Publicitate

Primăria Roman a luat decizia ca începînd din acest an să intervină în vînzarea stradală a mărţişoarelor. Comerţul cu acest simbol al primăverii se va face civilizat în căsuţele de lemn ce vor fi amplasate în faţa statuii lui Roman-Muşat şi vor fi închiriate la preţuri rezonabile.

Am luat decizia ca vînzarea de mărţişoare să se facă în zona statuii din Piaţa Roman-Vodă acolo unde vom aduce cele 20 de căsuţe pentru a se desfăşura un comerţ civilizat. În ultimii ani, acest tip de comerţ ambulant se desfăşura pe trotuarul din faţa complexului Femina. Dorim să schimbăm din acest punct de vedere imaginea acestui tip de activitate comercială. Vom stabili şi un tarif pentru acest gen de comerţ, care să nu fie prohibitiv, dar care să ofere pînă la urmă o imagine civilizată municipiului, cu atît mai mult cu cît vorbim de venirea primăverii şi de un simbol atît de frumos al acestui anotimp“, a declarat primarul Lucian Micu.

Pînă acum comerţul stradal cu mărţişoare s-a făcut pe tarabe amplasate direct pe trotuarul din faţa complexului Femina sau în corturi. Edilii speră ca în felul acesta să se facă un comerţ stradal civilizat, în zona centrală, tranzitată de maşinile care merg spre nordul ţării sau spre Bucureşti. Comerţul pe trotuar reprezenta o carte de vizită nefavorabilă urbei. Preţurile de închiriere vor fi stabilite de primărie, oficialii dînd asigurări că acestea vor fi rezonabile.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.