Contactează-ne

Actualitate

Colonelul Ioan Niţică a fost achitat de Tribunalul Militar

Știe publicată cu

în data de

Magistraţii din cadrul Tribunalului Militar Iaşi s-au pronunţat în dosarul în care fostul şef al ISU Neamţ, colonelul Ioan Niţică a fost inculpat pentru săvîrşirea infracţiunii de omisiunea sesizării. Prin decizia din 25 ianuarie 2018 a instanţei, judecătorii l-au achitat pe Niţică arătînd că fapta nu a fost săvîrşită cu vinovăţia prevăzută de lege. „În temeiul dispoziţiilor art. 16 alin. 1 lit. b teza finală C.pr.pen. achită pe inculpatul col. NI pentru săvîrşirea infracţiunii de «omisiunea sesizarii», prev. şi ped. de art. 267 alin. 1 C.pen. În temeiul dispoziţiilor art. 275 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămîn în sarcina statului“, conform instanţei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare. Rămîne de văzut dacă procurorii vor face acest pas, în acest caz urmînd ca hotărîrea definitivă să fie pronunţată de Curtea Militară de Apel. Se pare că totul i s-ar fi tras de la un eveniment care a avut loc în decembrie 2016 la o intervenţie pentru stingerea unui incendiu care s-a desfăşurat la o locuinţă din Vînători Neamţ. Şeful de atunci al Detaşamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ, colonelul Dumitru Gavrilescu, ar fi participat la intervenţia pentru stingerea incendiului unde s-au deplasat două echipaje. Proprietarul casei ar fi fost deranjat că militarii ar fi venit cu întîrzîiere, iar acoperişul a fost distrus de foc, apă, dar şi de acţiunile pentru eliminarea eventualelor focare. Atunci s-ar fi înarmat cu un cuţit şi l-ar fi atacat pe colonelul Gavrilescu, căruia i-ar fi tăiat uniforma. La faţa locului au venit şi poliţiştii, alertaţi prin 112, însă incidentul ar fi fost trecut cu vedere, sub pretextul raportării către şefii ierahici, deşi ar fi trebuit întocmit dosar penal pentru ultraj. Cel mai probabil, colonelul Gavrilescu a adus acest incident la cunoştinţa colonelului Niţică, dar nu a fost raportat şi mai departe. Între timp, colonelul Gavrilescu s-a pensionat, iar colonelul Niţică s-a ales cu acuze penale, fiind inculpat pe 4 mai anul trecut. Pe 23 iunie 2017 Niţică a pierdut temporar funcţia de conducere, fiind pus la dispoziţie. În locul său, comanda a fost preluată de Ciprian Mihai Mitrea, adjunctul instituţiei. Cel mai probabil, dacă Niţică va fi găsit nevinovat prin sentinţă definitivă, el va fi repus în funcţie.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Un comentariu

Un comentariu

  1. Ion amariei

    27 ianuarie 2018 at 2:39 PM

    Cine i repara onoarea?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Încă 153 de salariaţi după tîrgul de job-uri

Știe publicată cu

în data de

■ după interviu, alţi 153 de nemţeni, din care 5 cu studii superioare, şi-au găsit de lucru ■ Bursa generală a locurilor de muncă a avut loc în urmă cu o lună ■

Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment în organizarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, care a avut loc pe 12 aprilie, a făcut ca alţi 153 de nemţeni să-şi găsească de lucru. Din totalul celor selectaţi în vederea susţinerii interviului, aceştia au devenit cei mai noi oameni ai muncii din judeţ. „La o lună de la desfăşurarea Bursei generale a locurilor de muncă organizată în data de 12 aprilie 2019, AJOFM Neamţ a evaluat rezultatele şi din cele 358 de persoane selectate pentru interviu, au fost angajate un număr de 153, din care 5 persoane avsolvente de studii superioare“, conform AJOFM Neamţ. Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în domenii cum ar fi: construcţii – 45, servicii – 46, industrie 62, din care 19 în industria mobilei şi 17 în industria textilă. Cele 5 locuri de muncă ocupate de cei cu studii suprioare au fost pentru inginer automatist – 2, inginer textile – 1 inginer mecanic – 1. Pe 12 aprilie, primul tîrg de job-uri din acest an, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, a scos din casă ceva mai mulţi nemţeni decît posturile disponibile pe piaţa forţei de muncă. Evenimentul a avut loc simultan la Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ, iar la start au venit cu cererea de personal un număr total de 87 de agenţi economici din cele mai diverse domenii de activitate (37 în reşedinţa de judeţ, 38 la Roman şi 12 la Tîrg), care au vrut să recruteze nu mai puţin de 898 de noi salariaţi. Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Piatra Neamţ (453), următorul fiind municipiul Roman (284) şi oraşul Tîrgu Neamţ (161). La bursa de muncă din 12 aprilie au participat 928 de persoane, din care 436 în reşedinţa de judeţ, 335 la Roman şi 158 la Tîrgu Neamţ, iar 72 de persoane au fost angajate pe loc şi 358 au fost selectate în vederea încadrării. În cadrul evenimentului au avut loc întîlniri directe între angajatorii ofertanţi de locuri de muncă şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să schimbe locul de muncă pe care-l au la momentul respectiv, cadru în care s- au făcut cunoscute condiţiile necesare pentru angajare şi în funcţie de îndeplinirea acestora s-a stabilit angajarea sau programarea pentru proba de lucru. La nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de evolutia pieţei muncii locale, de condiţiile locale şi de solicitările agenţilor economici, vor mai putea fi organizate şi alte tipuri de burse pentru diferite meserii sau ramuri de activitate.

Citește știrea

Actualitate

Ajutoare de la Guvern pentru familii din Neamţ

Știe publicată cu

în data de

Guvernul a aprobat, printr-o hotărîre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 422.700 lei pentru 107 familii şi persoane singure care se afla în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora. 105.000 lei au fost acordaţi pentru 20 de familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vîlcea şi municipiul Bucureşti, care se afla în situaţii de necesitate cauzate de incendii. 317.700 lei ajung la 87 de familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Dîmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vîlcea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. „Ajutoarele de urgenţă au la bază anchetele sociale ale agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi se acordă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale“, conform unui comunicat al Ministerului Muncii.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Bătăuşi condamnaţi, trimişi la penitenciar

Știe publicată cu

în data de

Trei bărbaţi din Bozieni, condamnaţi la cîte cinci ani de închisoare pentru lovire, au fost prinşi de poliţişti şi încarceraţi în Penitenciarul Bacău. “La data de 23 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Neamţ împreună cu polițiștii Secţiei de Politie Rurală Ion Creangă, însoțiți de luptători ai Servciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat și reținut trei bărbați, din Bozieni, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei închisorii. Cei trei au fost condamnați de către Tribunalul Neamţ la cîte cinci ani de închisoare cu executare fiecare, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. La data de 9 iulie 2016, doi dintre ei, în vîrstă de 21, respectiv 55 de ani, au lovit o persoană care a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, cel de-al treilea, în vîrstă de 26 de ani, i-a aplicat mai multe lovituri aceleeași persoane vătămate, cauzîndu-i leziuni care au necesitat 85 de zile de îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending