Contactează-ne

Actualitate

CS Ceahlăul, din nou gazdă a Naţionalelor pe ergometru

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pentru al doilea an consecutiv, clubul pietrean va organiza întrecerea internă a celor mai buni canotori români ■ la începutul lunii martie, aceştia se vor lupta pentru medalii în Sala Ceahlăul ■

Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ va organiza în 2019 ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale de canotaj pe ergometru. Este pentru a treia oară cînd gruparea sportivă nemţeană este gazdă a întrecerii, după ediţiile din 2015 şi 2018 şi pentru al doilea an consecutiv cînd sub Pietricica are loc această competiţie majoră. Concursul din Sala Ceahlăul va avea loc în zilele de 2 şi 3 martie, atunci cînd vor fi prezenţi la start cei mai buni canotori din România la seniori, tineret şi juniori. Aceştia urmează să se lupte pentru medalii atît la individual, cît şi pe echipaje. „Am cerut organizarea Campionatelor Naţionale de canotaj pe ergometru din 2019 încă de acum doi ani. Atunci, conducerea Federaţiei Române de Canotaj a decis să aducă aceste întreceri la Piatra Neamţ şi pentru anul 2018, dar şi pentru 2019, cînd, de fapt, CS Ceahlăul împlineşte 100 de ani de la înfiinţare. Lumea s-a simţit foarte bine la Piatra Neamţ în trecut, iar dorinţa noastră a fost să marcăm aşa cum se cuvine cei 100 de ani de existenţă. Plus ca s-a dorit şi o promovare a canotajului în ţară. Pînă acum, astfel de competiţii erau în centrele noastre de pregătire şi nu ştia aproape nimeni despre ele. Aşa însă, campionii noştri olimpici, mondiali, europeni şi balcanici ajung în faţa lumii. Se face o promovare bună pentru canotaj. Obiectivul clubului nostru a fost şi ca sportivii noştri să poată concura acasă, în faţa familiilor lor, a prietenilor şi a oamenilor în general. Sper ca sportivii de la CS Ceahlăul să cîştige cu această ocazie două-trei medalii“, a declarat profesorul Valentin Gavril, şeful secţiei Canotaj şi director al Clubului Sportiv Ceahlăul. Anul trecut, ediţia Naţionalelor de canotaj ergometru a avut loc la Piatra Neamţ în week-end-ul 16-17 martie, cînd au concurat cu ei înşişi şi cu ceilalţi competitori 328 de canotori de la 28 de cluburi din ţară. Evenimentul sportiv a fost precedat de Adunarea Generală a federaţiei de specialitate, în şedinţa condusă de Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, stabilindu-se calendarul competiţiilor interne şi internaţionale pentru anul 2019. Tot atunci s-a aprobat şi solicitarea CS Ceahlăul de a organiza Naţionalele de canotaj – ergometru, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea clubului Ceahlăul. La festivitatea de deschidere a ediţiei 2018, de la Sala Ceahlăul, au participat preşedintele FR de Canotaj, Elisabeta Lipă (multiplă campioană olimpică), precum şi alţi oficiali federali (Doina Ignat, Viorica Susanu şi Iulia Bobeică). Şi gazdele au avut reprezentare de înaltă ţinută: Doina Ciucanu Robu (medaliată cu argint şi bronz la JO de la Barcelona şi Los Angeles), Lenuţa Sandu Dabija (prima sportivă din Neamţ participantă la JO – Montreal 1976) şi Garoafa Cantemir (fondatoarea secţiei de canotaj la CS Ceahlăul).

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Meteo. Nu-i a bună! Se anunţă zile de foc

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii au emis o informare de vreme deosebit de caldă şi disconfort termic ■ temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 şi 37 de grade Celsius ■ săptămîna viitoare se mai răcoreşte, dar se întorc furtunile ■

Vara aceasta nu prea am avut parte de căldură, însă luna august pare să aducă, în sfîrşit, valorile estivale pe care le aşteptăm de multă vreme.

Doar că va fi niţel mai cald decît ar trebui, astfel că meteorologii au emis o informare de vreme caniculară şi disconfort termic, valabilă toată ţara, timp de trei zile, pe 6, 7 şi 8 august 2020.

„În regiunile sudice şi estice vremea va fi caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime de 34 – 37 de grade, iar vîntul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general de 40 – 50 de km/h. Îndeosebi vineri şi sîmbătă, indicele de temeperatură – umezeală, ITU, va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi local în Moldova şi Oltenia.

Indicele de temperatură – umezeală va depăşi, pe arii restrînse, pragul critic de 80 de unităţi şi în Cîmpia de Vest, mai ales pe parcursul zilei de sîmbătă“, conform unui anunţ al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, care mai arată că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza acest mesaj. De valori termice ridicate vom avea parte pînă la finele acestei săptămîni, iar de săptămîna viitoare se mai răcoreşte şi se întorc precipitaţiile, îndeosebi furtunile cu toată suita de fenomene specifice.

Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că pe 7 august, ne putem aştepta la cer senin şi valori termice în miezul zilei de pînă la 31 de grade Celsius, dar în plin soare se vor resimţi valori mai mari. Noaptea va fi plăcută, cu o minimă de 17 grade.

De sîmbătă, 8 august, valorile termice scad treptat, de la zi la zi. Rămînem cu cerul degajat, dar maxima nu mai trece de 29 de grade. În schimb vine cea mai caldă noapte iar minima ajunge la pragul de 19 grade. Pînă duminică, 9 august, se mai pierde un grad, iar la prînz va fi cer senin, dar nu mai mult de 28 de grade, în timp ce minima nocturnă ajunge la 17 grade. O schimbare perceptibilă a vremii va fi de săptămîna viitoare şi luni, 10 august, va fi senin în prima parte, dar după amiază sînt anunţate furtuni.

La prînz nu vor fi mai mult de 24 de grade, iar noaptea mercurul din termometre se opreşte la 18 grade. Cam la fel va fi şi marţi, 11 august, furtuni, vreo 24 de grade ziua şi cam 16 grade peste noapte. Cea mai rece zi de săptămîna viitoare pare a fi cea de miercuri, 12 august, cînd nu vor fi mai mult de 23 de grade, iar ploile, cu intensificări de vînt, vor veni tot după amiază.

Joi şi vineri, în perioada 13 – 14 august, meteorologii anunţă valori termice diurne de 24 de grade, cu precipitaţii spre seară, iar minima nocturnă va fi de 16, poate cel mult 17 grade. Aceleaşi condiţii meteo se anunţă şi în week-end, în perioada 15 –

Citește știrea

Actualitate

Primarul Micu ar putea fi… administrator public

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ începînd de joi, 6 august, s-a aplicat ordinul de prefect privind vacantarea, înainte de termen, a fotoliului de primar al Romanului ■ prerogativele funcţiei vor fi preluate de vicepriamrul Roxana Iorga ■ este prima femeie primar din istoria urbei muşatine ■

Începînd de joi, 6 august, Primăria Roman a luat act de ordinul prefectului George Lazăr, de încetare a mandatului edilului Lucian Micu, înainte de termen, ca urmare a aplicării hotărîrii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, din aprilie 2020, prin care a fost declarat incompatibil.

În conformitate cu prevederile Codului Administrativ, atribuţiile vor fi preluate de viceprimarul Roxana Iorga. „Pînă la o nouă decizie, comunicarea în relaţia cu presa va fi efectuată prin intermediul adresei de email primar@primariaroman.ro. “, se menţionează în comunicatul de presă, trimis de instituţie.

De reţinut că, în acestă conjunctură, se înregistrează şi o premieră, aceea ca la conducerea Primăriei Roman să se afle o femeie. Rămîne de văzut şi cît de autoritară va reuşi să fie Roxana Iorga, în condiţiile în care, susţin surse de presă, în instituţie există o stare de tensiune, legată de ordinul prefectului, agreat de unii şi dezavuat de alţii, aşa cum se întîmplă în atare situaţii.

Pe de altă parte, aceleaşi surse susţin faptul că primarului i s-ar oferi şansa de a deveni administrator public, pentru că atît city managerul Gabriela Petrea, cît şi cei doi consilieri ai primarului, vin şi pleacă odată cu aceasta.

Se va vedea dacă acestă soluţie ar fi o posibilitate legală de potolire a nemulţumirilor primarului demis de a nu se fi găsit o soluţie legală de salvare a fotoliului său, pentru că el nu este singurul vinovat de eludarea legii, în ceea ce priveşte starea de incompatibilitate în care s-a aflat, în mandatul de viceprimar 2012-2014, ci, în primul rînd, de această situaţie se face vinovat secretarul unităţii administrativ teritoriale, Gheorghe Carnariu şi un întreg compartiment juridic.

Situaţia de la Roman este, cu adevărat, una extrem de complicată şi destul de dificil de rezolvat, în condiţiile în care trebuie citit, în cunoştinţă de cauză, mesajul subliminal din declaraţia de presă a deputatului Dan Laurenţiu Leoreanu, dată, în exclusivitate Monitorului, referitoare la „menţinerea în echipă a primarului demis“, în condişţiile în care PNL îşi asumă şi respectarea conţinutului hotărîrilor judecătoreşti, legate de consecinţele stării de incompatibilitate. Conform legii, micu nu ar mai avea voie să candideze pentru funcţia avută vreme de 3 ani.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: La volanul maşinii, deşi era beat mort

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii de la Rutier au tras pe dreapta un autoturism condus de un şofer beat. S-a întîmplat pe 5 august 2020, pe strada Bistriţei din Piatra Neamţ, cînd oamenii legii au depistat în trafic un şofer de 50 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicînd o concentraţie de peste 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce în sînge însemnă 2,80 la mie.

Acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Citește știrea

Trending