Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul, prima victorie la fotbal în sală din 2018

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Futsal Ceahlăul - Bukovina Vicov 6-4 (3-3), într-un meci disputat duminică seară la Polivalentă ■ pietrenii s-au desprins decisiv în ultimul minut, cînd oaspeţii forţau egalarea ■ partida a contat pentru etapa a treia a returului Ligii 2 ■

Futsal Ceahlăul a reuşit duminică, 25 februarie, să-şi treacă în cont prima victorie din acest an în campionatul diviziei secunde de fotbal în sală. În jocul disputat la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, elevii lui Gabi Bucur au învins cu 6-4 pe Bukovina Vicov. Meciul a contat pentru etapa a XIV-a, a treia a returului, iar victoria gazdelor a fost asigurată de reuşitele lui Avram, Bordeanu (2), Şerban, Todiresei şi Grigoriţă. Pietrenii au început bine meciul şi au condus în prima repriză cu 3-1, însă sucevenii au reuşit să revină şi să egaleze, la pauză scorul fiind 3-3. În partea a doua a meciului, tot elevii lui Gabi Bucur s-au desprins la două goluri, dar oaspeţii au avut o revenire apropiindu-se la un gol (5-4) profitînd şi de o eliminare a lui Bordeanu. Bukovina a forţat egalarea şi au scos şi portarul, însă tot Ceahlăul a reuşit să marcheze, la o acţiune de atac, prin căpitanul Robert Grigoriţă care a stabilit scorul final cu 30 de secunde înainte de final.

Am întîlnit în această seară (duminică) o echipă foarte bună, cu obiectiv declarat promovarea. Băieţii noştri au reuşit un joc consistent, conducînd în cea mai mare parte a jocului pe tabela de marcaj şi adjudecîndu-şi cele trei puncte“, a declarat imediat după meci Cristi Vornicu, managerul grupării pietrene.

Cu 25 de puncte, pietrenii se menţin aproape de podium. După ultimele rezultate, consemnate în runda din week-end, lupta s-a înnăsprit pentru locul 2, importantă fiind victoria categorică a echipei Luceafărul Buzău în faţa unei foste prim-divizionare, KSE Tg. Secuiesc. Chiar dacă a pierdut la Piatra Neamţ, Bukovina continuă să spere că poate prinde locul ce duce la baraj.

Rezultatele etapei a XIV-a: Luceafărul Buzău – C.S. KSE Tîrgu Secuiesc 7-2; Kereszthegy Remetea – AS Inter Gheorgheni 4-4; Dinamo Leonardo Oradea – CFF Clujana Cluj-Napoca 2-12; West Deva – Pro-Tineret Sighişoara 5-7; Fortius 2014 Buzău – Colţea 1920 Braşov 1-2. În runda viitoare (3-4 martie), Ceahlăul va evolua sîmbătă în deplasare, la Sighişoara, cu Pro-Tineret, echipă ce ocupă ultimul loc în clasament. Aparent, jocul ar părea uşor, însă trebuie ţinut cont de faptul că adversarii pietrenilor tocmai au cîştigat la Deva în etapa din week-end-ul trecut, trecîndu-şi astfel în cont prima victorie din acest campionat. Etapa completă de la finele acestei săptămîni programează următoarele întîlniri: sîmbătă, 3 martie: Pro-Tineret Sighişoara – Futsal Ceahlăul; Bukovina Vicov – Dinamo Leonardo Oradea; duminică, 4 martie: AS Inter Gheorgheni – Fortius 2014 Buzău; CFF Clujana Cluj-Napoca – Luceafărul Buzău; C.S. KSE Tîrgu Secuiesc – Kereszthegy Remetea şi Colţea 1920 Braşov – West Deva.

* Colţea Braşov – penalizată cu 10 puncte ** Bukovina Vicov – penalizată cu 6 puncte

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Roman: În ştrand va fi prima petrecere estivală

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ amatorii vor avea parte de o distracţie pe cinste ■ se vor organiza trei sesiuni de baie cu spumă, un concurs de fitness în bazin, karaoke şi concursuri de înot

Primăria municipiului Roman va organiza vineri, 19 iulie, prima petrecere din Complexul de Agrement Moldova, eveniment amînat de două ori din cauza vremii nefavorabile din ultimele week-end-uri. Primarul Lucian Micu a anunţat în conferinţa săptămînală de presă programul manifestărilor din ştrand. „Alături de voluntarii romaşcani, pe parcursul întregii zile vor fi organizate ateliere de dezvoltare personală asigurate de Kult Hub şi Anima Intelligentia. Nu vor lipsi nici saloanele de tatuaje şi picturi pentru copii. Cei care doresc să păstreze cîte o amintire de la eveniment şi cu cei dragi au la dispoziţie cabina foto de la MV Production sau magneţii personalizaţi de la Munay Life. Echipa de specialişti de la Neokinetic se va asigura că veţi avea un tonus al musculaturii potrivit pentru mişcarea în apă. De la petrecere nu poate lipsi spuma, iar trei sesiuni de baie cu spumă vor fi organizate la orele 11.00, 14.00 şi 16.00. Antrenorul de fitness Bogdan Huci vă aşteaptă să faceţi mişcare la orele 12.00 şi 17.00. Pe lîngă atmosfera de petrecere asigurată de un DJ, cei prezenţi vor fi invitaţi şi la karaoke, pentru a-i bucura pe participanţi cu hiturile verii şi talentul vocal. Între orele 10.00 şi 12.00 vă puteţi înscrie pentru concursurile de volei, tenis cu piciorul, tenis de masă şi înot pe grupe de vîrstă. Orice altă idee sau propunere de a face din petrecerea din ştrand un eveniment remarcabil este binevenită şi vă mulţumim tuturor pentru implicare“, a declarat primarul Lucian Ovidiu Micu. Acesta a mai anunţat faptul că şi în luna august, în funcţie de prognoza meteo, se vor mai organiza evenimente similare într-un week-end, astfel încît un număr cît mai mare de persoane să se poată bucura de activităţile din Complexul Sportiv şi de Agrement Moldova, asta cu atît mai mult cu cît luna august este şi perioada în care se întorc acasă şi românii plecaţi la muncă în străinătate.

Citește știrea

Actualitate

Şi FC Ozana a început pregătirea pentru Liga 3

Știre publicată în urmă cu

în data de

Echipa de la poalele Cetăţii Neamţului şi-a reluat pregătirile în vederea debutului în Liga 3. Formaţia antrenată de Daniel Zavate şi Florin Dăscălescu a efectuat luni, 15 iulie, primul antrenament în noua formulă şi aşteaptă cu încredere noul sezon. La prima şedinţă de pregătire şi-au făcut apariţia destule nume noi, printre ei numărîndu-se Andu Moisi, ultima dată la Bradul Borca, Andrei Apostol, fost jucător la CSM Paşcani şi Răzvan Gorovei, fost la Ştiinţa Miroslava, plus un grup de şapte juniori veniţi de la prim- divizionara Politehnica Iaşi. Ozana a perfectat şi primul joc de pregătire din această perioadă, străjerii urmînd să evolueze vineri, 19 iulie cu începere de la ora 18.00 contra celor de la Bucovina Rădăuţi. Partida va avea loc pe stadionul Cetatea. Clubul s-a înscris în campionatul Ligii 3 şi a achitat inclusiv fondul de garanţie financiară de 20.000 lei.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Constructorii “pătimesc” de pe urma „negrilor“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inspectorii de muncă au luat în vizor domeniul construcţiilor ■ în urma verificărilor au fost aplicate mari sancţiuni ■ pentru 33 de persoane fără forme legale, patronii au de plătit 660.000 lei ■

Inspectorii de muncă au efectuat verificări în domeniul relaţiilor de muncă şi în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor. Verificările au avut loc în perioada 3 – 28 iunie şi s-au lăsat cu amenzi usturătoare. „În domeniul relaţiilor de muncă au fost verificaţi un număr de 88 de angajatori. Cu ocazia controalelor au fost constatate 46 de deficienţe, au fost dispuse 46 de măsuri şi au fost aplicate un număr de 55 de sancţiuni contravenţionale şn cuantum de 662.700 lei. La 15 angajatori au fost depistate 33 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată. Cuantumul amenzilor aplicate pentru munca nedeclarată fiind în cuantum de 660.000 lei“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ. Printre neregulilel găsite pe la firme se numără neîncheierea contractelor individuale de muncă în formă scrisă; netransmiterea elementelor prevăzute în H.G nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic, cel tîrziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariat; completarea registrului general de evidenţă al salariaţilor în format electronic cu date eronate; lipsa dovezii privind comunicarea atribuţiilor prevăzute în fişa postului către salariaţii îndreptăţiţi şi a dovezii referitoare la informarea salariaţilor cu privire la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor; necompletarea dosarului de personal al salariaţilor cu documentele prevăzute de H.G nr. 905/2017modificată şi completată; nerespectarea obligaţiei de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de către salariaţi; nerespectarea prevederilor privind repausul săptămînal; neplata sau plata cu întîrziere a drepturilor salariale. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlaţi un număr de 88 de angajatori. S-au constatat 128 de deficienţe pentru care s-au dispus 128 măsuri de remediere. Au fost sancţionaţi 92 de angajatori, cărora li s-au aplicat 128 sancţiuni pecuniare ce au totalizat 19.500 lei. Cele mai multe nereguli se refereau la neacordarea de către angajatori a echipamentului individual de protecţie; neasigurararea măsurilor de prim ajutor în caz de accident; lipsa efectuării examenelor medicale la angajare şi periodic; utilizarea necorespunzătoare a scărilor pe şantiere în ceea ce priveşte stabilitatea şi prinderea sigură a lucrătorilor în timpul accesului pe scară; utilizarea de echipamente de muncă necorespunzătoare, care nu sînt prevăzute cu sisteme de protecţie colectivă, cum sînt balustradele solide (suficient de înalte şi avînd cel puţin o bordură, o mînă curentă şi protecţie intermediară), platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a impiedica/opri căderile de la înălţime şi care să nu fie întrerupte decît în punctele de acces ale unei schele sau ale unei scări; lipsa marcajelor şi a întreţinerii căilor de acces la locurile de muncă.

Citește știrea

Trending