Contactează-ne

Actualitate

Consilierii au aprobat burse pentru olimpicii tîrgnemţeni

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pe lîngă cele 82 de burse lunare, s-au stabilit şi 17 premii pentru tinerii merituoşi care au finalizat învăţămîntul preuniversitar ■ vor fi acordaţi, lunar, 250 lei pentru premianţii la etapa naţională, 100 lei pentru elevii cu premii la nivel de judeţ şi 600 lei pentru o echipă ■

Primăria Tîrgu Neamţ continuă să acorde stimulente financiare elevilor care au obţinut premii la fazele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor în precedentul an şcolar. Aleşii locali au aprobat recent 82 de burse pentru tot atîţia elevi ai instituţiilor de învăţămînt din localitate. Ca şi în anii precedenţi, vor fi acordate burse de merit pentru copiii care au obţinut premii I, II, III la etapele judeţene şi burse de performanţă pentru cei care au urcat pe podiumul de premiere la etapele naţionale ale olimpiadelor. Suma ce va fi acordată lunar pentru premii la fazele judeţene este de 100 lei. La acest capitol sînt 66 de beneficiari, printre care se numără 32 de elevi de la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare, 16 de la Liceul Vasile Conta, 12 de la Colegiul Tehnic Ion Creangă, 6 de la Şcoala Domnească Grigore Ghica-Vodă. Pentru tinerii care au obţinut premii la etapele naţionale ale olimpiadelor, cuantumul bursei lunare este de 250 lei, urmînd ca banii să ajungă la şapte elevi ai unităţilor de învăţămînt din Tîrgu Neamţ, din care trei de la Colegiul Ion Creangă, trei de la Colegiul Ştefan cel Mare şi unul de la Şcoala Grigore Ghica Vodă. Se vor da şi nouă burse de merit la nivel de echipe (patru de la Liceul Vasile Conta, patru de la Colegiul Stefan cel Mare şi unul de la Colegiul Ion Creangă). Pentru că alţi 16 elevi olimpici au finalizat învăţămîntul preuniversitar de stat şi nu mai pot beneficia de burse, aleşii au decis să acorde fiecăruia un sprijin financiar în sumă fixă de 300 de lei. Este al şaselea an cînd administraţia publică locală acordă astfel de recompense financiare şcolarilor cu rezultate deosebite, în semn de recunoaştere a meritelor, dar şi pentru stimularea elevilor. Aşa cum se preconiza, măsura a avut ca efect creşterea interesului pentru olimpiade şi concursuri, putîndu-se observa majorarea numărului de premii de la un an la altul.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bărbat mort în drum

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat a decedat, marţi, 21 ianuarie, în urma unui stop cardio-respirator, în ciuda eforturilor făcute de un echipaj SMURD pentru a-i salva viaţa.

“În urma unei solicitări venite din partea unei persoane care s-a prezentat la sediul de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat unui bărbat, în vîrstă de aproximativ 50 de ani, căzut în drum.

Acesta se afla în stop cardio respirator. Pamedicii au efectuat manevre de resuscitare. La locul intervenției a venit și un echipaj de la SAJ. Din păcate persoana nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Roman: Dezbateri pe buget

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Primăria Roman a lansat, începînd de vineri, 17 ianuarie, în dezbatere publică proiectul de buget şi au început discuţiile cu principalele categorii socio-profesionale.

Conform unui grafic, ieri, primarul s-a întîlnit cu reprezentanţi din Educaţiei. Astăzi vor fi dezbateri cu reprezentanţii din Sănătate şi afaceriştii. Miercuri, va avea loc întîlnirea cu principalele ONG-uri şi cu Consiliul Tinerilor, iar joi cu membrii Consiliului Seniorilor. Seria se va încheia pe 30 ianuarie cu discuţiile cu membrii consiliului local.

Bugetul Romanului e construit pe un total venituri de 96.450.00 mii lei, din care proprii 71.92.900 mii lei. Evetualele propuneri ale cetăţenilor sînt aşteptate a fi depuse pînă la 1 februarie, la Biroul Unic al instituţiei.

Citește știrea

Actualitate

UPDATE Neamţ: A anunţat la 112 că se sinucide. S-a dovedit a fi o glumă proastă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii pietreni au parte în aceste momente, marţi 21 ianuarie, de o misiune mai puţin obişnuită. Prin apel la 112 ei au fost anunţaţi de un bărbat că se va sinucide. După primirea neobişnuitului apel, pompierii au plecat în misiune în zona Podului Căprioara din Piatra Neamţ.

“În urma unui apel la 112, pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț, cu o autospecială complexă de intervenție, o barcă și o ambulanță SMURD sînt la o misiune de căutare a unui bărbat care a anunțat că se va sinucide. Misiunea are loc în Piatra Neamț, în zona podului Căprioara”, au anunţat reprezentanţii ISU Neamţ.

 

Vom reveni.

UPDATE: – “În cele din urmă, după mai multe apeluri, bărbatul a răspuns la telefon și a afirmat că se află la Spitalul Județean Piatra Neamț. Au fost făcute verificări la spital și nu s-a confirmat. Bărbatul a închis telefonul. Un echipaj de la IPJ a rămas în zonă” – sursa ISU Neamţ.

 

FOTO generica

Citește știrea

Trending