Contactează-ne

Actualitate

Ceremonii religioase

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ a fost hirotonit întru diacon tînărul teolog Vladuţ Dăscălaşu, pe seama Parohiei Pădureni ■ la mijlocul acestei săptămîni, Icoana Maicii Domnului Pantanassa de la Arhiepiscopia Romanului a fost dusă în pelerinaj la Ploieşti ■ evenimentul a fost prilejuit de hramul Bisericii Sfîntul Voievod Stefan cel Mare ■

În ziua de pomenire a marelui Voievod Ştefan cel Mare şi Sfînt şi a Sfîntului Ioan Maximovici, la Catedrala arhiepiscopală Sfînta Cuvioasă Parascheva din Roman a avut loc Sfînta Liturghie, oficiată de Înalt Prea Sfinţia Sa Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. Cu acest prilej a avut loc şi o hirotonie întru preoţie. În cuvîntul său de învăţătură, Părintele Arhiepiscop Ioachim a vorbit despre încrederea nezdruncinată în Dumnezeu în pofida vitregiilor vremii, din ce în ce mai secularizate, aducînd ca model demn de urmat pe marele voievod al Moldovei, Ştefan cel Mare şi Sfînt, care, prin contribuţia sa, a lăsat posterităţii multe biserici şi mănăstiri ce au contribuit decisiv în acea vreme la educarea poporului român din punct de vedere intelectual şi moral. În cadrul slujbei a fost hirotonit întru diacon tînărul teolog Vladuţ Dăscălaşu, pe seama Parohiei Pădureni din Protopopiatul Bacău. Răspunsurile la strană au fost date de Corul Diaconia. De asemenea, la mijlocul acestei săptămîni, Biserica Eroilor din Ploieşti a fost gazda pelerinajului cu Icoana Maicii Domnului Pantanassa de la Arhiepiscopia Romanului în perioada 28 iunie-3 iulie. În ajunul praznicului s-a săvîrşit slujba Vecerniei şi a Litiei, urmată de procesiunea cu Icoana Maicii Domnului Pantanassa şi fragmente de moaşte ale Sfîntului Simeon din Muntele Minunat (de la Mănăstirea Neamţ) pe străzile parohiei. În ziua de prăznuire a Sfîntului Voievod a fost săvîrşită Sfînta Liturghie de către un sobor de preoţi condus de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Andrei Ioniţă, ecleziarhul Catedralei Arhiepiscopale Sfînta Cuvioasă Parascheva din Roman. La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Claudiu Bazavan a adus mulţumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, precum şi IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului pentru darul oferit credincioşilor ploieşteni care au avut astfel ocazia să se închine la sfintele odoare. Evenimentul, prilejuit de hramul bisericii, Sfîntul Voievod Stefan cel Mare, s-a bucurat de prezenta a numeroşi închinători din Ploieşti şi din judeţul Prahova.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending