Contactează-ne

Actualitate

Concert aniversar al Facultăţii de Muzică

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ instituţia de învăţămînt superior, care funcţionează sub auspiciile Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, împlineşte 20 de ani de existenţă ■ mai multe manifestări sînt organizate astăzi, printre care şi un concert aniversar ■

Pentru Facultatea de Muzică din Piatra Neamţ ziua de joi, 11 octombrie, este una importantă. Asta pentru că instituţia de învăţămînt superior pietreană, în prezent extensie a Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj Napoca, aniversează douăzeci de ani de la înfiinţare. Astăzi vor avea loc o serie de manifestări, care se doresc a fi o întoarcere în timp, la vremea cînd, în octombrie 1998, debutau primele cursuri teoretice ale Colegiului Universitar de Muzică, prima denumire sub care a funcţionat actuala facultate. De la ora 13.00, la sala Sergiu Celibidache a instituţiei va avea loc o conferinţă de presă, urmată de lansarea cărţii aniversare „Douăzeci de ani de învăţămînt superior muzical la Piatra Neamţ“. Cu acest prilej, organizatorii intenţionează să acorde presei nemţene mici semne de mulţumire pentru colaborarea de pînă acum şi pentru modul în care au relatat despre activitatea şi manifestările facultăţii de-a lungul anilor. Apoi, de la ora 18.00, la sala Calistrat Hogaş a Consiliului Judeţean se va desfăşura concertul aniversar, care va constitui deschiderea oficială a Stagiunii artistice 2018-2019, eveniment muzical complex organizat de cîţiva ani, în colaborare, de Academia de Muzică Gheorghe Dima, Extensia Piatra Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare Neamţ. În altă ordine de idei, funcţionarea sub auspiciile Academiei Gheorghe Dima Cluj – instituţie de stat acreditată, cu misiune didactică şi de cercetare, conferă Extensiei Piatra Neamţ autoritate în peisajul învăţămîntului universitar muzical românesc. Absolvenţii structurii pietrene beneficiază de diplomă de licenţă compatibilă pe plan naţional şi internaţional. Programele de studiu conţin module opţionale menite să favorizeze integrarea socio- profesională a absolvenţilor, prin calificări asociate calificării de bază: profesor de muzică, instrument, canto, instrument, cînt popular, informatică muzicală, jazz instrument, voce. Cît despre corpul profesoral, unul selecţionat cu exigenţă, el asigură un proces educaţional de înalt nivel academic, iar ataşamentul la valorile culturii, conştiinţa lucrului bine făcut sînt condiţii oferite, dar şi solicitate studenţilor. Facultatea dispune de bibliotecă cu sală de lectură, fonotecă – videotecă cu sală de audiţii, vizionări şi laborator multimedia, studio de înregistrare şi procesare audio-video şi un laborator de informatică cu acces permanent la internet.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat, joi, 22 octombrie, la Farcaşa. Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, echipajul solicitat la locul tragediei a găsit tânărul în stop cardio-respirator, fără indicaţie de resuscitare cardiopulmonară.

Citește știrea

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Trending