Contactează-ne

Actualitate

Competiţie inedită în Cheile Bicazului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ direcţiile pentru sport şi tineret Neamţ şi Harghita şi-au dat mîna pentru organizarea Crosului Centenarul Unirii, invitaţi fiind pasionaţii de mişcare din ambele judeţe ■ concursul va avea loc duminică, 21 octombrie, cu starturi din Bicaz-Chei şi Gheorgheni, iar sosirea va fi în Lacu Roşu ■ toţi concurenţii vor primi medalii aniversare, evenimentul fiind sub egida „100 de ani de România“ ■

Pasionaţii de mişcare sînt invitaţi în acest week-end să participe la un eveniment care va implica sute de concurenţi din două judeţe, într-o competiţie aniversară sub egida „100 de ani de România“. Direcţia pentru Sport şi Tineret Neamţ, în parteneriat cu instituţia similară din Harghita vor organiza duminică, 21 octombrie, Crosul Centenarul Unirii, eveniment fiinanţat de cele două Consilii Judeţene. „Crosul se adresează tuturor cetăţenilor români sau străini care au împlinit minim de 16 ani şi care aleg a sărbători prin mişcare acest eveniment. Ineditul manifestării este că vor fi două starturi, unul din Neamţ şi unul din Harghita, urmînd ca sosirea să fie comună, la Lacu Roşu“, au anunţat organizatorii din Neamţ, aceştia detaliind condiţiile de concurs într-o conferinţă de presă. „Este o acţiune inedită, care sperăm să atragă cît mai mulţi participanţi atît din Moldova, cît şi din Ardeal. Cei din Neamţ vor pleca din zona fabricii de apă de la Bicaz Chei, iar cei din Harghita din Gheorgheni, ei avînd traseul ceva mai lung, pentru că vin mult în coborîre. Sosirea se va face în parcarea hotelului Lacu Roşu unde vrem să simbolizăm prin mişcare şi sport unirea făcută în urmă cu 100 de ani. Înscrierile se vor face la start în ziua concursului, între ora 8.30 şi 9.30. Preconizăm să avem o participare masivă la cele 6 categorii atît la feminin, cît şi la feminin. Fiecare participant şi fiecare voluntar vor primi cîte un tricou şi o medalie centenară. Avem pregătite 400 de tricouri şi medalii şi ne-am bucura să avem atîţia participanţi“, a precizat Gheorghe Paisa, directorul DJST Neamţ. Acesta a precizat că proiectul este iniţiat şi finanţat de Consiliul Judeţean Neamţ, cu suma de 74.000 de lei. Revenind la concurs, trebuie menţionat că ora de start va fi 10.00 pentru ambele judeţe, iar la înscrierea concurenţilor toţi cei interesaţi trebuie să aibă la ei buletin de identitate sau paşaport pentru cetăţenii străini sau alte cazuri. Nu se percep taxe de participare, dar la locul de înscriere concurenţii vor trebui să completeze fişa de înscriere şi declaraţia de participare pe propria răspundere, formulare ce se pot descărca şi de pe site-ul www.djstneamt.ro.

Se încearcă filmarea cu o dronă

Linia de start pentru Neamţ va fi din strada Carieră, Bicaz-Chei, în apropiere de Cheile Şugăului (punct de reper – Fabrica de îmbuteliat apă Izvorul Muntelui). Concurenţii vor urma traseul DN12C, alergarea făcîndu-se numai pe partea dreaptă a sensului de mers. Circulaţia rutieră nu se va opri, echipele de securitate şi Poliţia Rutieră asigurînd buna desfăşurare a competiţiei. „O să încercăm să folosim şi o dronă pentru transmitere live de imagini, dacă vom obţine şi autorizaţia în timp util. Termenul limită de alergare este de 90 de minute pentru a avea un spectacol de finish comun. Vor fi alături de noi ISU, Jandarmeria, Poliţia şi Ambulanţa. Am invitat toate primăriile şi autorităţile din Neamţ pentru a fi alături de noi“, a mai menţionat directorul Paisa. Linia de sosire comună ambelor judeţe va fi parcarea Hotelului Lacu Roşu, iar festivitatea de premiere comună va avea loc în intervalul orar 11.30 – 12.00. Concurenţii care vor pleca din Neamţ vor avea de parcurs un traseu ce măsoară 8,5 km, preponderent în urcare, punctele de control şi rehidratare fiind stabilite la kml 4 şi la km 6. Echipamentul de participare cuprinde obligatoriu încălţăminte cu profil sportiv (pantof alergare şosea/ alergare montană), număr de concurs care se poartă vizibil pe toată durata cursei. Recomandate sînt haină şi pantaloni de ploaie, tricou cu mînecă lungă, plus bentiţă, căciulă, şapcă, borsetă sau rucsac (pentru hidratare), deoarece concurenţii trebuie să ia în calcul posibilitatea de vreme extremă (frig, ploaie, lapoviţă şi ninsoare) în ziua concursului. „Concurenţii, arbitrii, voluntarii participanţi la cros, să se echipeze specific activităţii lor, pentru că temperatura în zona de concurs, la ora startului e estimata între 1 şi 3 grade Celsius. Azi dimineaţă (miercuri, 17 octombrie, n.red.) în Cheile Bicazului erau 2 grade Celsius şi în Lacul Roşu 1 grad“, au avertizat organiazatorii. La start se va face o verificare a echipamentului, iar concurenţii care nu îndeplinesc condiţiile minime de participare vor fi excluşi. Fiecare participant va primi un număr de concurs, care va diferenţia prin culoare, categoria de vîrstă: 16-19 ani (număr de concurs albastru); 20-29 ani (galben); 30-39 ani (roşu); 40-49 ani (verde); 50-59 ani (negru); + 60 ANI (violet). Premiile în bani sau obiecte se vor acorda pentru primii 3 clasaţi pe fiecare categorie de vîrstă (masculin şi feminin). Locul I se va premia cu 350 lei, locul II cu 250 lei, locul III cu 150 lei. Locul I (M+F) Open se va premia cu 500 de lei fiecare. Mai multe detalii organizatorice pot fi oferite de directorul de concurs, Daniel Nicolae Ene (tel. 0723511333).

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cursuri exclusiv on-line în Piatra Neamţ, Bicaz, Girov şi Gârcina

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cafenelele, barurile şi restaurantele, activitate suspendată

Cursurile şcolare se vor desfăşura exclusiv on-line în Piatra Neamţ, incidenţă comunitară de 3,31 la mia de locuitori, Bicaz, 3,48 la mia de locuitori, Girov, 3,9 la mica de locuitori şi Gârcina, 3,6 la mia de locuitori. În Piatra Neamţ, sunt exceptate de la măsurile amintite creşele şi instituţiile de tip after-school. Măsura intră în vigoare începând de luni, 26 octombrie.

Cafenelele, barurile şi retaurantele au activitatea suspendată, doar terasele rămânând deschise. Hotelurile, pensiunile şi motelurile rămân deschise, iar clienţii pot servi masa în restaurantele acestor unităţi.

Cât priveşte măsurile destinate HORECA acestea intră în vigoare de duminică dimineaţă, 25 octombrie. În comuna Girov este un focar de COVID la primărie, cu 11 persoane infectate.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Naţional – 5.028 cazuri noi. Neamţ – 103 cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 876 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 6.245 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 22.10.2020 (10:00) – 23.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 25 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 24 decese la categoria de peste 80 de ani.

81 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.427. Dintre acestea, 782 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.002.800 de  teste. Dintre acestea, 35.351 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.018 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.333 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 5.887 de  teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 23 octombrie.

Pe teritoriul României, 24.199 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.725 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.658 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 52 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.617 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 912 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 6.316 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 857.413 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 9 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.851  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.934 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.017 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  123 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 797 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Actualitate

Salariile la DGASPC Neamț, poate după rectificare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ salariaţii anunţă că vor continua mişcările de protest

Salariaţii de la DGASPC Neamţ, care nu şi-au primit banii pe luna septembrie, anunţă că vor continua mişcările de protest prin pichetarea Guvernului şi a Ministerului de Finanţe. Acesta după ce au fost anunţaţi că banii necesari vor fi viraţi abia după rectificarea bugetară, care se preconizează că va avea loc „cândva” în luna noiembrie.

„Aproape 1000 de angajați ai DGASPC Neamț riscă să rămână fără bani pentru următoarele 2 luni, deoarece șanse reale de suplimentare a bugetului astfel încât să acopere necesarul sunt abia după rectificarea bugetară ce ar putea avea loc în noiembrie, fără a se ști o dată exactă. Aceasta este concluzia ce reiese din  răspunsul primit de DGASPC Neamț de la Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție. „La acest moment singura instituție centrală care are competența de a decide cu privire la majorarea sumelor destinate protecției copilului și persoanelor adulte cu dizabilități este Ministerul Finanțelor Publice“, se arată în răspunsul ANDPDCA.

Data viitoarei rectificări bugetare nu este stabilită, vehiculându-se informații că ar putea avea loc în luna noiembrie. Ulterior, după aprobările legale, banii se repartizează pe județele și apoi urmează să ajungă în bugetele fiecărei instituții. Toate acestea sunt proceduri de durată și astfel este posibil ca primele plăți salariale să se facă cu mare întârziere.

În aceste condiții, salariații anunță că vor continua mișcările de protest, pe 4 noiembrie fiind programată pichetarea Guvernului și a Ministerului de Finanțe de către sindicaliștii din asistență socială din mai multe județe din țară printre care și Neamț.

Precizăm că neplata salariilor a afectat grav angajații centrelor pentru copii, cei aproape 500 de asistenți maternali și salariații din aparatul propriu al Direcției, cu atât mai mult cu cât unii sunt infectați cu noul coronavirus sau sunt carantinați în centre pentru a îngriji bolnavii cu COVID 19.

La data de 23 octombrie 2020 erau pozitivi 260 de beneficiari și 120 de salariați din centrele aflate în subordinea DGASPC Neamț.

De la începutul pandemiei au fost confirmați cu COVID 19 peste 400 de angajați și, deși aveau dreptul conform legii să beneficieze de stimulentul de risc de 2.500 de lei, acesta nu a fost plătit niciodată”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii DGSAPC Neamţ.

Citește știrea

Trending