Contactează-ne

Prima pagină

Coronavirus – trecem testul? (III) Respect salvatorilor români

Știre publicată în urmă cu

în data de

Angajaţi din spitale, de la direcţiile de sănătate publică, de la serviciile de ambulanţă, de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, de la inspectoratele de poliţie, de la salvamont, da de la salvamont pentru că aflu din presă că şi ei au intervenit în cazul unei persoane infestate cu COVID 19, şi să mă ierte cei pe care i-am omis în această enumerare succintă, toţi cei care sunt în prima linie în lupta cu pandemia au trecut testul. Şi deşi respectul meu e doar cel al unui simplu muritor şi poate nu are prea mare importanţă, vreau totuşi să le transmit că au respectul meu.

Recunoştinţa mea pentru tot ceea ce fac. Pot fi nemulţumiri pentru cum reacţionează sau au reacţionat autorităţile. Nu mă interesează acum această polemică. Oamenii despre care vreau să vorbesc, cei care salvează vieţi din tranşeele luptei cu coronavirusul, nu sunt doar reprezentanţi ai Autorităţii, sunt în opinia mea în primul rând… salvatori.

Sunt oameni ca mine, ca dumneavoastră, care au temeri, au acasă fiinţe dragi pe care nu vor să le supună riscului infestării, dar care merg zi de zi la locul de muncă. Îmbracă un combinezon care nici măcar nu sunt foarte convins că îi protejează şi, în această “fragilă armură”, privesc în ochi, faţă în faţă, temutul duşman care îngrozeşte întreaga omenire.

Iar acei dintre noi care sunt în nevoie, infestaţi, îi privim în ochi pe aceşti salvatori şi sperăm că ne vor da ajutorul de care avem atâta nevoie. Şi ei ne ajută, ne salvează sau măcar fac tot posibilul pentru a ne salva. Iar unii dintre ei cad la rândul lor victime. Ajung, la fel ca oricare dintre noi, doar cifre seci într-o statistică a infestaţilor sau carantinaţilor la care, să recunoaştem, ne uităm mulţi dintre noi doar cu speranţa, oarecum egoistă, că nu vom fi parte din ea.

Noi însă, spre deosebire de ei, salvatorii, putem, şi trebuie, să rămânem în case. Ei, spre deosebire de noi, trebuie să plece din case pentru a ne oferi ajutorul de care depind vieţile noastre. Măcar pentru atât merită respectul şi recunoştinţa noastră. Merită să ridicăm pentru ei un gând bun la Cel de Sus. Merită să facem şi noi, ceilalţi, orice ţine de noi pentru a-i ajuta. Şi merită un loc în inimile noastre. Care trebuie să bată la unison dacă vrem să dovedim că putem fi mai tari decât orice virus. Respect pentru toţi cei din linia întâi în lupta cu pandemia, iar noi, ceilalţi, haideţi să dovedim că înţelegem şi merităm sacrificiul şi efortul lor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Naţional: Coronavirus – numărul deceselor a ajuns la 29

Știre publicată în urmă cu

în data de

Încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, toate din judeţul Arad, au fost comunicate sîmbătă 28 martie, numărul total ajungînd la 29.

“Femeie, 71 ani din Arad, cunoscută cu diabet zaharat, s-a internat la Spitalul Județean, secția Boli Infecțioase prin Unitatea de Primiri Urgențe, în data de 25.03.2020. Din data de 27.03.2020 a fost transferată în secția de ATI, unde a decedat în aceeaşi zi.  La internare prezenta insuficienţă respiratorie acută. Ancheta epidemiologică este în curs, pentru identificarea expunerii.

Femeie, 74 ani , judeţul Arad, internată în 18.03. 2020 în Clinica de Diabet şi Boli de Nutriţie a SJU Arad. În 25.03.2020 i s-au recoltat probe pentru COVID-19.   Rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Din 26.03.2020 transferată în ATI. Dată deces 26.03.2020.

Femeie, 60 ani,  judeţul Arad, internată în secția de boli infecțioase Arad din data de 25.03.2020, apoi transferată în ATI în aceiasi zi. Recolta pentru COVID-19 în data de 25.03.2020, rezultat pozitiv în 26.03.2020. Decedată în 26.03.2020.

Toate aceste decese au fost raportate către INSP din teritoriu în cursul nopții și în această dimineață” – sursa Grupul de Comunicare Strategică.

Citește știrea

Eveniment

Naţional: Coronavirus – 263 de noi cazuri de îmbolnăvire, 115 persoane vindecate, 24 de decese

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pe teritoriul României au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate

Până pe 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj). Până astăzi, 24 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timișoara și Neamț, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 32 de pacienți, din care 24 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.219 persoane. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 17.453 de teste, din care 1.006 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.127 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6.553 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 199 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 2.866 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 13.611 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.256.424 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și unul în Marea Britanie, au decedat.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 26 martie 2020, au fost raportate 232.470 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Citește știrea

Eveniment

Coronavirus – alte patru decese. O femeie din Neamţ a murit la spitalul judeţean. A fost confirmată cu COVID 19 la o zi după deces

Știre publicată în urmă cu

în data de

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, în urmă cu puţin timp, joi, 26 martie, că au fost înregistrate încă 4 decese ale unor persoane confirmate cu COVID-19.

 

“19. Bărbat, 56 ani, din judetul Dambovita, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23.03.2020, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus  la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș – ATI

 

  1. Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data 20.03.2020 la UPU a  Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc si radiologic). I s- a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.  În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de  Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acuta. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată.

Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)

 

  1. Femeie, 70 ani, din judetul Neamt, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie pentru hemodializă. Stare agravată din 25.03.2020, cînd se suspecteaza infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces in 25.03.2020. Confirmat pozitiv în data de 26.03.2020

 

  1. Bărbat, 45 ani, din judetul Arad, confirmat în data 25.03.2020, decedat in 25.03.2020 in ambulanţă în timpul transferului în Spitalul BI V. Babeş Timişoara” – sursa Grupul de Comunicare Strategică.
Citește știrea

Trending