Publicitate

■ Asociaţia sportivă ATAC organizează a III-a ediţie a evenimentului Contact ■ în premieră, întrecerea va avea loc pe dealul Balaurul, cu sprijinul autorităţilor din Gîrcina ■ „Remarc deschiderea aleşilor locali în acest demers“, a declarat primarul Mihai Gontaru ■ vor participa 100 de tineri din ţară şi de peste hotare ■ „Va fi adrenalină şi distracţie, lucruri care adună împreună oamenii pasionaţi de paintball“, spune Theodor Boţu, sau „Mosh“ ■

Circa 100 de pasionaţii de paintball, din ţară şi din străinătate, se vor întîlni în acest week-end la Piatra Neamţ pentru a participa la Contact 3, un eveniment organizat de asociaţia sportivă A.T.A.C. Dacă pînă acum întîlnirile de acest gen aveau loc pe dealul Cozla, ediţia a III-a a evenimentului se va desfăşura în decorul generos de pe dealul Balaurul, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Gîrcina. „Contact este un scenariu de paintball care se organizează în fiecare an. Este un eveniment în care se adună tot ce înseamnă împătimiţi de paintball. Participanţii sînt în mare parte din Piatra Neamţ şi din ţară, dar avem oaspeţi şi din Polonia şi Republica Moldova. Majoritatea sîntem prieteni, ne vedem în diferite locuri în ţară unde se mai orgnizează astfel de evenimente. Contact este însă cel mai mare din România, şi a ajuns să fie cunoscut şi în Europa, dovadă fiind prezenţa participanţilor de peste hotare. Primarul şi Consiliul Local Gîrcina s-au oferit să susţină evenimentul, de aceea am schimbat şi noi locul întîlnirilor de pe Cozla, pe dealul Balaurul. Domnul Mihai Gontaru a precizat că vrea să susţină acest eveniment şi tot respectul pentru domnia sa şi consilierii locali“, a precizat Theodor Boţu, sau „Mosh“, cum e cunoscut printre partenerii de întreceri cu bile colorate, iniţiatorul A.T.A.C (Asalt Tactic şi Apărare Coordonată), o asociaţie sportivă formată din iubitori de paintball, cu scopul de a promova aceasta activitate şi de a recunoaşte activitatea în România ca sport. Organizarea concursului de pe dealul Balaurul, care aparţine administrativ de comuna Gîrcina, a beneficiat şi de sprijinul Ocolului Silvic Gîrcina. Primăria localităţii menţionate a contribuit logistic la reuşita întrecerii, delimitînd terenul pentru compeţie, asigurînd baloţii pentru obstacoleşi implicîndu-se în obţinerea de avizele necesare de la Poliţie, Ambulanţă, Ocolul Silvic, etc.

Zi de sîmbătă cu patru „misiuni“ pentru competitori

Trebuie să apreciez şi ajutorul Primăriei Dobreni, doamnei primar Vasilica Creţu, pentru facilitatea accesului la terenul de întrecere. Contact 3 este organizat în premieră pe teritoriul comunei Gîrcina, urmînd a participa competitori din Neamţ, din ţară şi din străinătate. Sper ca pe viitor să ne implicăm în punerea la cale a altor întreceri, lucru care nu face decît să fim cunoscuţi în ţară şi în străinătate. Am avut sprijinul Consiliului Local Gîrcina, care a aprobat parteneriatul cu ceilalţi organizatori şi remarc deschiderea aleşilor locali în acest demers. Ne-a fost de ajutor şi viceprimarul Constantin Toma, un om implicat şi deschis la orice demers al administraţiei locale“, a menţionat primarul Mihai Gontaru. Vineri, 27 august participanţii vor fi cazaţi în campingul din ştrand, iar întrecerile vor avea loc sîmbătă, 28 iulie. Cele patru misiuni pe care le vor avea participanţii vor avea loc în intervalele orare 10.00 – 11.00 (misiunea 1), 11.30 – 12.30, 14.00 – 15.00, 15.30 – 16.30, iar la prînz va fi pauza de masă (12.30 – 14.00). De la ora 17.00 la 18.00 va fi Last Man Standing (participanţii stau pe două linii, faţă în faţă şi se duelează, cîştigător fiind unul singur), după care participanţii vor se vor întoarce în Ştrandul Tineretului. După ziua solicitantă, duminica va fi dedicată relaxării. „Va fi adrenalină şi distracţie, lucruri care ne adună cu oamenii pe care îi ştim de circa 10 ani şi cu care împărtăşim aceeaşi pasiune. Duminică va fi doar plimbare, relaxare şi socializare cu oaspeţii noştri cărora vreau să le arăt frumuseţile oraşului şi ale împrejurimilor. Pînă la urmă, paintball-ul e 50% joc şi 50% e socializare“, mai spune liderul ATAC. Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2011, iar comunitatea din Piatra Neamţ numără circa 30 de pasionaţi de paintball care participă constant la jocuri. Din palmares trebuie menţionat un titlu de vicecampion la Concursul Naţional de Paintball Extreme, organizat la Deva. Pînă să organizeze activitatea sub forma asociaţiei, Theodor Boţu a deschis drumul paintball-ului în Piatra Neamţ în 2007, atunci cînd şi-a cumpărat din America mai multe seturi complete de echipament şi a popularizat această pasiune printre alţi tineri. „Paintball-ul e la graniţa dintre sport şi distracţie. Partidele au loc pe o suprafaţă artificială, cu obstacole gonflabile, spre deosebire de «woodball», unde terenul de joc e în pădure“, explica „Mosh“ cum e cu aceste întreceri cu bile colorate.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.