Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul şi CSM Roman deplasări pentru Cupă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în turul II al Cupei României, cele două echipe nemţene vor întîlni în deplasare adversari de Liga 4 din judeţele Iaşi şi Suceava ■ de la ora 17.30, pietrenii vor juca la Iugani, cu Unirea Mirceşti, iar romaşcanii vor da piept cu sucevenii de la Viitorul Liteni ■ partidele sînt într-o singură manşă, eliminatorie ■ în această fază a întrecerii se dispută 28 de partide în care sînt implicate echipe din Ligile 4 şi 3 ■

CSM Ceahlăul Piatra Neamţ şi CSM Roman, cele două echipe nemţene de Liga 3, sînt programate astăzi, 15 august, în turul II al Cupei României. Conform tragerii la sorţi de la sediul FRF, adversari le vor fi echipe de Liga 4, cîştigătoarele ale trofeului la nivel judeţean din Iaşi, respectiv Suceava. Astfel, pietrenii vor avea adversari pe cei de la Unirea Mirceşti, partida urmînd a se disputa pe terenul din satul Iugani, de la ora 17.30. Unirea Mirceşti a încheiat campionatul Ligii 4 Iaşi pe locul secund, după Victoria Leţcani, dar s-a consolat cu trofeul Cupei României la nivel judeţean cucerit în finala cu Flacăra Erbiceni (scor 2-1). „Vrem să ne calificăm şi să aducem o echipă foarte bună la Piatra Neamţ. Despre Unirea Mirceşti ştim că este o echipă agresivă, care joacă tare acasă. Cu siguranţă că vor dori să se califice şi ei, dar, să sperăm că ne vom face noi meciul uşor“, a declarat profesorul Gabriel Rădulescu, antrenorul principal al CSM Ceahlăul. Pietrenii au ajuns în primul tur al fazei naţionale după ce a cîştigat cu 2-0 în faţa formaţiei Viitorul Curiţa (cîştigătoarea Cupei României – judeţul Bacău), joc disputat pe 1 august la Oneşti, în timp ce Unirea Mirceşti s-a impus în deplasare cu un scor categoric (5-0) în faţa vasluienilor de la FC Vultureşti. CSM Roman, cealaltă echipă nemţeană care va evolua în turul II al Cupei României, va juca tot în deplasare, în compania echipei Viitorul Liteni. Ţevarii debutează în ediţia 2018-2019 a Cupei în faţa cîştigătoarei trofeului în Suceava (2-0 în finala cu Şomuz Fălticeni). Romaşcanii au avut un tur liber, în timp ce formaţia din Liteni a eliminat în primul tur pe CFR Paşcani, după un categoric 3-0. Antrenorii Gabriel Ţapu şi Iosif Susanu au la dispoziţie aproape întreg lotul, absenţa notabilă rămînînd cea a căpitanului Mădălin Popa, în refacere după o intervenţie chirurgicală. „Pentru noi, Cupa României este o competiţie pe care o vom trata la modul cel mai serios. Cu alte cuvinte, vom merge la Liteni pentru victorie, deşi ştiu că nu ne va fi foarte uşor. În primul rînd, se pune problema terenului, care ar putea să fie în favoarea gazdelor, noi fiind axaţi pe un joc mai combinativ. Nu avem probleme majore de lot, căpitanul Mădălin Popa va reveni abia în iarnă şi noi am structurat o echipă care să compenseze lipsa lui. Rareş Enea a venit în «bagaj» cu o suspendare din sezonul trecut, în urma unui cartonaş roşu. Chiar şi aşa, credem că avem prima şansă“, a declarat antrenorul principal Gabriel Ţapu. Şi pentru romaşcani meciul de cupă va fi un test util în vederea abordării viitorului sezon în Liga 3. „Tragem şi la Cupa României, pentru a merge cît mai departe, deşi nu mai este ca în anii din urmă, cînd aveai şansa să aduci, după două tururi, o echipă de Divizia A pe teren propriu. Şi a juca pe două planuri este greu, se dă peste cap programul. Vom vedea cît de departe vom ajunge în Cupă şi ne pregătim intens pentru campionat“, a mai menţionat antrenorul principal de la CSM Roman.

Programul complet al jocurilor

Faza a doua a etapei naţionale a Cupei României a debutat marţi, 14 august cu întîlnirea dintre AS Croaţia Clocotici (Caraş-Severin) şi CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (Timiş), iar epilogul va fi joi, 16 august: CS Tunari (Ilfov) – SC Popeşti-Leordeni (Ilfov). În această etapă sînt implicate 34 de cîştigătoare ale fazei I şi 22 de echipe care au evoluat în ediţia precedentă a competiţiei Liga 3, urmînd a se disputa un total de 28 de meciuri, într-o singură manşă, eliminatorie. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor disputa prelungiri şi, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare. Programul partidelor care se dispută miercuri, 15 august: Unirea Mirceşti – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ; Viitorul Liteni – CSM Roman; Sănătatea Darabani (Botoşani) – CSM Bucovina Rădăuţi (Suceava); ACS Universitatea Dunărea de Jos Galaţi – CS Sporting Lieşti (Galaţi); CSM Focşani 2007 (Vrancea) – ACS KSE Tîrgu Secuiesc (Covasna); CSM Rîmnicu Sărat (Buzău) – AFC Metalul Buzău; ACS Pescăruşul Sarichioi Jr. (Tulcea) – ACS Suporter Club Oţelul Galaţi; ACS Industria Galda (Alba) – ACS Performanţa Ighiu (Alba); AFC Sportul 2015 Petreşti (Alba) – AFC Metalurgistul Cugir 1939 (Alba); ACS FC Avrig (Sibiu) – AFC Unirea 1924 (Alba); CS Victoria Zabrani (Arad) – CS Şoimii Lipova (Arad); Gloria Lunca-Teuz Cermei (Arad) – CS Naţional Sebiş (Arad); CNS Cetate Deva (Hunedoara) – CSM Lugoj (Timiş); FC Petrolul Ţicleni (Gorj) – ACSO Filiaşi (Dolj); CSM Slatina (Olt) – U Craiova 1948 SA; ACS Unirea Bascov (Argeş) – CS Sporting Roşiori 2008 (Teleorman); AS Gloria 2015 Corneşti (Dîmboviţa) – CSM Flacăra Moreni (Dîmboviţa); ACS Sticla Arieşul Turda (Cluj) – Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca; CS Minaur Baia Mare (Maramureş) – AFC Unirea Tăşnad (Satu Mare); ACS Înainte Modelu (Călăraşi) – CSA Axiopolis Sport Cernavodă (Constanţa); AS FC Agricola Borcea (Călăraşi) – ACSM Olteniţa (Călăraşi); ACS Victoria Traian (Brăila) – AFC Unirea 04 Slobozia (Ialomiţa); AS FC Precizia Săcele (Braşov) – ACS Olimpic Cetate Rîşnov (Braşov); AS Unirea Cristuru Secuiesc (Harghita) – AFC Hărman (Braşov); ACS Unu Fotbal Club Gloria (Bistriţa-Năsăud) – CSM Avîntul Reghin (Mureş); SC Fotbal Club R Bucureşti – CSO Bragadiru (Ilfov).

Actualitate

Neamţ: Poliţiştii “au revenit” pe terase

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost verificate 99 de restaurante, terase şi societăţi comerciale

Acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au continuat şi vineri, 10 iulie.

“Pe 10 iulie, în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate 99 de restaurante, terase și societăți comerciale.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 10 iulie, peste 120 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost organizate 5 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 99 de societăți comerciale, nefiind identificate nereguli privind respectarea măsurilor de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus.

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 15 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor și participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 1 pentru fapte de natură economică și 1 conform Legii nr. 61/1991. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 2.950 de lei.

Pe linie rutieră, în urma controalelor efectuate în trafic au fost verificate 180 de mijloace de transport public în comun și alte mijloace de transport, fiind aplicată o sancțiune contravențională conform O.U.G. 195/2002.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Spitalul Judeţean, redeschis luni

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ afirmaţia a fost făcută de prefectul de Neamţ, George Lazăr

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ va fi redeschis pentru bolnavii non-Covid 19 începînd de luni, 13 iulie. Informaţia a fost oferită de prefectul de Neamţ, George Lazăr, sîmbătă 11, iulie, în cadrul emisiunii “Dreptul la replică”, de la JurnalFM. George Lazăr a mai afirmat că tot luni va fi organizată o conferinţă de presă pe această temă, în care vor fi oferite mai multe detalii tehnice legate de redeschiderea spitalului.

Din informaţiile deţinute în acest moment, se pare că bolnavii Covid 19 vor rămîne să fie trataţi tot la Piatra Neamţ, varianta cu mutarea lor la Spitalul Tîrgu Neamţ fiind abandonată cel puţin pentru moment. Din fericire, în Neamţ sînt înregistrate relativ puţine cazuri zilnice de noi îmbolnăviri, cîteva pe zi, în vreme ce la nivel naţional numărul de noi îmbolnăviri a sărit bine peste 600 zilnic. Cît priveşte motivele pentru care Spitalul Judeţean ar trebui redeschis cît mai curînd ele sînt, după cum am mai scris, evidente şi numeroase: pornind de la faptul că 860 de paturi sînt ţinute “ocupate” doar de 21 de bolnavi COVID şi de 32 de suspecţi (situaţie înregistrată la începutul săptămînii trecute), continuînd cu realitatea că personalul medical de la Spitalul Roman, care a preluat mai toate cazurile, este supraaglomerat şi sînt cozi la propriu la Urgenţă, şi terminînd cu faptul că foarte mulţi nemţeni, care au alte afecţiuni decît cea provocată de noul coronavirus, sînt practic privaţi de serviciile medicale de care au atîta nevoie.

Citește știrea

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – cinci cazuri noi. Naţional – 698 de cazuri noi, un nou record negativ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Neamţ în total au fost confirmate 1.000 de cazuri

Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv. Până astăzi, 1.871 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 10.07.2020 (10:00) – 11.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 24 decese (16 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Botoșani, Brașov, Buzău, Dolj, Galați, Maramureș, București, Olt, Prahova și Sibiu.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

23 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 698 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 239 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 838.953 de teste și au fost testate 493.858 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 400 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.017 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 1.738 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 242.880 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.104   de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia,  561 în Spania, 115 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA,  105 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 2 în Grecia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 157 au fost declarați vindecați: 135 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Citește știrea

Trending