Contactează-ne

Actualitate

Condoriţe în turneu de categoria Europe Junior

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Maia Todiriţe şi Clara Adăscăliţei, de la CS Condor Piatra Neamţ participă la turneul de tenis Viva Trophy, de la Galaţi ■ cele două colege au jucat împreună, la dublu, dar au fost şi adversare la simplu, în primul tur al categoriei 12 ani ■ Maia s-a impus şi va evolua în faza şaisprezecimilor ■

Două dintre sportivele de perspectivă ale clubului sportiv Condor Piatra Neamţ participă în aceste zile la turneul Viva Trophy, de la Galaţi. Este vorba de o competiţie internaţională din calendarul Tenis Europe Junior, un turneu de grad III european, organizat pe şase terenuri de zgură de la Viva Tenis Club. Maia Ştefania Todiriţe şi Alexia Clara Adăscăliţei evoluează la categoria 12 ani, unde nu se dau puncte în ierarhia Tenis Europe (doar de la categoria 14 ani), însă rezultatele se acumulează în clasamentul naţional. Cele două jucătoare au făcut echipă în proba de dublu, unde au pierdut luni, 16 iulie, în două seturi, în faţa perechii Rebeca Maria Ceauşu/Catrinel Onciulescu, scor 4-6, 4-6. În aceeaşi zi, „condoriţele“ şi-au învins însă adversarele din calificările în proba de simplu şi au făcut pasul spre runda I de pe tabloul principal. Adăscăliţei a trecut în trei seturi de o reprezentantă a oraşului gazdă, Daria Andreea Anghel (CS Dacia Galaţi), scor 4-6, 6-2, 6-3, în timp ce Maia Todiriţe a încheiat repede disputa cu Amalia Bianca Mariana Doda (CSM Brăila), scor 6-0, 6-2. În primul tur, cele două sportive au avut ghinionul de a fi puse să joace una împotriva alteia, iar Maia Todiriţe s-a impus în faţa colegei de club cu 6-2, 6- 2, astfel că va evolua pentru a obţine calificarea în sferturile de finală împotriva jucătoarei Elis Amalia Lungu (CSM Dunărea Galaţi). „În mod normal, la un concurs nu au voie să joace două fete de la acelaşi club în primul tur, dar fiind turneu internaţional se consideră că reprezintă România, nu gruparea sportivă. Dacă ar fi fost multe jucătoare din alte ţări prezente la turneu, nici nu ar fi fost nevoie să joace două jucătoare din România între ele“, a declarat Romeo Stoica, profesorul celor două jucătoare la CS Condor. Eliminată în primul tur de colega ei, Clara Alexia Adăscăliţei a continuat însă pe tabloul de consolări, unde a înfruntat-o ieri după amiază pe Cristina Maria Lihet (TC Star Baia Mare), în faza sferturilor de finală. Turneul de la Galaţi se desfăşoară pînă duminică, 22 iulie, cînd sînt programate finalele la categoriile 12 ani simplu (băieţi şi fete), la dublu (băieţi şi fete) şi la consolări (băieţi şi fete). În ceea ce priveşte programul din următoarea perioadă, profesorul Romeo Stoica a precizat că ar dori ca Maia Todiriţe să mai participe şi la alte turnee europene, pe lîngă competiţiile naţionale, pentru a căpăta mai multă experienţă în înfruntări cu jucătoare internaţionale. „Mi-aş dori să mai iasă afară. Anul trecut a ieşit în Olanda, unde a luat locul III la etapa mondială şi aş vrea să mai meargă, să mai fie stimulată. La Galaţi, deşi e turneu internaţional, au venit cîteva sportive din Ucraina, din Polonia şi din Republica Moldova, iar majoritatea sînt tot jucătoare din România“, a mai precizat profesorul Stoica.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: O adolescentă nu a mai revenit acasă de la şcoală

Știre publicată în urmă cu

în data de

O adolescentă de 14 ani, din Piatra Neamţ, care nu a mai revenit acasă de la şcoală, pe 26 februarie, este căutată de poliţiştii nemţeni, care fac apel la populaţie pentru a o găsi.

“Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați, la data de 27 februarie, în jurul orei 13, de către o femeie, de 52 de ani, din Piatra Neamț, despre faptul că fiica sa BILAȘCO LARISA IONELA, de 14 de ani, a plecat la școală în dimineața zilei de 26 februarie 2020 și după terminarea orelor de curs nu a mai revenit la domiciliu.

Semnalmente: înălţime – 1,70 m, greutate – 65 de kilograme, ochi căprui, păr castaniu, de lungime medie, fără semne particulare. La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu geacă de culoare bleumarin cu glugă, pantaloni de trening de culoare roz, fiind încălțată cu adidași albi, cu inscripția Puma. De asemenea, acesta avea asupra sa un ghiozdan de culoare gri, cu rechizite.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că minora a mai părăsit domiciliul în cursul  lunii ianuarie 2020, din cauza unor neînțelegeri în familie. Polițiștii au efectuat verificări pe raza municipiului Piatra Neamț și în localitățile limitrofe, în vederea depistării acesteia.

Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Minoră dispărută… cu repetiţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

O adolescentă în vîrstă de 16 ani, instituţionalizată la Centrul “Sancta Maria” din Piatra Neamţ, pare a-şi fi făcut un obicei din a plecat din instituţie punînd pe jar poliţiştii nemţeni, care fac cercetări pentru a-i da de urmă. Astfel, pe 23 februarie, minora a fost dată dispărută, însă o zi mai tîrziu, pe 24 februarie, ea s-a întors în centru spunînd că a fost acasă la o prietenă. Pe 26 februarie, poliţiştii au fost din nou sesizaţi că adolescenta a plecat din centru şi fac din nou apel la populaţie pentru a o găsi.

“Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați, la data de 26 februarie, despre faptul că minora Armene Diana Gabriela, de 16 de ani, a părăsit voluntar, în cursul aceleiași zile, Centrul ”Sancta Maria”, din Piatra Neamț, unde aceasta era instituționalizată și nu s-a mai întors. Semnalmente: înălţime – 1,68 m, greutate – 54 de kilograme, ochi căprui, păr lung de culoare șaten, fără semne particulare. La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu o geacă de culoare albă, colanți negri, fiind încălțată cu adidași albi.

Polițiștii au efectuat verificări pe raza municipiului Piatra Neamț, în vederea depistării acesteia. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Transportul public, gratuităţi extinse

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “va creşte numărul persoanelor care beneficiază de gratuitate pentru mijloacele de transport în comun în Piatra Neamţ”, a promis primarul Chitic

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a promis că, de la 1 martie, va creşte numărul persoanelor care beneficiază de gratuitate pentru mijloacele de transport în comun în Piatra Neamţ.

“Vom extinde gratuităţile la transportul public oferite pensionarilor şi elevilor din Piatra Neamţ, începînd cu 1 martie 2020. În şedinţa de consiliu local vom aproba creşterea plafonului venitului pentru acordarea de gratuităţi pentru pensionari de la 1.300 de lei la 1.500 de lei, venit calculat pe fiecare persoană. De asemenea, majorăm plafonul pînă la care se poate beneficia de gratuitate la transportul public pentru elevi, de la 900 de lei la 1.000 de lei, venit calculat pe membru de familie.

Consider că persoanele aflate în pensie şi care au un nivel al veniturilor redus merită sprijinite de administraţia locală prin gratuitate la transportul public de persoane. Totodată, oferim gratuitate la transportul public în cazul elevilor care provin din familii defavoritazate socio-economic, ale căror venituri reduse nu pot susţine contravaloarea transportului zilnic de la domiciliu la unităţile de învăţământ, pentru a sprijini accesul copiilor la educaţie, respectiv pentru reducerea abandonului şcolar. Societatea Consiliului Judeţean Neamţ  “Troleibuzul” are în continuare dificultăţi financiare şi mi se pare corect ca diferenţa faţă de tariful biletului să o suportăm oferind gratuităţi mai multe şi nu compensaţii mai mari.

Dacă tot sprijinim financiar “Troleibuzul”, cred că este mai bine ca de aceşti bani să beneficieze pietrenii cu venituri reduse, prin gratuitate la transportul public. În funcţie de evoluţia punctului de pensie şi a salariului minim, precum şi a bugetului municipalităţii, luăm în calcul, pentru acest an, şi alte măsuri de extindere a facilităţilor pentru transport în Municipiul Piatra Neamţ”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Trending