Publicitate

■ pietrenii merg cu încredere în a doua deplasare a sezonului Ligii 3 ■ CSM Ceahlăul va da replica Ştiinţei Miroslava, o grupare care anul trecut evolua în Liga 2 ■ juniorul Alexandru Anton a fost convocat pentru o acţiune de selecţie la naţionala U15 ■ Matei Christian Ilie a fost transferat la Internazionale Milano de la ProSesto Milano şi împrumutat la Padova ■

CSM Ceahlăul va trebui să facă faţă astăzi, 15 septembrie, de la ora 17.00, unei noi echipe puternice a Ligii 3, Seria I, Ştiinţa Miroslava. În aceasta a doua deplasare a sezonului, tinerii pregătiţi de antrenorul Gabriel Rădulescu vor încerca să repete prestaţia bună din runda a doua, atunci cînd au venit cu toate cele trei puncte de la Lieşti (2-1 pentru Ceahlăul) , deşi nu mulţi le dădeau şanse să ia vreun punct. „Ştim că pentru noi toate meciurile sînt grele şi foarte grele. Asta nu ne împiedică să dorim să cîştigăm. Trebuie să ne ştim şi limitele, faptul că jucăm cu echipe bune şi foarte bune, cu unele care vor promovarea. Vorbim de buget, vorbim de lot, vorbim de experienţa la nivelul acesta“, spunea antrenorul Rădulescu după jocul cu Sporting Lieşti. La data jocului din etapa a III-a, cele două echipe se prezintă după eşecuri în runda anterioară. Gazdele de la Miroslava au 6 puncte, dar au suferit o înfrîngere surprinzătoare la Darabani, cu 0-2, în timp ce galben-negrii au doar 3 puncte, cîştigate la Lieşti, şi au pierdut la limită jocurile de acasă cu Metalul Buzău şi Oţelul Galaţi (0-1 în ambele partide). Etapa a III-a a debutat vineri, cu două meciuri: CSM Rîmnicul Sărat – Foresta Suceava şi CSM Roman – CSM Focşani. Derby-ul etapei va fi sîmbătă, la Galaţi, unde se vor înfrunta formaţii cu pretenţii la promovare: Suporter Club Oţelul şi Gloria Buzău. Celelalte jocuri sînt: CSM Paşcani – Sănătatea Darabani; KSE Secuiesc – Şomuz Fălticeni; Metalul Buzău – AFC Botoşani 2; Sporting Lieşti – Bucovina Rădăuţi. În clasament conduce Oţelul, 9 puncte, urmată de Gloria Buzău (9 p) şi CSM Focşani (7p) , Ceahlăul fiind pe 10, cu 3 puncte.

Convocare la lotul U15 de la CSM Ceahlăul

Dincolo de grijile echipei de seniori, o veste bună a venit în aceste zile pe adresa clubului Ceahlăul. Antrenorii echipei naţionale U15 continuă selecţia pentru formarea echipei la această categorie de vîrstă, iar unul dintre cei 44 de copii chemaţi la acţiunea programată pentru perioada 16-22 septembrie este Alexandru Anton, de la CSM Ceahlăul. Jucătorul de 14 ani va fi duminică, 16 septembrie, la Centrul Naţional Buftea, locaţia aleasă de FRF pentru trial. Trebuie spus că fotbalistul a mai trecut prin astfel de testări, ultima fiind la Tîrlungeni, în iunie, unde au fost chemaţi 88 de fotbalişti. În sezonul precedent, Alexandru Anton a jucat în echipa de Juniori C (U15) a CSM Ceahlăul, care a terminat întrecerea judeţeană pe locul III. În vara anului în curs, fiul lui Florin Anton, antrenorul cu portarii al CSM Ceahlăul, a făcut pasul spre echipa de Juniori B, acolo unde îl are ca antrenor pe Valentin Avădanei. La această ultimă categorie de vîrstă, CSM Ceahlaul este deja calificată în Liga Elitelor, deşi mai sînt de jucat două meciuri în faza preliminară. Primele jocuri amicale ale naţionalei U15 a României sînt anunţate pe 23 şi 25 octombrie contra Republicii Moldova. În sectorul fotbalului juvenil din Piatra Neamţ, tot în această săptămînă a venit o veste formidabilă care îl priveşte pe Matei Christian Ilie, fiul lui Costel Ilie, fostul jucător şi antrenor al FC Ceahlăul. „Tînărul jucător născut la Piatra Neamţ pe 11.12.2002, format la Liceul cu Program Sportiv, pentru care a evoluat în foarte multe turnee amicale, zonale şi finale, a fost transferat în această vară la echipa Internazionale Milano de la clubul ProSesto Milano şi împrumutat pentru acest sezon la Padova. Matei a făcut parte din familia noastră timp de 9 ani (2008-2017) fiind selecţionat în echipa naţionala a României unde a adunat 15 selecţii !!! Este un baiat deosebit, modest şi foarte ambiţios ! Sîntem fericiţi pentru Matei şi îi dorim mult succes în continuare!“, a fost mesajul distribuit de profesorul Gabriel Rădulescu, tehnicianul care a contribuit decisiv la formarea şi ascensiunea lui Matei Ilie.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.