Contactează-ne

Actualitate

Criza apei – Apa Serv amendă de 20.000 de lei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ amenda a fost dispusă de Protecţia Consumatorilor pentru nerespectarea clauzelor contractuale ■ în plus, s-a acordat pentru consumator o bonificaţie de 30%/lună din valoarea facturii curente ■

Criza apei pentru consumatorii din zona Roman, care a durat luni bune, a determinat primirea de către Apa Serv a unei amenzi de 20.000 de lei. În plus, s-a dispus acordarea de bonificaţii în valoare de 30%/lună din valoarea facturii curente, tuturor consumatorilor afectaţi. Măsurile au fost dispuse de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ.

“Avînd în vedere informaţiile apărute în spaţiul public în legătură cu repetate întreruperi în furnizarea apei potabile în municipiul Roman, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ a demarat o acţiune de verificare a modului de respectare a prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor de către operatorul economic prestator de servicii de furnizare apă. Drept urmare, au fost solicitate documente şi evidenţe care să justifice situaţia creată: contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, numărul de consumatori persoane fizice afectate, evidenţa înregistrărilor parametrilor de furnizare asumaţi prin contract şi măsurile adoptate de operatorul economic pentru limitarea consecinţelor acestei situaţii.

Prin contractul de furnizare a apei, operatorul economic se angajează că va asigura apa la presiunea de 2,2 atm  şi un grad de asigurare de 98%. Începînd cu 1 octombrie 2019, în mod repetat, s-au înregistrat parametrii neconformi celor asumaţi, respectiv presiune sub limita prevăzută, mergînd pînă la întreruperea, în totalitate, a furnizării apei pentru întreg municipiul Roman. Această situaţie este susţinută de numărul de notificări comunicate pe site-ul furnizorului, în număr de 70, cît şi de evidenţa înregistrărilor la parametru presiune, înregistrări efectuate la plecarea în reţeaua de distribuţie, pentru perioada octombrie 2019- februarie 2020. Ordonanţa Guvernului nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prevede la art. 7, lit. C, a 3 – liniuţa faptul că “prestatorii de servicii sînt obligaţi să respecte condiţiile prescrise sau declarate precum şi clauzele prevăzute în contractele incheiate”. Art. 6.4 din contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă si canalizare prevede faptul că “operatorul este obligat să asigure continuitatea serviciului de alimentare cu apă la parametrii fizici şi calitativi prevăzuţi de legislaţia în vigoare”, asa cum sînt înscrişi în Anexa 3 la contract. Art.6.20 din contract prevede faptul că “operatorul economic are obligaţia să acorde bonificaţie utilizatorului în cazul furnizării serviciului sub paramatrii de calitate şi cantitate prevăzuţi în contract”.

În consecinţă, la art 7.3 se menţionează faptul că “utilizatorul are dreptul să beneficieze de reducerea valorii facturii lunare, prin acordarea de bonificaţii în valoare de 30% /lună din valoarea facturii curente, în situaţia nefurnizării apei la parametrii din contract”. Avînd în vedere numărul mare de consumatori – persoane fizice afectate şi perioada de neîndeplinire a obligaţiilor contractuale, s-a dispus sancţionarea operatorului economic prestator de servicii de furnizare apă cu amendă contravenţională în valoare de 20.000,0 lei – pentru nerespectarea clauzelor contractuale. De asemenea, ca măsură complementară s-a dispus acordarea de bonificaţii în valoare de 30%/lună din valoarea facturii curente, tuturor consumatorilor afectaţi (în conformitate cu clauzele prevăzute în contractul de furnizare încheiat cu beneficiarii – consumatori persoane fizice).

Facem menţiunea că, împotriva documentului de control, operatorul economic poate formula plîngere contravenţională la instanţa judecătorească competentă, caz în care măsura dispusă se suspendă pînă la emiterea unei hotărîri definitive şi irevocabile. Comunicăm consumatorilor, ca de fiecare dată, că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor supraveghează permanent piaţa şi se asigură de respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor”, se precizează în comunicatul de presă al CJPC Neamţ.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending