Contactează-ne

Actualitate

Compartiment de Ortopedie la spitalul din Tîrgu Neamţ

Știe publicată cu

în data de

■ acesta are cinci paturi şi funcţionează în cadrul Secţiei Chirurgie ■ a fost angajat medicul ortoped Alexandru Pătraşcu, care oferă consultaţii şi la cabinetul din policlinică ■

Spitalul Orăşenesc Sfîntul Dimitrie Tîrgu Neamţ şi-a lărgit gama de servicii medicale prin înfiinţarea unui compartiment de ortopedie în cadrul Secţiei Chirurgie Generală, unde îşi va desfăşura activitatea medicul Alexandru Pătraşcu (foto). Acesta le este cunoscut deja pacienţilor din zonă, avînd în vedere că de un an de zile acordă consultaţii de specialitate în cabinetul din ambulatoriu. „Compartimentul de ortopedie s-a deschis începînd cu data de 1 decembrie, medicul ortoped Alexandru Pătraşcu, care antecedent acestei date a lucrat în cabinetul din ambulatoriu, fiind încadrat în Secţia Chirurgie. Compartimentul numără conci paturi şi deja au fost internaţi primii pacienţi. Prin înfiinţarea acestui compartiment se doreşte lărgirea paletei de servicii medicale specializate oferite comunităţii şi utilizarea mai eficientă a paturilor deja existente la nivelul spitalului. Ca şi politică generală de management, la Spitalul Tîrgu Neamţ se doreşte orientarea cazurilor spre tratament ambulatoriu, internări de scurtă durată şi utilizarea paturilor deja existente cît mai specializat, prin înfiinţarea în cadrul secţiilor a unor compartimente deservind specialităţi cît mai diverse“, am aflat de la doctorul Caesar Lucachi, director medical la spitalul din Tîrgu Neamţ. Medicul Alexandru Pătraşcu ne-a vorbit despre demersurile care se fac pentru dotarea cu aparatură medicală şi pentru obţinerea finanţării de la Casa de Asigurări pentru implanturi: „Începem să lucrăm la organizarea compartimentului şi sîntem în curs de finalizare a achiziţiei instrumentarului specific rezolvării problemelor chirurgicale de ortopedie şi traumatologie. Zilele trecute s-a instalat masa de operaţie cu specific de ortopedie. Sîntem la început şi efectuăm operaţii uzuale ce ţin de traumatologie, pentru rezolvarea fracturilor nu foarte complexe. Începînd cu anul viitor, facem demersuri pentru a obţine finanţare de la Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ pentru implanturi specifice în rezolvarea fracturilor şi a traumatismelor. Avem şi alte proiecte în plan, intenţionînd să dezvoltăm paleta de tratamente prin achiziţionarea a doua aparate, respectiv «braţ în C» şi turn de artroscopie, acesta din urmă fiind un aparat laparoscopic special pentru ortopedie, pentru operaţii minim invazive. Avînd în vedere disponibilitatea la serviciile de specialitate specifice pentru pacienţii din zonă creată cu ajutorul autorităţilor locale şi sprijinul conducerii spitalului, doresc să mulţumesc tuturor pentru sprijinul oferit şi încrederea acordată“, a declarat medicul Alexandru Pătraşcu. După deschiderea compartimentului de ortopedie, s-a schimbat programul de consultaţii în cabinetul din ambulatoriu, unde pacienţii se pot adresa de acum înainte între ora 8-11 şi 13-15, de luni pînă vineri.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Un comentariu

Un comentariu

  1. SE

    14 decembrie 2018 at 5:54 PM

    FELICITĂRI !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Dulamă, “avansat” de la mansardă

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ revenit la muncă, Dulamă a primit biroul de la etajul II al fostului vice ■ cînd a plecat din instituţie avea biroul la etajul IV ■ încă nu ştie ce atribuţii va primi ■

Laurenţiu Dulamă, care s-a întors victorios în instanţă pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, era la muncă, luni, 24 iunie. Şi, surpriză sau nu, fusese “avansat” în biroul de la etajul II în care stătuse fostul vicepreşedinte Diaconu. “Avansarea” survine în contextul în care înainte de a fi mazilit din CJ, fusese mutat “cu forţa” într-un birou “anonim” de la etajul IV, fiindu-i retrase şi atribuţiile. Cît priveşte atribuţiile, luni nu ştia încă prea multe despre acest subiect, aşteptînd să poarte o discuţie cu preşedintele Ionel Arsene pe această temă. “Mia-m dat demisia de la Salubritas şi, vineri, a fost prima zi de muncă la Consiliul Judeţean Neamţ. A fost o plăcere şi o onoare să-mi revăd colegii cu care am muncit timp de doi ani de zile. Aştept revenirea domnului preşedinte pentru a discuta despre atribuţiile pe care le voi avea. Eu îmi doresc să continui ceea ce am început şi, evident, ce s-a făcut în anul în care am lipsit. De asemenea, îmi doresc să-mi finalizez mandatul de consilier judeţean, respectiv vicepreşedinte, din partea PMP. Sigur că am discutat despre noua mea situaţie cu domnul Tomac, cu domnul preşedinte Băsescu, am fost felicitat pentru victorie şi de colegii din Biroul Executiv Naţional al PMP. Le-am spus şi dînşilor că trebuie să mulţumesc în primul rînd justiţiei pentru că a îndreptat abuzul prin care am fost îndepărtat din funcţie. La nivel naţional, PMP şi-a recuperat o funcţie importantă obţinută în urma alegerilor locale din 2016”, a declarat Laurenţiu Dulamă, cel care luni era în plin proces de amenajare a noului birou. Reamintim că acesta a rămas fără funcţia de consilier jude]ean după ce s-ar fi constatat că ar fi fost incompatibil dintr-un motiv considerat ridicol de toată lumea: soţia lui lucra la o firmă ce avea contract cu Apa Serv, societate subordonată CJ Neamţ. “Subţirimea” acestui motiv a fost constatată definitiv şi de judecători, care au decis că Dulamă trebuie să-şi recapete atît fotoliul de consilier judeţean, cît şi pe cel de vicepreşedinte. Acest lucru s-a întîmplat în şedinţa de săptămîna trecută, însă multă lume se întreba, inclusiv Dulamă, dacă va fi exilat din nou la etajul IV şi va rămîne tot fără atribuţii. Cît priveşte biroul, lucrurile s-au clarificat, mai rămîne de văzut cum va fi cu atribuţiile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Strivit de TAF

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 40 de ani, a fost strivit de un TAF plin cu lemne, pe 21 iunie, într-o pădure din localitatea Boboieşti. “Pacient sex masculin, 40 ani, diagnostic: politraumatizat prin strivire (TAF şi lemne); pacientul a rămas la locul solicitării”, au comunicat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ. Salvatorii nemţeni au mai intervenit, tot pe 21 iunie, la un accident tragic produs Secuienii Noi, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un TIR: la victimă sex masculin, 42 ani, diagnostic: SCR prin accident rutier (victimă încarcerată); victima a rămas la locul solicitării; victimă sex masculin, 11 ani, diagnostic: traumatism coloană cervicală prin accident rutier, traumatism toraco-abdominal, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Spitalului Municipal Roman. Din CPU a fost preluat de un echipaj cu medic în vederea efectuării transferului interclinic la o clinică din Iaşi”, au mai comunicat rerpezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending