Publicitate

■ CSM Ceahlăul a mai cîştigat trei puncte după duelul cu FC Botoşani 2 ■ victoria cu 2-1 a fost smulsă în prelungirile partidei, printr-o execuţie magistrală a lui Cristi Barb-Copoţ ■ acelaşi jucător egalase în minutul 90 ■ duminică, antrenorul pietrenilor, Gabi Rădulescu a împlinit 42 de ani ■ CSM Roman a pierdut cu 0-2 în deplasare la liderul Oţelul Galaţi ■

CSM Ceahlăul a obţinut toate cele trei puncte în jocul de sîmbătă, 27 octombrie, cu echipa secundă a FC Botoşani, dar meciul nu a fost uşor după cum se aşteptau suporterii echipei pietrene. Finalul jocului care a contat pentru etapa a X-a a Ligii 3, Seria I, a fost unul de infarct. Arbitrul Andreea Ene a aratat minutele de prelungire cînd scorul era 0-1, aşa cum fusese stabilit de Târşa din penalty în minutul 31. Unii dintre spectatori erau aproape de ieşirea pe poarta stadionului, iar alţii părăsiseră deja arena. Pe fondul unei presiuni tot mai accentuate, mingea a ajuns la marginea careului oaspeţilor, a sărit fericit la Cristian Copoţ-Barb, iar acesta a şutat splendid de la aproape 20 de metri sub transversală: 1-1. Avînd de partea lor încrederea la cote maxime, tinerii jucători ai gazdelor au continuat să atace şi să spere. Şi a venit o lovitură liberă de la aproape 25 de metri puţin lateral dreapta, poziţie perfectă pentru un stîngaci. Ultima fază. Acelaşi optar de picior drept, Cristian Copoţ-Barb, a aşezat mingea pentru execuţie şi în locul unei centrari aşteptate probabil de toţi cei de pe stadion, a expediat un şut perfect, la colţul scurt la vinclu, ce nu i-a dat nici o şansă portarului advers. Cît priveşte jocul, acesta a fost unul echilibrat, între două echipe bine instruite şi cu jucători de perspectivă. Lupta a fost mai mereu între cele două careuri, fără realizări ofensive numeroase. Au fost ceva şanse la ambele buturi, dar portarii Barna şi Brînză, au fost atenţi şi au avut intervenţii bune. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 31, cînd Marian Târşa a transformat lovitura de pedeapsă dictată pentru un fault în careu al lui Cosmin Rotaru. Oaspeţii au încheiat meciul cu doi jucatori eliminaţi: Andronic (72, pentru cumul de cartonaşe galbene) şi Filip (94). Succesul a fost sărbătorit în vestiar, familia CSM Ceahlăul cîntîndu-i La mulţi ani! antrenorului Gabriel Rădulescu, cel care a doua zi după meci, pe 28 octombrie, a împlinit vîrsta de 42 de ani. „Este o victorie obţinută în extremis dupa un joc ce a fost aşa cum ne aşteptam, adică dificil, contra unei echipe bine organizate şi bine pregătită din toate punctele de vedere. Le mulţumesc băieţilor pentru faptul că au crezut pînă la final!“, a declarat profesorul Gabriel Rădulescu, cel care a trimis în teren următoarea formulă: Barna – Dumbrăvean, Rusu, Andreş, Strat, C.Rotaru (75, Agache), Toma, Barb-Copoţ, Antim (46, Cuibari), Pântea, Ţapu (69, Vasile). De partea celalaltă, antrenorul Cătălin Chirilă a folosit la Piatra Neamţ următoarea echipă: Brînză – Oprea, Târşa (79, Ilaş), Marinescu, Neag, Penescu (L.Fulop, 46), Micloş, Corban, Andronic, Filip, Bălan (79, Creţul).

Ţevarii, înfrîngere previzibilă la lider

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Roman pare, din ce în ce mai mult, să fie nevoită să îşi schimbe obiectivul din acest sezon, spre… evitarea retrogradării, după o nouă înfrîngere. Sîmbătă, 27 octombrie, de la ora 17, la Galaţi, formaţia venită de la malul Moldovei a fost înfrîntă cu un sec 2-0 (1-0) de Suporter Club Oţelul, scor previzibil, avînd în vedere că s-au duelat lidera la zi şi formaţia de pe ultimul loc. Meciul nu a avut istoric, formaţia gazdă cîştigînd fără să forţeze, mai ales că gruparea vizitatoare are mari probleme în ceea ce priveşte lotul. Andrei Antohi a deschis scorul încă din minutul 9, acelaşi jucător majorînd diferenţa în minutul 57. Practic, primele circa 10 minute din fiecare repriză au decis soarta unui meci în care CSM Roman a făcut ce… mai poate. Se pare că şi suporterii romaşcani s- au cam săturat de starea de fapt, aceştia începînd să fie din ce în ce mai acizi în comentarii, inclusiv în postările lor de pe Facebook: „3 puncte?? dar nu vă este ruşine. puneţi mâna şi munciţi în echipă şi lăsaţi vedetismul acasă. Hai băieţii nu faceţi oraşul de râs“; „Panarame în tricouri şi bermude scurte!!! Cea mai slabă echipă din istoria târgului ăsta!!! Mă da nu aveţi un pic de ambiţie de sânge în vreasc, chiar ultimii în clasament??!!!“; „Dar nu poţi să faci performanţă pe stomacul gol!!!“; „Mai bine nu vă mai prezentaţi!!! Aşa aţi cheltuit o grămadă de bani!!!“. A comentat inclusiv profesorul Constantin Lupuşoru, fin cunoscător al fotbalului: „Rezultatele reprezintă efectul, dar care este cauza!!?? Oarecum retoric!!“. CSM Roman are – 9 la adevăr, trei puncte din victoria cu mînjii de la Botoşani 2 şi probleme grele în continuare. Pe 2 noiembrie, de la ora 14, băieţii antrenaţi de către Gabriel Ţapu şi Iosif Susanu vor juca acasă cu Ştiinţa Miroslava, apoi în deplasare la CSM Paşcani. În acest an va mai fi jocul cu Sănătatea Darabani, la Roman, pe 24 noiembrie, la Piatra Neamţ, cu Ceahlăul, iar de Ziua Naţională, acasă, cu Gloria Buzău. Atunci se va încheia şi turul, din care, cu noroc, ţevarii mai pot scoate între şase şi opt puncte. Va urma apoi analiza activităţii şi vor fi luate eventualele măsuri. Celelalte rezultate ale etapei a X-a a Ligii 3, Seria I au fost: vineri, 26 octombrie, CSM Paşcani – CSM Focşani 0-2; sîmbătă, 27 octombrie: CSM Rîmnicu Sărat – Metalul Buzău 0-2; Sporting Lieşti – KSE Tîrgu Secuiesc 2-0; Ştiinţa Miroslava – Foresta Suceava 4-0; Sănătatea Darabani – Şomuz Fălticeni 2-3; SCM Gloria Buzău – Bucovina Rădăuţi 2-0.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.