Contactează-ne

Actualitate

Constantin Iacoban este preşedintele CA Apa Serv

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ fostul şef al Consiliului Judeţean intenţionează restructurarea companiei ■ el speră să determine Romanul să rămînă în ADI Aqua Neamţ ■ se va trece la reorganizarea firmei pe baza unei organigrame noi ■ „E un abuz din partea ApaServ să ne ceară acum sume care să reprezinte răscumpărarea contractului“, declară primarul Lucian Micu ■

Numirea în fruntea Consiliului de Administraţie al companiei ApaServ a ex-preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Iacoban, realizată vineri, 19 iunie, este una menită să schimbe lucrurile în ceea ce priveşte managementul firmei.

„Numirea mea ţine de intenţia de a se realiza o schimbare de atitudine şi management, pentru că sînt cîteva aspecte care au deranjat în ceea ce s-a întîmplat în companie, mai ales în ceea ce priveşte atitudinea faţă de Roman.

S-a avut în vedere experienţa mea administrativă, cunoştinţele temeinice în ce priveşte proiectele europene derulate la ApaServ, din vremea cît eram preşedinte al CJ. S-a considerat că se va da un nou ton şi o nouă dinamică activităţii. Sper să reuşesc“, a declarat Constatin Iacoban.

Acesta este convins că va reuşi să dezamorseze foarte multele tensiuni existente în firmă după solicitarea Romanului de a „pleca“ la operatorul din Iaşi, ApaVital. „S-a greşit foarte mult cînd cei din conducerea companiei nu au realizat importanţa Romanului.

E ştiut că postul de director general a fost scos la concurs. Vom promova, cît de curînd, o nouă organigramă, la nivelul necesităţilor actuale. Nu se poate lucra în 2020 cu o organigramă de acum cinci ani. Vom forma o echipă competentă în jurul viitorului manager. Nu vom exclude şi restructurarea unor servicii. Trebuie înţeles că la o societate de talia ApaServ este nevoie să dezvolte activităţi noi.

Trebuie să existe un dialog permanent cu primarii. Localităţile trebuie să simtă această schimbare de atitudine, iar Romanul va trebui să aibă o altă poziţie în cadrul companiei şi să nu mai existe această ruptură. În nici un caz nu trebuie politizată problema apei. Sper să am o relaţie foarte bună cu primarul Romanului, domnul Lucian Micu, pe care l-am întîlnit, întîmplător, în urmă cu o lună şi cu care am discutat cîteva minute. Voi purta discuţii şi cu domnii Leoreanu şi Ţapu, decidenţii politici din zonă“, a adăugat fostul şef al CJ.

Romanul, totuşi, pleacă la ApaVital

Cît priveşte preţul apei, noul preşedinte al CA a spus că nu poate fi vorba de o scădere. „Preţul apei nu poate fi scăzut. Primarii ştiu că în 2008, cînd s-a aprobat Programul POIM pe fonduri europene, una din condiţii a fost aceea de a obţine profit. Vom vedea care este rezultatul litigiului în instanţă pe chestiunea preţului apei.

Rolul nostru este acela de a reduce drastic cheltuielile firmei şi să existe un program clar de diminuare şi eliminare a pierderilor. Am îndoieli în ceea ce priveşte faptul că 55% din apă se pierde. Trebuie văzut de ce s-a renunţat la înlocuirea acestor reţele la Roman“, a mai spus Iacoban. Contactat, primarul Lucian Micu a declarat că va continua procesul de desprindere a Romanului de compania ApaServ.

„Îl respect pe domnul Iacoban ca pe o persoană cu mare experienţă administrativă, dar nu am încredere că va putea de unul singur să schimbe ceea ce s-a făcut rău ani de zile. Aceasta este urmarea schimbării direcrtorilor la patru luni. Cea mai mare supărare este aceea că Romanul a fost lăsat, deliberat, şase luni fără apă.

Marea problemă este aceea că este compromis programul european de modernizare a reţelelor din Roman. Cert este că eu nu m-am întînit cu domnul Iacoban de foartă multă vreme. Noi rămînem consecvenţi ideii de plecare la ApaVital. Am transmit conducerii companiei numele a cinci auditori fianciari, din care să fie tras la sorţi unul, pentru a calcula sumele reieşite din puţinele lucrări de modernizare şi cele pentru calcularea sumeor ce trebuie restituite pentru cofinanţarea proiectelor europene, sume pe care ApaVital s-a angajat să le achite.

E un abuz din partea conducerii ApaServ să ne ceară acum sume care să reprezinte bani pentru «răscumpărarea contractului». Aici e vorba doar de denunţarea unilaterală a contractului din cauza prestaţiei dezastruoase a serviciului public“, a declarat primarul Lucian Micu.

Acesta a opinat despre iminetul faliment al comapaniei ApaServ. Iuliana Năstase Onu, membră a CA a vorbit despre efoturile realizate de acest for colectiv de conducere în ceea ce priveşte serviciile de apă şi canalizare:

„Noi am avut ca activitate prioritară încheierea proiectului POIM, care a însemat staţia de epurare de la Roman şi cu mare răspundere s-a lucrat la actualul proiect POIM pentru modernizarea staţiei de captare de la Pildeşti şi la schimbarea reţelelor de aducţiune a apei. De ce nimeni nu spune că Primăria Roman a predat către companie reţele vechi de 60 şi chiar 100 de ani? Peste o săptămînă vom depune la Autoritatea Naţională de Management acest proiect foarte important.

Este nevoie pentru redresarea situaţiei de la ApaServ de experienţa domnului Constantin Iacoban.

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 95 de cazuri noi. Naţional – 6.481 de cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Neamţ, numărul total de cazuri a ajuns la 5.846, iar rata de incidenţă este de 1,86

Până pe 29 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

163.852 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 625 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

 

Până astăzi, 6.764 de  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28.10.2020 (10:00) – 29.10.2020 (10:00) au fost raportate 83 decese (52 bărbați și 31 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

81 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.975. Dintre acestea, 868 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.169.978 teste. Dintre acestea, 36.169 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.182 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.987 la cerere.

 

Pe teritoriul României, 27.834 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.602 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.185 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

 În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.025 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 953 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 7.184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.047.290 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 10 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.851  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.934 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.017 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  123 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 797 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tânăr decedat într-un accident rutier

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tânăr în vârstă de 23 de ani şi-a pierdut viaţa, miercuri, 28 octombrie, în urma unui accident rutier produs pe un drum judeţean din localitatea Păstrăveni.

“La data de 28 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 155 I, soldat cu decesul unei persoane.

Din cercetările preliminare efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat de 42 de ani, din Grumăzești, conducea un autoturism pe DJ 155 I, în localitatea Păstrăveni, a surprins și accidentat un tânăr de 23 de ani, din Tupilați, care s-ar fi aflat pe partea carosabilă.

La fața locului s-a prezentat un echipaj medical care a constatat decesul tânărului.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ

Citește știrea

Actualitate

Dragoş Chitic: “Pensiile speciale sunt furt din banul public”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Dragoş Chitic, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ şi candidat al PMP la alegerile parlamentare a declarat recent că “pensiile speciale sunt furt din banul public” şi a cerut decidenţilor politici să ia măsuri pentru a îndrepta acest lucru.

“Statul român plătește peste 12 miliarde de lei pensii speciale, în vreme ce, după zeci de ani de muncă, mulți dintre seniorii României au pensii extrem de mici, la limita sărăciei.

Mă voi bate în Parlamentul țării, împreună cu colegii mei din PMP pentru eliminarea pensiilor speciale.

Ipocrizia majorității politicienilor decidenți trebuie să înceteze. Opriți-vă din a vă mai bate joc de români! Criteriul corect și moral de acordare a pensiilor este contributivitatea.

Este nedrept și rușinos pentru politicieni să beneficieze de pensii speciale. Parlamentarii, primarii sau președinții de consilii județene sunt primii pentru care trebuie să se elimine aceste privilegii.

Vă invit pe 6 decembrie să facem dreptate și să Mișcăm România!”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Trending