Contactează-ne

Actualitate

Copiii Bicazului, fantezie şi culoare la Clubul vacanţei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ediţia a V-a a manifestării are loc la Biblioteca Mihai Eminescu Bicaz ■ prin diverse activităţi se pun în valoare fantezia şi talentul celor mici ■

Clubul de vacanţă, ediţia a V-a, la Bibliotecii Mihai Eminescu Bicaz, se află în cea de-a doua săptămînă de activitate după terminarea cursurilor şcolare din 2018. Forma asociativă, care numără în jur de 20 de copii, ce au răspuns invitaţiei conducerii bibliotecii întru socializare şi acţiuni practice extracurriculare presupune parcurgerea zilnică a unui program gîndit în comun, copii şi bibliotecari, care să le pună la lucru fantezia şi talentul celor mici. Dintre activităţile care s-au bucurat de apreciere din partea celor ce frecventează Clubul de vacanţă amintim realizarea de tablouri quilling, de imagini folosind seminţele naturale, vaze pentru flori prin ornarea sticlelor şi borcanelor cu sfoară de diverse culori, realizarea pe farfurii de unică folosinţă a unor peisaje care au căpătat culoare, forme şi volum prin utilizarea mărgelelor de nisip şi a aracetului, confecţionarea de brăţări din etamină pe care au fost cusute diferite figuri geometrice, dar şi a unor brăţări din gumiţe. Apoi, prin folosirea pietrelor de rîu de diferite forme şi dimensiuni, a culorilor tempera şi a markerelor s-a dat viaţă unor personaje din basme, precum şi a unor decoruri din cele mai îndrăgite desene animate. N- a lipsit din program nici momentele dedicate lecturii, copiii luînd din rafturile bibliotecii cărţi la alegere prezentînd, mai apoi, colegilor de club cele mai frumoase fragmente. „Şi anul acesta am încercat sa venim cu idei noi, pentru a stimula interesul copiilor să vină la bibliotecă cu plăcere, să înveţe lucruri noi, punîndu-şi la treabă imaginaţia, fantezia, talentul şi ideile practice. Am încercat să le oferim confort, bună dispoziţie, comunicare şi susţinere în tot ce îşi doresc să realizeze. Sper ca aceste activităţi să aibă continuitate şi copiii să aibă de cîştigat de pe urma lor. Conform tradiţiei şi de această dată vom încheia clubul cu o lecţie prin care copiii să înveţe cum se realizează un dulce, în cazul acesta a unei rulade din biscuiţi asortaţi cu cremă din cacao, preferinţa celor mici pentru ediţia din anul acesta. După cele două săptămîni de efort creator, ce se va încheia vineri, 6 iulie, fiecare participant va pleca acasă cu operele realizate pentru îmbogăţirea colecţiei anilor anteriori, dar şi cu o diplomă de merit“, a declarat Elena Tofan, bibliotecara Secţiei Copii de la instituţia culturală pomenită. De reamintit că în ediţiile trecute, copiii Bicazului au învăţat arta cusutului în stil popular, realizarea de tablouri prin metoda Quilling, de brăţări cu ajutorul gumiţelor, confecţionarea de accesorii din material de bleu geans şi multe altele. Pricindeii au mai deprins abilităţi de a folosi imagini de pe şerveţelele de masă, confecţionînd tablouri. Apoi, pentru înrămare, au învăţat să realizeze din carton reciclabil şi hîrtie colorată a ramelor în care au fost introduse tablourile sau pozele personale.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending