FOTO: Gelu CRACANĂ
Publicitate

■ derby-ul de la Piatra Neamţ a avut de toate: goluri, multe ratări, suspans şi un public generos în aplauze ■ gazdele au fost egalate pe final, iar cei de la Bradu mai speră ca pietrenii să se încurce ■ CSM Ceahlăul are patru puncte avans, dar nu are voie să facă paşi greşiţi ■ Cimentul Bicaz s-a impus în deplasare cu 6-5 în faţa Victoriei Horia ■

Tribunele stadionului Municipal din Piatra Neamţ au respirat din nou aer de fotbal duminică, 13 mai, la jocul de matineu dintre primele două clasate ale turneului play-off a Ligii 4. În pericol să nu se dispute după ultimele decizii luate de AJF Neamţ, derby-ul CSM Ceahlăul şi AS Bradu Borca a avut loc în cele din urmă pe teren, acolo unde toată lumea a fost de acord că trebuie decise rezultatele. Oaspeţii s-au prezentat la joc revigoraţi de hotărîrea luată sîmbătă de Comisia de Recurs, care le-a dat înapoi cele trei puncte pierdute la începutul săptămînii la masa verde, dar tot aveau de recuperat patru puncte care îi despărţeau de lider. Şi începutul de meci părea să arate cît de motivaţi sunt elevii lui Florin Pintilii, la o nesincronizare în apărarea gazdelor (min. 3) oaspeţii fiind aproape să deschidă scorul. Tinerii galben-negri au revenit însă la cîrma meciului, iar Apostol a trimis primul şut pe poartă în minutul 9. Acelaşi jucător al pietrenilor a nimerit bara în minutul 37, iar cele două echipe au intrat la cabine cu 0-0. Mult mai animată a fost repriza secundă, elevii lui Gabi Rădulescu împingîndu-şi adversarii tot mai mult în preajma careului propriu în urma unor acţiuni purtate în viteză. Mateiciuc (min. 58) a nimerit şi el bara, iar la un minut distanţă, Pântea trimite un şut năprasnic deviat de portarul Axinte în transversală. În minutul 70 acelaşi Pântea preia o minge în careu şi îl sileşte pe experimentatul Onofraş să comită fault, iar centralul Arusoaie indică punctul cu var, de unde căpitanul Copoţ Barb nu greşeşte şi aduce pe Ceahlăul în avantaj: 1-0 (min. 71) . Numai că tinereţea gazdelor s-a simţit zece minute mai tîrziu, cînd, la o fază care nu anunţa nimic, portarul Teo Cîmpianu atinge cu mîna un balon ce ar fi ieşit în afara terenului, iar la cornerul executat de oaspeţi, Andrei Săriţanu pluteşte peste apărare şi trimite mingea cu capul în plasă: 1-1 (min. 82) . În minutele rămase, plus cele cinci de prelungiri acordate, nici una dintre echipe nu a reuşit să dea lovitura, aşa că duelul se va relua de la aceeaşi situaţie de clasament în cele patru jocuri rămase din play-out. În celălalt meci al rundei a doua de play-off, Cimentul Bicaz s-a impus în deplasare cu 6-5 în faţa formaţiei Victoria Horia. De menţionat că partida a avut loc la Ion Creangă, terenul formaţiei din Horia fiind suspendat. După două etape din play- out, clasamentul arată astfel: 1. CSM Ceahlăul – 26 de puncte, 2. Bradu Borca – 22 p; 3. Cimentul Bicaz 19 p; 4. Victoria Horia 15 p.

Remiza care a mulţumit ambele tabere

FOTO: Gelu CRACANĂ

La finalul jocului, ambele tabere păreau mulţumite cu scorul de egalitate înregistrat, deşi, dincolo de cuvinte, fiecare dintre oficiali avea regretul că echipa pe care o reprezintă nu a luat toate cele trei puncte. „Sînt foarte mulţumit de joc. Am făcut un joc foarte, foarte bun, cred că am controlat meciul, am dominat, am avut multe ocazii, meritam să cîştigăm. Rezultatul ne ţine în priză în continuare, urmează să ne pregătim mai bine. Le-am spus băieţilor că nu este gata campionatul şi i-am încurajat. Eu consider în continuare că avem prima şansă la baraj. Avem o echipă tînără fără experienţă şi dacă nu apăreau cele două accidentari, la Mateiciuc şi la Pântea, altfel am fi gestionat finalul de meci şi cu siguranţă am fi cîştigat la un scor categoric. S-a văzut totuşi presiunea şi încărcătura meciului, ei au stat destul de bine în teren, ocaziile lor au venit pe greşelile noastre, dar, baieţii noştri sînt de apreciat pentru efortul şi dăruirea din teren. Ne vom pregati foarte bine şi cu siguranţă vom cîştiga meciul de la Borca”, a declarat profesorul Gabriel Rădulescu, antrenorul principal al CSM Ceahlăul. De partea celalaltă, tehnicianul oaspeţilor a declarat că ar fi fost nedrept ca una dintre echipe să cîştige jocul de ieri după cum s-au desfăşurat ostilităţile din teren: „A fost un meci cel puţin de Liga a III-a, cu jucători extrem de buni la Ceahlăul, buni şi la noi. Aşezarea în teren a fost buna şi de-o parte şi de alta şi-l felicit pe domnul Rădulescu, a ştiut foarte bine să gestioneze contraatacurile noastre. Am avut destule ocazii să deschidem scorul, iar dacă reuşeam să marcam, poate altfel stăteau lucrurile pînă la final. După ce ei au marcat din lovitură de la 11 metri, era normal ca eu să scot doi fundaşi şi să introduc doi atacanţi, pentru a forţa egalarea, care a venit. La ultima fază de joc, dacă eram mai atenţi, puteam cîştiga meciul. Poate nu era corect ca meciul să fie cîştigat de noi şi consider un rezultat echitabil. Nu putem renunţa la luptă, mai avem un meci direct cu ei, putem ajunge la un punct în spatele lor şi dacă ei se vor încurca pe undeva. . . . Şanse matematice mai sînt, nu putem renunţa. . . Şi noi şi Ceahlăul merităm în Liga a III-a“, a declarat Florin Pintilii, antrenorul echipei Bradu Borca.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.