Juniori B - U17 a eliminat pe Csikszereda, după lovituri de departajare ■ tot în urma penalty- urilor, Juniorii A - U19 au pierdut calificarea în deplasarea cu LPS Suceava ■

Echipa de Juniori B – U17 a Clubului Municipal Ceahlăul s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României la fotbal la aceasta categorie de vîrstă, după jocul de pe teren propriu cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Partida disputată miercuri, 17 octombrie, la Piatra Neamţ s-a terminat remiză, scor 1-1, după ce Oteliţă a deschis scorul pentru galben-negrii din penalty, iar oaspeţii au egalat aproape de finalul disputei. „A fost un meci echilibrat, împotriva unei formaţii bune, calificată de asemenea în Liga Elitelor ca şi noi. De fapt, am eliminat un adversar care în iunie a cîştigat finala Campionatului Naţional la U17 şi care are în componenţă trei jucători recent convocaţi la lotul naţional“, a declarat antrenorul Gabriel Rădulescu, care a condus echipa alături de Florin Anton. Rezultatul este cu atît mai important cu cît din formaţia gazdă a trebuit să se descurce fără trei jucători indisponibili din cauza accidentărilor (Vîlea, Ghenici şi Matei). La loviturile de departajare au marcat Moroşanu, Oteliţă, Rusu şi Istrati, scorul general care a asigurat calificarea pietrenilor fiind 5-3. Echipa folosită de CSM Ceahlăul a fost următoarea: Mitrea – Ştefănescu, Rusu, Gheorghiţă, Moroşanu, Istrati, Oteliţă, Rotundu, Anton, Neagu, Spătaru. Au mai evoluat pe parcurs: Cojoc, Chifan şi Amihăiesei. În aceeaşi zi, echipa de Juniori A – U19 a CSM Ceahlăul a ratat calificarea în optimile Cupei României, după un meci pierdut la lovituri de departajare în urma partidei din deplasare, cu LPS Suceava. Ca şi în cazul colegilor din grupa mai mică, şi în acest joc, la finalul timpului regulamentar scorul era egal, 1-1, golul nemţenilor fiind marcat de Monoranu, în repriza secundă. La „loteria“ de la 11 metri, a marcat doar Hodorogea, în timp ce Olteanu, Rusu şi Agache nu au reuşit să înscrie de la punctul cu var. „Partida a avut un ritm bun, a avut intensitate şi miza şi-a spus cuvîntul. Au fost şi orgolii la mijloc, evident, după ce noi ne-am calificat în Liga Elitelor lăsîndu-i pe ei în afara competiţiei, dar pînă la urmă este bine că remiza la finele timpului regulamentar de joc ne ajută să depăşim starea psihica dată de înfrîngeri”, a spus antrenorul Valentin Avădanei. Echipa folosita la Suceava i-a avut în componenţă pe: Donia – Curpăn, Iacoboae, Rusu, Lupaşcu, Hodorogea, Domionte, Hurdubei, Gabor, Agache, Olteanu. Au mai jucat: Florea, Monoranu şi Atomei. De menţionat că cele două formaţii ale CSM Ceahlăul vor avea o pauză competiţională deoarece partidele programate pentru duminică, 21 octombrie, în Liga Elitelor U19 şi U17, împotriva echipelor de la FCSB au fost amînate pentru data de miercuri, 21 noiembrie.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: La BAC, încă un elev eliminat

Știe publicată cu

în data de

Autor

Absolvenţii de clasa a XII-a au continuat probele din cadrul examenului de Bacalaureat cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. „Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă străină sesiunea iunie-iulie 2019 s-a desfăşurat conform calendarului. În judeţul Neamţ au fost înscrişi 3140 de candidaţi pentru proba C, din care au fost prezenţi 3101, iar 38 au absentat. Din păcate, avem şi un candidat care a fost eliminat din cauza tentativei de fraudare a examenului prin folosirea telefonului mobil, care de altfel l-a şi dat de gol sunînd în timpul probei“, a declarat Elena Preda, purtător de cuvînt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ. Elevul eliminat era de la Colegiul Tehnic Miron Costin din Roman şi este al doilea eliminat după ce un altul a fost prins cu telefonul mobil asupra lui la prima probă a examenului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Elevul care absolvise Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamţ a fost prins în culpă chiar în prima zi a examenului de Bacalaureat. Revenind la cea mai recentă probă, trebuie precizat că subiectele pentru evaluarea competenţelor la limba străină au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Candidaţii evaluaţi vor primi certificate de competenţe lingvistică pe care va scrie nivelul la care se află, iar aceste nivele vor fi încadrate de la A1 la B2, potrivit Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două medalii de aur la naţionalele de copii

Știe publicată cu

în data de

■ Sara Cristea şi David Gavriloaia, de la CS Ceahlăul au fost cei mai buni în finalele de la Campionatele Naţionale de Atletism ■ cei doi performeri sînt pregătiţi de antrenorii Alina Militaru şi Ion Iorga ■

Secţia de atletism a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ a mai „produs“ doi campioni naţionali în 2019, de această dată la categoria „Copii 1“. Concursul a avut loc în zilele de 17 şi 18 iunie la Bucureşti, pe Stadionul Iolanda Balaş-Soter şi a adunat la startul probelor micii atleţi calificaţi după fazele zonale desfăşurate anterior. Sara Cristea este numele unui campion naţional. Elevă a antrenoarei Alina Militaru, Sara a fost cea mai bună în finala probei de sprint pe distanţa de 80 de metri, reuşind să oprească cronometrul după 10 secunde şi 74 de sutimi. Pe locul secund a terminat Adina Băcanu (LPS Craiova, 10.79 secunde), iar pe locul 3 s-au clasat, cu acelaşi timp, 10.81 secunde, Roxana Chiper (CSM Paşcani) şi Adina Pop (CSS 4 Bucureşti). În seriile preliminare, Sara Cristea a cîştigat una dintre serii, cu 11.11 secunde, iar acest timp a fost al şaselea în ierarhia de după calificari. „La o medalie speram după rezultatele înregistrate la competiţia zonală de la Iaşi, dar şi după calificarea în finala Campionatelor Naţionale de sală. Iar înainte de finală i-am spus că orice e posibil. Nu avea nimic de pierdut, mai ales că este la primul an în această categrie de vîrstă. Şi nesimţind presiune a reuşit o cursă foarte bună. A contat dorinţa sa foarte mare de a reuşi o performanţă frumoasă. A fost ambiţioasă şi merită felicitări“, a declarat Alina Militaru, antrenor atletism CS Ceahlăul. Un alt perfomer al întrecerii atletice a fost Darius Gavriloaia, care a reuşit cel mai bun timp în proba de alergare pe distanţa de 300 metri. Elevul antrenorul Ion Iorga a reuşit să încheie cursa în 40.44 secunde, fiind mai rapid cu mai bine de două secunde decît medaliatul cu argint, Ştefan Lazar (CSM Braşov, 42.65 secunde), şi decît medaliatul cu bronz, Răzvan Moldovan (CSM Oneşti, 42.75 secunde). „Mă aşteptam la un asemenea rezultat pentru că la zona de la Iaşi a înregistrat al doilea timp din ţară în condiţiile în care acolo a plouat atunci şi a fost o vreme foarte dificilă. Darius este un copil care merită felicitat. Nu lipseşte de la antrenamente deşi face naveta de la Dumbrava Roşie. Pe lîngă faptul că munceşte mult la antrenamente este şi un elev foarte bun. Este un copil inteligent care a fost şi la Olimpiada Naţională de Fizică, la faza naţională“, a precizat Ion Iorga, antrenor atletism la CS Ceahlăul. De menţionat este faptul că Sara Cristea a concurat şi în proba de 200 metri, terminînd pe locul 5, dar la competiţie a fost şi Matei Petrescu (antrenor Ion Iorga), care a terminat pe locul 8 în proba de săritura în lungime.

Citește știrea

Actualitate

Tîlharul din Cîndeşti nu vrea după gratii

Știe publicată cu

în data de

■ în faţa judecătorilor a solicitat clemenţă, arestul la domiciliu sau control judiciar, dar a fost refuzat ■

Tînărul din Cîndeşti care a agresat un consătean octogenar pentru a face rost de bani, a fost arestat pentru următoarele 30 de zile. Ajuns în faţa judecătorilor a cerut clemenţă şi nu a vrut să fie încarcerat, ci a solicitat o măsură preventivă mai bîlndă, arestul la domiciliu sau controlul judiciar, însă nu a avut succes, cerera fiind respinsă de instanţă. „ În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin.2 Cod procedură penală, art. 202 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ privind pe inculpatul M. Petru Gică, şi dispune arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, începînd cu data de 17.06.2019 pînă la data de 16.07.2019 inclusiv, luînd act că inculpatul este cercetat în dosarul de urmărire penală nr. 2618/P/2019 al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă la tîlhărie calificată, prevăzută de art. 32 alin. (1) Cod penal raportat la art. 233 – art. 234 alin. (1) lit. f) Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) Cod penal, respingînd ca nefondată solicitarea formulată de avocatul inculpatului de a se lua faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu sau măsura preventivă a controlului judiciar“, conform instanţei. Imediat după pronunţare bărbatul a contestat decizia, iar o hotărîre definitivă va fi dată de Tribunalul Neamţ. Totul s-a întîmplat după ce oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au identificat şi reţinut un bărbat de 30 de ani, din Cîndeşti, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la tîlhărie calificată. Pe 16 iunie, acesta ar fi pătruns, fără drept, în locuinţa unui consătean de 80 de ani, unde i-ar fi solicitat o sumă de bani şi întrucît acesta a refuzat, l-ar fi lovit cu palmele în zona feţei. În urma leziunilor suferite, victima a fost preluată şi transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Citește știrea

Trending