Contactează-ne

Actualitate

Concurs Grand Prix şi o finală de atletism

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cei mai buni atleţi nemţeni vor participa, în zilele de 30 iunie şi 1 iulie, la două întreceri importante, finala Campionatului Naţional de juniori mari (I), respectiv Turneul Grand Prix de Sărituri, Aruncări şi Alergări. Competiţia a fost structurată în trei sesiuni, pe Stadionul Nicolae Dobrin, din Piteşti, la ele participînd atleţi de liceele sportive din Piatra Neamţ şi Roman, Clubul Atletic şi CS Ceahlăul Piatra Neamţ. La finalele juniorilor mari, sportivii romaşcani Ştefan Casian, de la LPS, alături de tinerii de la CA, Eduard Ionuţ Perie şi Vlăduţ Gabriel Căuş, sînt cotaţi printre favoriţi. Federaţia îl înscrisese în lista de start şi pe Dragoş Ionuţ Nicorici, deşi acesta este la categoria cadeţi. Numai că, tînărul, însoţit de către antrenorul Emilian Floroiu, face parte din delegaţia care va reprezenta România la CE pentru juniori II, de la Gyor, Ungaria, cu începere din 3 iulie. Nu se ştie dacă sportivul, care a plecat spre Bucureşti încă de ieri, 29 iunie, va intra şi în concursul juniorilor I, care riscă să îl obosească, deşi ar putea constitui, în fond şi un test util. Finala junioarelor la aruncarea ciocanului se anunţă, de asemenea, interesantă, participarea nemţeană fiind asigurată de Daria Apostol, de la CA şi a Ancăi Dumitrana Chelariu, de la LPS, ambele cu şanse la medalii. În cadrul Grand Prix-ului feminin la ciocan va fi prezentă romaşcanca Bianca Ghelber Perie, legitimată la Steaua. În finala junioarelor de la disc, şanse mari de a urca pe podium are Ioana Diana Ţigănaşu, de la LPS Piatra Neamţ. Proba de aruncare a greutăţii, masculin, la juniori I, are 13 participanţi, printre aceştia numărîndu-se şi Şerban Nistor, legitimat la LPS Roman. Larisa Georgiana Zglimbea, de la CA Roman, este calificată în finala de şase sportive, la aruncarea suliţei. Aceasta va lua startul şi la aruncarea greutăţii, în care va fi prezentă şi pietreanca Ioana Diana Ţigănaşu. Tehnicienii nemţeni sînt optimişti cu privire la obţinerea unor noi medalii şi chiar titluri naţionale.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Tîlhar calificat, prins de “mascaţi”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani, din judeţul Iaşi, condamnat de magistraţii pietreni la închisoare pentru tîlhărie calificată, a fost prins recent de poliţişti. La operaţiunea de capturare au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ. Tînărul, care primise o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, a fost prins pe 22 iulie şi a fost dus şi încarcerat la Penitenciarul Bacău. Cît priveşte fapta pentru care a primit pedeapsa, conform informaţiilor oferite de poliţişti, pe 17 martie acesta a sustras prin violenţă un portofel şi un telefon mobil. Victima tîlhăriei a necesitat 15-18 zile de îngrijiri medicale.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Sezonul” amenzilor pentru trufe continuă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei tineri, cu vîrste cuprinse între 16 şi 18 ani, care recoltau trufe fără autorizaţie, folosind şi cinci cîini de rasă dresaţi în acest scop, au fost prinşi şi amendaţi de poliţiştii nemţeni. Oamenii legii i-au depistat pe cei trei pe 23 iulie, într-o pădure din localitatea Sagna. Asupra lor poliţiştii au găsit un kilogram şi jumătate de trufe negre, pe care le-au confiscat şi le-au predat silvicultorilor. Pentru fapta lor, “culegătorii” au fost amendaţi cu 4.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010R. ”Aducem în atenţie opiniei publice prevederile art. 17, lit. c, din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, conform căreia constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 pînă la 5.000 recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului şi/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii. Totodată, în conformitate cu art. 58, alin. (5), din Legea 46/2008R recoltarea şi/sau achiziţionarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier naţional se fac/se face pe baza autorizaţiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucţiunilor aprobate prin ordin al autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultura, precum şi pe baza autorizaţiei de recoltare/achiziţionare emise de autoritatea competentă pentru protecţia mediului. În cazul fondului forestier, care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizaţiile prevăzute la alin. (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier”, au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Beat şi fără permis pe moped, 24 de ore la beci

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 22 de ani, din Borca, prins în trafic cu un moped neînmatriculat, în plus neavînd nici permis de conducere şi fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost reţinut pentru 24 de ore. El a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi este cercetat pentru comiterea a trei infracţiuni. Mai mult, poliţiştii au stabilit că acesta era sub măsura preventivă a controlului judiciar. “La data de 20 iulie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au depistat în trafic un tînăr de 22 de ani, din Borca, care conducea un moped neîmatriculat pe DN 15, în localitatea Poiana Largului, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Întrucît emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tînărul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul fiind sub influenţa alcoolului”, se precizează în buletinul de presă al Inpsectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Trending