Contactează-ne

Actualitate

Continuă “nebunia” la Spitalul Judeţean: manager nou

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după doar cîteva zile de la numire, Marius Ghineţ a fost demis ■ anunţul a fost făcut de preşedintele CJ Neamţ ■ a fost anunţat un nou manager în persoana doctorului militar Silviu Dan Verzea ■

Continuă “nebunia” demiterilor şi numirilor de noi şefi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a anunţat, joi, 21 mai, că l-a demis din funcţie pe Marius Ghineţ, care fusese numit pe 15 mai, şi a anunţat şi un înlocuitor în persoana doctorului militar Silviu Dan Verzea. Acesta urmează să-şi completeze echipa de conducere urmînd să facă propuneri pentru funcţiile de director îngrijiri, director medical şi director financiar.

În ultimele săptămîni la conducerea celei mai importante instituţii sanitare din judeţ a fost un adevărat du-te-vino. A fost numit mai întîi Toader Mocanu, dar după puţin timp acesta a demisionat. A fost înlocuit de Florin Apostoae. Cînd spitalul a trecut în administrarea Ministerului Sănătăţii, locul acestuia, demis, a fost luat de doctorul Daniela Marcoci. Aceasta a reuşit, prin măsurile luate, să evite pericolul ca la Neamţ să se producă un scenariu Suceava 2, însă a anunţat că odată cu încheierea stării de urgenţă va pleca de la conducerea spitalului. Ceea ce a făcut, pe 15 mai, cînd a venit Marius Ghineţ, contestat copios pentru că a fost implicat într-o afacere de pompe funebre. Spitalul a revenit zilele acestea în administrarea CJ şi… din nou schimbare de conducere.

Rămîne de văzut cît va rezista la conducere Silviu Dan Verzea şi dacă acesta va avea interesul sau capacitatea de a clarifica şi acuzele apărute în spaţiul public că la spital este un sistem de tip caracatiţă, cu angajări blătuite şi achiziţii făcute în orice alt interes decît al pacienţilor şi al unităţii sanitare. Fostul manager Ghineţ dădea asigurări că va verifica aceste aspecte şi va ieşi public într-o conferinţă de presă cu rezultatul verificărilor, însă… n-a mai apucat. Nu puţini sînt cei care consideră că acesta este motivul pentru care s-a cerut atît de insistent plecarea lui din funcţie, partea cu pompele funebre fiind pretextul invocat. E drept, unul care a prins la opinia publică.

Revenind la noul manager, acesta nu este la prima experienţă într-o funcţie de conducere la spitalul judeţean. În 2015 a fost numit în funcţia de director medical, din care a demisionat în 2017.

Revenind la recenta schimbare de conducere, aceasta a fost anunţată de Ionel Arsene, printr-un mesaj pe Facebook: “Cum nicio promisiune făcută nemţenilor nu rămîne neîndeplinită, vă anunţ că l-am demis pe domnul care se ocupa de pompe funebre şi am numit un om de o înaltă pregătire profesională şi morală, în persoana doctorului militar Silviu Dan Verzea. Mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversăm, fără niciun sprijin de la Guvernul României, avem nevoie de profesionişti, care să aibă competenţa necesară şi pregătirea medicală pentru a conduce Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Aşadar, cel puţin la Neamţ, nu accept compromisuri şi bătaie de joc: fără frizeriţe, chelneri şi gropari la conducerea celui mai mare spital din judeţul nostru.

Domnul Verzea este unul dintre cei mai respectaţi medici chirurgi, cu titlul de doctor în ştiinţe medicale, a profesat la Spitalul Militar Central din Bucureşti, este tînăr şi foarte determinat să îşi folosească toată experienţa şi priceperea în a depăşi cu bine situaţia de criză generată de coronavirus. L-am asigurat de tot sprijinul meu şi al Consiliului Judeţean şi îmi pun toată încrederea în capacitatea dumnealui de a avea grijă ca toţi nemţenii care ajung la spital să fie trataţi în cele mai bune condiţii. În urma discuţiei pe care am avut-o, l-am rugat pe domnul doctor Verzea ca echipa managerială să fie propusă de dumnealui, respectiv nominalizările pentru funcţiile de director îngrijiri, director medical şi director financiar.

Am toată încrederea că va alege oameni competenţi, care să-i fie sprijin în ceea ce înseamnă management performant într-o situaţie de criză. Mulţumesc domnului doctor că a acceptat această misiune dificilă şi mulţumesc şi nemţenilor mei dragi, care mi-au fost alături, care mi-au scris şi m-au inspirat în alegerea făcută! Întotdeauna voi ţine cont de sugestiile şi propunerile voastre şi vă asigur că veţi avea în mine un partener în rezolvarea problemelor comunităţii noastre”.

Pe final, nu strică să ne reamintim declaraţia dată de un alt fost manager al spitalului, doctorul Codruţ Munteanu, în momentul în care a plecat din funcţie: a vorbit despre un sistem de feude bine coordonat de anumite grupuri de interese. Să vedem cine şi dacă va mai dori să se ia la trîntă cu aceste grupuri de interese. Că nu avem motive să credem că ele nu îşi mai exercită influenţa nefastă.

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

 1. VLAD

  21 mai 2020 at 3:21 PM

  Acestia sunt Parlamentarii P(D)NL ,, Primul simptom al prostiei este lipsa totala a rusinii.”
  Sigmund Freud

 2. Codrutza

  21 mai 2020 at 3:50 PM

  Cu siguranta presedinte CA,va fi numit renumitul spion(tablagiu) de la CXX,care s-a remarcat mai nou,prin
  consilierea unor manageri in domeniul pedofiliei !?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: O femeie a decedat după ce a căzut într-o fîntînă

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie în vîrstă de 70 de ani a decedat după ce a căzut într-o fîntînă, miercuri, 27 mai, în localitatea Piatra Şoimului.

“Prin apel la 112, în jurul orei 18.06, pompierii au fost solicitați să intervină pentru scoaterea unei persoane căzute într-o fîntână din localitatea Piatra Șoimului. Pentru degajarea persoanei căzute în fîntînă au intervenit două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, cu o autospecială complexă de intervenție și o ambulanță SMURD TIM. Pompierii au scos din fîntînă (aproximativ 14 m adâncime) o femeie de 70 de ani. Din păcate, medicul de pe ambulanța SMURD a declarat decesul persoanei”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Hram la Neamţ, sub semnul stării de alertă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ participarea la slujba închinată Înălţării Domnului e condiţionată de respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei ■ anul acesta se împlinesc 523 de ani de cînd se sărbătoreşte hramul bisericii voievodale Înălţarea Domnului ■

Mănăstirea Neamţ îşi sărbătoreşte hramul pe 28 mai, în ziua Înălţării Domnului.

Participarea credincioşilor este condiţionată anul acesta de respectarea măsurilor impuse la nivel naţional în contextul pandemiei, ce obligă la purtarea măştii şi limitarea numărului de persoane la slujba din incinta bisericii, precum şi la păstrarea distanţei, inclusiv în exteriorul lăcaşului.

Ceremonialul a început în ajun, cu slujba de priveghere, iar joi vor avea loc sfinţirea apei în aghiazmatarul din faţa mănăstirii, Sfînta Liturghie şi o slujbă de pomenire a eroilor neamului.

Vor fi pomeniţi ostaşii căzuţi pe cîmpurile de luptă ale patriei. Cu ocazia sărbătorii principale a mănăstirii au avut loc şi alte evenimente importante, în anii precedenţi. Moaştele Sfîntului Cuvios Paisie au fost scoase spre închinare pentru prima dată tot de hram, în 2014, după ce fuseseră descoperite în septembrie 2013, cu ocazia cercetării mormîntului din biserica mănăstirii.

Ulterior, moaştele au fost depuse în pronaosul bisericii Înălţarea Domnului, alături de cele ale Sfîntului Simeon de la Muntele Minunat şi ale Sfîntului Necunoscut. Tot cu ocazia hramului mănăstirii, în 2008 a avut loc proclamarea canonizării a nouă sfinţi nemţeni care au vieţuit în secolele din urmă în zona noastră.

Este vorba despre Cuv. Ioan de la Râşca şi Secu(sărbătorit pe 30 august), Cuv. Simeon şi Amfilohie de la Pîngăraţi (7 septembrie), Cuv. Rafael şi Partenie de la Agapia Veche(21 iulie), Cuv. Iosif şi Chiriac de la Bisericani (1 octombrie), Cuv. Chiriac de la Tazlău(9 septembrie) şi Cuv. Iosif de la Văratec(16 august). Arhimandritul Benedict Sauciuc, stareţul Mănăstirii Neamţ, accentua importanţa sfinţilor în viaţa oamenilor:

„Sfinţii sînt cei care ne ocrotesc şi ne ajută. În biserică avem nevoie şi de aceste mărturii, de elemente pe care le folosim pentru sfinţire. Sfinţii, cu moaşte sau fără, au fost bineplăcuţi lui Dumnezeu şi ocrotesc un anumit loc sau o anumită zonă. Mănăstirea Neamţ este o veche lavră în care s-au nevoit de-a lungul timpului peste 30.000 de călugări, iar noi trăim aici în umbra Sfîntului Cuvios Paisie, în timpul căruia mănăstirea Neamţ a cunoscut apogeul spiritualităţii“.

Anul acesta se împlinesc 523 de ani de cînd se sărbătoreşte hramul bisericii voievodale Înălţarea Domnului. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de internet a Mitropoliei Moldovei, lăcaşul de rugăciune a fost ctitorit de Ştefan cel Mare între anii 1485-1497, deoarece biserica domnitorului Petru Muşat (1375-1391) a fost grav avariată din cauza cutremurului din 1471:

„Întrucît această biserică a fost printre ultimele ctitorii, marele voievod a dorit să fie cea mai monumentală biserică atît din punct de vedere artistic, arhitectural, cît şi ca dimensiuni.(…) În exterior, deasupra uşii la intrare se află pisania cu text slav care în traducere arată timpul cînd s-au finalizat lucrările bisericii Înălţarea Domnului, dar şi o invocare de mare sensibilitate spirituală:

„Doamne Iisuse Hristoase primeşte acest hram care s-a zidit cu ajutorul Tău, întru slava şi cinstea Slavei şi slăvitei de la pămînt la cer Înălţare a Ta şi Tu, Stăpîne, acoperă-ne cu mila Ta de acum şi pînă în veac!; Cu voia Tatălui şi cu ajutorul Fiului şi cu săvîrşirea Sfîntului Duh, Io Ştefan Voievod, cu mila lui Dumnezeu, Domn al Ţării Moldovei, fiul lui Bogdan Voievod, a binevoit şi a început şi a zidit acest hram, pentru rugăciunea sa şi a doamnei sale Maria şi a fiului său Bogdan şi a celorlalţi fii ai săi şi s- a săvîrşit la anul 7005, iar al domniei sale anul patruzeci şi cel dintîi curgător, luna lui noiembrie 14(1497)“.

Revenind la pandemia de Covid 19, ar fi de amintit faptul că, la îndemnul Mitropoliei Moldovei, Mănăstirea Neamţ a pus la dispoziţia autorităţilor 52 de camere, cu 104 locuri, în vederea carantinării persoanelor. „Vă facem cunoscut că, referitor la personale carantinate la Centrul Social Sfântul Paisie, au fost cazaţi în două serii un număr de 80 de persoane, iar suma cheltuielilor s-a ridicat la valoarea de 255.300 lei.

Având în vedere cele relatate mai sus, vă informăm că Mănăstirea Neamţ suportă aceste cheltuieli şi nu avem nicio pretenţie financiară pentru cazarea acestora“, se arată în adresa semnată de stareţul Benedict Sauciuc.

Citește știrea

Actualitate

Căutat în Irlanda pentru viol şi furt, arestat în Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat, de 38 de ani, urmărit de autorităţile irlandeze pentru comiterea infracţiunilor de viol şi furt.

La data de 26 mai 2020, în baza activităţilor investigativ-operative desfăşurate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale în colaborare cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurala Sagna au depistat un bărbat, de 38 de ani, din localitatea Boghicea, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, emis de autorităţile irlandeze, pentru comiterea infracţiunilor de viol şi furt.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Bacău. Urma să fie prezentat Curţii de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending