Contactează-ne

Actualitate

Consilier local înfrînt de ANI

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ instanţa a respins acţiunea lui Vasile Cimpoeşu ■ inspectorii de integritate îl declaraseră incompatibil ■

Vasile Cimpoeşu, consilier local în Roznov, s-a luptat în instanţă după ce inspectorii de integritate l-au declarat incompatibil. S-a întîmplat la jumătatea lunii februarie a acestui an şi imediat după publicarea comunicatului Agenţei Naţionale de Integritate, Cimpoeşu s-a adresat judecătorilor. Pe 19 martie el a depus la Secţia a II-a civilă, de Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Curţii de Apel Bacău o acţiune care a avut ca obiect conflict de interese – incompatibilitate, constatate de ANI. Procesul a avut numai două termene, unul pe 21 iunie, iar la al doilea, pe 28 iunie, magistraţii din judeţul vecin s-au pronunţat şi au respins acţiunea lui Cimpoeşu ca nefondată. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare. Dacă acest lucru se va întîmpla, o decizie definitivă revine apoi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Necazurile consilierului local s-au tras de la faptul că firma administrată de soţia lui a făcut afaceri cu Primăria Roznov. „În perioada exercitării mandatului de consilier local, Primaria oraşului Roznov, judeţul Neamţ a încheiat contracte comerciale (achiziţii directe de produse în baza unor facturi) cu S.C. Electroalex S.R.L., societate comercială al cărei asociat şi administrator este soţia persoanei evaluate, în baza acestor contracte, societatea comerciala încasînd venituri. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) şi alin. (2), coroborat cu art. 92, alin. (1) din Legea 161/2003”, conform comunicatului emis la jumătatea lunii februarie 2018 de Agenţia Naţională de Integritate. Aceeaşi sursă a mai arătat faptul că Vasile Cimpoeşu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la aparare. Cel mai probabil, reclamantul va uza de calea de atac şi se va război cu inspectorii de integritate într-o nouă rundă la instanţa supremă.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu “cu repetiţie, reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ulterior a fost dispusă plasarea sub control judiciar

Polițiștii nemţeni au identificat și reținut recent un bărbat în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea hotărîrii judecătorești. Bărbatul avea emis pe numele său un ordin de protecţie, fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 5 metri faţă de soţia sa, dar l-a înălcat. El mai este cercetat în alte trei cauze penale. “La data de 16 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Vânători Neamț, despre faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecție. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în zilele de 10, 12, respectiv 15 iulie, soțul său, în vîrstă de 60 de ani, din Vânători Neamț, a încălcat ordinul de protecție, a lovit cu pumnii în geamul locuinței, adresîndu-i cuvinte jignitoare. Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 aprilie, Judecătoria Tîrgu Neamț a emis un ordin de protecție față de acesta, pentru o perioadă de 6 luni, prin care era obligat să păstreze o distanță de minim 5 metri față de soția sa. Din extinderea cercetărilor a reieșit că bărbatul este cercetat în alte trei cauze penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, lovire sau alte violențe și amenințare. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. La data de 17 iulie a.c., față de cel în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Reiterăm faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Primarul Chitic, vizită de lucru pe străzile în reparaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a realizat, joi, 18 iulie, o vizită de lucru pe străzile din oraş aflate în reparaţie. El a declarat că a fost stabilit şi calendarul lucrărilor ce vor fi efectuate în săptămînile viitoare. Coincidenţă sau nu, tot joi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită de lucru pe drumurile aflate în reparaţie din judeţ. “Continuăm lucrările edilitare de sezon din programul stabilit pentru acest an. Astăzi (joi, 18 iulie n.r.) am punctat pe teren, împreună cu directorul societăţii Publiserv stadiul realizării lucrărilor programate pentru această perioadă şi am stabilit calendarul pentru săptămînile următoare. Se lucrează în această perioadă la: reparaţia capitală a străzilor Siliştei, Vînătorului , Eroilor şi Vasile Cîrlova, reparaţii punctuale cu asfalt pe străzile afectate în toate cartierele oraşului, finalizarea amenajării sensului giratoriu de la gară, reparaţia trotuarelor de pe B-dul Decebal, B-dul Traian şi strada Cuejdi, refacerea marcajelor rutiere şi întreţinerea spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. O echipă specializată desfăşoară lucrări de întreţinere a canalizării pluviale şi a rigolelor de scurgere a apei pentru evitarea problemelor în cazul ploilor abundente”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Ministrul “Abramburica”, satiră pe ritm de hip-hop

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă” – fraza rostită de ministrul Educației într-o emisiune la TVR 1, în contextul Bacalaureatului, a devenit refrenul melodiei “Iluzii pierdute”, realizată numai cu și de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de proaspăt absolvenți de liceu și de către profesorul lor de științe sociale, de la un liceu din Tîrgu Frumos.

Citește știrea

Trending