Contactează-ne

Actualitate

Constantin Iacoban este preşedintele CA Apa Serv

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ fostul şef al Consiliului Judeţean intenţionează restructurarea companiei ■ el speră să determine Romanul să rămînă în ADI Aqua Neamţ ■ se va trece la reorganizarea firmei pe baza unei organigrame noi ■ „E un abuz din partea ApaServ să ne ceară acum sume care să reprezinte răscumpărarea contractului“, declară primarul Lucian Micu ■

Numirea în fruntea Consiliului de Administraţie al companiei ApaServ a ex-preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Iacoban, realizată vineri, 19 iunie, este una menită să schimbe lucrurile în ceea ce priveşte managementul firmei.

„Numirea mea ţine de intenţia de a se realiza o schimbare de atitudine şi management, pentru că sînt cîteva aspecte care au deranjat în ceea ce s-a întîmplat în companie, mai ales în ceea ce priveşte atitudinea faţă de Roman.

S-a avut în vedere experienţa mea administrativă, cunoştinţele temeinice în ce priveşte proiectele europene derulate la ApaServ, din vremea cît eram preşedinte al CJ. S-a considerat că se va da un nou ton şi o nouă dinamică activităţii. Sper să reuşesc“, a declarat Constatin Iacoban.

Acesta este convins că va reuşi să dezamorseze foarte multele tensiuni existente în firmă după solicitarea Romanului de a „pleca“ la operatorul din Iaşi, ApaVital. „S-a greşit foarte mult cînd cei din conducerea companiei nu au realizat importanţa Romanului.

E ştiut că postul de director general a fost scos la concurs. Vom promova, cît de curînd, o nouă organigramă, la nivelul necesităţilor actuale. Nu se poate lucra în 2020 cu o organigramă de acum cinci ani. Vom forma o echipă competentă în jurul viitorului manager. Nu vom exclude şi restructurarea unor servicii. Trebuie înţeles că la o societate de talia ApaServ este nevoie să dezvolte activităţi noi.

Trebuie să existe un dialog permanent cu primarii. Localităţile trebuie să simtă această schimbare de atitudine, iar Romanul va trebui să aibă o altă poziţie în cadrul companiei şi să nu mai existe această ruptură. În nici un caz nu trebuie politizată problema apei. Sper să am o relaţie foarte bună cu primarul Romanului, domnul Lucian Micu, pe care l-am întîlnit, întîmplător, în urmă cu o lună şi cu care am discutat cîteva minute. Voi purta discuţii şi cu domnii Leoreanu şi Ţapu, decidenţii politici din zonă“, a adăugat fostul şef al CJ.

Romanul, totuşi, pleacă la ApaVital

Cît priveşte preţul apei, noul preşedinte al CA a spus că nu poate fi vorba de o scădere. „Preţul apei nu poate fi scăzut. Primarii ştiu că în 2008, cînd s-a aprobat Programul POIM pe fonduri europene, una din condiţii a fost aceea de a obţine profit. Vom vedea care este rezultatul litigiului în instanţă pe chestiunea preţului apei.

Rolul nostru este acela de a reduce drastic cheltuielile firmei şi să existe un program clar de diminuare şi eliminare a pierderilor. Am îndoieli în ceea ce priveşte faptul că 55% din apă se pierde. Trebuie văzut de ce s-a renunţat la înlocuirea acestor reţele la Roman“, a mai spus Iacoban. Contactat, primarul Lucian Micu a declarat că va continua procesul de desprindere a Romanului de compania ApaServ.

„Îl respect pe domnul Iacoban ca pe o persoană cu mare experienţă administrativă, dar nu am încredere că va putea de unul singur să schimbe ceea ce s-a făcut rău ani de zile. Aceasta este urmarea schimbării direcrtorilor la patru luni. Cea mai mare supărare este aceea că Romanul a fost lăsat, deliberat, şase luni fără apă.

Marea problemă este aceea că este compromis programul european de modernizare a reţelelor din Roman. Cert este că eu nu m-am întînit cu domnul Iacoban de foartă multă vreme. Noi rămînem consecvenţi ideii de plecare la ApaVital. Am transmit conducerii companiei numele a cinci auditori fianciari, din care să fie tras la sorţi unul, pentru a calcula sumele reieşite din puţinele lucrări de modernizare şi cele pentru calcularea sumeor ce trebuie restituite pentru cofinanţarea proiectelor europene, sume pe care ApaVital s-a angajat să le achite.

E un abuz din partea conducerii ApaServ să ne ceară acum sume care să reprezinte bani pentru «răscumpărarea contractului». Aici e vorba doar de denunţarea unilaterală a contractului din cauza prestaţiei dezastruoase a serviciului public“, a declarat primarul Lucian Micu.

Acesta a opinat despre iminetul faliment al comapaniei ApaServ. Iuliana Năstase Onu, membră a CA a vorbit despre efoturile realizate de acest for colectiv de conducere în ceea ce priveşte serviciile de apă şi canalizare:

„Noi am avut ca activitate prioritară încheierea proiectului POIM, care a însemat staţia de epurare de la Roman şi cu mare răspundere s-a lucrat la actualul proiect POIM pentru modernizarea staţiei de captare de la Pildeşti şi la schimbarea reţelelor de aducţiune a apei. De ce nimeni nu spune că Primăria Roman a predat către companie reţele vechi de 60 şi chiar 100 de ani? Peste o săptămînă vom depune la Autoritatea Naţională de Management acest proiect foarte important.

Este nevoie pentru redresarea situaţiei de la ApaServ de experienţa domnului Constantin Iacoban.

Actualitate

Piatra Neamț: Incendiu provocat intenționat într-un bloc

Știre publicată în urmă cu

în data de

N zeci de persoane evacuate

Panică într-un bloc de locuințe de pe strada Grigore Ureche, din municipiul Piatra Neamț, sâmbătă dimineață, 8 august. O boxă improvizată a fost incendiată și zeci de persoane s-au autoevacuat sau au fost evacuate de pompieri.

“În această dimineață, prin apel la 112, în jurul orei 02 :10, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament dintr-un bloc situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra Neamț, La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială complexă de intervenție, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj de la SAJ. La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la parterul unui bloc de locuințe, la o boxă improvizată sub casa scărilor. Casa scărilor și holurile imobilului erau inundate cu fum. Din cauza fumului au fost evacuate 11 persoane. Trei persoane au fost asistate de paramedici la locul evenimentului, nefiind nevoie transportul acestora la spital. Alte 40 de persoane s-au autoevacuat până la ajungerea forțelor de intervenție. Pompierii au localizat și lichidat incendiul și au evacuat fumul cu ajutorul motoventilatorului. În urma evenimentului au ars bunurile materiale aflate în interiorul boxei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată”, au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: “Scenetă” cu ameninţări de suicid la un restaurant din centrul oraşului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii pietreni au fost puşi degeaba pe drumuri, vineri, 7 august, după ce un individ aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a provocat o mică… “scenetă” într-un restaurant din centrul oraşului. Bărbatul i-a spus barmanului de la respectivul restaurant că are o armă în maşină şi că se va duce să o aducă pentru a se sinucide.

Barmanul a sunat la 112, dar, când au venit poliţiştii, s-a dovedit că respectivul “curajos” nici măcar nu venise cu maşina proprie, ci apelase la un taxi pentru a ajunge la restaurantul cu pricina. Oamenii legii l-au condus acasă pe cel în cauză şi i-au verificat şi autoturismul pentru a vedea dacă deţine sau nu o armă, însă rezultatul a fost negativ.

Aşa că a rămas doar uimirea trecătorilor prin zonă, care, văzând desfăşurarea de forţe, s-au speriat că în Piatra Neamţ a revenit perioada în care reglările de conturi erau la ordinea zilei. Din fericire nu a fost vorba despre aşa ceva, doar despre un individ pe care băutura l-a determinat să spună “lucruri trăznite”.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Coliziune între un autoturism şi o căruţă – două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune produsă între un autoturism şi o căruţă, vineri, 7 august în oraşul Roznov, s-a soldat cu două victime.

“În jurul orei 14:43, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în orașul Roznov, la ieșirea spre Săvinești.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj de la SAJ.

În urma accidentului rutier produs între un autoturism și o căruță au rezultat două victime. Până la ajungerea forțelor de intervenție, șoferul a fost scos din autoturism de către participanții la trafic.

Șoferul autoturismului (71 de ani) a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.

Conducătorul atelajului a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending