Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul, speranţe în deplasare la Miroslava

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pietrenii merg cu încredere în a doua deplasare a sezonului Ligii 3 ■ CSM Ceahlăul va da replica Ştiinţei Miroslava, o grupare care anul trecut evolua în Liga 2 ■ juniorul Alexandru Anton a fost convocat pentru o acţiune de selecţie la naţionala U15 ■ Matei Christian Ilie a fost transferat la Internazionale Milano de la ProSesto Milano şi împrumutat la Padova ■

CSM Ceahlăul va trebui să facă faţă astăzi, 15 septembrie, de la ora 17.00, unei noi echipe puternice a Ligii 3, Seria I, Ştiinţa Miroslava. În aceasta a doua deplasare a sezonului, tinerii pregătiţi de antrenorul Gabriel Rădulescu vor încerca să repete prestaţia bună din runda a doua, atunci cînd au venit cu toate cele trei puncte de la Lieşti (2-1 pentru Ceahlăul) , deşi nu mulţi le dădeau şanse să ia vreun punct. „Ştim că pentru noi toate meciurile sînt grele şi foarte grele. Asta nu ne împiedică să dorim să cîştigăm. Trebuie să ne ştim şi limitele, faptul că jucăm cu echipe bune şi foarte bune, cu unele care vor promovarea. Vorbim de buget, vorbim de lot, vorbim de experienţa la nivelul acesta“, spunea antrenorul Rădulescu după jocul cu Sporting Lieşti. La data jocului din etapa a III-a, cele două echipe se prezintă după eşecuri în runda anterioară. Gazdele de la Miroslava au 6 puncte, dar au suferit o înfrîngere surprinzătoare la Darabani, cu 0-2, în timp ce galben-negrii au doar 3 puncte, cîştigate la Lieşti, şi au pierdut la limită jocurile de acasă cu Metalul Buzău şi Oţelul Galaţi (0-1 în ambele partide). Etapa a III-a a debutat vineri, cu două meciuri: CSM Rîmnicul Sărat – Foresta Suceava şi CSM Roman – CSM Focşani. Derby-ul etapei va fi sîmbătă, la Galaţi, unde se vor înfrunta formaţii cu pretenţii la promovare: Suporter Club Oţelul şi Gloria Buzău. Celelalte jocuri sînt: CSM Paşcani – Sănătatea Darabani; KSE Secuiesc – Şomuz Fălticeni; Metalul Buzău – AFC Botoşani 2; Sporting Lieşti – Bucovina Rădăuţi. În clasament conduce Oţelul, 9 puncte, urmată de Gloria Buzău (9 p) şi CSM Focşani (7p) , Ceahlăul fiind pe 10, cu 3 puncte.

Convocare la lotul U15 de la CSM Ceahlăul

Dincolo de grijile echipei de seniori, o veste bună a venit în aceste zile pe adresa clubului Ceahlăul. Antrenorii echipei naţionale U15 continuă selecţia pentru formarea echipei la această categorie de vîrstă, iar unul dintre cei 44 de copii chemaţi la acţiunea programată pentru perioada 16-22 septembrie este Alexandru Anton, de la CSM Ceahlăul. Jucătorul de 14 ani va fi duminică, 16 septembrie, la Centrul Naţional Buftea, locaţia aleasă de FRF pentru trial. Trebuie spus că fotbalistul a mai trecut prin astfel de testări, ultima fiind la Tîrlungeni, în iunie, unde au fost chemaţi 88 de fotbalişti. În sezonul precedent, Alexandru Anton a jucat în echipa de Juniori C (U15) a CSM Ceahlăul, care a terminat întrecerea judeţeană pe locul III. În vara anului în curs, fiul lui Florin Anton, antrenorul cu portarii al CSM Ceahlăul, a făcut pasul spre echipa de Juniori B, acolo unde îl are ca antrenor pe Valentin Avădanei. La această ultimă categorie de vîrstă, CSM Ceahlaul este deja calificată în Liga Elitelor, deşi mai sînt de jucat două meciuri în faza preliminară. Primele jocuri amicale ale naţionalei U15 a României sînt anunţate pe 23 şi 25 octombrie contra Republicii Moldova. În sectorul fotbalului juvenil din Piatra Neamţ, tot în această săptămînă a venit o veste formidabilă care îl priveşte pe Matei Christian Ilie, fiul lui Costel Ilie, fostul jucător şi antrenor al FC Ceahlăul. „Tînărul jucător născut la Piatra Neamţ pe 11.12.2002, format la Liceul cu Program Sportiv, pentru care a evoluat în foarte multe turnee amicale, zonale şi finale, a fost transferat în această vară la echipa Internazionale Milano de la clubul ProSesto Milano şi împrumutat pentru acest sezon la Padova. Matei a făcut parte din familia noastră timp de 9 ani (2008-2017) fiind selecţionat în echipa naţionala a României unde a adunat 15 selecţii !!! Este un baiat deosebit, modest şi foarte ambiţios ! Sîntem fericiţi pentru Matei şi îi dorim mult succes în continuare!“, a fost mesajul distribuit de profesorul Gabriel Rădulescu, tehnicianul care a contribuit decisiv la formarea şi ascensiunea lui Matei Ilie.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Octogenară la un pas de moarte de la o candelă

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie în vîrstă de 84 de ani, din Piatra Neamţ, a fost la un pas să fie ucisă de candela pe care a aprins-o şi lăsat-o nesupravegheată.

S-a întîmplat pe 14 iulie, într-un apartament de la „Blocurile nemţeşti“ din municipiul reşedinţă de judeţ. Apelul pentru ajutor a venit prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ în jurul orei 17:30.

Au plecat la drum trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ, forţele profesioniste intervenind pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Flăcările se manifestau în interiorul unei camere a apartamentului situat la primul etaj al blocului de pe strada Trandafirilor din municipiul Piatra Neamţ.

Pînă la ajungerea pompierilor, cîţiva locatari din bloc au evacuat din apartamentul în care s-a produs incendiul o femeie în vîrstă de aproximativ 84 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul de paramedici, fără a fi transportată la spital. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc. Pompierii au localizat şi lichidat incendiul în urma căruia au ars obiecte de mobilier şi materiale textile aflate în interiorul camerei.

La final specialiştii au cercetat şi au ajuns la concluzia că cel mai probabil totul a fost provocat de candela lăsată nesupravegheată, sau tehnic spus „foc deschis în spaţii închise“, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Amenzi pandemice de aproape 10.000 de lei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sancţiunile au fost aplicate în urma unei razii în bazarul şi piaţa de la Tîrgu Neamţ

Bazarul şi piaţa din Tîrgu Neamţ au fost răscolite de forţele de ordine în urma unei acţiuni care a avut drept scop prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid 19, dar s-a urmărit şi vizibilitatea elementului poliţienesc în stradă.

S-a întîmplat pe 13 iulie 2020 cînd au descins în locaţiile menţionate peste 20 de poliţişti din cadrul Serviciilor Ordine Publică, Investigaţii Criminale şi Criminalistică, împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai DSV şi ai Oficiului de Zootehnie.

„Acţiunea s-a desfăşurat în bazarul şi în piaţa din Tîrgu Neamţ, fiind vizate localurile care au terase, în vederea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă“, arată Poliţia Neamţ. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, 7 sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 23/2010 privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, 1 conform H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, una conform H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 4 conform H.C.L. nr. 62/2019, 2 conform Legii nr. 132/2017 şi una conform Legii nr. 61/1991.

Pe linie rutieră, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002 şi au fost retrase două certificate de înmatriculare. Valoarea totală a amenzilor aplicate în cadrul acţiunii a fost de 9.700 de lei.

„Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sînt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse. Respectaţi măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică“, mai anunţă Poliţia Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Generalul Obreja şi primenirea echipei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Că în Inspectoratul Şcolar Neamţ bate vînt de schimbare s-a tot văzut în ultima vreme. Au fost înlocuiţi, mai întîi, inspectorii generali adjuncţi, ca ulterior să înceapă să plece din instituţie cîte unu-doi inspectori.

„Toţi inspectorii au delegaţie pînă la 1 septembrie.Am propus şi ministerul a aprobat un nou inspector la învăţămîntul primar, doamna Ana Sociu, titulară la Şcoala Rediu, în care am mare încredere şi sper că va continua ceea ce a făcut bine domnul Dimon. În această perioadă mă voi apleca asupra organigramei şi o voi regîndi, în aşa fel încît la sfîrşitul anului să pot comunica la minister propunerile de inspectori şcolari, pînă la organizarea concursurilor.

Pot doar să vă spun că pînă la această oră nu mă pot pronunţa asupra unui om sau altuia, dar vă mărturisesc că îmi doresc să-mi consolidez o echipă. Asta nu însemnă că nu am lucrat bine cu cei care sînt acum pe posturi. Eu sînt un om care, în general, lucrez bine cu oamenii, deşi recunosc că sînt şi foarte exigent. De asta spun că vor fi şi schimbări, dar toate lucrurile se vor face atunci cînd trebuie“, a susţinut inspectorul general, Mihai Obreja

Citește știrea

Trending