Publicitate

Comuna Bozieni se numără printre ultimele unităţi administrative din judeţul Neamţ care au ales să facă parte din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua Neamţ. Este vorba despre un demers edilitar care va permite localităţii de la limita estică a judeţului să fie prinsă în proiectele de infrastructură iniţiate prin acest organism, decizia de primire în ADI trebuind ratificată de către membrii existenţi. În acest sens, Romanul şi-a dat acordul în cursul zilei de ieri, 16 februarie, adoptînd prin consiliul local proiectul de hotărîre privind modificarea şi completarea actului constitutiv şi a statutului ADI Aqua.

În primul rînd, comuna Bozieni a aderat la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, emiţînd în acest sens o hotărîre de consiliu local. Conform statutului asociaţiei, acceptarea de noi membri în cadrul ADI Aqua se realizează în AGA, cu acordul asociaţilor şi cu încheierea unui act adiţional la statut, prin care noii membri sînt menţionaţi în preambul. Faţă de cele menţionate mai sus, este necesară acordarea unui mandat special domnului Dan Felician Ioniţă – reprezentantul Romanului în cadrul ADI, în vederea aprobării aderării noilor unităţi administrative în asociaţie. Or, modificările Actului Constitutiv şi ale Statutului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Neamţ, se pot face conform art. 32 alin. 1 din Statut, doar prin acte adiţionate semnate de reprezentanţii tuturor asociaţilor, împuterniciţi în acest scop. Faţă de aceste considerente, solicit aprobarea proiectului de hotărîre privind modificarea şi completarea actului constitutiv şi statutului ADI Aqua“, a precizat primarul Lucian Micu, în expunerea de motive a proiectului adoptat.

Primăria Bozieni va contribui cu 500 de lei la capitalul asociaţiei, mandatar fiind desemnat primarul Doinel Grumezescu.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.