Contactează-ne

Actualitate

Cerinţele electoratului de la „aleşii neamului“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ oamenii le cer parlamentarilor locuri de muncă sau rezolvarea problemelor de sănătate ■ „Va trebui să urgetăm Legea lobby-ului pentru a nu fi interpretat un tel, trafic de influenţă“, spune senatorul Dan Manoliu ■

Sîmbătă, 8 septembrie, zi de sărbătoare. În ciuda acestui fapt, la uşa biroului senatorului PSD, Dan Manoliu, de la sediul PSD Roman, îşi aşteptau rîndul să intre în audienţă 7 persoane, fiecare cu problemele sale, unele rezolvabile, altele nu. „Astăzi am avut şase persoane înscrise în audienţă pentru rezolvarea unor probleme fie de interes personal, fie de interes cetăţenesc. Persoana pe care aţi găsit-o în cabinet, de exemplu, îmi solicita un ajutor social pentru nora sa, care a rămas să crească singură patru copii, după moartea soţului. Din păcate aceasta locuieşte într-o localitate din judeţul Iaşi, aşa că nu- mi rămîne altceva de făcut decît să rog pe unul din colegii noştri de la Iaţi să stea de vorbă cu primarul localităţii respective pentru a vedea în ce măsură poate fi persoana respectivă prinsă la un ajutor social. Am avut în audienţă şi cetăţeni care mi-au adus la cunoştinţă, după atîţia ani de la apariţia legii fondului funciar, probleme de împărţire a pămîntului, nesoluţionate după dorinţa fiecăruia. Aici este vorba despre votarea, cît mai urgentă, a legii cadastrului, care va clarifica o parte dintre aceste neînţelegeri legate de împărţirea pămîntului. Am mai avut solicitări de ajutoare pentru rezolvarea unor probleme de sănătate, de ajutor pentru obţinerea unui loc de muncă, deşi la Roman, paradoxal, există o ofertă generoasă de locuri de muncă, dar nu în calificarea celui care mi-a solicitat sprijin. Mi s-a mai sesizat o situaţie, într-o comună străbătută de un drum judeţean, unde la asfaltarea acestuia constructorul a desfiinţat podeţele care trec peste canalele de colectare a aluviunilor şi oamenii au rămas fără acces la curţile lor. Mi s-a cerut să intervin la constructor să facă şi podeţele. Voi da un tel la primar pentru a vedea dacă în proiect a fost prinsă şi construcţia podeţelor“, a declarat senatorul Dan Manoliu. Acesta susţine că unele probleme sînt rezolvabile, altele se află în sfera celor la care e nevoie să dai un tel cu rugămintea: „Vezi dacă e legal şi se poate, rezolvă problema, te rog!“. „E clar că va trebui şi în România să urgetăm Legea lobby-ului, care se află pe agenda de lucru a acestei sesiuni parlamentare, pentru a nu fi interpretat un asemeneatel drept trafic de influenţă. Din păcate, legea se află încă în dezbatere“, a mai spus senatorul.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Autorităţile au reacţionat în cazul “depozitului”de azbest din buricul tîrgului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Monitorul de Neamţ a relatat, în urmă cu cîteva zile, la solicitarea unui cititor, că, în centrul oraşului Piatra Neamţ, pe un spaţiu verde, erau depozitate de ceva timp mai multe plăci de azbest.

Autorităţile au reacţionat, conform unui comunicat de presă, şi o echipă mixtă de la Garda de Mediu şi Primăria Piatra Neamţ a mers la faţa locului. Au fost găsite plăcile, provenite din repararea unui acoperiş, şi au fost ridicate şi predate unei societăţi specializate în colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor periculoase, conform documentelor fiind ridicate şi predate 340 kilograme deşeuri de azbest.

Proprietarul imobilului a fost avertizat asupra interdicţiei de a abandona deşeurile pe spaţiul public. Cîteva comentarii: bilă albă pentru că autorităţile s-au sesizat şi au procedat la eliminarea deşeurilor şi bilă albă şi pentru că nu au aplicat hei-rup-ist amendă, ci au mers gradual, mai întîi cu un avertisment. Cînd “greşeala” nu e majoră şi cel în cauză este la prima greşeală, considerăm că ar trebui procedat mai întîi la avertizare şi abia mai apoi, dacă mai e cazul, la amendă.

Poate citesc şi alte autorităţi care dispun de procese-verbale pentru amenzi. Cei mai încîntaţi au fost pietrenii care locuiesc în zonă şi, încurajaţi că una dintre problemele lor a fost rezolvată, fac un nou apel: ne-au trimis o nouă fotografie, din aceeaşi zonă, de data aceasta cu un acoperiş în reparaţii. Şi ar dori să ştie cînd va fi gata reparaţia, în condiţiile în care se tem că, dacă va mai dura mult, acoperişul cu pricina ar deveni un potenţial pericol pentru trecători.

Aşteptăm să vedem dacă şi reprezentanţii de la Inspectoratul în construcţii vor fi la fel de prompţi în a le răspunde cetăţenilor.

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – TT, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cititorii Monitorului de Neamţ şi de Roman continuă să răspundă provocării de a ne trimite fotografii din locurile prin care au trecut sau care le-au reţinut atenţia la un moment dat. Astăzi, o fotografie cu Teatrul Tineretului, instituţie simbol pentru Piatra Neamţ.

FOTO: Borcea Ştefan

Citește știrea

Actualitate

POZA ZILEI – Bocancii unui polițist “de teren”

Știre publicată în urmă cu

în data de

(mai mult…)

Citește știrea

Trending