Contactează-ne

Actualitate

Club de comunicare, provocarea unui tînăr

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un student romaşcan vrea să deschidă un curs de comunicare prin metoda Maxwel Speakers ■ activităţile se vor desfăşura pe module de începători şi avansaţi ■

De ceva vreme, Roman a devenit oraşul în care încep să aibă loc tot mai multe evenimente şi asta pentru că tinerii plecaţi de aici se întorc acasă cu multe idei prin care vor să schimbe ceva în urbe. În acest sens, zilele trecute, sala mică a Casei de cultură a sindicatelor a adunat cîteva zeci de tineri invitaţi la un prim curs de comunicare, susţinut de tînărul student Andrei Răzvan Drăguşanu. Acesta le-a vorbit participanţilor la prima sa conferinţă de metoda Maxwel Speakers. Îmbrăcat impecabil, cu un costum de culoare închisă, avînd la gît cravată, lucru mai puţin obişnuit la generaţia obişnuită să umble în blugi, cu o frizură modernă, impecabilă, tînărul lector a făcut o primă demonstraţie publică de ceea ce înseamnă învăţarea artei de a comunica prin limbajul verbal şi non-verbal. Acesta le-a spus tinerilor că omul care vrea să comunice bine va trebui să dea dovadă de perseverenţă, pentru că la început i se va părea că nimic nu-i reuşeşte, dar important este ca omul să înveţe din toate experienţele sale reuşite şi mai puţin reuşite. În comunicare cuvintele reprezintă un procent de doar 7%, 38% înseamnă inflexiunea vocii şi 55% limbajul corpului. „România a fost prima ţară din lume, din cele 140 de ţări în care organizaţia noastră a deschis un astfel de club, vorbind cu Sorin Popa, care este preşedintele pentru România al clubului, care a făcut primele cursuri. La Timişoara, din 300 de participanţi s-au înscris 50, după care a urmat un eveniment similar la Cluj şi ulterior în toate oraşele mari ale ţării“, a declarat Andrei Răzvan Drăguşanu. Acesta a spus că deschiderea la Roman a unui asemenea club de comunicare va însemna pentru el o provocare. Dacă va reuşi să găsească cursanţi ar urma ca un asemenea curs de comunicare să se desfăşoare pe două-trei module, cu mai multe sesiuni şi cu şedinţe, la început săptămînale, ulterior bisăptămînale. O şedinţă costă 25 lei. Relaţii suplimentare ar urma să fie obţinute pe pagina de facebook a evenimentului.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tânăr de 16 ani s-a spânzurat, joi, 22 octombrie, la Farcaşa. Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, echipajul solicitat la locul tragediei a găsit tânărul în stop cardio-respirator, fără indicaţie de resuscitare cardiopulmonară.

Citește știrea

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Trending