Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul începe sezonul oficial în Cupa României

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ miercuri seară, galben-negrii vor evolua în turul I al competiţiei în deplasare, la Oneşti, cu Viitorul Curiţa ■ pietrenii au două săptămîni de pregătire şi au jucat deja două partide amicale ■ campionatul Ligii 3 ar trebui să înceapă pe 25 august, dar seriile nu sînt încă stabilite ■

Nou-promovată în Liga 3, CSM Ceahlăul începe miercuri, 1 august, sezonul competiţional 2018-2019 cu un meci de Cupa României. De la ora 17.30, pe stadionul CSM din Oneşti, elevii lui Gabriel Rădulescu vor da piept cu Viitorul Curiţa, în primul tur al întrecerii naţionale. Va fi un meci cu o singură cîştigătoare, după 90 de minute, prelungiri sau după lovituri de departajare, iar echipa care va merge mai departe va evolua în turul secund peste două săptămîni, pe 15 august. Gazdele au ajuns în faza naţională după ce au reuşit să-şi adjudece Cupa României – faza judeţeană, în finala cîştigată clar, cu 6-1 (3-0) în faţa formaţiei Uzu Dărmăneşti. În ediţia precedentă a Ligii 4 Bacău, Viitorul Curiţa a încheiat pe locul II, la 8 puncte distanţă de campioana întrecerii judeţene, Gauss Bacău. De menţionat că pietrenii au mai întîlnit formaţia băcăuană anul acesta, dar într-un meci amical din perioada pregătirilor pentru reluarea sezonului Ligii 4. Partida a avut loc pe terenul sintetic de la stadionul Ceahlăul pe 17 februarie, iar elevii lui Gabriel Rădulescu au cîştigat atunci cu scorul de 3-1 (Copoţ-Barb, din 11 metri, Robert Vasile şi Zaharia). De asemenea, Viitorul Curiţa a fost adversar şi în ediţia precendentă a Cupei României, tot în turul I, băcăuanii fiind eliminaţi de Cimentul Bicaz, după victoria cu 2-0 obţinută de gazde pe terenul de sub baraj. „Mergem cu încredere, vrem să ne calificăm mai departe în Cupă“ a fost prima declaraţie a profesorului Gabriel Rădulescu, antrenorul principal al CSM Ceahlăul la momentul aflării adversarului din turul I al Cupei. În cele două jocuri amicale disputate în pregătirea din această vară (0-1 cu Bucovina Rădăuţi şi 1-1 cu FC Botoşani II), tehnicianul galben-negrilor a rulat un lot de 21 de jucători, între care noile achiziţii Barna, Dumbrăvean, Coteţ, Babii, Antim, Cuibari, Cosmin Ţapu, Cernăuţanu (în probe), dar şi juniori de la echipa U19 a clubului (Vîlea, Gabor, Sârbie, Pîntea). Pînă la debutul campionatului Ligii 3, programat pe 25 august, CSM Ceahlăul mai are suficient timp de pregătire, iar după meciul din Cupă, sîmbătă, 4 august, îşi va testa din nou nivelul de joc într-un amical cu Foresta Suceava, în deplasare. Dacă vor reuşi să treacă de Viitorul Curiţa, pietrenii vor evolua pe 15 august în turul secund al Cupei României, iar pe 19 august va fi Supercupa Adrian Popa, întrecere organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Neamţ.

34 de mecuri knock-out

În ceea ce priveşte etapa inaugurală a Cupei României, trebuie precizat că în competiţie sînt prezente cele 42 de cîştigătoare ale fazei judeţene a trofeului, şi 26 de echipe care au evoluat în ediţia precedentă a Ligii 3. Miercuri, 1 august se vor disputa 34 de meciuri, într-o singură manşă, eliminatorie, programul complet fiind: Viitorul Albeşti (Botoşani) – Sănătatea Darabani (Botoşani); Viitorul Liteni (Suceava) – CSM Paşcani; Viitorul Curiţa – CSM Ceahlăul; FC Vultureşti (Vaslui) – Unirea Mirceşti (Iaşi); Voinţa Lanuri (Buzău) – CSM Rîmnicu Sărat; Sportul Ciorăşti (Vrancea) – CSM Focşani; Univ. Dunărea de Jos Galaţi – Sportul Chişcani (Brăila); Viitorul Ianca (Brăila) – Victoria Traian (Brăila); Pescăruşul Sarichioi Jr. (Tulcea) – Delta Tulcea; CS Mihail Kogălniceanu (Constanţa) – Agricola Borcea (Călăraşi); Mostiştea Ulmu (Călăraşi) – ACSM Oltenita (Călăraşi); Viitorul Axintele (Călăraşi) – ACS Înainte Modelu (Călăraşi); Fotbal Club R Bucureşti – Viitorul Domnesti (Ilfov); CS Argeşul Mihăileşti (Giurgiu) – CSO Bragadiru (Ilfov); ACS Drăgăneşti Vlaşca (Teleorman) – Sporting Roşiori 2008 (Teleorman); Unirea Bascov (Argeş) – CS Atletic Bradu (Argeş); Gloria 2015 Corneşti (Dîmboviţa) – AS FC Aninoasa (Dîmboviţa); U Craiova 1948 – CS Internaţional Băleşti (Gorj); Petrolul Ţicleni (Gorj) – Viitorul Simian (Mehedinţi); CSM Slatina (Olt) – Cozia Călimăneşti (Vîlcea); AS Croaţia Clocotici (Caraş) – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (Timiş); Fortuna Becicherecu Mic (Timiş) – Ghiroda (Timiş); Victoria Zabrani (Arad) – Millenium Giarmata (Timiş); Dacia Gepiu (Bihor) – Gloria Lunca Teuz Cermei (Arad); Sportul 2015 Petreşti (Alba) – CS Hunedoara; Viitorul Şelimbăr (Sibiu) – ACS FC Avrig (Sibiu); Sticla Arieşul Turda (Cluj) – CS Iernut (Mureş); Crasna Moftinu Mic (Satu Mare) – Unirea Tăşnad (Satu Mare); Rapid Jibou (Sălaj) – Minaur Baia Mare; Unu Fotbal Gloria Bistriţa – Unirea Dej (Cluj); Mureşul Rusii – Munti (Mureş) – Avîntul Reghin; Nemere Ghelinţa (Covasna) – ACS KSE Tîrgu Secuiesc (Covasna); Unirea Cristuru Secuiesc (Harghita) – AFC Odorheiu Secuiesc (Harghita); Precizia Săcele (Braşov) – CS Păuleşti (Prahova). Conform articolului 30, punctul 9 din ROAF, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor disputa prelungiri şi, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare. Pînă în faza 16-imilor, echipa gazda are obligaţia asigurării costurilor de organizare, cu excepţia baremurilor de arbitraj care vor fi suportate în procente egale 50%-50% de către ambele echipe. Echipa gazdă are obligaţia de a achita baremul de arbitraj în întregime, echipa oaspete avînd obligaţia de a achita ulterior către clubul gazdă jumătate din valoare.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ – Meteo: parcă vine primăvara

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în ultimele zile în judeţ au fost valori termice şi de 13 grade ■ şi în continuare vremea se anunţă la fel de frumoasă ■ precipitaţiile ne ocolesc ■

Iarna aceasta a fost cea mai caldă din ultimii ani şi arareori s-a întîmplat să fie multe zile cu maxime negative. Mai tot timpul au fost valori termice peste media perioadei, iar zăpada a fost ca şi inexistentă, cu excepţia crestelor montane unde s-a ajuns la cîteva zeci de centimetri.

La fel se anunţă condiţiile meteo şi de acum înainte. Vor fi valori termice mai degrabă de aprilie decît de februarie pentru că săptămîna viitoare în zona noastră sînt anunţate maxime de pînă la 15 grade.

Şi în această săptămînă a fost cald, pentru că în prima parte a intervalului în judeţ s-au înregistrat maxime de 13 grade Celsius. Mai grav este faptul că precipitaţiile ne ocolesc şi nu cade nici măcar un strop de ploaie. Pe 20 februarie, la ora 12 termomtrele indicau 8 grade la Piatra Neamţ şi Roman, iar la Tîrgu Neamţ erau la acelaşi moment 7 grade.

Mai rece era în vîrf de munte, iar la staţia de pe Ceahlău – Toaca erau valori negative de -6 grade, acolo fiind şi vreo 23 de centimetri de zăpadă. Meteorologii spun că pînă la final de lună în zona noastră nu vor mai fi valori termice negative nici măcar noaptea.

Aşa stînd lucrurile trebuie spus că şi ziua de 21 februarie va aduce cam acelaşi regim termic. Soarele va fi la datorie iar în cel mai cald moment al zilei în Piatra Neamţ se vor înregistra 9 grade. Noaptea rămînem cu cerul degajat şi va fi cel mai rece pînă la început de Mărţişor cu o minimă de 1 grad.

Nu sînt schimbări notabile în registrul meteo nici pentru ziua de sîmbătă, 22 februarie, din nou va fi senin şi însorit, cel mult 8 grade la amiază şi cam 2 grade după lăsarea întunericului. Singura zi în care nu vedem soarele pare a fi cea de duminică, 23 februarie.

Cu toate acestea nu sînt aşteptate precipitaţii, dar va fi mai cald, o maximă diurnă de 10 grade şi o minimă nocturnă de 5 grade. Săptămîna viitoare debutează în acelaşi ton, iar luni 24 februarie este aşteptat cer variabil, cu cel mult 8 grade, însă noaptea ar putea ploua slab la o minimă de 5 grade.

Cea mai caldă zi pînă la finele lunii pare a fi cea de marţi, 25 februarie, cînd ne putem aştepta ca în zona noastră termometrele să indice pînă la 15 grade. Cu toate acestea minima nocturnă rămîne cantonată la 5 grade.

Miercuri, 26 februarie, valorile termice scad cam la jumătate şi chiar dacă din nou va fi însorit nu vor fi mai mult de 8 grade peste zi şi cam 4 grade după lăsarea întunericului. O zi mai caldă şi una mai rece pentru că meteorologii dau asigurări că joi, 27 februarie, mercurul din termometre saltă din nou pînă la 13 grade.

Cu toate acestea peste noapte se face mai rece iar minima se oprepte la 2 grade. Cer variabil cu soare va fi şi vineri, 28 februarie, cînd maxima zilei nu mai trece de 6 grade iar minima nocturnă ajunge la 3 grade.

Citește știrea

Actualitate

Roman: S-ar vrea apă de la ApaVital Iaşi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ au fost consultaţi 1.152 romaşcani, pentru a vedea dacă sînt de acord cu trecerea la ApaVital ■ dintre aceştia marea majoritate ar fi de acord cu trecerea Romanului la noul operator regional ■

După şedinţa Consiliului Local Roman din 13 februarie, aleşii locali au decis împuternicirea primarului Lucian Micu să facă demersurile de trecerea a oraşului la compania ApaVital pentru aprovizionarea cu apă.

Timp de o săptămînă s-a declanşat şi o consultare publică a romaşcanilort care au fost chemaţi să răspundă la două întrebări: „Sînteţi mulţumit de serviciile oferite de Apa Serv SA Neamţ, actualul operator al serviciilor de apă şi canalizare din municipiul Roman?“ şi „Sînteţi de acord ca municipiul Roman şi Consiliul Local Roman să denunţe unilateral contractul cu Apa Serv SA Neamţ şi să demareze procedurile legale pentru delegarea contractului de servicii de apă şi canal către ApaVital Iaşi?“.

Romaşcanii au avut posibilitatea să voteze pînă miercuri, 19 februarie, sondajul fiind început din ziua de 13 februarie.

„În urma votului din consiliul local, în care în unanimitate s-a aprobat schimbarea operatorului de apă şi canal, Primăria Roman a lansat, în paralel, şi o cercetare publică cu privire la această oportunitate. Astfel că, în ultima săptămînă pe site-ul instituţiei a fost publicat un chestionar on-line la care au răspuns 1.152 de persoane, dintre care numai 36 au spus că nu şi-ar dori schimbarea actualului operator cu ApaVital Iaşi.

De asemenea, s-a făcut o consultare publică şi scriptică, în holul Primăriei Roman fiind amplasată o urnă şi chestionarele de rigoare. 65 de persoane le-au completat, două dintre acestea au refuzat schimbarea operatorului, susţinînd că sînt mulţumite de serviciile prestate de ApaServ şi 63 spunînd că nu sînt mulţumite“, a declarat Claudia Matei, consilierul primarului.

În cursul zilei de 20 ianuarie primarul Lucian Micu s-a deplasat la Iaşi, la Adunarea Generală a Asociaţiei Regionale a Serviciilor de Apă şi Canal (ARSACIS) pentru „a susţine cauza administraţiei publice locale în a găsi o soluţie optimă pentru a asigura alimentare non-stop a Romanului“.

De menţionat că în şedinţa CL din 13 februarie, primarul Lucian Ovidiu Micu a primit împuternicire, prin votul a 19 consilieri (din care 5 ai PSD) să reprezinte Romanul la (ARSACIS) Iaşi , dîndu-i-se mandat să semneze Actul constitutiv şi Statutul. În aceeaşi şedinţă s-a hotărît ca primarul să fie înlocuit, dacă va fi nevoie, de trei persoane: Iulia Gabriela Petrea (administrator public), Rudolf Dănuţ Friesenhan (consilier al primarului) şi directorul tehnic, Felician Ioniţă.

Singura întrebare care s-ar putea pune este cea legată de numărul derizoriu de romaşcani interesaţi de o problemă vitală pentru comunitate, în condiţiile în care Romanul are o populaţie de peste 50.000 locuitori. Acest lucru ar trebui să dea de gîndit oamenilor politici: ce s-ar întîmpla dacă la vot s-ar prezenta tot atîţea cetăţeni?

Reamintim că aleşii locali au decis renunţarea la serviciile ApaServ şi trecerea la ApaVital Iaşi, deoarece firma nemţeană nu şi-a onorat contractul. La Roman, de cîteva luni, cetăţenii au primit apă cu porţia, fiind oprită furnizarea noaptea, compania ApaServ motivînd că din cauza lipsei precipitaţiilor a scăzut nivelul pînzei freatice de la puţurile de captare.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Crima de la păcănele, autorul tot după gratii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul şi-a atacat cu cuţitul un fost prieten ■ victima a fost înjunghiată de şase ori şi nu a mai putut fi salvată ■ chiar ucigaşul a sunat la 112 după ajutor ■

La cererea procurorilor, magistraţii de la Tribunalul Neamţ au prelungit cu încă 30 de zile arestul preventiv pentru ucigaşul de la păcănele.

În cauză este vorba de Ioan Răzvan Dascălu, de 32 de ani, din localitatea Piatra Şoimului, acuzat de omor după ce l-a înjunghiat mortal pe un fost amic.

Admite propunerea de prelungire arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ şi în consecinţă: În temeiul art. 234, raportat la art. 236 şi 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune prelungirea pe o durată de 30 zile, începînd cu data de 27.02.2020, pînă la data de 27.03.2020, inclusiv, a stării de arest preventiv a inculpatului D. I.R., cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de omor, faptă prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, stare de arest preventiv ce a fost dispusă prin încheierea nr. 14/U/28.01.2020 a Tribunalului Neamţ, pronunţată în dosarul nr. 210/103/2020“, conform Tribunalului Neamţ.

Fapta a avut loc pe 27 ianuarie 2020, la Piatra Şoimului, iar altercaţia s-a soldat cu decesul lui Liviu Ioan Turnea, de 37 de ani. Cei doi au fost prieteni mult timp, însă ulterior s-au certat şi chiar au avut unele conflicte, situaţia între ei fiind tensionată. S-au reîntîlnit la începutul acelei săptămîni la un local din Piatra Şoimului.

A fost momentul în care vechiul conflict s-a reaprins şi agresorul a atacat victima cu un cuţit, cu care l-a înjunghiat de nu mai puţin de şase ori în zona capului şi a gîtului. Una dintre lovituri a lezat pachetul vascular de la gît iar în scurt timp, în urma hemoragiei abundente, victima a decedat.

Chiar agresorul a fost cel care a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112, însă iniţial şi-ar fi declinat altă identitate. La faţa locului au ajuns poliţiştii, un procuror criminalist şi cadrele medicale de la Ambulanţa Neamţ. Din păcate, pentru victimă nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul. Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de omor, ulterior fiind privat de libertate.

Citește știrea

Trending