Publicitate

■ o autocisternă cu 23 de tone de butanol a „eşuat“ sîmbătă, la prînz, lîngă Castelul de Apă ■ şoferul, un cetăţean ucrainean, a scăpat ca prin minune, iar produsul inflamabil a rămas inofensiv ■ drumul european E85 a fost închis ore bune, traficul rutier fiind deviat pe rute ocolitoare ■

Unul dintre cele mai riscante accidente de circulaţie care s-au petrecut în ultimii ani în zona municipiului Roman a fost consemnat sîmbătă, 24 februarie, foarte aproape de sensul giratoriu de pe DN2 – E85 (Castelul de Apă), unde o cisternă încărcată cu un produs foarte uşor inflamabil a ieşit în decor. Totul s-a petrecut la orele amiezei, în condiţii de viscol, din cîte se pare din neatenţia şoferului ucrainean al mastodontului de 23 de tone, plin ochi cu butanol şi etanol, care ar fi fost „furat“ de acostament şi s-a răsturnat pe partea dreaptă. Conducătorul auto profesionist s-a ales cu leziuni uşoare, care nu au necesitat internarea dar şi cu o spaimă teribilă, dată fiind „bomba pe roţi“ pe care o transporta. Imediat ce a fost dată alarma la 112, în apropierea sensului giratoriu de la intersecţia Roman – Iaşi – Suceava s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman. Cu toate că nu au existat victime, autorităţile nu au vrut să rişte nimic şi au închis drumul european vreme de aproape o zi. Abia ieri dimineaţă, 25 februarie, la ora 6.05, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că circulaţia a fost reluată în zona localităţii Traian.

Pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu un strat subţire de zăpadă), o cisternă încărcată cu butanol s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Încărcătura nu a fost afectată, însă au fost scurgeri uşoare de motorină, iar traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri de mers, pînă la remedierea problemei de către pompieri. S-a circulat deviat pe DJ 207B, fără probleme de fluenţă. Nu au rezultat victime în urma evenimentului“, au anunţat oamenii legii de la Infotrafic.

În noaptea anterioară, în care s-a lucrat non-stop, la ora 3, autocisterna, golită în alt mijloc de transport, a fost repusă pe roţi şi a fost tractată într-o zonă de siguranţă. Pentru aceasta au intervenit două macarale de mare tonaj, interval în care Poliţia Rutieră Neamţ a menţinut blocada pe drumul european iar forţele ISU Neamţ au asigurat măsurile specifice în zona, fiind sprijinite inclusiv de echipaje de la Garda de Mediu. Din partea ISU operaţiunile au fost conduse de locotenent-colonelul Mihai Ciprian Mitrea, împuternicit inspector şef al instituţiei. În ciuda opririi circulaţiei pe cea mai aglomerată şosea a Moldovei, şoferii nu au înregistrat întîrzieri majore. Cei care se deplasau pe relaţia Iaşi – Suceava au fost dirijaţi pe drumul Mirceşti – Iugani iar cei care circulau pe relaţia Suceava – Roman, prin Săbăoani sau Gherăeşti.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.