Contactează-ne

Actualitate

Condoriţe în turneu de categoria Europe Junior

Știe publicată cu

în data de

■ Maia Todiriţe şi Clara Adăscăliţei, de la CS Condor Piatra Neamţ participă la turneul de tenis Viva Trophy, de la Galaţi ■ cele două colege au jucat împreună, la dublu, dar au fost şi adversare la simplu, în primul tur al categoriei 12 ani ■ Maia s-a impus şi va evolua în faza şaisprezecimilor ■

Două dintre sportivele de perspectivă ale clubului sportiv Condor Piatra Neamţ participă în aceste zile la turneul Viva Trophy, de la Galaţi. Este vorba de o competiţie internaţională din calendarul Tenis Europe Junior, un turneu de grad III european, organizat pe şase terenuri de zgură de la Viva Tenis Club. Maia Ştefania Todiriţe şi Alexia Clara Adăscăliţei evoluează la categoria 12 ani, unde nu se dau puncte în ierarhia Tenis Europe (doar de la categoria 14 ani), însă rezultatele se acumulează în clasamentul naţional. Cele două jucătoare au făcut echipă în proba de dublu, unde au pierdut luni, 16 iulie, în două seturi, în faţa perechii Rebeca Maria Ceauşu/Catrinel Onciulescu, scor 4-6, 4-6. În aceeaşi zi, „condoriţele“ şi-au învins însă adversarele din calificările în proba de simplu şi au făcut pasul spre runda I de pe tabloul principal. Adăscăliţei a trecut în trei seturi de o reprezentantă a oraşului gazdă, Daria Andreea Anghel (CS Dacia Galaţi), scor 4-6, 6-2, 6-3, în timp ce Maia Todiriţe a încheiat repede disputa cu Amalia Bianca Mariana Doda (CSM Brăila), scor 6-0, 6-2. În primul tur, cele două sportive au avut ghinionul de a fi puse să joace una împotriva alteia, iar Maia Todiriţe s-a impus în faţa colegei de club cu 6-2, 6- 2, astfel că va evolua pentru a obţine calificarea în sferturile de finală împotriva jucătoarei Elis Amalia Lungu (CSM Dunărea Galaţi). „În mod normal, la un concurs nu au voie să joace două fete de la acelaşi club în primul tur, dar fiind turneu internaţional se consideră că reprezintă România, nu gruparea sportivă. Dacă ar fi fost multe jucătoare din alte ţări prezente la turneu, nici nu ar fi fost nevoie să joace două jucătoare din România între ele“, a declarat Romeo Stoica, profesorul celor două jucătoare la CS Condor. Eliminată în primul tur de colega ei, Clara Alexia Adăscăliţei a continuat însă pe tabloul de consolări, unde a înfruntat-o ieri după amiază pe Cristina Maria Lihet (TC Star Baia Mare), în faza sferturilor de finală. Turneul de la Galaţi se desfăşoară pînă duminică, 22 iulie, cînd sînt programate finalele la categoriile 12 ani simplu (băieţi şi fete), la dublu (băieţi şi fete) şi la consolări (băieţi şi fete). În ceea ce priveşte programul din următoarea perioadă, profesorul Romeo Stoica a precizat că ar dori ca Maia Todiriţe să mai participe şi la alte turnee europene, pe lîngă competiţiile naţionale, pentru a căpăta mai multă experienţă în înfruntări cu jucătoare internaţionale. „Mi-aş dori să mai iasă afară. Anul trecut a ieşit în Olanda, unde a luat locul III la etapa mondială şi aş vrea să mai meargă, să mai fie stimulată. La Galaţi, deşi e turneu internaţional, au venit cîteva sportive din Ucraina, din Polonia şi din Republica Moldova, iar majoritatea sînt tot jucătoare din România“, a mai precizat profesorul Stoica.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Roman: Bani din bugetul urbei pentru ideile cetăţenilor

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ 100.000 de lei este bugetul alocat de Primăria Roman proiectelor pe care vor să le pună în practică locuitorii municipiului ■ au fost depuse şase proiecte, iar verdictul final se dă pe 18 iunie ■

Miercuri, 15 mai 2019, a fost ultima zi în care la Primăria Roman au putut fi depuse proiecte de către cetăţenii interesaţi să se implice în viaţa comunităţii prin bugetarea participativă. În cadrul acestei iniţiative au fost depuse şase proiecte, care urmează a fi evaluate de către o comisie, în perioada 16 mai – 31 mai. Valoarea bugetului propus pentru anul bugetar 2019, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 100.000 de lei. Propunerile de proiecte trebuiau să se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sînt în administrarea Municipiului Roman: infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale; amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă, amenajare spaţii publice :mobilier urban, iluminat public etc; infrastructură socială, culturală, de sănătate şi Smart City. „Am avut emoţii cu privire la şansa de a reuşi să convingem romaşcanii să se implice cu adevărat şi a veni cu propuneri şi soluţii pentru dezvoltarea oraşului, dar mă bucur să văd că sînt cîteva persoane, nu multe, dar care au completat un formular care îi poate aduce mai aproape de realizarea propriului proiect pentru oraş. Propunerile sînt din cele mai variate: realizarea de platforme ecologice subterane de colectare selectivă a deşeurilor, amenajarea unui loc de joacă, amplasarea de bănci inteligente, realizarea unui observator în aer liber, realizarea porţilor de intrare în oraţ şi amenajarea unui spaţiu public dintre blocuri. Sînt idei cel puţin interesante şi care, în mod sigur, vor aduce un plus comunităţii noastre. Le mulţumesc tuturor celor care sprijină autorităţile, le critică constructiv, dar în special celor care au ales să se alăture viziunii echipei din administraţia romaşcană. Este un prim pas important făcut pentru oraşul nostru şi sper ca un număr cît mai mare de romaşcani să voteze cele mai bune proiecte propuse şi eu îi asigur că le vom implementa“, a declarat primarul Lucian Micu. Pînă pe 31 mai, comisia de evaluare de la nivelul Primăriei municipiului Roman va analiza fiecare proiect, după care toate cele care îndeplinesc criteriile din regulamentul de bugetare participativă vor fi afişate pe site-ul oficial al instituţiei – în secţiunea „Pentru Roman – bugetare participativă“. Romaşcanii sînt cei care vor decide care sunt proiectele ce se vor realiza din cele propuse, astfel că pe pagina special creată, în perioada 3 – 14 iunie 2019, se va putea vota unul dintre cele şase proiecte pe care fiecare îl consideră cel mai potrivit. Pe data de 18 iunie, Primăria municipiului Roman va face public rezultatul votului, după care va trece la implementarea proiectelor.

Citește știrea

Actualitate

Cu viaţa mea apăr viaţa, premii pentru cîştigători

Știe publicată cu

în data de

Autor

În cadrul celei de-a X-a ediţii a Zilelor municipiului Roman, a avut loc şi festivitatea de premiere a cîştigătorilor concursului Cu viaţa mea apăr viaţa, desfăşurat pe 9 aprilie 2019 (etapa pe localitate – liceu şi gimnaziu). Locul I a fost obţinut de echipajul Liceului Franciscan Francisc de Assisi, urmat de echipa Colegiului Tehnic Petru Poni, care a participat în concurs cu două echipaje. Locul III a fost obţinut de a doua echipă a Colegiului Petru Poni, iar menţiune a obţinut echipa Liceului Vasile Sav. Premiile au fost înmînate de primarul Lucian Micu, fiecare echipă primind suma de 200 de lei pentru cunoştinţele asupra factorilor de risc şi implicarea voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastru.

Citește știrea

Actualitate

Ploile au „sabotat“ Zilele Municipiului

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ turul ciclist de sîmbătă a fost anulat, iar spectacolul Ansamblului Aretti a fost amînat

Un anunţ postat pe pagina de facebook a Primăriei Roman, sîmbătă, 18 mai, a anunţat amatorii sportului pe două roţi faptul că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru a evita posibile accidente, turul ciclist, programat a se desfăşura în municipiu cu plecare din Piaţa Roman-Vodă, a fost anulat. „Condiţiile meteo nefavorabile şi avertizările meteorologilor nu mai permit desfăşurarea turului ciclist, programat, cu prilejul celei de a X-a ediţii a Zilelor Municipiului Roman. Pe viitor, administraţia publică locală va organiza alte evenimente care să încurajeze practicarea sportului pentru o viaţă activă şi sănătoasă“, se scria în postarea pe pagina de socializare. Tot ploaia a amînat şi spectacolul aniversar legat de marcarea a 25 de ani de activitate a Ansamblului de dansuri Aretti al Comunităţii Elene din Roman, care ar fi trebuit să aibă loc sîmbătă, 18 mai, de la ora 16, pe scena din Piaţa Roman- Vodă. Conform informaţiilor date de Mihai Bîrjoveanu, şeful Biroului Evenimente din cadrul Primăriei Roman, spectacolul va fi reprogramat pentru marţi, 21 mai, în ziua sărbătorii de Constantin şi Elena, care este şi ultima zi a manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului. Spectacolul se va desfăşura în Sala de festivităţi Nicolae Manolescu Strunga din incinta Primăriei Roman.

Citește știrea

Trending