Publicitate

Antrenorul Gabriel Rădulescu a făcut o scurtă analiză a celor întîmplate la CSM Ceahlăul Piatra Neamţ în 2018. A vorbit despre echipa mare, despre juniori şi despre anul 2019.

Cum s-a terminat 2018 pentru CSM Ceahlăul? Gabriel Rădulescu: Anul 2018 s-a terminat într-o notă pozitivă. CSM Ceahlăul a parcurs un an de tranziţie de la Liga 4 la Liga 3 şi pot spune că a fost un an complicat, ca orice început de altfel. Clubul trebuie să se organizeze din ce în ce mai bine şi să progreseze constant. Sunt multe lucruri de pus la punct pe viitor.

Care ar fi concluziile pentru categoria juniori? G. R.: Proiectul clubului este clar, bazat pe creşterea şi promovarea copiilor şi juniorilor. Trecerea de la copii la juniori şi apoi la seniori reprezintă un proces complex derulat pe mai mulţi ani şi necesită multă muncă din partea tuturor – conducere, antrenori, sportivi, părinţi, societate. Avem mulţi juniori care pot face pasul la echipa mare şi în fotbalul de performanţă. Sper ca noi, cei care suntem lângă ei zi de zi, să găsim metodele şi mijoacele specifice să-i dezvoltam cât mai bine. Tinerii sunt viitorul nostru!

Revenind la seniori, are echipa un ax central format de-a lungul turului actualului campionat? G. R.: De-a lungul turului au fost jucători care au avut un randament constant bun şi astfel s-a format un nucleu pe care m-am bazat. Sunt trei-patru posturi care nu au funcţionat meci de meci aşa cum mi-aş fi dorit, dar sunt convins că în retur vom găsi soluţii. Întotdeauna este loc de mai bine.

Poţi alege cel mai frumos moment din 2018? G. R.: Au fost mai multe momente plăcute în 2018. Mă refer la promovarea în Liga 3, la câştigarea fazei judeţene a Cupei României, la meciurile din tururile principale ale acestei competiţii, dar mai ales la victoriile din Liga 3 şi momentele de bucurie generate de acestea.

Atunci, care a fost cel mai dificil moment din 2018? G. R.: Cele mai dificile momente din 2018 le-am depăşit şi uitat deja. Nu a fost simplă trecerea de la Liga 4 la Liga 3 pentru nimeni.

Care este marele câştig al echipei pentru anul 2018? G. R.: Marele câştig al echipei în anul 2018, din punctul meu de vedere, este folosirea cu succes a juniorilor în foarte multe jocuri oficiale. Şi aici includ atît jocurile din Liga 4, cît şi pe cele din Liga 3 şi Cupa României. Iar juniorii sunt Andreş, Pîntea, Toma, Sârbie, Oteliţa, Vîlea, Hodorogea, Olteanu, Agache, Moroţanu, Curpan şi Matei.

Cât joacă echipa din ceea ce consideri că poate juca? G. R.: Mai avem foarte multe lucruri de pus la punct pe faza de dezvoltare a atacului. Am suferit în anumite jocuri. În schimb, am fost bine organizaţi defensiv, am luat puţine goluri.

Din şase meciuri pierdute cu 0-1 în acest tur de campionat, care este jocul pe care sigur nu meritam să-l pierdem? G. R.: În primul rând îmi vine în minte jocul de la Miroslava unde am dominat, am avut şi multe ocazii clare din primele minute pînă în minutele de final. Apoi jocurile de acasă cu Metalul Buzău, Oţelul Galaţi şi Gloria Buzău. În toate aceste trei cazuri din urmă meritam egalul.

Câte schimbări se anunţă la nivelul lotului pentru returul acestui campionat? G. R.: Ne dorim jucători care să aducă un plus pe faza de atac. Eu aş vrea cel puţin doi-trei jucători noi, cu calitate tehnică. Încă nu ne- am decis cine va pleca.

Ce ne dorim de la 2019? G. R.: În 2019 trebuie să creştem ca joc ofensiv, să încercăm să formăm un stil propriu. Sper să avem un joc plăcut, să atragem cât mai mulţi susţinători în tribune. Avem nevoie de sprijin din toate punctele de vedere. M-aş bucura ca în viitorul apropiat CSM Ceahlăul să devină un club stabil, bine organizat, respectat, cu perspective frumoase. Echipa mare să promoveze în următorii ani în Liga 2, iar Centrul de copii şi juniori să producă fotbalişti de calitate.

Un mesaj pentru oamenii de lânga noi… G. R.: Doresc să le mulţumesc tuturor pentru eforturi, implicare, susţinere şi colaboare: domnului preşedinte Cătălin Roca, firmei Rifil, Primăriei Piatra Neamţ, Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamţ, colegilor, colaboratorilor, suporterilor şi, mai ales, jucătorilor !!! Să aveţi un an 2019 plin de bucurii şi realizări !! La mulţi ani şi Hai CSM Ceahlăul! (sursa: csmceahlaul.ro)

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.