Publicitate

■ înfiinţat încă înainte de Revoluţie, în 1982, centrul medical de la Barticeşti s-a născut din necesitatea bolnavilor din zonă de a primi asistenţă medicală gratuită ■ în clinică funcţionează un cabinet nou de gastrologie şi se fac internări de o zi ■

Centrul Medical Barticeşti care funcţionează sub egida Fundaţiei Medicale „Speranţa bolnavilor“ este o dovadă vie a ceea ce înseamnă management medical de calitate. Acest lucru nu se datoarează doar părintelui Daniel Budău, directorul fundaţiei cu acelaşi nume, ci şi colaborării de excepţie cu doctorul Daniela Florina Marcoci, director medical al centrului, o bună cunoscătoare a domeniului, prin funcţia deţinută la Direcţia de Sănătate Publică Neamţ. Clinica s-a înfiinţat încă din 1982 cu aprobarea Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi, o vreme primind fonduri pentru dotare din străinătate, astăzi fiind pe picioarele ei. Anul acesta există multe noutăţi în această clinică. Cabinetul de gastro-enterologie este una din aceste noutăţi.

Este vorba de un cabinet destul de nou în clinica noastră, care funcţionează din această vară. Ca element de noutate sînt aparatele pentru colonoscopii şi pentru gastrostroscopii, aparate care sînt de un real folos, atît pentru diagnosticarea unei patologii, din păcate o patologie care este foarte gravă în cazul cancerelor. Sîntem o ţară în care cancerul gastric şi cel de colon sînt printre principalele cauze de mortalitate. Important este faptul că am reuşit să intrăm în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, motiv pentru care colonoscopiile şi gastroscopiile se pot face cu bani din contractul cu Casa, astfel încît pot beneficia de aceste investigaţii, cît mai mulţi bolnavi. Ne-am dori însă ca în clinică să ajungă şi persoane relativ sănătoase care au în antecedente părinţi sau rude de gradul II ce au avut cancere de acest tip. Riscul de îmbolnăvire în astfel de situaţii creşte de cinci pînă la 10 ori. Pacienţii din zonă beneficiază de servicii de calitate, medicul care lucrează în cabinetul nostru fiind venit din clinica universitară de la Iaşi, el avînd specializare în Franţa, aşa încît serviciile noastre sînt compatibile cu cele din centrele universitare“, a declarat doctor Florina Marcoci. Aceasta a mai adăugat faptul că în clinicile universitare în care aceste investigaţii se fac contra cost există preţuri mai mari. Clinica de la Barticeşti a reuşit să reducă aceste costuri tocmai datorită relaţiilor contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări. Bază de tratament competitivă Centrul Medical de la Barticeşti face şi internări de o zi, avînd acreditate de către Ministerul Sănătăţii şapte specialităţi pentru acest tip de servicii medicale.

Există avantajul ca într-o singură zi să fim investigaţi complet clinic şi paraclinic. Se fac internări de o zi, deocamdată pentru specialităţile: pneumologie, medicină internă, pediatrie.Pentru anul viitor vom intra în contract cu Casa şi pe alte specialităţi pentru că la momentul acesta sîntem autorizaţi de către Ministerul Sănătăţii pentru şapte specialităţi pentru internarea de zi“, a mai spus Daniela Florina Marcoci. Centrului de la Barticeşti i s-a dus vestea departe în special pentru baza de tratament. „În cabinetul de recuperare medicală pacienţii beneficaiză de servicii atît în ambulator, cît şi prin internare. Pacienţii fac investigaţii radiologice şi sînt îndreptaţi către baza de tratament. O parte pot face tratamentul în ambulator pentru că distanţa de la care vin le permite acest lucru. Sînt şi pacienţi care pot beneficia de cazare în cadrul centrului pentru a urma o cură de tratament de 10 zile. În cabinet lucrează şi medici proprii, dar şi medici de la clinicile universitare de la Iaşi. Se fac cazări în bază în fiecare zi. Procedurile sînt adaptate fiecărui pacient în parte şi diagnosticului“, a menţionat dr. Daniela Marcoci. În clinica de la Barticeşti există aparatură şi pentru masaj, inclusiv de relaxare şi remodelare corporală. „Există o sală în care pacienţii noştri beneficiază de masaj terapeutic şi de magnetoterapie, proceduri care se fac în clinica de la Barticeşti. La sfîrşit de săptămînă există şi posibilitatea ca persoanele care doresc să beneficieze şi de masaj de relaxare. Noi avem şi o piscină cu apă sărată. În special la sfîrşit de săptămînă se poate beneficia de terapia prin apă sărată. Avem saună, jacuzzi şi masaj de relaxare. Kinetoterapeuţii noştri au abilitatea de a face atît proceduri medicale, cît şi de relaxare. Aşteptăm doamnele şi domnişoarele pentru remodelare corporală, proceduri ce se pot face în clinica noastră“, a adăugat directorul medical al centrului. Pacienţii din alte localităţi se pot programa telefonic la nr. 0233/781441 sau 0233/781038. Adresa de e-mail a clinicii este: sperantabolnavilor@gmail.com.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.