Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul, speranţe în deplasare la Miroslava

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pietrenii merg cu încredere în a doua deplasare a sezonului Ligii 3 ■ CSM Ceahlăul va da replica Ştiinţei Miroslava, o grupare care anul trecut evolua în Liga 2 ■ juniorul Alexandru Anton a fost convocat pentru o acţiune de selecţie la naţionala U15 ■ Matei Christian Ilie a fost transferat la Internazionale Milano de la ProSesto Milano şi împrumutat la Padova ■

CSM Ceahlăul va trebui să facă faţă astăzi, 15 septembrie, de la ora 17.00, unei noi echipe puternice a Ligii 3, Seria I, Ştiinţa Miroslava. În aceasta a doua deplasare a sezonului, tinerii pregătiţi de antrenorul Gabriel Rădulescu vor încerca să repete prestaţia bună din runda a doua, atunci cînd au venit cu toate cele trei puncte de la Lieşti (2-1 pentru Ceahlăul) , deşi nu mulţi le dădeau şanse să ia vreun punct. „Ştim că pentru noi toate meciurile sînt grele şi foarte grele. Asta nu ne împiedică să dorim să cîştigăm. Trebuie să ne ştim şi limitele, faptul că jucăm cu echipe bune şi foarte bune, cu unele care vor promovarea. Vorbim de buget, vorbim de lot, vorbim de experienţa la nivelul acesta“, spunea antrenorul Rădulescu după jocul cu Sporting Lieşti. La data jocului din etapa a III-a, cele două echipe se prezintă după eşecuri în runda anterioară. Gazdele de la Miroslava au 6 puncte, dar au suferit o înfrîngere surprinzătoare la Darabani, cu 0-2, în timp ce galben-negrii au doar 3 puncte, cîştigate la Lieşti, şi au pierdut la limită jocurile de acasă cu Metalul Buzău şi Oţelul Galaţi (0-1 în ambele partide). Etapa a III-a a debutat vineri, cu două meciuri: CSM Rîmnicul Sărat – Foresta Suceava şi CSM Roman – CSM Focşani. Derby-ul etapei va fi sîmbătă, la Galaţi, unde se vor înfrunta formaţii cu pretenţii la promovare: Suporter Club Oţelul şi Gloria Buzău. Celelalte jocuri sînt: CSM Paşcani – Sănătatea Darabani; KSE Secuiesc – Şomuz Fălticeni; Metalul Buzău – AFC Botoşani 2; Sporting Lieşti – Bucovina Rădăuţi. În clasament conduce Oţelul, 9 puncte, urmată de Gloria Buzău (9 p) şi CSM Focşani (7p) , Ceahlăul fiind pe 10, cu 3 puncte.

Convocare la lotul U15 de la CSM Ceahlăul

Dincolo de grijile echipei de seniori, o veste bună a venit în aceste zile pe adresa clubului Ceahlăul. Antrenorii echipei naţionale U15 continuă selecţia pentru formarea echipei la această categorie de vîrstă, iar unul dintre cei 44 de copii chemaţi la acţiunea programată pentru perioada 16-22 septembrie este Alexandru Anton, de la CSM Ceahlăul. Jucătorul de 14 ani va fi duminică, 16 septembrie, la Centrul Naţional Buftea, locaţia aleasă de FRF pentru trial. Trebuie spus că fotbalistul a mai trecut prin astfel de testări, ultima fiind la Tîrlungeni, în iunie, unde au fost chemaţi 88 de fotbalişti. În sezonul precedent, Alexandru Anton a jucat în echipa de Juniori C (U15) a CSM Ceahlăul, care a terminat întrecerea judeţeană pe locul III. În vara anului în curs, fiul lui Florin Anton, antrenorul cu portarii al CSM Ceahlăul, a făcut pasul spre echipa de Juniori B, acolo unde îl are ca antrenor pe Valentin Avădanei. La această ultimă categorie de vîrstă, CSM Ceahlaul este deja calificată în Liga Elitelor, deşi mai sînt de jucat două meciuri în faza preliminară. Primele jocuri amicale ale naţionalei U15 a României sînt anunţate pe 23 şi 25 octombrie contra Republicii Moldova. În sectorul fotbalului juvenil din Piatra Neamţ, tot în această săptămînă a venit o veste formidabilă care îl priveşte pe Matei Christian Ilie, fiul lui Costel Ilie, fostul jucător şi antrenor al FC Ceahlăul. „Tînărul jucător născut la Piatra Neamţ pe 11.12.2002, format la Liceul cu Program Sportiv, pentru care a evoluat în foarte multe turnee amicale, zonale şi finale, a fost transferat în această vară la echipa Internazionale Milano de la clubul ProSesto Milano şi împrumutat pentru acest sezon la Padova. Matei a făcut parte din familia noastră timp de 9 ani (2008-2017) fiind selecţionat în echipa naţionala a României unde a adunat 15 selecţii !!! Este un baiat deosebit, modest şi foarte ambiţios ! Sîntem fericiţi pentru Matei şi îi dorim mult succes în continuare!“, a fost mesajul distribuit de profesorul Gabriel Rădulescu, tehnicianul care a contribuit decisiv la formarea şi ascensiunea lui Matei Ilie.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

„Arsene minte cu privire la situația DGASPC”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ afirmaţia a fost făcută de deputatul PNL Mara Calista

Mara Calista dă semne că ia foarte în serios postura de candidat al PNL Neamţ pentru un loc în Camera Deputaţilor la alegerile din 6 decembrie 2020. Deputata care la alegerile anterioare a cîştigat un loc în Parlament în fieful lui Liviu Dragnea, îl ia la ţintă pe Ionel Arsene, liderul PSD Neamţ. Pe care îl acuză de minciună în cazul salariaţilor de la Protecţia Copilului Neamţ care nu şi-au primit salariile pe luna septembrie.

„Din păcate, asistăm în ultima perioadă la un mod de a face campanie care nu face cinste niciunui politician: joaca cu veniturile și viața oamenilor, lipsindu-i pe aceștia de sumele necesare pentru traiul zilnic și pentru acoperirea celor de trebuință (credite, medicamente, cumpărături curente etc).

Da, aceasta este situația salariilor reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț. Legea este foarte clară atunci când spune, conform art. 51 alin. (10), că “finanțarea măsurilor de protecție de tip centre de zi și centre rezidențiale pentru persoanele adulte cu handicap se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului sau al autorității administrației publice locale la nivel de municipiu, oraș sau comună, după caz, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată alocate cu această destinație, în proporție de cel mult 90% din necesarul stabilit anual de Ministerul Muncii și protecției sociale”.

Conform art. 127 alin. (1) din legea 272/2004, “finanțarea sistemului de protecție a copilului se asigură din:

  1. Bugetul de statîn limita sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat aprobate cu această destinație;
  2. Bugetul județului, respectiv al municipiului București – în completarea cuantumului prevăzut la lit. a), pentru acoperirea cheltuielilor de organizare și funcționare a serviciilor, din venituri proprii sau sume defalcate”.

Prin Legea bugetului de stat nr. 5/2020, Guvernul României a alocat 50% din sumele necesare finanțării serviciilor sociale din sistemul de protecție socială, respectiv 14.684 mii leiși 12.718 mii lei pentru finanțarea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

Ulterior, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat, sumele acordate au ajuns la nivelul de 60% din totalul estimat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, respectiv 22.650 mii lei pentru finanțarea serviciilor sociale din sistemul de protecție a copilului și 31.269 mii lei pentru finanțarea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

La momentul prezent, toate sumele care au fost plătite sub formă de salarii angajaților DGASPC Neamț au fost asigurate prin bugetul de stat, bugetul local necontribuind cu sumele cu care era obligat să contribuie pentru acoperirea acestor cheltuieli până la finalul anului.

Acțiunile media de dezinformare cu privire la această situație nu ajută absolut deloc această comunitate de aproximativ 1400 de persoane care nu și-au primit veniturile. Mai mult, declarațiile politice de “salvare eroică” a situației alocând banii de la nivel județean nu sunt decât un dispreț față de salariații DGASPC Neamț care trebuiau să aibă aceste venituri certe din partea Consiliului Județean.

Acesta este motivul pentru care Instituția Prefectului a înaintat în data de 22.10.2020, prin adresa nr. 16077, o solicitare Ministerului de Finanțe în sensul verificării modalității și procedurii de constituire a bugetului pentru fondul de salarii și cheltuieli către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț în sensul respectării prevederilor Legii nr. 500/2002 cu privire la finanțele publice. Totodată, se solicită clarificări cu privire la modalitatea prin care s-au cheltuit banii din bugetul Consiliului Județean Neamț în legătura cu plata salariilor către DGASPC Neamț.

În încheiere, nu pot să nu mă întreb cum președintele Consiliului Județean declara tocmai ieri, 30 Octombrie, la câteva zile după adresa Prefectului județului Neamț adresată Ministerului Finanțelor Publice cu privire la posibile nereguli ale alocărilor financaire la nivelul acestei instituții, că prin metode specifice,  a reușit domnia sa să găsească sumele necesare pentru acoperirea, atenție, a maximum 2 luni privind veniturile angajaților DGASPC Neamț”. Aşteptăm cu interes o eventuală replică din partea lui Ionel Arsene. Una decentă, mult peste cea dată Anei Birchall. Dacă se poate.

Citește știrea

Actualitate

Copil cu arsuri după un incendiu provocat de jarul căzut din sobă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un copil în vârstă de 9 ani a suferit arsuri de gradul II-III pe 70% din suprafaţa corpului după un incendiu izbucnit la o gospodărie din Rocna, provacat de jarul căzut din sobă.

“Prin apel la 112, în jurul orei 18:42, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Rocna, comuna Icușești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD TIM și pompieri voluntari din cadrul SVSU Icușești.

Incendiul se manifesta în interiorul unei camere a unei locuințe, în care se afla un copil. Copilul a fost scos de către cetățeni până la sosirea forțelor de intervenție.

Copilul, un băiat de 9 ani, ce prezenta arsuri de gradul II-III pe 70% din suprafața corpului, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM la locul evenimentului după care a fost transportat la CPU Roman.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars  bunurile materiale din interiorul camerei și s-a deteriorat tavanul camerei pe o suprafață de aproximativ 15 mp.

Cauza probabilă de producere a  incendiului a fost stabilită ca fiind jarul căzut din sistemele de încălzire”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Încă o localitate din Neamţ sub “cod roşu” de COVID

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la Moldoveni, incidenţă 3,45, se închid barurile şi cafenelele

Comuna Moldoveni “intră” şi ea ■ rândul localităţilor din Neamţ în care s-a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, motiv pentru care restaurantele, barurile şi cafenelele vor fi închise. Decizia a fost luată vineri, 30 octombrie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. “Se interzice organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, aşa sună principalele interdicţii cu care se vor confrunta locuitorii comunei amintite, conform hotărârii de CJSU.

Cursuri suspendate, cursuri reluate

CJSU Neamţ a mai decis vineri că “Se suspendă, conform propunerii Inspectoratului Școlar Județean Neamț, pentru o perioadă de 14 zile, și trec în regim online, cursurile școlare care presupun prezența „față în față” pentru următoarele unități de învățământ:

  • clasele a VII-a B și a VIII-a B din cadrul Școlii  Profesionale Adjudeni, comuna Tămășeni, în perioada 30.10.2020 – 6.11.2020;

  • clasele a III-a A și a IV-a B din cadrul Școlii  Profesionale Adjudeni, comuna Tămășeni, în perioada 02.11.2020 – 6.11.2020”.

Vor fi reluate cursurile “faţă în faţă” pentru:

  • clasele a II-a B și a V-a C din cadrul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

– clasa a XI-a H – grupa 1 din cadrul Colegiului Tehnic ”Miron Costin” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

  • clasa a XII-a F din cadrul Colegiului Tehnic ”Petru Poni” din municipiul Roman (începând cu data de 02.11.2020);

  • grupa preșcolari din cadrul Școlii Gimnaziale, comuna Bodești, structura Bodeștii de Jos (începând cu data de 02.11.2020).

Citește știrea

Trending